• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakanlık'tan tartışma yaratacak GDO kararı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıda ürünlerinde yüzde 0.9 ve altında genetik yapısı değiştirilmiş organizma (GDO) bulunan gıdaların üretim ve satışına izin verilmesinin yolunu açtı.

Bakanlığın bugünkü Resmi gazete’de yayımlanan kararı ile, Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerine Dair Yönetmelik’te yapılan değişiklik ile, "Analiz sonucunda üründe yüzde 0.9 ve altında GDO tespit edilmesi halinde bu durum GDO bulaşanı olarak değerlendirilir" fıkrası eklendi.

Değişiklik ile eklenen bir başka fıkrada da, "GDO bulaşanı olan ürünlerde bulaşan olarak tespit edilen genlerin Biyogüvenlik Kurulu tarafından onaylanmış olması durumunda ürünler onay amacına uygun olarak kullanılabilir" denilerek, içeriğine yüzde 0.9 ve altında GDO bulunan gıda ürünlerinin üretim ve satışına izin verilmiş oldu.

Yönetmeliğe ayrıca, "GDO Bulaşanı" tanımı da şöyle yapıldı:

"Genetik modifikasyon teknolojisi uygulanan veya uygulanmayan bir üründe, birincil üretim aşaması dahil üretim, imalat, işleme, hazırlama, işleme tabi tutma, ambalajlama, paketleme, nakliye veya muhafaza sırasında ya da çevresel faktörler ile teknik olarak engellenemeyen, önlenemeyen veya tesadüfi olarak bulaşan GDO’ lar." milliyet

serbest değil mi ki zaten, yediğimiz bardakta mısırlar türk malı mı sanıyorsunuz, gdo lu amerikan mısırı
tabii gdo lu amerika mısırının bir ton da şekil değiştirmiş halini afiyetle yemekteyiz zaten

Son düzenleme:
serbest değil mi ki zaten, yediğimiz bardakta mısırlar türk malı mı sanıyorsunuz, gdo lu amerikan mısırı
tabii gdo lu amerika mısırının bir ton da şekil değiştirmiş halini afiyetle yemekteyiz zaten

hiç dışarıdan mısır yemedim merak da etmedim. mısır zamanı gelince haşlayıp dolaba atıyorum. istediğim zaman çıkarıp yiyorum. salatalarda da çok güzel oluyor. ne zaman hazırı bırakır bu millet o zaman inşalahh daha iyi olur. arz talep meselesi. sadece devlet bişey yapamaz millet olarak bizlerde bilinçlenmeliyiz.

yediğimiz içtiğimiz çay şekeri, glikoz şurupları hep mısırdan

artık bazı firmalar şekerlerin üstüne pancar şekerinden diye yazıyor, illa yiyeceksek onlardan almak lazım

Back
X