bahceci yumurta dondurma

gelartikannecim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2014
661
588
78
Arkadslar bugun bahcecide randewum wardi eylul sonu 30 u gbi dondurulan embriyolarimi Bi yil ucretsz olarak sakliycak we bunuyazili belgeyle bna bildiren bu kurum bugun gelmis 4 aydahi olmamiskn embriyolarimin donduruldugu yeni cikardkklari fiyt listesiyle bnden tam 1300 tl para talep ettiler. Bu yaptiklari nasil birsey bizimle oynuyorlar bahceci gbi bi kuruma guwenemeyeceksek nereye gidip kndimizi emanet edelim? Yaptiklari cok ayip ck ama ck uzgunum Allah ellwrine dusurmesin. Bna eylulde werdikleri anlasma kagidimizda bi yil ucretsz saklanir diyodu bi yildan sonra 500 tl para istenir yaziodu daha 4 ay olmafi ya 4 ay. Tum guwenimi yerle bir eden bahceci hc kimseye tawsiye etmeyecegm seni artik yaptigin ck ayip cok ucuz bi numara

bende ıkı ay once gorusmeye gıttım salı gunu randevu aldım ve ısrarla fıyatlar hakkında bılgı almak ıstedım gurusturulmedım cıktım muyane oldum ındım odeme yapmaya bıde baktım dondurma ucretlı olmus hemde 1300 esım cok sınırlendı egre onceden gurustulseydım muyane ettırmez dırek gıderdım cunku bı haftadır bılgı almaya calısıyorum fıyat hakında dedı bu yaptıgınız cok yanıs ayıp dedıbaya kotu gectı konusma ama muyane paramızın yanmamsı ıcın tedavıye basladık ama buyuk bı guvensızlıkle hele sıze yaptıkları cok yanlıs

Arkadasim birde dusunebiliomusun bnm ilk anlasma kagidimda bi yil ucretsz dondurulu sonra bakim ucreti alinir yaziyor. Zerre kadar guvenmiyorum artik onlara para tuzagi olmus iyice kurum. Gercktn ck guweniyrdum herkez bilsin yaptiklari yanlisi. Hangi resmi bi kurumda alinan karar geriye dgru yurutulur ya hanginde? Yilbasinda alinan kararsa yil basindan soraki hastakarina uygula bunu terbiyeszlik insan kullanmaca yaptiklari

haklısın canım buyuk bı terbısezlık hatta bıze dedıler ocaktan once tedavıye baslayan hastaardan dondurma ücretı almıyouruz dedıler yaptıkları cok ayıp yanlış ve guvensızlık.. bızede yaptıkları yanlıs cunku bız arayıp soruyoz randvu alıp gıdıp gene bankodakı gorevlılere soruyoruz hıc bır degısıklık yok dıyorlar bız yınede musabecıyle gorusmek ıstıyoruz oyalandrılıyoruz muyane ucretını odedıkten muyane olduktan sonra assa tedavınparası odemeye ındıgımızde ogrenıyoruzz buyuk bı guvensızlıkle baladık tedavıye

Boyle bi kurum birde boyle basit bi numaraya giriyor. Herkes bilsin yaptiklari terbiyeszligi ac kurtlugu Mevlam dusurmesin ellerine sali gunu transferum olck we yasadgm moral bozuklugunu kullanilmislik hissini hayal edebiliyomusunuz bundan sora 5para etmezler gozumde 5 para.

adamlar kurumun devamlılığını embriyo dondurmaya bağlamışlar cnm.. hangi bayan gitse tutturuyor embriyo donduracağızz.. taze transfer yapmayacağız.. havuz sistemi yapacağız hepsi fasa fiso.. özelliklede havuz sistemi bahcecinin tek geçim yolu haline gelmiş..

Bahcecinin paradan baska birsey duaunmedigini ilk gittigim gorusmede anladim ben de soyle birsey yasadim.
Ilk esimde sorun cikincatup bebekmis tedaviymis bu konulari bilmiyoruz tabi afalladik. Emre b. Dr. Icin gittik urolojiye sagolsun dr. Guzel ilgilendi hakkini yiyemem. Ameliyat dedi varikosel icin bir de ilac verdi filan. Inerken benim kafamda deli sorular ya ameliyat ise yaramazsa tup bebek yapmak zorunda kalirsak bu tup bebek nedir kim yapar ben erkek dr. Istemiyorum tup bebek yapan kadin dr. Var midir? Ve daha bir suru soru. Cunku tup bebegin t sini bilmiyorum. ( simdi sorun size sulalesini sayayim tup bebegin) hadi dedik en kotuyu dusunelim tup bebek fiyatini ogrenelim. Indik asagiya bir kadinla gorustuk iste fiyatdi surwcti anlatti biseyler. Sonra ben bayan dr. Sordum bu isi yapan dedim o donemde bayan yokmus orada ama oyle soylemiyor. Benim hassasiyetimi anladi ya g.zekali bisim kurumumuzda yok burda olmadiktan sonra baska bir yerde hic bulamazsiniz yok. Nasil yani dedim. Inandim kadina kendimi ikna etmeye calisiyorum icten ice napalim saglikbu diyorum. Ama aklima geldikce hala kulaklarimdan dumanlar cikiyor niye kadini sonra gidip parcalamadim diye. eve geldim interneti bir actim her yer tup bebek her yer dr. O anki duygularimi anlatamam kadin rsmen dalga gecti resmen kandirdi rwsmen cahil yerine koydu sirf orada baslayalim diye neler soyledi. Kendimi cok saf ve aciz hissettim cahil hissettim. Hala kiziyorum gidip kadini niye paralamadim diye. Bir daha onunden bile gecmedim elhamdulillah bir sekilde hamileyim Rabbim sonunu hayra cikarsin
isteyen herkese de en kisa zamanda hayirlisiyla nasib etsin

Offooff arkadasim ne guzel kurtulmussun Allahim kurtarsin ellerinden dr um guwenc beye sonuna kdr guweniyrm ama kurumun zerre degeri yk artik gozumde elim mecbur 4 gun sonra transferim war ordayim ama igreniyrm hepdinden Allahlarindan bulsunlar su mubarek cuma gununde ck ettim bu sekilde dua. Ins bu tranaferimle onlardan da pis duzenbazliklarindan kurtulurum kurtulurz

Haklisin cnm haklisin Allahim buyuk fitil fitil getrsin burunlarindan ellerine dustuk dusene bir de bunlar wuruyorlar Allahim duy sesimizi duy

itiraz etmediniz mi elinizdeki kagitlarla. Lutfen hakkinizi yedirmeyin. Bu surecte de sinirlenip yipratmayin kendinizi. InsaAllah sonu hayirli olur. Rabbim saglikla nasib etsin

Sizlerden de basina boyle birsey gelen varmi???

canım öncelikle tedavin hayırlı olsun, pozitiflerle sonuçlansın inşallah.

Bahçeciye gelirsek, ben de tüp bebeğe karar verdiğimde en çok adını duyduğum bu paragöz kuruma gitme gafletinde bulundum. Bilgi almak için ilk gittiğim gün gişedeki kadının tedavi için gelen bir kadınla tartıştığına şahit oldum. Gişedekiler o günün ısrarla ödeme günü olduğunu söylüyorlar, tedavi için gelen bayan ise kendisine daha önce o gün ödeme yapılacağını söylemediklerini ve hazırlıksız geldiğini çaresizce anlatmaya çalışıyordu. Bu tartışma uzadı gitti ve bir an düşündüm biz oraya ne umutlarla geliyoruz ve karşılaştığımız muameleye bak diye. öyle bir kurumda en son ihtiyacım olan şeyin para konuşmak hatta tartışmak olduğunu düşünüp ayrıldım ordan. Kadının yerine koydum kendimi... Hayalkırıklığını düşündüm.

Ve gittim tam gönlüme göre bi merkez buldum. Paranın size sürekli hatırlatılmadığı, önceliğin siz ve bebeğiniz olduğunun hissettirildiği... Allaha binlerce şükür imkansız denecek kadar az bir olasılık verilmesine rağmen hamileyim. Allah doktorumdan, embriyologlardan, ve benle bebeğimi paradan daha çok önemseyen merkezden razı olsun..

Darısı en kısa zamanda başınıza. Umarım Bahçeci de düştüğü hatayı bir an önce anlar da bu paracı politikasına bir son verir.

Dondurma ucreti 1300 transfer ucretide 2500 toplam 3800 çok ciddi bir rakam zaten en başta deli para veriliyor çok mantıksız olmuş
Ben şuan memorialde yeni dondurdugum embriyolar için 1390 verdik gerçi 690 tl sini vermedik hala. Donmuş transfer ücreti 1950 tl, aynı yıl dondurulan embriyo transferi yapıldıgında 1950 tl den 700 tl duşuyorlar yani donmuş transfer ücreti 1250 tl oluyor aynı yılsa.. Basta verilen 1390 tl 5 yıl için geçerli tekrar ucret alınmıyor.
Bende diyordum bahcecide hiç donma ücreti almamışlardı, burda çok aldılar diye ama bahçeci dahada artırmış fiyatı

bende o tarzda olmasada buna benzer bi durum yaşamıştım cnm.. bahçecide 4. yılım ve artık aradaki tedavi iptallerini saymazsam 4. tedavimde..temizlikçiden tutta danışmaya muhasebeye kadar tanımadığım kimse yoktu..
oradaki 4. transferime gittiğim gün yolda kaza olmuştu normal saatimize biraz geç kaldık.. kapıya gelince eşim dediki ben arabayı park ederim sen hemen yukarı çık odaya alıp işleme hazırlasınlar zaten geç kalmışız ayıp olmasın diye düşündük...

danışmaya eşim arabayı park ediyor şimdi yukarı çıkıp kalan bakiyeyi kapatacak dedim kaydımı yaptırdım..hemşire adımı seslendi ama danışmadaki bayan beni odaya göndertmiyor.. ödemeyi yapmadan odalara çıkamazsınız dedi.. ilk tedavisi olan birine bu yapılabilirde yıllarını orada geçirmiş birine biraz tuhaf geldi.. ve 10 dk bekledim odaya girmeme izin vermediler.. eşim geldi ödemeyi yaptı daha sonra odaya girmeme izin verdiler.. içimden yazıklar olsun dedim dahada gitmedim zaten..

ayrıca kaç kez danışmada veya muhasebede tedaviye gelmiş olan ama ilk ödemenin tamamını yapamadığı için tartışma ile geri çevrilen tedavilerine başlanmayan bayanlara rastladım.. bir bayan geri kalan yarısını yarın havale edeceğim dedi onu bile kabul etmediler geri gönderdiler..

bundan 5-6 ay sonra memoriala geçmiştim ve memorialda laparaskopi-histereskopi yapılacaktı.. sabah memoriala gittik tam ödeme yapılacak şok olduk eşim cüzdanını evde unutmuş.. ve ameliyat saatim geldi.. ben eşimle tartışacak gibi olmuştumki danışmadaki bayan paranın şu anda hiç ödemi yok, eşiniz gitsin cüzdanını alsın siz üst kata çıkın ameliyata hazırlanın hemen ameliyata alsınlar dedi.. şaşkınlık geçirdim nasıl bukadar hoşgörülü olabiliyorlar diye.. alışkın olmadığımız için.. meblağ oldukca yüksek 5.700 gibi bir para.. ben ameliyattan çıktığımda eşim yeni gelmiştii ödemeyi eve giderken kendimiz alt kata inip yaptık kimse peşimize bile düşmedi..

bebek hasretiyle yanan insanlara sanki parayı ödemeden kaçacak muamelesi yapılmmasını gerçekten anlamıyorum. Ben de İstanbul Tüp Bebek merkezine gidiyorum. Ve 4500 tl tüp bebek ücreti verdik. İlaçlardan başka hiçbir şeye para ödemedik. Bir kaç tane ufak kan testi hariç. İlkinde döllenme olmayıp transfer yapılmadığı için de 2. tüp bebek tedavimizi ücretsiz yaptılar. Üstelik hep biz vezneye gidip borcumuzun olup olmadığını sorduk. Bir kere de ödeme yaptınız mı diye soran olmadı. Sadece tedavinin en başında ne zamanlar ödeme yapıldığı söylendi o kadar.

Dondurulmuşlar için ilk sene hiç ücret de alınmıyor. İlk seneden sonra da senelik 200 dolar gibi birşeydi yanılmıyorsam.

evet cnm İstanbul Tüpte tedavi oldum.. parayla işi olmayan tek doktor belkide Aret beyin merkezi.. adamın para pul umrunda değil tedavi için kendi doğrularını koymuş ve onların peşinden gidiyor..
kaç gün yumurta takibine gidiyorsun yumurtan gelişmemişse tedavin yarıda kalmışsa para bile vermiyorsun yada ödeme yapmışsan onu bir sonraki aya sayıyorlar... bir dahaki ay tekrar baştan takip ederiz para almayız diyor..
birçok merkez yumurta takibi için baştan alınan parayı o ay yumurta gelişmese bile asla bir sonraki aya saymıyor..
ist tüpte asla sürpriz bir ödeme çıkartmıyorlar baştan ne denilmişse öyle ilerliyor herşey..

Az önce benide aradılar. haber vermek için arıyoruz??? diye. dedim teşekkür ederim. en azından haber verdiniz :) inanın şuan onlarla kavga edicek halim yok. hatta öyle söyledim. suna yaptığınızın doğru olmadığını ve kabul etmediğimi söylesem de birşey değişmicek . eminin sözleşmeleri de kılıfına uydurmuşsunuzdur dedim. bu yüzden teşekkür ederim haber verdiğiniz için dedim kapattım. Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin . Artık çok yoruldum insanların elinde oyuncak gibi savrulmaktan. Rabbim emeklerimizin karşılığını hayırlı bir şekilde alabilmeyi nasip etsin.
Ben şuan sadece beni bekleyen meleklerim için dua ediyorum. Hakkıma girenleri de Allah'a havale ediyorum.

not: bu arada ilk transfere kadar dondurma ücrettsiz.transferden sonra sağlıklı embriyo kalırsa dondurma ücreti alınıyormuş. bu noktadan sonra sağlıklı olmayan embriyoları dondurmadıklarının garantisini kim vericek artık güven kalmamış oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…