Bağımlılıklarımdan nasıl kurtulabilirim...

Riyma

So WTF ?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
613
102
323
Bugüne kadar bağımlı olduğum şeylerden fazlası ile zarar gördüm ve niyeyse hep hayatımın merkezine yerleştirdiğim bir bağımlılığım oldu . Yeri geldi eğitimim aksadı başarısız oldum , mutsuz oldum. Hiç çözemeyeceğim kördüğümlere karıştım . Bazen fırlatılmış gibi hissettim kendimi bu hayat benim mi ben kimin nerdeyim sorguladım durdum . Hep geçmişimi özledim mesela anı yaşarken geleceğe umutlara hasrettim sonra hasretlik çektiğim zamanlara dahi hasret kaldım . Ama ben hep bir derece kendime yabancı kaldım ne dündeki ben bendim ne bugünümdeki .. Siz olsaydınız ne yapardınız nasıl kurtulurdunuz bağımlıklarınızdan komple ortadan mı kaldırırdınız yoksa orta düzeye indirgemeyemi çalışırdınız ? Bu bir insanda olabilir , geçmiş , acı hüzün ! internet , kk , facebook bile olabilir ve haddinizi bilmezseniz bu küçük şeyler hayatınızı bile mahvedebilir.. Fikirlerinizi merak ediyorum hangi bağımlılıklarınız vardı nasıl kurtuldunuz ... ?

Son düzenleme:
sanırım bazı insanların karakteri yaradılışı bağımlı olmaya eğilimli..

geçmişe takılmak sürekli geleceği düşünmek bugünü kaçırmak..

her elini attığı şeye delicesine bağlanmak..

oğlak burçları böyle olur derler.. bilemiyorum..

sevgisizlik çekenler de..

bir kişiye bağımlı olmak.. belki de en kötüsü.. hayatınızda yeri olmayan birini merkeze çekmeye çalışmak..

inanın çaresi nedir bilemiyorum..

gamsız olmalı biraz.. kendine, sağlığa, zamana saygılı olmalı.. hiçbiri boşa tüketilmemeli..

ama yapamıyoruz maalesef..

Canim senin ne gibi bagimliklarin var anlat sonra birsey dicem.

Geçmişime , kişilere bağımlılığım var duygusal bağımlılıkların yanı sıra internet bağımlılığım var . Normalde hayatımın merkezinde biri olduğu zaman internet bağımlılığım azalıyor . Olmadığı zaman dizi felan izliyorum hep netten . Zaman geçmiş riyma olduğu yerde kalmış okul sallanmış... herşey tepetaklak..

Evet tıpkı anlattığınız gibi..
Bende çaresini bilmiyorum sadece acı çekiyorum..

internet hayatınızdaki boşluğu dolduruyordur belki de.. gerçek dünyadan kopup kafanızı dinlemek için kaçıyor olabilirsiniz..

okul aile sağlık ilişkiler gibi önemli konularda sıkıntınız varsa onları çözmelisiniz..

internet sebep değil sonuç olmuş sanırım.. sebepleri aramalısınız..

kendinize değer verin.. demesi kolay ama yapmalısınız..

niye acı çekesiniz maziye bakıp.. "olan oldu ben burdayım" diyin..

güzel yeni hedefleriniz olsun.. mutlaka yapmak istediğiniz şeyler vardır..

Yapmak istediğim çook şey var okul durumu ayağımı bağlıyor .
Olan oldu diyemiyorumki ben geçmişimi çok özlüyorum şuan herşey çok anlamsız alakasız . Ne önem verdiğim birşey var ne önem gördüğüm ... ;-(

zaten face vb. seyler özellikle bu amac icin yapilmis. net bagimlilik yapiyor sadece sende degil etrafina bakarsan cogu kisilerde var facebook belasi :) ben kendimden örnek vericek olursam nedense bir süre sonra bikiyorum böyle seylerden, iyikide. sen ilk olarak bir zaman limiti belirle ve bu limite uymaya calis. hayatini uzaktan izleme daha fazla

okul durumu ayak bağı nasıl oluyor ?

lisede misin üni.de mi? eee önce okul bitecek canım.. sonrası için planlarını yap lütfen:)

bugünün olmasa da geleceğin geçmişinden daha güzel olabilir bunu biliyorsun.. çabalama vakti gelmiş..

Ben bagimliliklarimdan tiksinerek ya da o konuda asiriya kacarak kurtulurum.Tatli bagimliligim vardi,az daha seker hastasi olacaktim,bir gun oturdum ve catlayana kadar baklava yedim.Tv bagimliligim vardi, zamanimi bu aptal kutuya harcayamam dedim kaldirdim.Hafifledim resmen.O gun oyle rahatsiz oldu ki midem su an seker hayatimda cok az.Bir kiz arkadasima asiri bagliydim oyle ki asla onun fikrini almadan adim atmazdim.Sonra dank etti.Yahu o bir birey,sen bir birey.Ne gerek var dunyaya onunla mi geldin dedim.Su an nerde onu bile bilmem.Bir diziye cok bagimliydim,hatta ayni bolumu yuz kez izlemeden rahat etmiyodum sonra kamera arkasi goruntuleri izledim ve bu muymus dedim kestim izlemeyi.Aslinda bagimlilik dedigimiz seyler sadece aliskanliklarimiz.Onlari birakinca bosluga duseriz saniyoruz ama hayir.Mavi ama bunun bir suru tonu var.Acik,koyu,turkuaz...vs.Her tondan kararinca alirsak hayat daha keyifli olur.

Hazırlık sınavını veremediğim için bölüme geçemedim henüz
ayak bağı bu..
Hiçbirşey yapamıyorum .

ilk hedef hazır o zaman "hazırlığı geçmek"

bölüme başladığında koşturmacaya gireceksin..

hazırlık en rahat dönem insan hayatında:)

bölümünle ilgili kendini geliştirsen mesela..

internet çok kullanıyorsan dizi izlemek yerine faydalı tarafına geçsen..

Direk kapatmak çözreüm değil sanırım açınca yine aynı yoğunlukta kullanıyorum..
Nebilim insanın tutunacak birşeyi olmayınca oda olmazsa yalnız kalırım gibi geliyor ...

yok canim direk kapatma ama biraz daha aza indirgemeye calis ve günde belirli bir saatten sonra zorlansanda uzak dur. nefsi terbiye etmek her konuda cok zor yavas yavas basla elinden geldigi kadar kurallarini tutmaya calis. sevdigin aktivitelere yönelmen bu konuda yardimci olabilir

Son düzenleme:
Bunlara bağımlılık dediğiniz için bağımlılık olmuş. Hepimiz face, kk bağımlısıyız o zaman.
Bunlar hobi, öyle arada sırada canın sıkılınca yaptığın şeyler, azaltabilirsin, hatta hiç yapmayabilirsin, herşey senin elinde değilmi? öyle öyleee

Bence birazda hırs yapman gerekir.Mesela sınavı geçemedin.Biraz hırslan sınava odaklan.

Evet bölüme başlasam biraz kafam dağılırdı yoğunluğum olurdu .
Oda ilginçtir nefsi okşamıyor hoşa gitmiyor galiba dolayısıyla böyle diziye face'ye falan sarıyorum ..
bir hafta kaldı hazırlık atlama sınavıma

Hazırlığı geçmeyince hiçbirşey yapmıyorum işte hani gezeceğine ders çalış , şunu yapacağına ders çalış gibi sonra bunalıp bilgisayara sarıyorum sanırım ...

hepinize teşekkür ederim tavsiyeler için .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…