- 22 Mayıs 2015
- 923
- 764
- 303
- Konu Sahibi Bestblondie
-
Merhaba baya diyet açtık. Açmadığımız gıdalar var ama ilk 1 yaşa göre şuan iyi. Tepkiler azaldı.Merhaba. Nasıl oldu bebeğiniz şimdi?
Bizimki kafamı karıştırıyor artık. Tam olarak nasıl bir belirti arayacağımı şaşırdım. Yurtdışına taşındık. Doktorumuzla iletişimi de kestik. Çocuk doktoruyla online görüşüyoruz sadece. O huzursuzsa kesin o gıdayı diyor. Biraz benim gözlemime kalıyor her şey ve yeterliliğini anlayamıyorum. İstanbul'a gideceğiz Eylül başında. Önereceğiniz alerji doktoru var mı Avrupa yakasında?Merhaba baya diyet açtık. Açmadığımız gıdalar var ama ilk 1 yaşa göre şuan iyi. Tepkiler azaldı.
Biz gastroenterolojiye götürüyoruz. Adı fugen cullu cokuğraş. Muayenesi nişantaşında.Bizimki kafamı karıştırıyor artık. Tam olarak nasıl bir belirti arayacağımı şaşırdım. Yurtdışına taşındık. Doktorumuzla iletişimi de kestik. Çocuk doktoruyla online görüşüyoruz sadece. O huzursuzsa kesin o gıdayı diyor. Biraz benim gözlemime kalıyor her şey ve yeterliliğini anlayamıyorum. İstanbul'a gideceğiz Eylül başında. Önereceğiniz alerji doktoru var mı Avrupa yakasında?
11. aya girdik. Diş çoğunlukla ama gaz çoğalıyor, kaka mukuslanıyor, gürültülü yapıyor rahatsız olduğunda. Ben diyet yaparken daha mutluydu. Sürekli kabızlık da var. Solüsyon kullanıyoruz sürekli. Siz yumurtayı açarken hiç değişmedi mi tepkileri? Henüz sadece onu açabildim. Onda da tepki veriyor birkaç gün yiyince. Çok çok yiyor zaten. O da sarısı. Kan vs yok sanırım.Biz gastroenterolojiye götürüyoruz. Adı fugen cullu cokuğraş. Muayenesi nişantaşında.
Sadece huzursuzluk varsa başka belirti yoksa huzursuzluğu başka nedendende kaynaklı olabilir. Uyku gerilemesi, büyüme atağı gibi
O dönemler bizde de atak yapmıştı. 10-11 ay arası felaketti. Biz yumurtayı 13-14 ayda falan açabildik. Başta biraz mukus cıvıklık oldu sonra geçti. Üstüne gittim kesmek yerine. Ama belki de tolere edebilecek seviyeye gelmişti. İshal vs bitti derken kabızlık başladı. Şimdi nasıl derseniz 20 aylık. Bazen ishalimsi cıvık yapıyor bazen kabız oluyor. Yoğun mukus ve kan görmedikçe denemeye devam ediyorum. Gaz olayı karın gurultusu falan da 15. Aydan sonra azaldı. Bazen hiç olmuyor bazen yokluyor.11. aya girdik. Diş çoğunlukla ama gaz çoğalıyor, kaka mukuslanıyor, gürültülü yapıyor rahatsız olduğunda. Ben diyet yaparken daha mutluydu. Sürekli kabızlık da var. Solüsyon kullanıyoruz sürekli. Siz yumurtayı açarken hiç değişmedi mi tepkileri? Henüz sadece onu açabildim. Onda da tepki veriyor birkaç gün yiyince. Çok çok yiyor zaten. O da sarısı. Kan vs yok sanırım.
Ben yazamamışım. Çok az yiyor yumurta sarısını versem de. Rahatsız oluyordur demişti çocuk doktoru. Alerjisi olduğu yiyeceği yemek istemez çocuk demişti. Beyazda yanaklar kızardı. Çocuk doktoru kes beyazı dedi. Ama sarısında fena değildi. Huzursuzluk ve mukus sadece. Çok şükür kan yok. Devam et mi diyorsunuz? Bilemedim ne yapacağımı. Boyu çok az uzuyor. Geride percentil olarak kilosu iyi diye önemsemedi doktor. Kilo biraz önde.O dönemler bizde de atak yapmıştı. 10-11 ay arası felaketti. Biz yumurtayı 13-14 ayda falan açabildik. Başta biraz mukus cıvıklık oldu sonra geçti. Üstüne gittim kesmek yerine. Ama belki de tolere edebilecek seviyeye gelmişti. İshal vs bitti derken kabızlık başladı. Şimdi nasıl derseniz 20 aylık. Bazen ishalimsi cıvık yapıyor bazen kabız oluyor. Yoğun mukus ve kan görmedikçe denemeye devam ediyorum. Gaz olayı karın gurultusu falan da 15. Aydan sonra azaldı. Bazen hiç olmuyor bazen yokluyor.
Bizim de boy uzama 6-12 ay arası aşırı yavaştı ve persentilde gerileme vardı. Doktor takip vermişti. Ve benim kızımın komple ek gıda reddi vardı. 13 aylık olana kadar neredeyse hiç ek gıda almadan sadece emdi. Ama 1 yaşından sonra hem diyet acmaya baslayınca hem yemeye başlayınca birden boy atakları yaşadı. Yumurta ve süt ürünleri boy uzamasını cok destekliyor ben kendi kızımda bunu tecrübe ettim.Ben yazamamışım. Çok az yiyor yumurta sarısını versem de. Rahatsız oluyordur demişti çocuk doktoru. Alerjisi olduğu yiyeceği yemek istemez çocuk demişti. Beyazda yanaklar kızardı. Çocuk doktoru kes beyazı dedi. Ama sarısında fena değildi. Huzursuzluk ve mukus sadece. Çok şükür kan yok. Devam et mi diyorsunuz? Bilemedim ne yapacağımı. Boyu çok az uzuyor. Geride percentil olarak kilosu iyi diye önemsemedi doktor. Kilo biraz önde.
Ben de öyle yapıyorum. Sarıdını haşlanmış olarak verdiğimde başta yoktu bir şey ama miktarı pankekte arttıkça rahatsız oldu. Fırınlanmış veriyorum artık. Böyle devam edeyim. Kızım da yemedi ilk dişleri çıkardıktan sonra bir anda. Sürekli emmek istedi. Gelen diş de yoktu ama öyle devam ettirmek istedi. 10. ayda blendera başladım 7 aylıkken eline köfte verdiğim çocuğa. Blenderdan geçmiş kıyma koyuyorum her şeyin içine neredeyse. Yumurtaya ağırlık vereyim. Kızınızda kuruyemişlere alerji var mı?Bizim de boy uzama 6-12 ay arası aşırı yavaştı ve persentilde gerileme vardı. Doktor takip vermişti. Ve benim kızımın komple ek gıda reddi vardı. 13 aylık olana kadar neredeyse hiç ek gıda almadan sadece emdi. Ama 1 yaşından sonra hem diyet acmaya baslayınca hem yemeye başlayınca birden boy atakları yaşadı. Yumurta ve süt ürünleri boy uzamasını cok destekliyor ben kendi kızımda bunu tecrübe ettim.
Şimdi size vermeye devam edin ya da kesin diyemem. Ama yumurta sarısını direkt vermek yerine kek gibi fırınlanmış gıdaların içinde azar azar deneseniz belki bagırsakları aşılama gibi daha kolay tolere edebilir. Bu da huzursuzluğunu azaltır. Sonra pankek, krep gibi deneyebilirsiniz. En son yıne kendisini doğrudan denersiniz. Ben süt kullanamadığım zamanlar her şeyi su ve un ile falan yapıyordum.
Sadece ceviz verdim ona bir şey yapmadı. Ama kendim badem fıstık tuketıyorum ona da deneyeceğim. Sadece fındık bir süre denemeyeceğiz doktor ondan şüpheleniyor cunku.Ben de öyle yapıyorum. Sarıdını haşlanmış olarak verdiğimde başta yoktu bir şey ama miktarı pankekte arttıkça rahatsız oldu. Fırınlanmış veriyorum artık. Böyle devam edeyim. Kızım da yemedi ilk dişleri çıkardıktan sonra bir anda. Sürekli emmek istedi. Gelen diş de yoktu ama öyle devam ettirmek istedi. 10. ayda blendera başladım 7 aylıkken eline köfte verdiğim çocuğa. Blenderdan geçmiş kıyma koyuyorum her şeyin içine neredeyse. Yumurtaya ağırlık vereyim. Kızınızda kuruyemişlere alerji var mı?
İlk kandan alerji testinde sadece yumurta, sonraki büyük testte de ceviz çıktı. Yemiyorum hala hiçbirini kuruyemişlerin.Sadece ceviz verdim ona bir şey yapmadı. Ama kendim badem fıstık tuketıyorum ona da deneyeceğim. Sadece fındık bir süre denemeyeceğiz doktor ondan şüpheleniyor cunku.
Bence blender falan kafanıza takmayın. Cocuk nasıl yiyorsa öyle yesin. Yemeyen çocugun zorluğunu insanlar anlamıyorlar. Ben de blenderlıyordum yeterki yesin diye. Suan 20 aylık blender hayatımızda yok. Alıştı elinde kendisi yemeye. Her sey bir süreç. Bazısı için zor bazısı için kolay.
Bir de bize kakao ve tahin yasak. Kakao ben yediğimde kızıma aşırı dokunmuştu zaten gerekli olmayan bir gıda olduğu için doktor onu en sona attı. Tahin de bagırsak tepkilileri etkileyem bir gıda olduğundan onu denettirmiyor şuan.
Ama yoğurt, peynir, sütlü omlet, sütlü biskuvi tarzı gıdaları tuketebiliyor. Et urunlerinin hepsi serbest ama balık sevmedi balık yağı verıyorum. 1 yaşından sonra başladım o da baya iştah açmıştı o zaman.
Bir de hala emziriyorum ben. Bıraktığımda süreç daha hızlı ilerleyecek diye umuyorum :)
Merhaba, neden yurtdışında bir doktor bakmıyorsunuz? Yanlış anlamayın ama uzun bir süreç ve ne zaman ne olacağı belli olmuyor sanırım.Bizimki kafamı karıştırıyor artık. Tam olarak nasıl bir belirti arayacağımı şaşırdım. Yurtdışına taşındık. Doktorumuzla iletişimi de kestik. Çocuk doktoruyla online görüşüyoruz sadece. O huzursuzsa kesin o gıdayı diyor. Biraz benim gözlemime kalıyor her şey ve yeterliliğini anlayamıyorum. İstanbul'a gideceğiz Eylül başında. Önereceğiniz alerji doktoru var mı Avrupa yakasında?
Nerdesiniz?Merhaba, neden yurtdışında bir doktor bakmıyorsunuz? Yanlış anlamayın ama uzun bir süreç ve ne zaman ne olacağı belli olmuyor sanırım.
Ben de yurtdışında yaşıyorum. Benim bebeğimin de inek sütü proteini, yumurta, ceviz, fındık ve yer fıstığı alerjisi var. Bu arada bunlar sadece benim deneyip reaksiyon aldıklarım ve kan testinde bakılanlarBen sadece yaşadığımız ülkede takip ettiriyorum oğlumu şimdiye kadar herhangi bir problem yaşamadık. Hatta belki buradaki yaklaşımda sorularınıza cevap bulabilirsiniz çünkü sanırım Türkiye’den biraz daha farklı yaklaşıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?