Babaya istemeye gelineceğini sevgiliyi söylemek

terliklerimlepijamam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
58
55
3
İyi geceler kızlarr

Benimkisi dert değil biliyorum ama bir türlü ne yapacağımı bilemiyorum.

Başlıktan anlaşılacağı gibi babama istemeye geleceklerini ve ondan önce bir svgilim olduğunu söylemem gerekiyor. Annen yapsın söylesin falan demeyin annemle araları pek iyi değil yani o söylerse her şey daha da kötü olabilir :/

Babam genel olarak sinirli ve sert bir yapıya sahip. Tipik doğu karadeniz erkeği. Kuzenim evlenirken bile eşinim saçının sakalından onu beğenmeyen tanışmak için çağırdığı iş yerinden kovan biri ama şimdi damada tapıyorlar. Diğer bir kuzenim (doğulu arkadaşlarım lütfen yanlış anlamasın lütfenn sadce bir örnek veremek için yazıyorum) kürt sevgilisine kaçtığı için babası affetmişken kuzenimi bizi düğününe götürmeyen evine gitmemize izin vermeyen biri.. Kısacası çok ön yargılı bir insan.. Herşeye atıp tutan onun tipine bunun sakalına saçına karışan biri..

Ben ne yapacağım nasıl söyleceğimm bana akıl verin lütfen.. Siz nasıl söylediniz anlattınız..

İyi geceler kızlarr

Başlıktan anlaşılacağı gibi babama istemeye geleceklerini ve ondan önce bir svgilim olduğunu söylemem gerekiyor. Annen yapsın söylesin falan demeyin annemle araları pek iyi değil yani o söylerse her şey daha da kötü olabilir :/

Babam genel olarak sinirli ve sert bir yapıya sahip. Tipik doğu karadeniz erkeği. Kuzenim evlenirken bile eşinim saçının sakalından onu beğenmeyen tanışmak için çağırdığı iş yerinden kovan biri ama şimdi damada tapıyorlar. Diğer bir kuzenim (doğulu arkadaşlarım lütfen yanlış anlamasın lütfenn sadce bir örnek veremek için yazıyorum) kürt sevgilisine kaçtığı için babası affetmişken kuzenimi bizi düğününe götürmeyen evine gitmemize izin vermeyen biri.. Kısacası çok ön yargılı bir insan.. Herşeye atıp tutan onun tipine bunun sakalına saçına karışan biri..

Ben ne yapacağım nasıl söyleceğimm bana akıl verin lütfen.. Siz nasıl söylediniz anlattınız..
Annem halleti o işi ;)

Erkek arkadaşınızda neye takılabilir? Bunu siz bilirsiniz, ona göre önlem alırsınız. Babanızın onaylayacağı yönlerini ön plana çıkararak bahsedin, tanışmalarını istediğinizi söyleyin.

Bu konuyu senin soylememen daha dogru olur ama senden baska soyleyecek kimse yoksa onun hoşuna gidecegi turden soyle.
Mesela baba biri var niyeti benle ciddi arkandan iş cevirir gibi olmak senden gizli gorusmek istemiyorum o da istemiyor bu yuzden beni istemeye gelip bu durumu resmileştirerek senin de rizani almak istiyoruz gibilerinden konuşursan belki daha bi kolay atlatabilirsin. Bu arada şimdiden hayirli olsun

Bu konuyu senin soylememen daha dogru olur ama senden baska soyleyecek kimse yoksa onun hoşuna gidecegi turden soyle.
Mesela baba biri var niyeti benle ciddi arkandan iş cevirir gibi olmak senden gizli gorusmek istemiyorum o da istemiyor bu yuzden beni istemeye gelip bu durumu resmileştirerek senin de rizani almak istiyoruz gibilerinden konuşursan belki daha bi kolay atlatabilirsin. Bu arada şimdiden hayirli olsun

Bak bu çok iyi olmuş. ;)

İyi geceler kızlarr

istemem yan cebime koy der senin babada

İnşallah gidip babanız karakterinde birini bulmamissinizdir diyorum. Öncelikle allah mesut etsin. Baba haftaya beni istemeye gelecekler. Hangi gün musait olur diye soruyorlar ile başlayabilirsin. Bilmiyorum merak edip devamını sorarsa anlat. Sormazsa sen kalkıp açıklama yapmak için uğraşma.

Babam alan almis satan satmis biz kime verdik diyelim simdi demisti :/
istemeye degil de tanismaya gelecekler diye soyleyebilirsiniz. Daha yumusak olur. Eger uygun görürseniz devam etmeknistiyoeyz biz falan deyin. Erkek arkadasiniz da babanizin ilk izlenimde takilacagi swyleri duzelterek gitsin. Biz öyle yapmistik sahsen

ya düşünüyorum da çok üzülüyorum halimize
bir evladın en yakını kimdir annesi babası..
ama babamıza hayatımızdaki en güzel olayları söylemeye çekiniyoruz.

baba bir süredir benimle evlenme niyetiyle görüşmek isteyen biri var, ailesiyle gelmek tanışmak istiyorlar. seninle önceden tanıştırmamı ister misin? gibi bişeyler de bence

İyi geceler kızlarr

Babanın çok sevdiği saydığı birine söyletin annen karışmasın sorarsa sen araştır yeri iyiyse verelim yaşı geldi desin ancak böyle olur

Bence sen biraz çıtlat veya babana yakın biri söylesin. Ama baban bu sefer de yabancı biri benden önce öğrenmiş demesin? Bir akraba daha iyi olabilir...

Annenle en azından bu konuda konuşamazlar mı veya?

Hmm bilemedim. Ben evleniyorum dedim. Hayır olmaz dediler. Ben de davetiye bastırıp ellerine verdim.

İsteme falan filan olmadı yani bizim. Ama bence de görüştüğüm biri var tanışmaya gelecek de.

Baban annenle nasıl evlenmiş?

Halan var mi? Babandan buyuk babana sozu gecebilen? Halan varda onu sok devreye.

Benim dayimda serttir. Annemlerin en kucugü annem buyutmus onu. Kuzenime annem dedi direk. Varsa biri babana soylemekten cekeniyorsan ben soylerim iknada ederim sen merak etme diye. Kuzenimde megersem dertliymis cekiniyormus babasindan. Annem direk biri var dememis dayima. Bak kizinin yasi geldi o universite mezunu kendi istedigi olabilir bu gayet normal bizim zamanimizdaki gibi gorucu bekleyecek degil ya. Kiza yumusak davran anlatsin. Evlilik bu kotu birsey degil kizma sakin kiza demis. Tabi bunun akabininde yengem soylemis boyle boyle biri var diye. Dayim tepki vermedi gelsinler tanisalim dedi. Hatta kiziyla bile konusmus ben senin iyiliginden baska birsey istemem demis.

Guvendigin bir halan varsa o halleder bu isi.

Back
X