Bahçemdeki minik misafirlerim

Deep ocean

Mutluluk
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
1.169
3
356
Merhaba
Birkaç gün önce bahçeme bir kedi yavruladı 4 yavru var.Çok sevdik bakmayı düşünüyorum ama kedi bakımı hakkında hiç bir fikrim yok.Anne kedi hiç yaklaşmıyor bize pire için ilaç sürmemiz gerekiyor galiba.Nasıl alıştırabilirim kendime beni gördüğü anda kaçıp gidiyor.

Anne kedi için yuvasının olduğu yere mama ve su bırakın devamlı ama yaklaşmaya çalışmayın yemeği verip uzaklaşın zamanla alışacaktır. Bebekler ne kadar büyük bilemiyorum mama yiyecek büyüklüktelerse taneleri ufak olan mamalardan onlar içinde alabılırsınız.
Pire damlasını kafanıza göre kullanmayın kilosuna göre yapılıyor ve yavrular 2 aydam küçükse yapılmaz. Birde annesi yavrularını yalar, birbirlerini yalarlar zehirlenebilirler.

etrafı pire sardı gibi bir durum yoksa benim fikrim 3 ay uzaktan bakmanız. Siz onlara yemek su verdikçe sizin yanınızda rahat etmeye başlayacaklardır. 3 ay sonra anneyi de yavruları da veterinere götürebilirsiniz. Anneye ense damlası bebeklere dış parazit iğnesi veya ense damlası yaparlar.

Bahçemde küçük bir kulübe var oraya mama ve su koydum oraya geçtiler.Pire yok ama olursa diye korkuyorum açıkçası eve gelirse 10 aylık bebeğim var şimdilik çok yaklaşmayayım en iyisi.

İnsana zarar veren pirelerden olmuyor hayvanların piresi. Onların vücut ısısında barınabilen bir pire. Pire tarafından ısırılan evini saran insanları okuyorum başıma gelmediği için çokta net bişey söyleyemiyorum, benim evde kedim var yazları dışarıdan taşıyor düzenli aşılarına rağmen ama 2 yıldır hiç pire tarafından ısırılmadık. Arada üzerimzde atlayan zıplayan pire görürsek oğlumuzu hemen veterinere götürürüz. Geçer gider. Sizde rahat olun bence yakında zaten aşıları için götürürsünüz veterinere.

Back
X