Ses tonum bazen öyle oluyor diyor. Normalde kendisi bi konuda yanlış yaptığını düşünüyorsa bana hak verir ama ona gore bagirmiyorsa bagirmiyor. Bitti.Sesini yükseltmekle bagirmak arasinda nasil bir fark varmis ona gore?
Sıkıldım ama bu konuda tartismaktan. Anne babası su an cok kopuk. Zamanında bilmiyorum nasillardi. Niye buyutup kavga ediyosun diyor. Ben de hem bağır hem büyüten ben olayım buyutme diye de kenara cekil dedim. Gerçekten böyle. Dilinde bi özür ama lafla peynir gemisi yürümüyor. Benim icin ozurun hicbir anlamı yok dedim tamam o zaman diyip döndü gitti. Bir seyler değişsin empati yapsin istiyorum.Onun ailesinde bu ses yükseltmek olarak mi kabul ediliyor? Yetisme tarziyla ilgili olabilir..
Ben de erkek arkadasimla zaman zaman bunu yaşıyorum çünkü ona göre cok normal yaptigi ama bana göre normal değil. Sakince konustugumuzda aile hayatıyla ilgili oldugunu kesfettik biz. Belki sizin de öyledir. Zamanla rayına oturur belki.
Ama inat uğruna biseyler yapmayın bence
Ben sakin bi insanim. Ayirt edebiliyorum ikisini. Bana bir sey yapılmadıkça da kimseyi suclamam. Diyelim ki bagirmadi ses tonu yüksek çıktı o zaman neden düşünmüyor bu kiz yuksek sesten rahatsiz oluyor dikkat edeyim diye.Bikere de siz yatarken gelip sarılmıştı ve siz yanaşmayınca kolunu başınızın altından çekmişti ve siz itti beni demiştiniz buradaki bazı üyelerde şiddettt buuuuu demişlerdi. Burada da siz bağırdı o sesim yükseldi diyor. Bilemiyorum altan bilemiyorum..
Sıkıldım ama bu konuda tartismaktan. Anne babası su an cok kopuk. Zamanında bilmiyorum nasillardi. Niye buyutup kavga ediyosun diyor. Ben de hem bağır hem büyüten ben olayım buyutme diye de kenara cekil dedim. Gerçekten böyle. Dilinde bi özür ama lafla peynir gemisi yürümüyor. Benim icin ozurun hicbir anlamı yok dedim tamam o zaman diyip döndü gitti. Bir seyler değişsin empati yapsin istiyorum.
Bu konuda defalarca uyardim olmadi küstüm olmadi . Evet bazi konularda misillemeden anlıyor ama onu terslesem sallamaz. Sakin bi insanim hic onun gibi durduk yere de bagirmadim ki bagirmam da neden bagirayim karşımdaki insana.Zaten çabuk parlayan yapısının üstüne oruç da tutunca,oluyor böyle.
Allah ıslah etsin.
Sanırım bu tarz tipler kısasa kısas şeklinde düzeliyorlar.
Aynı şekilde ona davranılınca anlıyorlar ama herkes de aynı olmayabiliyor.
Sen de bagir ona. Ne bagiriyosun derse eger sen deli misin ne bagirmasi deyip iki tane catlat. Bak simdi ben sana vurmadim cunki bu vurmak degil oksamak de. Sonucta vurmadim diyosan vurmuyosundur. O da bagirmiyorum diyosa bagirmiyodur.
Sadece niye bagiriyorsun dedim sakince. Ben de tek bagirmasinda bu noktaya gelmedim tabii ki ayların birikimi bu iste.Yani bence aile yasantısıyla alakalı bu. Bu kadar kopmalari icin evde siddetli kavgaların olması gerek..
Siz de hemen kırılmayın bence. Yani belli etmemeye çalışın. Sabredin bakalım. Sadece "sesini yukseltmedne konusacağin zaman seninle bu konuyu konusucam" deyip baska odaya gecin. Hem surat asmamis olursunuz hem de daha olgun bir tutum sergilemis olursunuz
Kaçıncı tepki verisimBen de sinirlendiğimde sesimi kontrol edemiyorum.. istemsizce bağırdığım çok oldu.. eşinin bağırdığını inkar etmek işine geliyor ama yine de bi şeyleri düzeltmeye çalışıyor gibi, tepkini vermişsin zaten, bence uzatma artık
Dikkat etsin tabi etsin..Ben sakin bi insanim. Ayirt edebiliyorum ikisini. Bana bir sey yapılmadıkça da kimseyi suclamam. Diyelim ki bagirmadi ses tonu yüksek çıktı o zaman neden düşünmüyor bu kiz yuksek sesten rahatsiz oluyor dikkat edeyim diye.
Tavsiye alabilirim derkenBağırmak ve yüksek ses arasında fark var mı
Örneğin ben karşımdaki beni dinlediğine dair sinyal vermezse bağırıyorum
Çocukluğuma inersek de kabul görmek için pısmamak gerektiğini, sessiz sakin olursak ezildiğimi gördüm
Bir şey söyledim doğru ya da yanlış sen de benimle hayır öyle değil böyle diye konuşmayı devam ettirmezsen kısaca beni kayle almazsan sesim yükselir
Zira ben etkileşim olmayınca çileden çıkıyorum
Doğru mu değil
Bizim bir hocamız vardı dershanede ben eşimle tartışırken bağırırım Ada'm da aman komşular rahatsız olmasın diye banyonun vs camını kapısını kapatır ben de dellenirim derdi
Evet beni anlamak ne demek istediğim ile ilgilenmek yerine ama sen bağırıyorsun vs dendiğimde daha da sinirlenirim
Neden bağırıyorum anlaşılmak için
Bir de ses tonu yüksek olan tipler var heyecanlı vs diye adlandırılan ama siz eşinizin her halini bilir ona göre değerlendirme yaparsınız zaten
Psikolog tavsiyesini özelden alabilirim
Tavsiye alabilirim derkenikna edemiyorum ki psikoloğa. Bence bi erkege bagrilmasiyla bi kadina bagrilmasi ayni degil..
Heyecanli bi tip degil. Anlasilmadiginda sesi yükseliyor evet. Zaten tartışırken artık benim de yükseliyor malesef beni de kendine benzetti. Ama bugün hicbir sey demedim durduk yere oldu bu olay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?