"Bacaklarını topla" kampanyasından sonra ilk gözaltı

Editor

Edidir Edi
İçerik Editörü
12 Temmuz 2006
1.287
3.036
Metroda bacaklarını ayırarak başkalarının yerini işgal eden erkeklere karşı sosyal medyada başlatılan ve Türkiye’de de büyük yankı bulan “bacaklarını topla” kampanyası New York’ta 'oturması bilmeyen' iki erkeğin gözaltına alınmasına neden oldu.
29715095.jpg

Yurt dışında “manspreading” Türkiye’de ise “bacaklarını topla” ve “yerimi işgal etme” hashtag’leriyle geçtiğimiz aylarda sosyal medyada büyük ilgi gören kampanyanın ardından dün ilk kez New York polisi iki erkeği tutukladı.

Metroda bacaklarını normalden fazla ayırarak oturan Latin Amerika kökenli iki erkek, ‘bir kişinin işgal edeceği yerden fazlasını kapladıkları’ ve çevrelerindekilere ‘rahatsızlık verdikleri’ gerekçesiyle gözaltına alındı.

Hürriyet

bu şekilde oturan erkekleri uyarmalıyız. bu resmen terbiyesizlik. bir gün otobüste başka birinin oturması gereken yere bir erkek ayaklarını uzatmıştı ben de onu uyardım beyefendi ayaklarınızı çeker misiniz oraya insan oturacak dedim. adamın beni bi dövmediği kaldı küfür ve hakaret etti. terbiyesiz. bu gibi durumlarla karşılaşacağız ama o terbiyesiz adam bana küfür etti diye vazgeçmedim vazgeçmeyeceğim. adam gibi oturun adam gibi ayakta bekleyin. bu erkekleri bizler yetiştirdik. kızlarınızı baskı altında yetiştirip kapatacağınıza lütfen ilk önce erkek evlatlarınıza ahlak dersi verin, insana saygı duymayı öğretin.

Feministler yine ıvır zıvır şeylere kafa yormuş.
Ayy ama çok sinir bozucu. Ve kimi erkekler bilinçli olarak yanındaki kadınla tensel temas için yapıyor bunu. 6 kişilik yere 4 kişi sığıyorsun bu benciller yüzüden. Hem ben neden bacağım herifin tekinin bacağına sürterek yolculuk yapayım. Eteği belinde iffetli bir kadınım ben.
xenforo-smilies-kk53.gif

bi dakika nasıl yani:KK64:bacağını sonuna kadar ayırıp yerimi,yada başkasının yerini taciz eden,hatta bacağını bana bilerek dokunduran adamlara yasa konuldu diye feminist mi olduk şimdi?ayrıca o bacaklarını ayırdığında tüm takım edavatının çirkin bir şekilde ortada görünmesine değinmiyorum bile,tüm buralar benim der gibi.

Mervecik, bazen profil resmindeki gibi ateşler saçıyorsun. Ama trol ateşleri!
Pislik herifin biri, pergelini 140 derece açıp, benim yerimi işgal edecek sıkıştıracak üstüne, çaktırmadan bu yolla dokunacak, buna karşı çıkan kadınları, muhtemel aynı iğrenç tacize uğramış ve veya uğrayacak(!) bir diğer kadın ise, olayı feministlikle ve ıvır zıvır işlere kafa yorma olarak yorumlayacak...
Bu bir kabus olmalı!

NE GÜZEL BİR KAMPANYA
bizim burdaki öküzlere ne yapsalar boşta.
hala serviste horul horul ( gerçekten horluyor adam !!)uyuyan gençler var. hem de yanlarında bir bayan oturduğu halde.

Ben de Türkiye diye sevinmiş ve şaşırmıştım.Ben bunlarla savşamkatan bıkmıştım artık. Hayır birini uyar ikisini uyar nereye kadar.İnsan olanın kendisinin düşünmesi lazım aslında . Ama kilit kelime insan olan!!

bi dakika nasıl yani:KK64:bacağını sonuna kadar ayırıp yerimi,yada başkasının yerini taciz eden,hatta bacağını bana bilerek dokunduran adamlara yasa konuldu diye feminist mi olduk şimdi?ayrıca o bacaklarını ayırdığında tüm takım edavatının çirkin bir şekilde ortada görünmesine değinmiyorum bile,tüm buralar benim der gibi.

Mervecik, bazen profil resmindeki gibi ateşler saçıyorsun. Ama trol ateşleri!
Pislik herifin biri, pergelini 140 derece açıp, benim yerimi işgal edecek sıkıştıracak üstüne, çaktırmadan bu yolla dokunacak, buna karşı çıkan kadınları, muhtemel aynı iğrenç tacize uğramış ve veya uğrayacak(!) bir diğer kadın ise, olayı feministlikle ve ıvır zıvır işlere kafa yorma olarak yorumlayacak...
Bu bir kabus olmalı!

Evet ıvır zıvır bir mesele. Feministlerin erkek nefreti körükleme yollarından biri daha sadece. Yoksa bacaklarını ayırıp oturan yok mu, illa ki var. Ama sanki gerçekten de bi meseleymiş gibi gündem haline gelmesi komik bile degil, saçma...

Ben toplu taşıma araçları kullandıgım zamanlardan açıkçası en çok orta yaş ve orta yaş üzeri teyzelerin terörünü hatırlıyorum. Buradaki asıl mesele, otobüs adabıdır, ya da otobüslerdeki koltukların dogru düzgün, belki biraz daha geniş yapılmasıdır. Sonuçta bazıları kilolu, bazıları dar kıyafetli, bazıları uzun boylu... vs... Bunları konu edeceklerine zırvalamayı tercih etmişler her zamanki gibi. Hatta adı da ''manspreading'', direkt erkek taşlama geyigi.

Ortadogudaki kadın taşlayan zihniyet = Batıdaki feminizm ideoloji. İnsanlar bunu anlayabildikleri gün benim niye böyle saçmalıkları eleştirdigimi anlayacaklar. Yani mesele bacak ayırma falan degil... İlgisi bile yok...

Evet ıvır zıvır bir mesele. Feministlerin erkek nefreti körükleme yollarından biri daha sadece. Yoksa bacaklarını ayırıp oturan yok mu, illa ki var. Ama sanki gerçekten de bi meseleymiş gibi gündem haline gelmesi komik bile degil, saçma...

Ben toplu taşıma araçları kullandıgım zamanlardan açıkçası en çok orta yaş ve orta yaş üzeri teyzelerin terörünü hatırlıyorum. Buradaki asıl mesele, otobüs adabıdır, ya da otobüslerdeki koltukların dogru düzgün, belki biraz daha geniş yapılmasıdır. Sonuçta bazıları kilolu, bazıları dar kıyafetli, bazıları uzun boylu... vs... Bunları konu edeceklerine zırvalamayı tercih etmişler her zamanki gibi. Hatta adı da ''manspreading'', direkt erkek taşlama geyigi.

Ortadogudaki kadın taşlayan zihniyet = Batıdaki feminizm ideoloji. İnsanlar bunu anlayabildikleri gün benim niye böyle saçmalıkları eleştirdigimi anlayacaklar. Yani mesele bacak ayırma falan degil... İlgisi bile yok...
mervecik senin hemcinslerine karşı bir nefretin mi var:KK64:
bak bende senin gibi birgün beni anlayacaklar umuduyla yaşıyorum hep inan:KK48:ama senin bu yazdıklarının da bu konuyla alakası yok.konumuz yaşlı teyzelerin yer kapma yada iki kişilik yere tek başına oturma konusu değil,eğer öyle bir konu açılırsa onları da eleştiririz ama şimdi ki konumuz bu.sence erkeklerin bacaklarını ayırıp karşımızda öyle oturması,yerimizi işgal etmesi ıvır zıvır tantana mı,kaldı ki kimseyi taşlamıyoruz

mervecik senin hemcinslerine karşı bir nefretin mi var:KK64:
bak bende senin gibi birgün beni anlayacaklar umuduyla yaşıyorum hep inan:KK48:ama senin bu yazdıklarının da bu konuyla alakası yok.konumuz yaşlı teyzelerin yer kapma yada iki kişilik yere tek başına oturma konusu değil,eğer öyle bir konu açılırsa onları da eleştiririz ama şimdi ki konumuz bu.sence erkeklerin bacaklarını ayırıp karşımızda öyle oturması,yerimizi işgal etmesi ıvır zıvır tantana mı,kaldı ki kimseyi taşlamıyoruz

Bunun mesele haline gelmesi üstüne bir de hapse atılmaların başlaması... Bunu normalleştiriyorlar işte. Sen ''aman canım nolcak sadece bacak ayırma'' dersin, digeri de , öbürü de... ama alttan alttan başka işler dönüyor.

Ortadogudaki tiplere sorsan ''ne var canım altı üstü kadın eerkeklerle konuşmasın istiyoruz, fitne oluyor'' ya da bunun gibi bir sürü şey... derler ve bu normalleşir ama alttan alttan asıl olan şey, kadının daha da kenara itilmesidir, kadınla alakalı her olayın gündem olmasına varır. Sonra her olayın suçu kadına patlar.

Bu konuyu gündeme getiren feministler, başkaları degil. Bunların da yaptıgı aynı şey işte.

Mesele buysa, kilolu insanları da atalım hapse, yer işgal ediyorlar? Ya da hiç oturmasınlar? Uzun boyluları da hapse atalım? Ya da çantasını ya da poşetleri yan koltuga koyan kadınları da atalım hapse? Bu mu yani?

Olay otobüs adabıdır altı üstü. Varsa böyle bir şey, adamı uyarırsın en fazla.

Metroda bacaklarını ayırarak başkalarının yerini işgal eden erkeklere karşı sosyal medyada başlatılan ve Türkiye’de de büyük yankı bulan “bacaklarını topla” kampanyası New York’ta 'oturması bilmeyen' iki erkeğin gözaltına alınmasına neden oldu.
Eki Görüntüle 1547598

Yurt dışında “manspreading” Türkiye’de ise “bacaklarını topla” ve “yerimi işgal etme” hashtag’leriyle geçtiğimiz aylarda sosyal medyada büyük ilgi gören kampanyanın ardından dün ilk kez New York polisi iki erkeği tutukladı.

Metroda bacaklarını normalden fazla ayırarak oturan Latin Amerika kökenli iki erkek, ‘bir kişinin işgal edeceği yerden fazlasını kapladıkları’ ve çevrelerindekilere ‘rahatsızlık verdikleri’ gerekçesiyle gözaltına alındı.

Hürriyet
Merhaba nasil msj atacagimi bulamadigim için buradan yazıyorum uyeligimi iptal ettirmek istiyorum yarfimci olurmusunuz

Abi ben Feministim. Erkeklerin bu tür davranışlarından ve dünyada sanki tek onlar yaşıyormuş havalarından kıl oluyorum.. Yemin ederim varya bu tip erkekleri saçlarından tutup cama vurasım var. :KK70: O ayrık bacaklarını birgün japon yapıştırıcısıyla yapıştırcam ayırmak için japon bile bulamayacaklar...

Toplu taşıma araçlarında tacize uğramayan tam olarak cinsiyetlerini çözemediğim arkadaşlar; konu ve tepkisinden rahatsız ve hatta gereksiz bulur durumdalarsa ortamı terkedebilirler. İlla bizlerle dayanışma içinde olmak zorunda değiller. Bizler rahatsızız. Çözüm yolları arıyoruz. Bulana destek oluyoruz. Taciz sevene tacizcisi ve tacizi ile mutluluklar diliyoruz. Lütfen neyin ıvır zıvır olduğunu algılayamadığınız yetisizliğinizle tepki alanlarımızı meşgul etmeyiniz.
Adap ve edepten bi haber toplum özürlü homoerectuslara (cinsiyet ayrımı yapmıyorum, yalnızca erkekler algılanmasın) tepki gösteren her gerçek bireye saygılar, başarılar...

X