• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçedeki kedilerime bozuk yemeklerini döken şuursuz mahalleli

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
2.313
1.262
83
Bahçemde çok sayıda sokak kedim var (yavrularla beraber 35-40 tane) Tam sayı bilmiyorum çünkü tedavi ettirdiğim olursa onu da iyileşince bahçeye bırakıyorum hepsine yetecek kadar yuvam olduğundan. Sürekli iç parazit sıkıntısı çektiğimizden kuru mamayla besliyorum veteriner önerisiyle. Yine de parazitten tam kurtulamıyoruz her önüne gelenin yemeğini bahçeme bırakması yüzünden. Bahçemin dışarıya açılan demir kapısı var. Demirlerin arası aralıklı rahat girip çıkabiliyor kediler. Dengesiz mahalleli gelip gidip o parmaklıkların arasından kalmış bozulmuş yemeklerini bırakıyor. Bunu yapmamaları için demirlerin arkasına koskocaman branda gerdim ama o brandayı da yırtıp koymuşlar inanılır gibi değil. Bahçeyi temiz de kullanıyorum aslında hani pis bi bahçe değil ki cesaret bulunsun annemle birlikte çiçek gibi tuttuğumuz bi bahçe. En son iğrenç bir kokuya çıktık ve baktık ki aman Allahım ş…fsizin biri bozuk ve kurtlu midyelerini dökmüş! ya da bi önceki gün döktü ertesi güne kurtlandı bilemiyorum. Bu şuursuzluğa nasıl engel olabilirim bir fikri olan var mı? Kamera taktırsam caydırıcı olur mu ya da kameradan sonra benzer olay yaşarsam görüntülerle kanunen ne yapabilirim? En kötü görüntülerdeki kişileri nasıl bulabilirim eğer tanımıyorsam? İnanın avukat bir şey yapabilecekse avukat tutacağım artık bu konu için çünkü bu şekilde hem kedilerim sürekli hastalanıyor hem de veteriner masrafı zaten avukatlık ücretini geçer oldu. Varsa hayvansever bu konuyla ilgilenebilecek bir avukat o öneriye de açığım.

Bu iyilik değil ki cahillik. Hayvanlar bizim evde yediğimiz yemekleri yemezler, yiyemezler. Tavuk, et, balık artar, onları da bozulmadan hemen vermek gerekir. Kalmış, bozulmuş, sizin yemediğiniz yemeklerle hayvan mı beslenir? Çöpe dökmedim hayvanlara verdim demek, kendi vicdanını rahatlatmak için anlamsız bir eylem.

Konu sahibi bizim sitede de var aynı problem. Kameralar da var. Elli kez de site grubuna yazılmıştır hayvanlara yemek vermeyin, mamayla besliyoruz diye. Ancak bazı insanların algıları kapalı. Geçen gün yaprak sarma, biber kızartması falan vardı besleme alanında.
Ben hak veriyorum tabiki ama özellikle büyüklere bunu anlatamayız yada öyle koyanlar kendınce iyilik yapıyor işte. Hani ölsünler diye düşünmüyorlar demek istediğim bu. Eski oturduğum Mahallede genel 80 yaş üstuydu. Hepsı kalmıs yemek veriyordu. Bir kere biri çiğ hamur gibi bişey koymuş. Tam giriş kapımıza yakın. Ama yapış yapıs . Bunu kedi nasıl yesin dedim. Ben hep öyle besledim büyüttüm dedi. Belki hastalandılar-öldüler. Ama teyze araba carptı sandı. Genelde öyle der. Sarı kedi vardı kayboldu belki biri aldı belkı araba carptı gibi anlatırdı. Sürekli ilgiliydi yani aslında ama bilmıyordu.Yemek vermeyın tarzı bir yazı olursa belkı yapmazlar. Kamera olsa bile kötü bısey yapmıyoruz düşüncesi olduğu için o bı engel olusturmaz sadece kim olduğunu anlarlar belkı.

Twitteriniz varsa Kedi dostlari topluluguna yazin, orada hayvansever avukatlar da bulunur.
merhaba twitterım yok ama siz yazdığınızda facebookta da aynı isimde bir topluluk bulup yazmıştım şimdi oradan dönüş yaptılar dediğiniz gibi böyle konularla ilgilenen hayvansever bir avıkat varmış ve konu hakkında yardımcı olacağını danışma ücreti almayacağını söyledi siz vesile oldunuz bulmama çok teşekkür ederim 🫶🏼

Bozuk kurtlu olduğunu bilerek dokmemıslerdır diye düşünüyorum(umuyorum) . Bence iyilik olsun diye sokak kedilerine yemek koyalım diyorlardır.Bizim mahallede insanlar evde kalan yemeklerini bırakıyor kucuk kaplarla kedi köpek yesin diye. Sizin baktığınız kediler hastalandığı için hassas davranmak zorundasınız anlıyorum.Belki sizin bu kadar ilgilendiğinızı gormeyen biri koyuyordur. Bahce duvarına buyuk bı yazı asabılırsınız. Kedilerı ben kuru mamayla beslıyorum. Yemek vs koymayın hastalanıyorlar gibi..

Başkasinin bahçesine yemek dökmek iyilik degil bozuk kurtlu olmasa bile başkasinin arazisine kimse bir sey atamaz, dökemez. Kedilere destek cikmak istiyorsa bunun yolu bu degil insaniz iletişim kurabilirdi konu sahibiyle. Herkes orayi çöp bellemiş sadece.

Ben kimsenin sokaga güzel et, balık vs döktüğünü koydugunu görmedim iyilik olsun diye nerde leş atilacak seyler var iyilik adi altinda çöpe gidecek seyleri leş keş balik kılçıği, tavuk kemigi vs sokaga koyuyorlar bi halt yaptim saniyorlar. O mahallelerde evde kalan yemeklerin dokuldugu sokaklari gormuslugum var sacma sapan corba, ekmek, makarna tarzi beklemiş gidalar. Bu iyilik değil.

artık yetemiyoruz desem yeridir 🥲 evin geçimini eşim sağladığı için ben maaşımın dostlarımıza gitmesine acımıyorum zaten veteriner masraflarını tek karşılıyor değilim annem de neredeyse tüm emekli maaşını sokaktaki dostlarımıza harcıyor Allah razı olsun benden fazla ilgilidir bu konuda.

Bahçe ortak alan değil bina özel mülk annemin şahsi evi.
Kapıya bir yazı assanız,özel mülk kamera ile izleniyor,yemek dökmeyin vb bir uyarı şeklinde olmaz mı?
Ben de bu duruma çok sinirleniyorum,kopegimi yürüyüşe çıkarıyorum,pilavlar,bayat ekmekler sağa sola saçılmış,kokmuş rezalet yani,hayvan yemiyor bile o sacma sapan konulan artıkları,çürüyor kokuyor,böcek,sinek vb geliyor.
Bu hayvanseverlik değil. Bunlar yüzünden sokak hayvanları toplatılıyor ,çevreye o kadar zarar veriyorlar ki. Birşey deseniz ama sen hayvan sevmiyorsun derler. Oturduğum sitede cok kedi var,kendilerine ayrılmış alanları var besleme ve barınma icin kulubeleri var ama gelin görün adım başı mama döküyor yere dengesizin biri. Kediler yemiyor bile çoğu zaman. Benim köpeğim yelteniyor yemeye her zaman aç bir obur olduğu için. Artık sitede yürüyüşe çıkarmıyorum,dısarda da yemek artıklarından adım atılmıyor. Nefret ettim bu düşüncesiz tiplerden. Sorsan en hayvansever onlar ama doğanın,çevrenin icine edince en hayvansever siz olmuyorsunuz. Bu arada evimin yakınında yürüyüş yaptığımız alanda sokak hayvanları için beslenme alanı var. Ona rağmen rastgele ortalığa atılıyor bu artıklar. Hadi bir köpeği/kediyi görürsün ona götürür verirsin,yer anlarım ama sağa sola(orada olmayan kediye/kopege)yemek artığı bırakmayı ben iyi niyetli bulmuyorum.

Aynı dertten muzdaribim.. yazı astık olmadı şikayet ettik tesbit edemedik en son o kadar bıktık ki tek tek komşu binaları gezdim... " hayrınızı kapınızda yapın benim kapıma yemek dökerek sevaba değil günaha giriyorsunuz ben sizin o kokmuş yemeklerinizi ellerimle temizliyorum hakkımı da helal etmiyorum" dedim. Büyükten bi ilan yapıştırdık bayağı çözüldü sorun...

Kendi el yazımla yazdım birkaç defa ama hiç etkisi olmadı, kamera hiç denemedim yalancı kamera önermişti biri onu denemeyi düşünüyorum
kameralar hic pahali degil trendyola bakabilirsin. en az 24 saat kaydeden bir kamera alsan isini görür bence. telefonla kontrol edebilirsin

Benim kedilerime de veriyorlar bozuk değil Allah var ama kedi ne anlasin yeşil fasulyeden, karnabahardan. Vermeyin diyorum ama kendilerince iyilik yaptıklarını sanıyorlar.
Belki sizinkiler de iyilik olsun diye veriyor diyeceğim ama midye 1 günde kurtlanir mi hava soğuk bir de bilemedim. Kamera taktırmak iyi olur bence de en azından kimin yemek koyduğunu görürsünüz.

Back
X