Benim daha once cgh testine giden embriyom negatif gelmisİkili test standart yapılıyor, yıllardır.. ama 3. 5. Gebeliklerini yaşayan kadınların bazıları bir sorun çıksa da aldırmayacağı için yaptırmıyor çünkü kromozom bozukluklarının tedavisi yok. İkili test sanıyorum sadece down sendromuna bakıyor ve özellikle 30 yaş sonrası hatalı pozitif verme oranı yüksek eski usül bir test. Nifty yeni nesil testlerden, dediğin gibi doğruluk payı çok daha yüksek ve 7 kromozom yani 7 sendrom, sexsüel kromozomlar ve dna kırıklarını araştırıyor. Ve de en önemlisi kişiye özel değerlendirme yapılıyor.
yok onlar degil onlari 7. Hafta vermisti :) neyse biraktim kendimi Erbil Bey'in kollarina, cok guveniyorum zaten ona, bende hata yanindayken ultrasonun etkisiyle aklim bir karis havada oluyor cikinca aklima geliyor butun sorular. elleri ayaklari oynuyordu bugun, sekli de iyice ortaya cikmis :)15.gün ben hemşireyi dürttüm, çıkmamıştı ama o da birilerini dürttü ve Güvenç bey aradı :)
Tekrar ikili test yapılmaz elbette, dedim ya senin test biraz erken oldu, o yüzden enseyi falan ölçmemiştir. Ama kan ne için bilmiyorum. .. aaa ama sen şu standart gebelik testlerini yaptırmış mıydın? Tüm kan değerleri, idrar tahlili, kültürü vs... belki onlardır bahsettiği..