canım senin için içini yiyeceğine söyle hem sen kurtulursun için rahat gidersn işine hem kızına istediğin gibi bakılır
MERHABA,bende bir bakıcıyım siz bakıcıdan ziyade bir teyze edinmişsiniz aslında.Ben bu işin iş gibi yapılması taraftarıyım bir teyzenin çocuğunuza yeterli eğitimi verebiliceğinden hiç te emin olamıyorum.Ama eğer eğitim almışsa saygım sonsuz.Burdan bütün annelere sesleniyorum şimdi bana kiminiz kızacaksınız olsun ben yine de söylemek istiyorum.Hiç bir zaman bu iş için eğitim almamış birine sadece iyi,hoş vicdanlı diye çocuk emanet etmeyin.Sizler en değerli varlığınızı emanet ediyorsunuz ben anne değilim henüz ama düşük yaptım o bile içimi öylesine sevgi ile bürümüştü ki düştüğünde çok ama çok üzülmüştüm.Siz hem canınızı emanet ediyor hemde bir iş veren konumunda oluyorsunuz biz bakıcılara karşı,bizde size bir hizmet veriyoruz.Bunu gözlerinizin önünde ufak tefek testlerle test edin ve o an hata yaptığı an tatlı bir dille uyarın,ayrıca 5 aylık çocuğun eğitimimi olur derseniz olur onunda eğitimi oluyo.Ben görüyorum çevrede herkes bir takım klişeleşmiş bakıcı özellikleri yerleştirmiş kafasına onu arıyor,ama hatalar var,bakıcı temizlik yapamaz çünki eğer hedef çocuğun bakımı ve eğitimi ise 12 saat mi bakıcının mesaisi diyelim 12 saat boyunca uyurken dahi mümkünse onu gözlemlemeli mutlumu uyuyor,huzursuzmu sıçrıyormu,neolur beni yanlış anlamayın ayrıca çoğu bakıcı çocuğun yaşadığı evdebakıyor insanlar okadar zor şartlar altında geçimlerini sağlıyorlarki o evdeki yarım günlüük yaşamasını önce aklına koyuyor,bir çocuk küçük yaşta hafızasına neyi kaydeederse o kalır arkadaşlar bunu unutmayın onu asla değiştiremezsiniz onun için genelde evinizde değil kendi evinde bakan bakıcı bulun ve ozaman siz de daha rahat konuşabilirsiniz o da daha fazla emanet duygusu ile hep çok daha dikkatli olur.Onun evindende sürekli günlük kaynak fotoğraf,görüntü isteyin telefonla emin olana dek sık sık arayın ama evinizde oldumu o hem çocuk için ilerleyen yaşlarda o kişilikte bir insan arayışı ihtiyacı olur çünkü kendi evinde olduğu için onu bir abla,teyze kadar yakın hisseder ve onu görmediği için ilerleyen yıllarda kaybetme korkusu diye bir duygu aşılanır içinde ve kalır.Ama bakıcı kendi imkanlarında bakıp akşam anne gelip onu teslim aldığında burası bakıcı ablamın evi akşam annem ve babam gelip alıcaklar beni diyeyerleştirir kafasına.Ve bakıcı ile anne babayı aynı konumda kurmaz kafasında .benim şimdilik diyeceklerim bukadar fikirlerim bunlar bu çok hassas bir iş bir çamaşır yıkanıyor diye çocuğunuzdan çalmayın.Bakıcının bilinçlisi ve işini iş gibi yapanı zaten 1000 tl bir çocuk için istemez.İki çocuk bakıyor olsun 450 tl istesin geri kalan parayıda temizlikçiye verirsiniz işte size mükemmel bir rahatlık.O pparayı hem vermiş olursunuz hemde gerekeni elde etmiş olduğunuzu görürsünüz.İyi ve eğitimli bir bakıcı 2 çocuğada 3 çocuğada çok rahat bakabilir ve eğitim vermek açısındana dahada iyi olur etkinlik yapttırırken,oyun oynatırken çocuğa sadece besin gıda uygulamak bakmak değil sevgili anneler neolur anlayın beni.
Size bazı yerlerde katılmıyorum. Ufak bir çocuk için en önemlisi sıcak yatağındaki uykudur. Çocuğun sağlıklı olması adına bu yapılmalı. O yüzden çocuk evden dışarı çıkartılmamalı. Çocuğun knedi evindeki düzeni olmalı yoksa başkasının evinde o düzeni koruyamazsınız. Bir başkasının evi güvenilmezdir. İstanbulda bunu çocuğu sadece annenize emanet ederseniz olur.
Çünkü bakıcı kadın kendi evinde olunca kendi işine ve yemeğine gömülcek.
Ayrıca bakıcıların hepsi uyanık ... İlk fırsat bulduklarında annelerin tepesine çıkıyorlar. Vicdan ve Allah korkusu olmalı...
Benim bakıcı bizim yanımızda seviyor gözüküyor ama kameradan baktığım zaman öyle değil yani. Kendi evimizde kontrol kuramazken bakıcının evinde nasıl kurulur. Tek çocuğa sırf çocuğa bakmayı bırak 450 verseniz 1.000 den aşağı gelmek istemiyorlar.
Artık bir çok kişi yabancılala çalışıyor. Evde kamera koyuyorlar. Herkes de memnun. Türkler gibi uyanık davranmıyorlar. Mis gibi aynı paraya ev işinide yapıyorlar.
Ben bakıcım sadece çocuğun çorbasını yapıyor sabah 08.00 ile akşam 17.30 arası 800 tl alıyor. Başka hiç bir şey yok. Kızı yatırınca kendide fosur fosur uyuyor.
Onu bırak benim yaptığım yemeklerden yiyiyor.
Yesin herşeye razıyım ama çocuk ile oyun oynasın. Kızımı zaten haziran dan sonra kreşe vereceğim. İnşallah ikinci için kesinlikle yabancı alacağım.
Hergün para , hergün masrafı çıkıyor. Hep bir şeyler istiyor. Arsızlık diz boyu yani..... Yabancılar en azından daha gururlular.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?