Kızlar selam,
Bugun reglimin 3. günü idi ve aslında son günü yarın lekelenme şeklinde olup bitecek kısa sürüyor.
Nisan ayında yaptırdığım hormon testinde amh 1.36 iken, bugun 0.962 olarak çıktı. 3 ayda bu şekilde azalması nasıl münkün oldu bilmiyorum.
Aynı hastanede aynı laboratuvarda aralık ayında 1.02, nisanda 1.36 iken, temmuzda 0.962 şeklinde oldu ve amh yükselmesi olmuyor deniyor ve bu sapmalar nasıl oldu hiç anlamadım.
Biraz moralim bozuldu azalma olacağını biliyordum da bu kadar kısa sürede neredeyse %30 azalma hiç tahmin edemiyordum. AMH değeri 1 yılda ortalama 0.1-0.2 ng/ml azalır şeklinde internette yazıyor yani kişiden kişiye değişse de düşüş bana fazla geldi. Artık direkt tüp bebek polikliniğine başvurup tam sorun ne onu öğrenmek istiyorum. Yardımcı üreme tekniği olarak ne yapacaklar bilmiyorum.

İçimi dökmek istedim umarım anne olabilirim yolun çok başındayım biliyorum ama nedense korkuyorum. Rabbim bizlere de nasip etsin diye dua etmekten başka ne yapabilirim bilmiyorum artık...
Öncelikle o değerlere çok kafanı takma..Geçen sene şubat gibi, 1 yıllık evliyken ilk defa bir kadın doğum uzmanına gittim kontrole ve benim amh değerimin çok çok düşük olduğunu söyledi 0,25. Hemen korunmayı bırak 2 ay olmazsa, tedaviye başlayalım dedi. Ben de hemen korunmayı bıraktım zaten artık çocuk düşünmeye başlamıştım ama tabii moralim altüst oldu, moralimi yerle bir etti kadın, asla hakkımı helal ediyorum ona.2 ay denedik olmadı. Daha sonra devlet hastanesine tüp bebek merkezine gittim. 1 yıllık evliyim diyince, dr 1 yıldır deniyoruz sandı. Amh değerim 0,90 çıktı. Olgunlaşmış yumurta da var dedi dr. Beni hemen rahim filmine aldı. Bayramdı önümüz, eşimle gezdim dolaştım haliyle kafam da dağıldı ve birçok kadının başına geldiği gibi, rahim filminden 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Şuan 5 aylık oğlum. Darısı başınıza inşallah.

Düzenli ilişki olduğunda gerek olmuyor ki ama
Evet balım gün aşırı değerlendirsek sıkıntı yok ama çatladığı günü bilip üst üste ilişki olması şansı artıırıyor gün aşırı değerlendirip çatlama günü boş geçebilir farkında olmadan oysaki en önemli gün gerçi tutacağı varsa çatlamadan 3 gün önce olan ilişki ile bile tutar

Evet balım gün aşırı değerlendirsek sıkıntı yok ama çatladığı günü bilip üst üste ilişki olması şansı artıırıyor gün aşırı değerlendirip çatlama günü boş geçebilir farkında olmadan oysaki en önemli gün gerçi tutacağı varsa çatlamadan 3 gün önce olan ilişki ile bile tutar
Evet aşkım ya zaten sperm bir gün değil birkaç gün yaşıyor 🤭

Kızlar ya şunu merak ediyorum acaba her ay aynı taraftan mı yumurtluyoruz? Eskiden benim hep sağ tarafta ağrım olurdu çoğunlukla yumurtlama da sağda olurdu ama son 7-8 aydır falan solda ağrı oluyor ve büyük ihtimal yumurtlama solda oluyor. Bu değişken bir şey mi bilgisi olan var mı?

Kızlar ya şunu merak ediyorum acaba her ay aynı taraftan mı yumurtluyoruz? Eskiden benim hep sağ tarafta ağrım olurdu çoğunlukla yumurtlama da sağda olurdu ama son 7-8 aydır falan solda ağrı oluyor ve büyük ihtimal yumurtlama solda oluyor. Bu değişken bir şey mi bilgisi olan var mı?
Evet canım her zaman aynı yerden yumurtlama diye birşey yok

Her ay aynı yer olmaz aşkım bir sağ bir sol

Omega 3 , b grubu vitaminleri ve q10 kullandım bu ay canım ovulasyon yapmıyorum ama net hissettim yumurtlamayı ertesi gün doktora gittiğimde çatlamıştı yumurta. Ağrımın yoğun olduğu gün ilişki oldu
Anladım sağlıcakla kucağına alırsın inşallah🙏
Benim de bugün ağrım ve akıntım baya arttı yumurtlama yakındır. Dua et bizede kuzum hamilelerin duası kabul olur😌

Diğer hormonlar kaç ? Benim amh 0.01 ve ben bu amh ile kimyasal geçirdim
Adetin 3. Günü yapılan testte değerlerim şu şekilde:
Fsh=7,94
Serbest testosteron= 2.67
E2=32.01
Tsh=4.04
lh =5.09
Serbest t3=3.37
Serbest t4 =1.19
Progesteron= 0,332

Progesteron adet döneminde 1’in altında olması normal mi acaba tam doğru bilgiyi malesef bulmadım.
Hormon değerlerinden anlayanlar da bakabilirse çok sevinirim

Öncelikle o değerlere çok kafanı takma..Geçen sene şubat gibi, 1 yıllık evliyken ilk defa bir kadın doğum uzmanına gittim kontrole ve benim amh değerimin çok çok düşük olduğunu söyledi 0,25. Hemen korunmayı bırak 2 ay olmazsa, tedaviye başlayalım dedi. Ben de hemen korunmayı bıraktım zaten artık çocuk düşünmeye başlamıştım ama tabii moralim altüst oldu, moralimi yerle bir etti kadın, asla hakkımı helal ediyorum ona.2 ay denedik olmadı. Daha sonra devlet hastanesine tüp bebek merkezine gittim. 1 yıllık evliyim diyince, dr 1 yıldır deniyoruz sandı. Amh değerim 0,90 çıktı. Olgunlaşmış yumurta da var dedi dr. Beni hemen rahim filmine aldı. Bayramdı önümüz, eşimle gezdim dolaştım haliyle kafam da dağıldı ve birçok kadının başına geldiği gibi, rahim filminden 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Şuan 5 aylık oğlum. Darısı başınıza inşallah.
Doktorların direkt en kötüyü söyleme huyları cidden psikoliyi berbat ediyor. Bizler küçücük ihtimallere tutunup, mucize istiyoruz zaten. Bende Mayıs ayında rahim filmi çektirdim ama hala gebelik elde edemedim aynı ay ve takip eden 3 ayda hamile kalan çok varmış da umarım bana da öyle olur. Allah yavrunuzu size bağışlasın güzel bir ömrü olsun darısını da isteyen bizlere en kısa sürede kolaylıkla nasip etsin inşallah ❤️🙏🏻🙏

Merhaba arkadaşlar ovitrelle bulamadığım için tedavim yarım kalmıştı. Bu ay ovitrelle buldum ve letu ile yumurta büyütme yaptık ama ilacın 5 günü dolduğunda pcos olduğum için doktor kendiliğinden büyümeyebilir demişti yumurta takibi yaptığımızda adetin 12. Günü 18 mm olduğunu söyledi ve o akşam ovitrelle vurdum fakat 25. saatte birliktelik oldu herkes diğer forumlarda 36. Saatte olacağını yazmışlar kafam çok karıştı iğneden 1 gün sonra çok ciddi kasık ağrısı ve karın şişmesi yaşadım birde gaz problemi tabi çarşamba 16 temmuzda vurdum daha iğneyi ve her gün birliktelik olmasına dikkat ediyoruz ama çok ciddi kasık ağrısı devam ediyor bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi yumurtanın çatlayıp çatmadığını öğrenmek için muayene olmaya gitsem mi acaba

Back
X