Bağırsakta olusan Dıs gebelik

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Çok ilginç bir durum gerçekten. Kayda alınan ilk olay da ta 1835 yılında olmuş, neredeyse 2 asırdır nadir de olsa gerçekleşen bir şey ama bilinmiyor.

Tüp bebek doktorunun hatası da değil bu. Embriyo rahimin içine bırakılıyor. Bu embriyo rahimde değişik değişik yerlere hareket eder, uygun gördüğü yere yapışır. %1-2 oranında da tüpe gider ya oraya yapışır hatta tüpten de çıkıp karın boşluğuna düşüp barsaklar, yumurtalık gibi dokulara da yapışabilir. Yani tüp bebek doktoru maalesef nereye yapışacağını belirleyemiyor.

Çok geçmiş olsun. Bir dahakine sağlıkla doğurun inşallah.

Cok tesekkurler saolun

Kadınlar kulübü gerçekten var ben yoksa böyle birşeyin olup olmadığını nereden öğrenirdim ki başta bende dalga geçiyor zannettim ama yorumları okuyunca ağzım açık kaldı çok geçmiş olsun

Kadınlar kulübü gerçekten var ben yoksa böyle birşeyin olup olmadığını nereden öğrenirdim ki başta bende dalga geçiyor zannettim ama yorumları okuyunca ağzım açık kaldı çok geçmiş

Boyle birseyin sakasi olmaz insan basina hersey gelir ameliyat oncesi sonrasi cok arastirdim ama hic bir bilgi bulamadim hic kimsenin basina gelmemisen sin buraya sormaya karar verdim iyikide sormuşum kafamdaki bircok dusunceyi degistirdi yinede cok saolun insallh kimsenin basina gelmez cok zor bi durum

Cok tesekkurler saolun

Bir de bazı çalışmalar (ki çok az çalışma, güçlü kanıt yok) bunun nedeninin ilk 3 gün çok zorlamak olduğunu düşünüyor. Yani basıncı rahimde artırırsanız embriyo tüpe kaçabilir gibi. Ya da hasarlı tüp çekebiliyormuş. Bir sonraki transferinizden önce mutlaka tüpte hasar var mı baktırın. Eğer varsa tüpün alınması lazım.

Temiz çıkarsa ilk 3 gün bol bol dinlenin. Cinsel ilişkiye kan sonucuna kadar girmeyin. Ama dediğim gibi bunların kanıtı düşük. Rastgele oluyor diyen de çok. İnşallah tekrarlamayacak bir daha. İşin güzel kısmı çok güzel embriyo üretebiliyorsunuz demektir. Benim ilk 2 embriyom hiç tutunmamıştı bile :)

Bilgiler icin cok saolunbasinc olarak acikcasi transferden 2 saat sonra aracla yolculuk yaptik birincisi buna bagliyorum ikincisi pozitifi gordukten sonra kotu bi haber aldim gunlerce ağladım ona bagliyorum tuplerime bakilmisti transfer oncesi bi sorun yoktu cinsel iliski hic olmadi dedigim gibi bu iki seye bagliyorum acikcasi birde biz azosperm hastasiyiz ve embriyolari ngs ye gondermedik kromozom bozuklugu olabilir dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…