• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babasız çocuk büyüten arkadaşlar tecrübelerinize ihtiyacım var

ebrusila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
34
0
36
İzmir
arkadaşlar benim 2,5 yaşında bir kızım var eşim evi terk etdi ve kızım 4 aydır babasını görmüyor adam bildiğimiz tel numarasınıda değiştirmiş hiçbir şekilde arayıp sormuyor kızımı.başlarda kızım çok sayıkladı babasını sürekli babayı ara deyip elinde telefonla dolaşıyordu yada telefonla babasıyla konuşuyor gibi yapıyordu son iki aydır bu hareketleri azaldı hatta bitti diyebilirim.bir aydır babasını hiç anmıyordu geçengün oyuncak araba vardı elinde bak anne arabada baba var anne var ben varım dedi annecim sen babanımı özledin dedim cevap vermedi gelsinmi baban dedim yine cevap vermedi sonra başka birşey konuşmaya başladım anne babayı konuşalım dedi.aradan birkaç gün geçtikten sonra anneannene gidelimmi özledinmi anneanneni dediğimde bana dönüp babamı özledim dedi ne diyeceğimi bilemedim.normalde yanında babasından hiç bahsetmiyorum üzülmesin diye ama doğrusu bumu onuda bilmiyorum olmuyan bir babayı hiç hatırlamasın diye unutdurmakmı yoksa babasının varlığını hatırlatıp beyninde hep var etmekmi doğru olanı? pedegokdan yardım almam için daha çok küçük çünkü.hiç kimse için dilemem ama benzer bir durumda evlat yetiştiren arkadaşlar varsa bana tecrübeleriyle yardım ederseniz sevinirim

bu nasil bir adam boyle ,
baba denmesz bu kisiye
hadi sizle bir olayi olmussa olmus
kucucuk bebeye bunu yapmasina ne hakki var

bu nasil bir adam boyle ,
baba denmesz bu kisiye
hadi sizle bir olayi olmussa olmus
kucucuk bebeye bunu yapmasina ne hakki var
katılıyorum.uzmanı degılım bunun ama fıkrımce babasını bılmelı yanı unutturmak yanlıs olur gıbıme geldı ama ne bıleyım bı bahane uydurabılırsınız calısmaya gıttı gelecek vs.tabı ben olsam oyle yapardım ama dogrusuda bumu bılmıyorum.kızlardan ısın uzmanı bırı ılla cıkacaktır yorumları bekleyın derım.allah yardımcınız olsun

Benim arkadasimda ikibucuk yasindayken ayrilmisCocuk babasinin gittigini biliyordu.Baslarda üzülüyordu ama sonralari bu duruma alisti galiba.

babasini unutturmayin kesinlik yanlisiniz olur
baban gelicek kizim uzaga gittii calismaya gitti vb gibi sozcukler kullanin en azindan
belirli bi yasa kadar sonra yavas yavas once anlasamadiginizi ayrildiginizi dile getirin insallah o zaman zarfi icinde vicadana gelirde bir kere kizinin sesini duyar vicdansiz adam

Bu konuda uzman bir psikolog veya çocuk psikiyatristi bulup yardım al. Çocuğun çok küçük değil bunlar için yanlış düşünüyorsun bence. Ayrıca telefonunu değiştirmesi onu hiç bulamayacağın anlamına gelmez. Bir avukata danıştın mı maddi olarak haklarınız var sonuçta. Nafaka vermek zorunda.

Bunu babasız çocuk büyüten değil de babasız büyüyen bir kız çocuğu olarak yorumluyorum...öncelikle eşinize çok öfkelendim... madem bırakıp gidecekti neden öylece bırakabileceği (!) yada sayıklatabileceği bir evlat istedi (!) çocuk küçükken aşılanır bu duruma.. benim babam son duyumlarıma göre pek de iyi birisi değilmiş.. ama buna rağmen annem hiçbi zaman onun hakkında kötü konuşmadı.. bir babamız vardı iyi biriydi bizi severdi (pek inanmıyorum son yazdığıma) böyle büyüyünce gözümde mükemmel bir baba oluşturdum yıllarca.. onu hiçkimse yıkamadı... hakkında kötü birşey duysam azcık kızıp sonra olsun ben yine onu çok seviyorum diyorum... halbuki baba kelimesini kullanmayı bile bilmiyordum ondan ayrı düştüğümüzde... bu annemin bana küçükken aşıladığı duygudan ötürü geliyor.. kötü dahi olsa babasını sevdirmelisiniz diye düşünüyorum.. yok gibi göstermeyin.. şuanki durumu sorun olcak bir durum değil bence... asıl yokluğunu ergenlik zamanlarında genç kız adayı olduğunda anlayacak.. :50:

babasını unutturmamalısınız bence de. bugün kayıp olan sorumsuz baba, yarın gene aynı sorumsuzlukla kızının psikolojisini düşünmeden pat diye aşırı ilgili olabilir.... benim asıl korkum şu ki babanın bir ilgilenip, bir kaybolması ihtimali var... bu tip gelgitler yaşanırsa çok daha kötü. henüz 4 ay olmuş. zamanla eski eşinizle sakince bu konu üzerine konuşabilirsiniz sanırım. bir süre sonra arayıp kızını görmek isteyecektir. o zaman babası ve siz pedagoğa gidebilirsiniz.

Babanı çok mu özledin gelsin mi baba diye sorduğunuzda kızınız evet gelsin deseydi ne yapacaktınız?
Bu durumda size olan güveni zedelenmiş olabilirdi.
Yapamayacağınız şeyler söylememelisiniz.
Ayrıca 2.5 yaş pedogog için erken değil.
Kızınız sözleriyle ifade edemiyorsa, ki sanırım öyle pedagoğ mutlaka bunun bir yolunu bulacaktır. Mutlaka konuşması gerekmiyor.
Ve sizi yönlendirecektir.

kesinlikle diğer arkadaşlar gibi bir pedagoga gitmeniz gerektiğini düşünüyorum. bunun için küçük demeyin iş işten geçmeden bir an önce gidin. o sadece kızınıza değil size de nasıl davranmanız gerektiği konusunda yardımcı olacaktır. bu tip hayati konularda yapılan yanlışların (ki hiç bir ebeveynin bilerek yanlış yapacağını düşünmem asla) geri dönüşü çok zor olabilir.
allah yardımcınız olsun. allah'ım o küçücük çocuğa bunu yaşattığı için babası olacak o adamı yüce ilahi adaletiyle yargılayacaktır eminim.

kesinlikle diğer arkadaşlar gibi bir pedagoga gitmeniz gerektiğini düşünüyorum. bunun için küçük demeyin iş işten geçmeden bir an önce gidin. o sadece kızınıza değil size de nasıl davranmanız gerektiği konusunda yardımcı olacaktır. bu tip hayati konularda yapılan yanlışların (ki hiç bir ebeveynin bilerek yanlış yapacağını düşünmem asla) geri dönüşü çok zor olabilir.
allah yardımcınız olsun. allah'ım o küçücük çocuğa bunu yaşattığı için babası olacak o adamı yüce ilahi adaletiyle yargılayacaktır eminim.

Bu konuda uzman bir psikolog veya çocuk psikiyatristi bulup yardım al. Çocuğun çok küçük değil bunlar için yanlış düşünüyorsun bence. Ayrıca telefonunu değiştirmesi onu hiç bulamayacağın anlamına gelmez. Bir avukata danıştın mı maddi olarak haklarınız var sonuçta. Nafaka vermek zorunda.
haklısınız pedagok herşeyden önce kızımla kuracağım diyalokda bana yol gösterip bu durumu en az hasarla atlatmamızı sağlıyacaktır.
avukatla konuştum oda nafaka konusunda ısrarlı ama henüz boşanma davasını açmadım boşanma davası sırasında insanların nekadar çirkinleştiğini boşanan arkadaşlarımın yaşadığı olaylarda görmüştüm o durumu kaldırmaya psikolojim müsayit değil şu an ya biraz daha bekleyip belli bir süre babalık ve kocalık görevlerini yerine getirmemekden gıyabında onunla karşılaşmadan bitirecez bu işi yada ortaya çıkıcak ve anlaşmalı boşanıcaz.kızıma nafaka verip vermemesi umurumda bile değil.ben onada kaçkere söyledim ben senden maddi birşey beklemiyorum manevi kızının yanında ol bari diye ama ona bile aciz adam.

Ne kadar vicdansız insanlar var :19:
Annelik duygusu çok farklı işte , bir anne yavrusundan 4 ay uzak kalabilir mi ?
Bence o adam geri dönse de baba gibi baba olamaz .
Siz onun yokluğunu hissettirmeyin büyüyünce de anlatın.
Benim bir arkadaşım babasını 19 yaşında tanıdı , o zamana kadar hep kötüledikleri için artık ısınamıyor.
Isınması da gerekmiyor gerçi . :20:
Ama onu iyi tanımak istedim diyor.
Siz ona babayı hatırlatmayın , sayıkladığı zaman da gelecek işe gitti diye bir süre kandırın bence .

o çocuğu bi başınıza yapmadınız ne olursa olsun nafaka talep edin bence..siz kendi paranızı kazanıyo olablrsnz ihtiyacım yok demeyin sakın o o cocuğun hakkı ilerleyen yaşlarda akıtacağı gözyaşlarının mahsun kalacağı zamanların hakkını bi nebzede olsun ödeyecek böyle adamlar..ama çocuğunuzu mutlaka bi pedegoga götrün küçük değil şimdiden önlemlerini alın zaten o çocuğun bi yanı hep eksik olucak psikolojisinde derin hasarlar izler kalmasın bari..allahh yardımcınz olsun gerçektenn çok güçlü olun ikiniz içinde iyiki sizin gibi annesi var..

Bunu babasız çocuk büyüten değil de babasız büyüyen bir kız çocuğu olarak yorumluyorum...öncelikle eşinize çok öfkelendim... madem bırakıp gidecekti neden öylece bırakabileceği (!) yada sayıklatabileceği bir evlat istedi (!) çocuk küçükken aşılanır bu duruma.. benim babam son duyumlarıma göre pek de iyi birisi değilmiş.. ama buna rağmen annem hiçbi zaman onun hakkında kötü konuşmadı.. bir babamız vardı iyi biriydi bizi severdi (pek inanmıyorum son yazdığıma) böyle büyüyünce gözümde mükemmel bir baba oluşturdum yıllarca.. onu hiçkimse yıkamadı... hakkında kötü birşey duysam azcık kızıp sonra olsun ben yine onu çok seviyorum diyorum... halbuki baba kelimesini kullanmayı bile bilmiyordum ondan ayrı düştüğümüzde... bu annemin bana küçükken aşıladığı duygudan ötürü geliyor.. kötü dahi olsa babasını sevdirmelisiniz diye düşünüyorum.. yok gibi göstermeyin.. şuanki durumu sorun olcak bir durum değil bence... asıl yokluğunu ergenlik zamanlarında genç kız adayı olduğunda anlayacak.. :50:

benim korkumda genç kız olduğu dönem zaten bu yaşlarında temeli nasıl atarsam geleceği ona göre şekillenecek,ben babasını ne iyi nede kötü tanıtma taraftarıyım nötür büyüsün bence,sevse hep boşluğunu hissedecek biraz büyüdüğünde madem iyi biriydi niye beni terketdi demiyecekmi? nefretetse nefretde çok güçlü bir duygu hayatının başında kini öğrenmiş olucak en iyisi bu iki duyguyuda tatmaması ona karşı.siz kaçyaşına kadar görmediniz babanızı? anne ne yaparsa yapsın yavrusunun içinde nasıl fırtına kopuyor anlıyamıyorki.babasız büyüyen insanları okumaya çalışıyorum neler yaşamışlar diye kimisi hırs yapmış hayata daha güçlü tutunmuş.kimisi bu durumu atlatamayıp intaharı bile düşünmüş.demekki annenin duruşu çok önemli diyorum kendi kendime ben güçlü olmalıyımki yavrumda güçlü olmayı öğrensin.

Ne kadar vicdansız insanlar var :19:
Annelik duygusu çok farklı işte , bir anne yavrusundan 4 ay uzak kalabilir mi ?
Bence o adam geri dönse de baba gibi baba olamaz .
Siz onun yokluğunu hissettirmeyin büyüyünce de anlatın.
Benim bir arkadaşım babasını 19 yaşında tanıdı , o zamana kadar hep kötüledikleri için artık ısınamıyor.
Isınması da gerekmiyor gerçi . :20:
Ama onu iyi tanımak istedim diyor.
Siz ona babayı hatırlatmayın , sayıkladığı zaman da gelecek işe gitti diye bir süre kandırın bence .

dört ay değil dört saat ayrı kalamam Allahda ayırmasın hiçbir anayı yavrusundan.arkadaşınızın babası hangi yüzle gelmiş yanına 19 yaşına kadar arayıp sormamışta şimdimi evladı aklına gelmiş

canım gece gece aglattın benı cunku bende babasız buyudum bunun nedemek oldugunu en ıyı ben bılırım senın kızın cok kucuk yavrum daha ne olgunu bıle anlıyamıcak yasta ıcım sızladı resmen ya

KIZINIZI ÇOK SEVİN ZATEN BABASIZ KALMIS ANNESI ONU COK SEVSIN COK UZULDUM BU ERKEKLERIN YATAK YERI YOK

Sizi çok iyi anlıyorum. Benim kızımda 2 yaşındaydı babsz kaldığında ben kızımı 6 yaşına kadar tek başıma büyüttüm. Babası zten ilgili değildi o yzden yokluğunu hiç hsstmedi. Kızım 6yaşndaykn 2. evliliğimi yaptım ve ona baba dedi. Kızm şuan 13yaşnda ve babasını çok seviyor biyolojik babasının vermediği emeği o verdi kızıma. Eşime gerçekten minnettarım. çünkü babasızlığı bilirim bende 4 yaşında babasız kaldım. Tek başına çocuk büyütmek zor helede kimsesi yoksa. Rabbim yardımcınız olsun. İnşlh herşey istediğiniz gibi olur.

benim korkumda genç kız olduğu dönem zaten bu yaşlarında temeli nasıl atarsam geleceği ona göre şekillenecek,ben babasını ne iyi nede kötü tanıtma taraftarıyım nötür büyüsün bence,sevse hep boşluğunu hissedecek biraz büyüdüğünde madem iyi biriydi niye beni terketdi demiyecekmi? nefretetse nefretde çok güçlü bir duygu hayatının başında kini öğrenmiş olucak en iyisi bu iki duyguyuda tatmaması ona karşı.siz kaçyaşına kadar görmediniz babanızı? anne ne yaparsa yapsın yavrusunun içinde nasıl fırtına kopuyor anlıyamıyorki.babasız büyüyen insanları okumaya çalışıyorum neler yaşamışlar diye kimisi hırs yapmış hayata daha güçlü tutunmuş.kimisi bu durumu atlatamayıp intaharı bile düşünmüş.demekki annenin duruşu çok önemli diyorum kendi kendime ben güçlü olmalıyımki yavrumda güçlü olmayı öğrensin.

Evet size düşen çok büyük bir iş var burda.. Negatif olmasın da söyleyecekleriniz nötr kötü birşey değil sonuçta.. Şuan o çok küçük.. Hayal dünyası da öyle.. KENDİSİNİ PRENSES HİSSEDİYOR ÇÜNKÜ ONUN BABASI KRAL.. :34: Anladınız herhalde ne demek istediğimi.. Benim babam vefat etmiş.. 3yaşındaydım.. Şuan 21 e giricem.. Hakkında duyduklarımı bi bilseniz.... 2 büyük ablam ondan nefret ediyor.. Ama ben babamı çok seviyorum.. :31: Çünkü prens olmadan da beni prenses yapan kralım o benim.. :40: Size birkaç örnek vereyim, * okulların ilk günlerinden nefret ederdim, "babanızın mesleği" sorusundan ötürü... * gördüğüm herhangi bi baba-kız sevgisi beni çok etkilerdi.. orta okul son dönemlerinde insanlara onun olmadığını anlatırken garip bir utanç duygusu oluşmuştu.. * lisede en şiddetlisini yaşadım babasızlığın.. kimse bilmezdi geceler boyu ağlardım... bana kalırsa bunlar en hassas evreler.. Umarm hayat her zaman iyi şeyler çıkarır kızınızın karşısına.. Rabbim en hayırlılarını, en güzellerini göstersin hep ona.. Tüm kalben bunu diliyorum

dört ay değil dört saat ayrı kalamam Allahda ayırmasın hiçbir anayı yavrusundan.arkadaşınızın babası hangi yüzle gelmiş yanına 19 yaşına kadar arayıp sormamışta şimdimi evladı aklına gelmiş

Babası gitmedi arkadaşım onu buldu..Üniversite okuyoruz ve annesi asgari ücretle hem yurt parasını hem harçlığını veremezdi , mecburen buldu şimdi biraz da olsa para gönderiyor.

Back
X