Bağırsak parlaklığı gebelıkte

limonata27

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2020
64
22
38
32
arkadaşlar merhaba ben 19haftalık hamıleyım 17 hafta 6 gunlukkrn kontrole gittigimde bebekte bagırsak parlaklıgı gördu doktpr ve bır hafta somra yıne gel dedı bugun gittgimde yıne gittim ve hala gecmemiş parlaklık var dedı bunun netıcesınde kistik bı durum down sendromu olma ihtimali veya bagırsak hastalıgı veya genel gecer bır durum soz konusu olabilir dedı başına boyle bırsey gelen oldumu ben ikili tarama yaptırmadım ikinci çpcuk bırde klomenle hamole kaldım ben ikili tarama haftassındayken bana ultrasonda herseyın yolunda oldugunu down semdromu olma ihtimalının yuzde 70oranda ultrasons gore olmayacanı saglıkşı oldugunu da soylemıstı yani kafam col karışık baska doktora gıtme sansımızda ypk suanda

arkadaşlar merhaba ben 19haftalık hamıleyım 17 hafta 6 gunlukkrn kontrole gittigimde bebekte bagırsak parlaklıgı gördu doktpr ve bır hafta somra yıne gel dedı bugun gittgimde yıne gittim ve hala gecmemiş parlaklık var dedı bunun netıcesınde kistik bı durum down sendromu olma ihtimali veya bagırsak hastalıgı veya genel gecer bır durum soz konusu olabilir dedı başına boyle bırsey gelen oldumu ben ikili tarama yaptırmadım ikinci çpcuk bırde klomenle hamole kaldım ben ikili tarama haftassındayken bana ultrasonda herseyın yolunda oldugunu down semdromu olma ihtimalının yuzde 70oranda ultrasons gore olmayacanı saglıkşı oldugunu da soylemıstı yani kafam col karışık baska doktora gıtme sansımızda ypk suanda
Aynı şey benimde başıma geldi 18 haftalık hamileyken bebeğin beyninde kist var dendi hala var bugünde bağırsakta parlaklık var dendi sıvı alcaz dediler aldırmadım sakat doğma ihtimali var dediler geçedebilir dediler sizin son durum ne geçiyor mu bu bizi üzen pis şeyler

Aynı şey benimde başıma geldi 18 haftalık hamileyken bebeğin beyninde kist var dendi hala var bugünde bağırsakta parlaklık var dendi sıvı alcaz dediler aldırmadım sakat doğma ihtimali var dediler geçedebilir dediler sizin son durum ne geçiyor mu bu bizi üzen pis şeyler
Canım sonuçta ne olursa olsun bır tedavı uygulanmıyor oylesıne suren bısey de olabşliyor ıhtımallerde olabiliyor benım arkadasımın bebegınede beynınde kıst var drmıslerdi ama doğunca duzelıt demısler sıvı falanda aldırmadı bende aldırmadım suan 24. haftadıyız 22haftada bakıldı tekrar duzelmıs dedı yani gelip geçici bisey olabiliyor yuttugundan kaynaklı vs. kapalı kutu içinde bilemıyoruz korkma o yuzden

Canım sonuçta ne olursa olsun bır tedavı uygulanmıyor oylesıne suren bısey de olabşliyor ıhtımallerde olabiliyor benım arkadasımın bebegınede beynınde kıst var drmıslerdi ama doğunca duzelıt demısler sıvı falanda aldırmadı bende aldırmadım suan 24. haftadıyız 22haftada bakıldı tekrar duzelmıs dedı yani gelip geçici bisey olabiliyor yuttugundan kaynaklı vs. kapalı kutu içinde bilemıyoruz korkma o yuzden
Parlaklık da çıkınca sakatmış gibi davranıyolar bebeğimi vereikleri tepkiler doktorun çok üzüyor korkutuyor

Merhaba bende 22. Haftalık gebeyim dün detaylı ultrasona girdim banada bebeğimde bağırsak parlaklığı var dendi çok telaşlandım siz naptınız acaba bilgilendirirseniz sevinirim

Aynısını yaşıyorum bebeğiniz nasıl doğmuştur şimdi

Bağırsak parlaklığı ile ilgili yazmak istedim, ben 23. Haftamda periontologa gitmiştim. Bağırsak parlaklığı var demişti. İlk defa ne olduğunu duyduğum için çok telaşlanıp sordum, ikili ve üçlü tarama yaptırmamıştım ultrasonda diğer her şey normal göründüğü içinde yaptırmak istemedim. Dr beni çok korkuttu her türlü genetik rahatsızlık nedeniyle olabilir, senden kaynaklı olabilir, virüs olabilir, kistik fibroz olabilir dedi. Yüzde 98 de bir şey olmaz dedi. Sonra nıpt testi yada anne karnından su alımına bakın dedi eğer sıkıntı varsa bunlarda 99.9 oranında çıkar dedi. Yasal olarak aldırabilirsiniz bebeği. Ben tabi istemedim dedim aldırmayacağım ama bir ayımıda ağlayarak geçirdim. Sonra bol bol dua ettim, radyologa göründüm o da parlaklığı çok önemsiz buldu dedi hafif süzeyde bir şey çıkmaz korkma. Sonra rahatladım. Bir hafta önce doğum yaptım, bugün kontrolede gittikten sonra size yazmak istedim. Elhamdülillah ultrasonda trmiz, oarlaklıkla ya da bağırsakla ilgili bir sorun yok. Kan tahlilinde yalnızca tsh yüksek çıktı o da muhtmelen benim kullandığım ilaçla alakalı onu takip edecekler. Özellikle tek bulguysa lütfen siz de üzülmeyin. Ayrıca etrafımda sonra kime desem, banada böbrek parlak, kalp parlak vs.. gibi şeyler denildi diyorlar. Sanırım bu yeni cihazlar fazlasıyla irdeliyor ve her bulguyu dr ciddiye alarak söylüyor. İçinize sinmiyorsa başka doktorlara da danışın. Burada yazan çok insan var sağlıkla kucağına aldığına dair. Rabbim kimseyi evladın hastalığı ile sınamasın🙏

Back
X