Bakar mısınız?

Cloudydreams

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2017
455
225
53
32
Merhaba,
Kızkardeşim 22 yaşında öyle pek aşk sevgililik gibi bir durumu olmadı. Üniversitede erkek arkadaşı oldu yaklaşık 3 yıla yakın sevgililik dönemleri oldu. kardeşim balıkesirde okudu ve çocukta balıkesirliydi. Yaş olarak 2 yaş küçük kardeşimden, sonradan öğreniyor araya duygular girince görmezden geliyor.
Biz ailecek olumsuz baktık her zaman bu ilişkiye ve açıkca belirttik sen istiyorsun diye istiyoruz sonuna kadar da saygı duyacağız diyerek. Kızkardeşim her zaman en başından beri sevgisinin arkasında durdu gözyaşı döktü üzüldü ama dimdik durdu hepimizin karşısında sevgisine sahip çıktı.
Bundan 6 ay önce kadar çocuk askere gitti tabi bizim kız üzülüyor asker bekliyor. Sorun yaşamaya başladılar çocuk telefon kullanabiliyorlar mesajlaşmıyorlar aramıyor hiç izinde görmeye gelmedi falan, kardeşim alttan alıyor bundan 1 ay önce kadar ara verelim demişti (Erkek), dünde asker beyimiz ayrıldı ve kızkardeşim yarıyolda bırakılmış oldu.
Üzülüyo biliyorum ama nasıl teselli edeceğimi bilmiyorum. Hayırlısıdır belki diyorum herkez öngördü diyorum ama bilemiyorum. Ben bile içsel olarak o çocukla olmamasını istememe rağmen kardeşim üzülürken içim acıyo ne yapabilirim onun için nasıl unutabilir?

Sizin yapabileceğiniz pek bişey yok, telkin etseniz de akşam kafasını yastığa koyduğu zaman afakanlar basacak kardeşinize... Bırakın acısını yaşasın nasıl olsa aşktan kimse ölmüyor... En fazla üzülme hayat devam ediyor daha iyileri çıkar karşına, kendini bir erkek için heba etme diyebilirsiniz onun dışında pek mümkün değil bazı şeyleri çekip almak... Ha bir de kafası dağılsın diye değişik ortamlara sokabilirsiniz...

Bekar mısın diye okudum. Evet demeye geldim

Ya boşver, hiç bişey deme, teselli etmeye de çalışma bence. Şimdi ne desen, beni anlamıyorlar, zaten hiç istemediler, halden anlamayan akıl veriyor moduna girecek. İyice kapanacak. Bırak acısını içinde yaşasın. Birazcık aklı varsa, zaten kendisi fark edecektir 20 yaşında, vasıfsız, üstelik ilk fırsatta onu terkeden bir çocuktan ciddi bir ilişki materyalinin zaten çıkmayacağını...

sevgilisinden ayrılan ilk kişi kardeşiniz değil heralde. yani abartacak bi durum yok bir iki ay ağlar atlatır.

ayrıca siz neden başta istemiyodunuz?

insan kardeşinin bu denli üzüldüğünü görünce dayanamıyor. biz sevmeye bile kıyamıyoruz ama çok güzel üzüyorlar

insan kardeşinin bu denli üzüldüğünü görünce dayanamıyor. biz sevmeye bile kıyamıyoruz ama çok güzel üzüyorlar
Tamam haklı olabilirsiniz ama elbet bir şekilde üzülecek... Aşık olup da üzülmeyen var mı ? Nadir...

Bu kadar abartmayın durumu 1-2 ay'a toplarlar kendisini... Çok da belli etmeyin üzüldüğünüzü ki kendisini iyice salmasın..

Neden istemediniz siz bu çocuğu ailecek ?

sevgilisinden ayrılan ilk kişi kardeşiniz değil heralde. yani abartacak bi durum yok bir iki ay ağlar atlatır.

ayrıca siz neden başta istemiyodunuz?
ben hala istemiyorum ama kardeşim seviyor sonuç olarak ve istemiyorum ayrıldılar diye de sevinemiyorum.
Ben 12 yaşındayken babam öldü ve hem kızkardeşime hem erkek kardeşime baktım ben doğurmadım ama kendim çocuk olmama rağmen anneleri oldum ondan bu kadar çok üzülüyorum.
İstememe sebebim bir evin bir oğlu hayatta hiçbir tecrübesi olmayan, kafasında bazı şeyler oturmamış, geleceğe ait planları olmayan, yetişme tarzı aile yapısı ve kardeşimin mutlu olmayacağını düşünmem düşünmemizde sebep

Geçer ya, ilk ayrıldığımda ben de öyleydim 7 ay geçti şimdi pek aklıma gelmiyor. Üzülme demenizle de üzülmesi bitmeyecek, bir süre böyle olur. Arkadaşlarını organize edin, sizle iyi vakit geçiriyorsa siz alın kafasını dağıtacak aktivitelere götürün. Mesela arkadaşlarım beni bara götürdüler herkes ayrılıklarını aşk acılarını anlattı ben de içimi döktüm o çok güzel olmuştu. Başka bir gün arabaya doluştuk yakın çevre bir yerlere gidip doğa keşfi yapmıştık. Yalnız bırakmamaya çalışın ama yalnız kalmak istediği zamanlar saygı gösterip üstüne düşmeyin.

tanıyo muydunuz?

biraz önyargılı geldiniz bana.

neyse olan olmuş. alın kardeşinizi dolaşmaya filan çıkın.

Teşekkür ederim yorumun için. Evet aramız çok iyidir en yakın arkadaşızdır. Ne yapmam gerektiğini bilmediğim için bişey diyemiyordum dediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler

Naparsanız yapın ama sakın "biz demiştik" filan demeyin, anneler filan kurar çünkü böyle cümleler... Zamanla karşısına böyle seven böyle sahip çıkan bir sevgilinin kıymetini bilecek birisi çıkar elbet :) merak etmesin.

bırakın çeksin acısını.
ama süreyi uzatmasına izin vermeyin.
ilk günler ağlasın zırlasın.
sonra gezer tozar sakinlersiniz.

ben sana üzlme dedikçe bana kızacaksın ama zaman herseyin çaaresi gün gelecek iyiki olmamış diyeceksin , o yuzden şimdi doya doya ağla , kendine gelince beraber dondurma yemeye gideriz senden haber bekliyorum de , ve odada çık
işe yarayacaktır.

Öyle şeyler demiyoruz annemde sağolsun anlayışla karşılıyor oda elinden geleni yapıyor destek olma mabında.
Dün akşam dışarı çıkardım burdaki önerilere dayanarak istemiyorum falan dedi ama geldi sonra konuşmuyoruz o konulardan kendisi anlatır heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…