- 18 Ekim 2022
- 2.313
- 1.262
- 83
- Konu Sahibi agresifpollyanna
Bahçemde çok sayıda sokak kedim var (yavrularla beraber 35-40 tane) Tam sayı bilmiyorum çünkü tedavi ettirdiğim olursa onu da iyileşince bahçeye bırakıyorum hepsine yetecek kadar yuvam olduğundan. Sürekli iç parazit sıkıntısı çektiğimizden kuru mamayla besliyorum veteriner önerisiyle. Yine de parazitten tam kurtulamıyoruz her önüne gelenin yemeğini bahçeme bırakması yüzünden. Bahçemin dışarıya açılan demir kapısı var. Demirlerin arası aralıklı rahat girip çıkabiliyor kediler. Dengesiz mahalleli gelip gidip o parmaklıkların arasından kalmış bozulmuş yemeklerini bırakıyor. Bunu yapmamaları için demirlerin arkasına koskocaman branda gerdim ama o brandayı da yırtıp koymuşlar inanılır gibi değil. Bahçeyi temiz de kullanıyorum aslında hani pis bi bahçe değil ki cesaret bulunsun annemle birlikte çiçek gibi tuttuğumuz bi bahçe. En son iğrenç bir kokuya çıktık ve baktık ki aman Allahım ş…fsizin biri bozuk ve kurtlu midyelerini dökmüş! ya da bi önceki gün döktü ertesi güne kurtlandı bilemiyorum. Bu şuursuzluğa nasıl engel olabilirim bir fikri olan var mı? Kamera taktırsam caydırıcı olur mu ya da kameradan sonra benzer olay yaşarsam görüntülerle kanunen ne yapabilirim? En kötü görüntülerdeki kişileri nasıl bulabilirim eğer tanımıyorsam? İnanın avukat bir şey yapabilecekse avukat tutacağım artık bu konu için çünkü bu şekilde hem kedilerim sürekli hastalanıyor hem de veteriner masrafı zaten avukatlık ücretini geçer oldu. Varsa hayvansever bu konuyla ilgilenebilecek bir avukat o öneriye de açığım.