Bacak krampları ve ayakların şişmesi :((

lovelinya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
1.524
4
116
41
Ankara
Kızlar ayak şişmesi ve bacak krampları için ne yapabiliriz...???
Ben 26. hftamdayım ama sanırım çok erken başladı şişmeler ve kramplar...

canım benimde 20. haftada kramplarım başladı ayaklarımda şişiyordu ama çalıştığım için heralde sandalyeden ayaklarımı uzatıyorum diye kramplarım için doktor magnezyum ilacı verdi
sen doktora ayaklarının şişmesini söle ama tansiyonuna baksınlar ona göre tuzu azaltabilir

Tansiyonuma baktı normaldi 11-7 çıktı... Ben de oturarak çalışıyorum, yürüyüş yapıyorum akşamları da ama yok bu gece feci bi kramp sancısıyla uyandım yarım saat kıvrandım ağrıdan...

Benimde ayaklarım 26. haftadan beri şişmeye başladı dr uma söyledi sürekli tansiyonuma bakıyor ama benim tansiyonumda normal seyrediyor o yüzden birde albümin testi yaptı oda normal çıktı vücudun su topluyor sorun yok dedi hiçbişey önermedi ayaklarım o gün bugün davul gibi şiş.Kramplar banada oluyor ara sıra ama onu dr umla konuşmadım

ooo benim 16.haftada başladı şişmeler kramplar sıcaklarda tetikliyor arkadaşlar bende masa başında çalışıyorum özellikle serviste çok şişiyor benim ayaklarım geçenler her akşam davul gibi oluyodu eve gidince direk ayaklarımın altına minder koyup uzatıyorum 1 saate anca iniyor şişlik bende söledim doktoruma sol bacağımda biraz ödem var demişti magnezyum vermedi bol su iç tuza dikkat et dedi.

Kızlar
Kramplaranıza bi çare bulamadınız mı peki???
çok korkuyorum bu gece aynı ağrı gelicek diye...

Siz erken diyosunuz ama ben 13 haftalık hamileyim ve benim kramplarım çoktan başladı hemen hemen her gece oluyo ...

kramplar icin magnezyum kullaniyorum cok faydasi oldu ..
ayaklarim ise 33. haftamdan beri bazen sisiyor bazende normal
doktor ayak sismesinin hiper tansiyon diyabet belirtileri olabilecegini soyledi cok dikkat et sekerli ve tuzlu sakin yeme hele bu sicaklarda dedi tuzda seker kadar zararliymis
albumin testi yapildi oda normal
ben ayaklarimi duvara dayayip yatiyorum kanim rahat hareket etsin diye cok faydasi oluyor
bide tuzlu yemedigim gun ayaklarim sisimiyor onu farkettim demekki benimki tuzdan ..

Benim de 20li haftalarda başladı kramp ve şişmeler. Daha da fenası sağ bacağımın üstü olduğu gibi uyuşuktu.
Sıcakta şişmeye yaılaak pek birşey yok maalesef. Hava serin olursa daha rahat oluyorum ben. Tansiyonunuzu ölçtürün arasıra. Tansiyon yüksek değilse sorun yok.
Krampları magnezyum azaltıyor. Doktorunuza sorarak kullanın tabi. Ben bazen ihmal ediyorum magnezyumu hemen gece kramp giriyor.
Bol bu içip ayakları her fırsatta yukarı kaldırmaktan başka çare yok. Bu mevsimde hamilelik biraz ağır geçiyor işte.

canım benimde 20. haftada kramplarım başladı gece uykuda bacak kramplarıyla uyanıyordum doktora gittim magnezyum verdi geçti. bence doktora gittiğinde söyle muhtemelen sanada magnezyum verecektir.

slm kızlar

32.haftamdayım. bende geceleri arada bir bacağımın arkasında siddetli bir kramp acısıyla uyanıyorum
geçmesi için hemen ayağa kalkıp yürüyorum odadan odaya 2/3dk
sonra geçiyo birden bire ...
gebelikte zaten çoğu şey normal olarak nitelendiriliyo doktor tarafndan biliyorsunuz
bol su ve tuzdan uzak bir düzen oturtmak lazım

arakdaşlar kramplar için kesinlikle muzu tavsiye ederim banada çok oluyodu doktorum şimdilik bekle eğer dayanamayacak kadar olursan hap yazım dedi bende internetten araştırırken muzun içinde çok fazla magnezyum olduğunu öğrendim ve muz geçiriyomuş hergün bir tane yada iki tane yedim ve bidaha hiç olmadı yani muzu tavsiye ederim çok hemde sişliğe gelince benimde çok çok fazla şişliğim var doğumuma 10 gün kaldı şişliğim 20. haftalarda başlamıştı üstelik sonra idrarımda protein çıktı şimdi hergün tansiyon ölçtürüyorum doktorum dedi allahtan hep düşük çıkıyo önemli olna yüksek olmaması tuzdan uzak durun kesinlikle bol bol su tükedin hepimiz hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin Yüce Rabbim

Krampların oluşmasının sebebi magnezyum ve kalsiyum dengesizliğinden kaynaklanıyormuş,banada doktorum magnezyum verdi,ben 1 ay 10 gün önce diyete başladım,acayip kalsiyum tüketiyorum magnezyumu da kullanmıyorum kramplar gitti,şükür..ama gelmeyeceği anlamına gelmez :) içemiyorum çünkü ağzıma paslı demir almış gibi hissediyorum..

hamileleğimin taa en başından beri magnezyum kullanıyorum. dr.um kasılmalar ve kramplar için önermişti. süper faydalı bir ilaç. tadı pek hoş olmasa da hamileleiğin bircok zor yanlarını bu ilaç sayesinde atlattım. kabızlığı da önlüyor. mutlaka dr.unuza bu ilacı sorun derim. kendimi azıcık kötü ble hissetsem bile 2. yi de içiyorum hiçbirşeyim kalmıyor. şiddetle tavsiye ederim....

ahh o kramplar
gece çığlıkla sıçrıyormuşum yatakan kocam korkuyla uyanıp masaj modunu alıyor hemen :)
o bacağım kopacak sanıyorum o derece
magnezyumunda bi faydasını görmedim sırf mide bulandırıyo başkada işe yaramıyo bende :)

normal olan şeyleri yaşıyorsun canım.
ayak şişlikleri için ayaklarını yukarı kaldırıp yatmalısın.
kramplar için ise doktoruna hatırlat sana magnesium versin inan çok iyi geliyor...

kramplar icin sizlere önerecegim en ii sey isirgan otu cayi kizlar.
doktorum söylemisti bana kurtaricim olmustu herkesin bilgisine

kramplar icin sizlere önerecegim en ii sey isirgan otu cayi kizlar.
doktorum söylemisti bana kurtaricim olmustu herkesin bilgisine

ben magnezyumun bi faydasını görmedim,belkide bu görmüş halimdir,belki çok daha kötü olmasını engelliyordur bilmiyorum
ama o kramplar girdiğinde ayağım bacağım nereye girdiyse artık kopacak biri kesiyor falan sanıyorum o derece acı duyuyorum
ısırgan otunu hiç duymamıştım onuda denemek lazım
bakalım o iyi gelecekmi

Back
X