- 18 Ekim 2022
- 2.313
- 1.263
- 83
- Konu Sahibi agresifpollyanna
-
Ben hak veriyorum tabiki ama özellikle büyüklere bunu anlatamayız yada öyle koyanlar kendınce iyilik yapıyor işte. Hani ölsünler diye düşünmüyorlar demek istediğim bu. Eski oturduğum Mahallede genel 80 yaş üstuydu. Hepsı kalmıs yemek veriyordu. Bir kere biri çiğ hamur gibi bişey koymuş. Tam giriş kapımıza yakın. Ama yapış yapıs . Bunu kedi nasıl yesin dedim. Ben hep öyle besledim büyüttüm dedi. Belki hastalandılar-öldüler. Ama teyze araba carptı sandı. Genelde öyle der. Sarı kedi vardı kayboldu belki biri aldı belkı araba carptı gibi anlatırdı. Sürekli ilgiliydi yani aslında ama bilmıyordu.Yemek vermeyın tarzı bir yazı olursa belkı yapmazlar. Kamera olsa bile kötü bısey yapmıyoruz düşüncesi olduğu için o bı engel olusturmaz sadece kim olduğunu anlarlar belkı.Bu iyilik değil ki cahillik. Hayvanlar bizim evde yediğimiz yemekleri yemezler, yiyemezler. Tavuk, et, balık artar, onları da bozulmadan hemen vermek gerekir. Kalmış, bozulmuş, sizin yemediğiniz yemeklerle hayvan mı beslenir? Çöpe dökmedim hayvanlara verdim demek, kendi vicdanını rahatlatmak için anlamsız bir eylem.
Konu sahibi bizim sitede de var aynı problem. Kameralar da var. Elli kez de site grubuna yazılmıştır hayvanlara yemek vermeyin, mamayla besliyoruz diye. Ancak bazı insanların algıları kapalı. Geçen gün yaprak sarma, biber kızartması falan vardı besleme alanında.
merhaba twitterım yok ama siz yazdığınızda facebookta da aynı isimde bir topluluk bulup yazmıştım şimdi oradan dönüş yaptılar dediğiniz gibi böyle konularla ilgilenen hayvansever bir avıkat varmış ve konu hakkında yardımcı olacağını danışma ücreti almayacağını söyledi siz vesile oldunuz bulmama çok teşekkür ederimTwitteriniz varsa Kedi dostlari topluluguna yazin, orada hayvansever avukatlar da bulunur.
Bozuk kurtlu olduğunu bilerek dokmemıslerdır diye düşünüyorum(umuyorum) . Bence iyilik olsun diye sokak kedilerine yemek koyalım diyorlardır.Bizim mahallede insanlar evde kalan yemeklerini bırakıyor kucuk kaplarla kedi köpek yesin diye. Sizin baktığınız kediler hastalandığı için hassas davranmak zorundasınız anlıyorum.Belki sizin bu kadar ilgilendiğinızı gormeyen biri koyuyordur. Bahce duvarına buyuk bı yazı asabılırsınız. Kedilerı ben kuru mamayla beslıyorum. Yemek vs koymayın hastalanıyorlar gibi..
Kapıya bir yazı assanız,özel mülk kamera ile izleniyor,yemek dökmeyin vb bir uyarı şeklinde olmaz mı?artık yetemiyoruz desem yeridirevin geçimini eşim sağladığı için ben maaşımın dostlarımıza gitmesine acımıyorum zaten veteriner masraflarını tek karşılıyor değilim annem de neredeyse tüm emekli maaşını sokaktaki dostlarımıza harcıyor Allah razı olsun benden fazla ilgilidir bu konuda.
Bahçe ortak alan değil bina özel mülk annemin şahsi evi.
kameralar hic pahali degil trendyola bakabilirsin. en az 24 saat kaydeden bir kamera alsan isini görür bence. telefonla kontrol edebilirsinKendi el yazımla yazdım birkaç defa ama hiç etkisi olmadı, kamera hiç denemedim yalancı kamera önermişti biri onu denemeyi düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?