bahçelerde börülce, aman uzak olsun benim görümce !!

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
158
selam kızlar ben de siteyi yeni kesfettim we pek cok konuda yalnız olmadıgımı gördüm...
ben de 1 yıllık ewliyim we ewlenme sürecini ben de sancılı gecirenlerdenim. belki de hala o dönemin kalıntılarını tasıyoruz içimizde.. ondandır suanki huysuzlugumuz... ben görümcemden bahsetmek istiyorum. daha 16 yasında. esimin tek kardesi. güzel bi kız, oldukca da sımarık we kıskanc. agzından cıkan her söz beni deli ediyor.. 16 yasında bir kız ne yapabilir demeyin, cin gibi walla.aile terbiyesi görmemiş gibi ne annesinden ne babasından korkmuyor. korktugu tek kişi abisi. o da ne kadar büyük bi korkuysa artık ! öyle seyler sölüyor ki bazen dan diye düşüyor odanın ortasına, kafamdan asagı kaynar sular iniyor. diyorum suna acayım agzımı yumayım gözümü, sonra diyorum boşwer cocukla cocuk olma...bildiginiz dengesiz yani, anı anını tutmuyor..
en son bayramda sinirlerimi zıplattı. bayramın 2. günü sabahın 10unda wardık ewlerine, üstelik baska sehirden gelmiştik. kapıyı actı we bi hoşgeldiniz bile demeden koşarak ewe girdi. ay nası sinirimi bozdu benim.. lafımı da söledim sanki su karsıdan geldik insan bi hoşgeldin der dedim gülerek ama canımı daha girer girmez sıkmayı basardı.. bu we bunun gibi bir sürü sey.. aslında onu benim elime wercekler ben bi güzel terbiye ederdim de neyse.. ya esimi biraz sıkıstırdım bu konuda neden bu kadar sımarık, ne söledigini bilmiyor diye de megersem kız sorunluymus. ortaokul yıllarında intihar girişimi olmusmus kimseye sölemişler de şimdi üstüne gidemiyomuslar. sonuç işte ortada. hatta bide en son bayramda öğrendim zorla ki bi hastalıgı warmıs ciddi bişeymiş ama ne oldugunu bilmiyorum henüz.ben bunları daha yeni ögrendim. sadece paylasmak istedim. katlanamıyorum onun sesini dahi duymaya..
ewlenmeden önce ona da ablalık yapmayı hayal ederdim aama bu dawranıslarından sonra onun yüzünü bile görmek istemiyorum. benim de kız kardesim war 18 yasında ama yakından uzaktan onunla alakası yok. bunun işi gücü süslensin, yesin,içsin gezsin ve erkeklerle muhabbet etsin.
Allahtan farklı sehirlerdeyiz ama illa bi araya geliyoruz. onunla görüşmeye mecburum yani... şimdi bi de bu hastalık olayını duydum(ailesi benim bildigimi bilmiyor) we içten içten yine de üzüldüm dedim sonucta cocuk yani. ama dawranıslarından dolayı ona karsı cok sogugum.. sizce nasıl dawranmalıyım? fikirlerinizi paylaşırsanız cok sewinirim...

Çocuk mocuk değil arkadaşım!!!!

Benim nişanlımınkuzeniyle başım dertte kız göğüsünü gösteren şeyler giyip ve göğüsünü de gösterecek şekilde eğilip nasıl olmuş ... abiiii diyorrrrr ki 17 yaşında :84:

Al eline yol onu parala parçalaaaaaaaa deli ediyor beniiiiiii

Burda önemli olan 2 nokta var söyleyeyim

1) Öncelikle eşinizin tutumu önemli. Size katılıyor mu? Çok şükür ben çok şanslıyım nişanlım bana çok hak veriyor.

2) Ona neye sahip olduğunuzu gösterin arkadaşım. Takın kolunuza eşinizi öpün onun yanında. Üstüne gitmeyin laf sölemeyin aksine herkes iyi olduğunuzu düşünsün. ama siz bu şekilde batırın :) Sonuçta size karşı bu davranışlarınızın sebebi eşinizi elinden almış görünmeniz değil mi? O zaman tadını çıkarın arkadaşım.

NOT; 16 yaşındaki çocuk her naneyi bilir!!!!!

Bence olduğundan fazla önyargılısınız...

Sonuçta henüz 16 yaşında; ne kadar olgunca davranabilir ki...

Kaldı ki önceden bir takım sorunlardan geçtiğini söylüyorsunuz.

O yaşlarda çok tutarlı davranışlar sergilemesini beklemeyin. Asla da kendi kız kardeşinizle kıyaslamayın.

Herkesin yetiştirilme tarzı, tavrı, huyu,karakteri farklıdır.

Bence onun yaptıklarını yargılamak ve eleştirmek yerine, onu hoş görmeyi deneyin.

Size yakışan budur kanımca...

Ayrıca bir rahatsızlığı olabilir gayet normal;neden hastalığı var diye mesafeyi çoğaltmak istiyorsunuz anlayabilmiş değilim...

Kaldı ki, samimi olmak zorunda da değilsiniz. Madem aynı zamanda ayrı şehirlerdesiniz; bu kadar durumu büyütmenin bir anlamı yok bence...

canim kiz hastaymis zaten , ciddi hastalik diyor esin birde sorunlu iste psk olarak..kendin diyorsun hareketlerinde anlam arama , kendine yorma..Allah bilir ailesi neler cekmis cekiyor hala..hem sen baska sehirdeymissin bosver arada sirada görürsün o zamanda sikarsin disini..bosver..esin sana destek oluyorsa ohhh ne ala..takma kafana..daha neler var neler..oooo..

bence de bilmedigi tek sey bes wakit namaz!
aslında esim de kabul ediyor onun sorunlu oldugunu her fırsatta boswer cewap werme ona takma kafana. istemezsen konusma, yakınlık gösterme diyor.
ama biz yine de esimin ailesine gittigimiz zamanlarda bazen mecburen ben, görümce, kayınwalide (kadın kadına) basbasa kalıyoruz. o dengesiz oldugu için ben de dengesiz gibi oldum. bazen iyi bazen kötü dawranıyorum ona ama hiç bi zaman kötü laf sölemedim sadece soguk dawranıp görmezden geldim cogu zaman. ama bazen hepimiz insanız dayanamıyorum sölediklerine moralim bozuluyor, yüzüm düşüyor. kimi zaman esime yansıtıyorum. o kız yüzünden tartısıyoruz en acısı

kuzenımın görumcesı var oda 15-16 yaslarında evın en kucugu halıyle sımarık anaya babası saygısı yok falan bir dil var kızda pabuc kadar kuzenın ceyızını sermeye gittik oda vardı hep özentı dıyıp durdu aldıgı seylere bana bak senı yolmadan kapa cene dedım genc kız tabıkı heves edecek iş yapmıcaksan cık gıt dedım sustu

zaten o kuzenımde dugune 3 gun kala görumcelerınde buyuk katkısıyla nıkahı ıptal ettıler

sakına ablalık yapayım deme basına dert alma derım ben bırak kendı halıne aradakı mesafeyı sakın ha aşma

o kızın ablası gibi davranarak,ona olan önyargını yıkarak başlayabilirsin mesela.ne varki birden içeri girmişse,sonuçta orası abisinin de evi.hoşgeldiniz dememişse ne olacak?herşeye bu kadar takılmayın.eşinle 16 yaşındaki kardeşi yüzünden tartışıyorsanız işin biraz zor.
üstüne üstlük hastaymış,normal çocuklar bile ergenliği zor atlatırken psikolojik sorunları olan bir kız daha ağır atlatır. bunu anlayın lütfen.

Arkadaşım sen olayı sanırım yanlış anladın
Kızın bahsettiği kişi eşinin kız kardeşi,sizinki gibi kuzeni değil ki tutup da eşini kıskanmıyor
Neden taksın koluna onu anlamış değilim
Nişanlınız size hak veriyor olabilir nihayetinde kuzen de olsa o bir yabancı ,siz onun için daha önemlisiniz
Ama konu sahibi arkadaşın görümcesi,aynı zamanda eşinin canı ciğeri
Kıyasladığınız şey oldukça mantıksız kusura bakmayın

Konu sahibi arkadaşım sende bu kadar takma
Sonuçta farklı şehirlerdesiniz neden bu kadar batıyor kızın varlığı
Samimi olmazsınız olur biter
Sizin onu sevmek zorunda olmadığınız gibi o da sizi sevmek zorunda değil
Eşinizi kız kardeşine karşı doldurarak da bi yere varamazsınız
Nihayetinde yine suçlu siz olursunuz

ben de aynı şekilde düşünüyorum kıyaslamanın mantığını anlayamamıştım,yok eşini koluna tak,öp falan şaşırdım okuyunca...

Canım kız daha kücük böyle davranması normal inan bundan 3,4 yıl önce bende onun gibiydim kapıyı acardım hemen kacardım benimkisi cekingenlikten, utangaclıktandı. Hastalıgıda varmıs bence psikolojik olarakta sorunları varmıs hosgörün yası 23-25 gibi olsaydı cok farklı seyler yazardım ama 16 yas bu. Ergenlik cagı yazacak pek fazla birsey yok yani.

Son düzenleme:
ya bazı arkadaslarım biraz abarttıgımı düşünmüşler. belki bu konuyu baslık olarak acmak da büyütmek gibi gözükmüş olabilir. ama sadece kimseyle paylasamadıgım bu duyguları sizinle paylasıp fikirlerinizi ögrenmek istedim. belki etrafta benim yasadıgım gibi seyler yasayanlar wardır diye... ben o yaslarda nasıl olunursa öle bi kız zannettim, hepimiz o yaslardan gectik, sorunlar yasasık da,onun gibi olmadık... o yüzden cok yadırgıyorum onun hareketlerini. ama tabiki herkes aynı olcak diye bisey de yok...

Siz iyi misiniz?Kıskançlıktan gözünüz dönmüş resmen.Bir sakin olun.Sakin...

fiona
O gerçekten bir çocuk.
Tam bir ergen. Herkesin ergenliği aynı geçmez ki.
Hem siz söylüyorsunuz sağlık sorunları olduğunu.Belki bu durum etkilemiştir.
Ciddi bir sorun olmasa bile evin en küçüğü olması ve yaşı bu davranışlar için sebep görülebilir.
Biraz sabır. Bence geçici bir süreç yaşıyorsunuz.
Şu anda onun saçı bile sinir krizi geçirmesine sebep olabilir.
Siz yine de ona yaklaşımınızda çatışmacı olmaktan kaçınının.
İlişkiniz sağlamlaşırsa seneler sonra bu halinize gülersiniz.

16 yasından bahsedıorz cocuk yas sayılmaz bazı seylerın farkında olması gerek hele hele bu devırdekıler gercekten cock degıl yanııı yasadım ve cokta iyi bilirim

16 yaşında çocuk değil evet ama bir ergen.ve şimdiki ergenleri asla kendi ergenlik döneminizle kıyaslamayın hanımlar.
biz ergen olduğumuzda hmm büyüdük genç kızız artık,kimi zaman buhranlıyım ama geçip gidiyor vs derken şimdikiler:
höyttt ergenim ben korkun benden,bunlalımdayım,psikopatım,kompleksliyim havalarında.
heleki bahsi geçen kızımızda ailesi tarafından şımartılmış yada yanlış davranışları düzeltilmeye çalışılmamışsa durum daha da beter olabilir.
görümcenizin şahsınızıa karşı hakareti var mı ? eğer yoksa ve karakter olarak şımarıklığı,rahatlığı,patavatsızlığı sizi rahatsız ediyorsa yapacak bir şeyiniz yok arkadaşım.sevmeyin sevmek zorunda değilsiniz.ama onun bu hallerinin cezasını eşinizden çıkartmayın,zaten farklı şehirlerdeymişsiniz gördüğünüzde de arada o mesafeyi korursunuz.ha belki sinir olursunuz,içiniz içinizi yer ama bu sizin değiştirip düzeltebileceğiniz bir durum değil.
her insanın ailesinden aldığı terbiyede bir değil.size anormal gelen davranışlar onun için çok normal ki bunları yapabiliyor zaten.
yapacağınız tek şey umursamamak.

wakit ayırıp görüşünü paylasan herkese tesekkürler :) konusmak iyi geldi :) iyiki warsınız :)))

16 yaşındaymış ondan bir yetişkin gibi davranmasını beklemeyin.Ayrıca konuyu okurken ben ona terbiye verirdim vs. şeyler söylemişsiniz.Bence terbiye derslerinizi kendi çocuğunuza saklayın.Görümcenizi olduğu gibi kabul edin.Gelen misafire hoşgeldiniz dememek ayıp tabi uyarırsınız olur biter bu kadar abartmaya gerek yok.

Kusura bakmayin ama cok abartiyosunuz
Daha neler 16 yasinda genc kiz olmus yada gelismeye devam eden bir kizdan bahsediyoruz
Ne yapsin yiyip icip gezmesin mi
Her genc ergenlik donemlerini kolay sekilde atlatamaz yada ayni tarzda olmak zorunda degildir/
Sizin kardesinizle ayni durumda olmak zorundada degil 2 yas az gozukebilir ama 2 senede insanlar degisebilir18 yasindaymis kardesiniz:26:

Hareketleri sinir bozucu olabilir daha saygili davranabilir sizin istediginiz gibi davranmiyor da olabilir vs vs.
Ama belkide sizin ona yaklasiminiz bu tepkilere yol aciyordur diye dusunmeden edemedim

akabe bunu begendi, Allah razi olsun :)

Canım Çoluk Çocukla Uğraşma..
Sen Niye Onu Kafaya Takıyorsun ki..
Hem Rahatsızmış, Eee Zaten Ayrı Şehirlerde Yaşıyorsunuz..
Senede Toplasan 2 veya 3 Kere Bir Araya Gelirsiniz..
Eşinin Hatrı İçin Bir Araya Geldiğinizde Sen Büyüksün Alttan Al..
Nispet Falan Yapma..
Onu Değil Seni Ayıplarlar..
Çünkü Sen Ablasın..
Hem Eşinde Üzülmesin Böylelikle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…