Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakc buldum ama...

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

birzey

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
265
1
621
41
Kütahya
arkadaşlar tam 1 yaşınadakı kızımı artık bakıcıya vermenın vakti geldı bir bakıcı teyze buldum bırının tavsıyesı uzerıne 55 yasında ama dınc ve cevık guler yuzlu candan konusması duzgun eşimle birlikte evlerıne gittik kendi eşide vardı oda ıyı bır amca. buraya kadar hiç bir sorun yok zaten içimize sindiği içinde hemen anlaştık mulayım ınsanlar.10 gun kadar sonra baslıyacak ben işe ayda 6 gun 24 saatliğine gidiyorum. yanı nöbete gıtıtgımde aksama kadar bakıcı daha sonra eşim bakacak. ve bakıcı ben nöbete gitmeden 1 gun önce ve bır gun sonrada ben varken 2-3 saatliğine gelecek kızımla bırbirlerini unutmasınlar hemde ben yorgun olursam diye
şimdi size soracagım konu şu : teyzenın evı oyle pırıl pırıl degıldı ama pisde dıyemem . bana bir gun geldı 3 saatlıgıne hiç ellerini yıkamadı eve gırınce bır bebege dokunacaksın eller yıkanmazmı ? ben pek insanları uyaramam böyle yanımda calısanı falan ezmem kırmak ıstemem hasasımdır biraz ama şimdi öyle tedırgınımkı temizliği konusunda ben ona canımı emanet edecegım ya altını falan degıştırınce ellerını falan yıkamassa bunu nasıl anlarım arkadaşlar nolur bılgılerınıze ve tecrubelrınıze cok ihtiyacım var ve daha neler dıkkat etmem gerekir hadı arkadaşlar bana yardımcı olun noluuurr senağlamasenağlama

Çocugunu bıraktıgın icin bunları söylemen gerekiyor. Ben girise hatta kolonya koydum bakıcıya ilk gönden dedim ; ki sen otobusle geliyorsun ne olur ne olmaz önce ellerini kolonya ile bi yıka sonra da hemen lavoba da yıka diyorum .
Bu kırılacak birsey değil olması gereken birsey .Ben de eve girer girmez aynısını yapıyorum ve her seferinde onun duyacagı sekilde ben geldim ah kolonya az kalmıs filan dur hemen ellerimi yıkıyım diyorum .sürekli bunu onun duyacagı sekilde de yapıyorum ki hassasiyetimi anlasın .

allah kolaylık versin şimdiden, bende 1 aydır bırakıyorum oğlumu, hemde 5.ayına yeni girmişti, şu anda 6 aylık oldu, pera nın dediği gibi bunu söylemen lazım açık açık, hatta rica et ellerinizi yıkamayı unutmayın lütfen diye, öğlenleri süt izni için eve gidiyorum ve yaptığım ilk iş ellerimi bi yıkayım oluyor yüksek sesle :)
bi de bana bakıcıya bırakan bi kaç arkadaşım söylemişti, eğer siz bebeğin altını alırken bebek ağlarsa ya da huysuzlanırsa, bakıcının bezi değiştirirken biraz sert (kötü bişey yazıp üzmek istemiyorum kimseyi) davrandığını gösterir demişlerdi...
canımız yavrularımız bırakıyoruz, içinde Allah korkusu olan insan iyi davranır, biraz büyüse benimki ne yein ne içtin nasıl davrandı dediğimde bi cevaplasa....
Allah yardımcınız olsun...

Bence cocunu emenat edıosn sewgılı arkadsım madem kırmak ıstemıyosn teyseye sole de benım cocumun cok cabuk mıkrop kaptını we saat bası yemek yedırmeden altını deysıtırmeden yıkayınm de hem krılmazda cocugun hassas oldunu cabuk mıkrop kaptını hasta oldunu sole allah korusun bısı olur mıkrop kapar ...

bende snein gibi söyleyemeyen tiplerdenim.benim çıocuğum yok ama ben normalde de böyleyim.benimde düşüncem çocuğum olursa bakıcıya bırakmak.ama böyle bi durumda söz konusu evlat ise herşey söylenmeli saygı çerçevesinde.
sen ona de ki doktora götürdüm, mikrop kapma olasılığı varmış.hep ellerin yıkanarak çocuğa dokunulması gerekiyormuş, ben bundan sonra öyle yapcam de

Niye çekiniyorsunki arakadaşım, açık açık söyle. Yeri geldiğinde işveren, yeri geldiğinde de bir kardeş olacaksın. Herşeyi konuşabileceksin, içten candan olacaksın. Ama senin bir işveren olduğunu unutturmayacaksın. Kuralları sen koyarsın, o değil. Çocuğunu emanet ediyorsun, kolay değilki. Ama 3 saat boyunca ellerini yıkamadı diyede hemen hüküm verme. Bu onun pis olduğu anlamına gelmez.

İstediğin ve istemediğin ne varsa açık açık söyle. Tahammülüm yok de, bu kadar basit. Bende hiç tanımadığım birine 2.5 aylık oğlumu emanet etmiştim ve ne istediğimi çok iyi bilirdi bakıcım.

arkadaşlar hepınıze teşekkür edrım ılgınız ıcın soylemem gerekıyor bılıyorum ama ıcımde bır cekınce var ben boyle olurum ışte ama demem lazım konu bebegım olunca herşeye deger bılıyorum ama bu bıde soylemekle olan bısey degılkı ınsanın ıcınden gelır. ben ona ellerını yıkamalısın dıkkat et desem aa tabı yıkarım hıc olurmu oyle sey der. kımse yogurdum eksı demezkı..yıkadım der yıkamaz bunu nasıl anlayacagım benım kafamı karıstıran bu vallahı cocukarımız Allaha emanet.....

Arkadaşım bu kadar da titiz olma lütfen. Bizler tarlada bağda bahçede büyüdük, çok şükür turp gibiyiz.

hem bakıcının çocuğuna nasıl baktığını zamanla anlarsın. Çocuğunun kıyafetinden, önlüğünden bile anlaşılır.

Ama sen söyle lütfen kurallarını. Çekinme yav:olmaz:

kuzum aynen yapıcam dedıgını.dogru soyluyosun tozun topragın ıcınde buyuduk ama ben hastahane gıbı bır ortamda calısıyor olmamdan sanırım bu ellerı yıkama konusundakı hassasıyetım...ılgın ıcın teşekkur ederım....

eşimde hastanede çalışıyor. ki oldukça pisdir hatta benim bebek konusundaki obsesyonlarımda çok rahat bir tavrı vardı. (bırak yıkama emziğini şimdiden florası oluşsun sonra kreşe başlayınca zırt pırt hasta olur şeklinde bir örnek vereyim.) bakıcımızla 2 aya yakın beraber baktık 20 gündürde bebekle yalnızlar.bende arkadaşlar gibi davrandım. altımızı değiştirdik gidip ellerimizi yıkıyalım yada yemek bitti şimdi temizlenme zamanı şeklinde bebekle konuşuyordum. ablada baktım ikinci haftada aynı benim gibi davranıyordu bebekle konuşuyordu.şimdi ben eve girer girmez oğlumu kucağıma alasım geliyor ama abla dur anne temizlensin öyle gelsin bizde seyredelim deyip bana eşlik ediyorlar.birde musluk açma kapama oyununu öğrettim onlara oğlanda seviyor bu aradada temizleniyorlar.
ona sen yıka ellerini diyemezsin bebekle sık sık el yıkayın ki temzilik alşkanlığını eğlenerek örensin şeklinde bir yaklaşımın olabilir

canım senin için içini yiyeceğine söyle hem sen kurtulursun için rahat gidersn işine hem kızına istediğin gibi bakılır

teşekkür ederim mayalıhamur mantıklı ve ogretıcı bı cozum boyle yapınca sen yokkende neler oldugunu anlamk zor degıldır tabı cok tesekkur ederım ılgın ve fıkrın ıcın pozıtıf bır cozum....

canım senin için içini yiyeceğine söyle hem sen kurtulursun için rahat gidersn işine hem kızına istediğin gibi bakılır

karar verdım kesın soyleyecegım zaten ama hem kendım yaptıgımı vurgulaycagım hemde bunun benım ıcın onemı laf arasında kıbarca soyleyecegım en son kızımla yalnız bırakırkende kıbarca hıjyene dıkkat etmesını soyleyecegım ...

a.s.bende bakıcılık yaptım bir dönem.karşılıklı güven çok önemli.yanlız malesef şimdiki aileler hem bebeğimize güzel bakılsın hemde evimizin yemeği işi yapılsın istiyorlar.bakıcının görevi sadece ve sadece bebekle ilgili konulardadır.yani temizlikçi değildir.bu konuda tecrübe ve eğitim şart.siz kalkıp ilkokulu bile bitirmemiş bir bakıcıya hem iş yapsın hem bebeğe baksın diye teslim ederseniz sonuç malesef hüsran.öncelik bebekleriniz bunu unutmayın alkisalkisalkis

bence çocuk bakan bir insanın önce titiz olması gerekir. ellerin yıkanması çok önemli. insana mikroplar genelde elden bulaşır.heleki altını değiştirdikten sonra. bence eve antibaktiriyel sabun al. sabunu ölçülü miktarda kabına koy. gelince sabunun miktarına bakarsın ne kadar kullanılmış diye. sonuçta günde kaç kere el yıkanıyor. ve lütfen böyle şeyleri bakıcılarla konuşmaktan çekinmeyin. aslında bunları siz söylemeden onların yapması gerekiyor. allah herkesin evladını iyilerle karşılaştırsın.

MERHABA,bende bir bakıcıyım siz bakıcıdan ziyade bir teyze edinmişsiniz aslında.Ben bu işin iş gibi yapılması taraftarıyım bir teyzenin çocuğunuza yeterli eğitimi verebiliceğinden hiç te emin olamıyorum.Ama eğer eğitim almışsa saygım sonsuz.Burdan bütün annelere sesleniyorum şimdi bana kiminiz kızacaksınız olsun ben yine de söylemek istiyorum.Hiç bir zaman bu iş için eğitim almamış birine sadece iyi,hoş vicdanlı diye çocuk emanet etmeyin.Sizler en değerli varlığınızı emanet ediyorsunuz ben anne değilim henüz ama düşük yaptım o bile içimi öylesine sevgi ile bürümüştü ki düştüğünde çok ama çok üzülmüştüm.Siz hem canınızı emanet ediyor hemde bir iş veren konumunda oluyorsunuz biz bakıcılara karşı,bizde size bir hizmet veriyoruz.Bunu gözlerinizin önünde ufak tefek testlerle test edin ve o an hata yaptığı an tatlı bir dille uyarın,ayrıca 5 aylık çocuğun eğitimimi olur derseniz olur onunda eğitimi oluyo.Ben görüyorum çevrede herkes bir takım klişeleşmiş bakıcı özellikleri yerleştirmiş kafasına onu arıyor,ama hatalar var,bakıcı temizlik yapamaz çünki eğer hedef çocuğun bakımı ve eğitimi ise 12 saat mi bakıcının mesaisi diyelim 12 saat boyunca uyurken dahi mümkünse onu gözlemlemeli mutlumu uyuyor,huzursuzmu sıçrıyormu,neolur beni yanlış anlamayın ayrıca çoğu bakıcı çocuğun yaşadığı evdebakıyor insanlar okadar zor şartlar altında geçimlerini sağlıyorlarki o evdeki yarım günlüük yaşamasını önce aklına koyuyor,bir çocuk küçük yaşta hafızasına neyi kaydeederse o kalır arkadaşlar bunu unutmayın onu asla değiştiremezsiniz onun için genelde evinizde değil kendi evinde bakan bakıcı bulun ve ozaman siz de daha rahat konuşabilirsiniz o da daha fazla emanet duygusu ile hep çok daha dikkatli olur.Onun evindende sürekli günlük kaynak fotoğraf,görüntü isteyin telefonla emin olana dek sık sık arayın ama evinizde oldumu o hem çocuk için ilerleyen yaşlarda o kişilikte bir insan arayışı ihtiyacı olur çünkü kendi evinde olduğu için onu bir abla,teyze kadar yakın hisseder ve onu görmediği için ilerleyen yıllarda kaybetme korkusu diye bir duygu aşılanır içinde ve kalır.Ama bakıcı kendi imkanlarında bakıp akşam anne gelip onu teslim aldığında burası bakıcı ablamın evi akşam annem ve babam gelip alıcaklar beni diyeyerleştirir kafasına.Ve bakıcı ile anne babayı aynı konumda kurmaz kafasında .benim şimdilik diyeceklerim bukadar fikirlerim bunlar bu çok hassas bir iş bir çamaşır yıkanıyor diye çocuğunuzdan çalmayın.Bakıcının bilinçlisi ve işini iş gibi yapanı zaten 1000 tl bir çocuk için istemez.İki çocuk bakıyor olsun 450 tl istesin geri kalan parayıda temizlikçiye verirsiniz işte size mükemmel bir rahatlık.O pparayı hem vermiş olursunuz hemde gerekeni elde etmiş olduğunuzu görürsünüz.İyi ve eğitimli bir bakıcı 2 çocuğada 3 çocuğada çok rahat bakabilir ve eğitim vermek açısındana dahada iyi olur etkinlik yapttırırken,oyun oynatırken çocuğa sadece besin gıda uygulamak bakmak değil sevgili anneler neolur anlayın beni.

MERHABA,bende bir bakıcıyım siz bakıcıdan ziyade bir teyze edinmişsiniz aslında.Ben bu işin iş gibi yapılması taraftarıyım bir teyzenin çocuğunuza yeterli eğitimi verebiliceğinden hiç te emin olamıyorum.Ama eğer eğitim almışsa saygım sonsuz.Burdan bütün annelere sesleniyorum şimdi bana kiminiz kızacaksınız olsun ben yine de söylemek istiyorum.Hiç bir zaman bu iş için eğitim almamış birine sadece iyi,hoş vicdanlı diye çocuk emanet etmeyin.Sizler en değerli varlığınızı emanet ediyorsunuz ben anne değilim henüz ama düşük yaptım o bile içimi öylesine sevgi ile bürümüştü ki düştüğünde çok ama çok üzülmüştüm.Siz hem canınızı emanet ediyor hemde bir iş veren konumunda oluyorsunuz biz bakıcılara karşı,bizde size bir hizmet veriyoruz.Bunu gözlerinizin önünde ufak tefek testlerle test edin ve o an hata yaptığı an tatlı bir dille uyarın,ayrıca 5 aylık çocuğun eğitimimi olur derseniz olur onunda eğitimi oluyo.Ben görüyorum çevrede herkes bir takım klişeleşmiş bakıcı özellikleri yerleştirmiş kafasına onu arıyor,ama hatalar var,bakıcı temizlik yapamaz çünki eğer hedef çocuğun bakımı ve eğitimi ise 12 saat mi bakıcının mesaisi diyelim 12 saat boyunca uyurken dahi mümkünse onu gözlemlemeli mutlumu uyuyor,huzursuzmu sıçrıyormu,neolur beni yanlış anlamayın ayrıca çoğu bakıcı çocuğun yaşadığı evdebakıyor insanlar okadar zor şartlar altında geçimlerini sağlıyorlarki o evdeki yarım günlüük yaşamasını önce aklına koyuyor,bir çocuk küçük yaşta hafızasına neyi kaydeederse o kalır arkadaşlar bunu unutmayın onu asla değiştiremezsiniz onun için genelde evinizde değil kendi evinde bakan bakıcı bulun ve ozaman siz de daha rahat konuşabilirsiniz o da daha fazla emanet duygusu ile hep çok daha dikkatli olur.Onun evindende sürekli günlük kaynak fotoğraf,görüntü isteyin telefonla emin olana dek sık sık arayın ama evinizde oldumu o hem çocuk için ilerleyen yaşlarda o kişilikte bir insan arayışı ihtiyacı olur çünkü kendi evinde olduğu için onu bir abla,teyze kadar yakın hisseder ve onu görmediği için ilerleyen yıllarda kaybetme korkusu diye bir duygu aşılanır içinde ve kalır.Ama bakıcı kendi imkanlarında bakıp akşam anne gelip onu teslim aldığında burası bakıcı ablamın evi akşam annem ve babam gelip alıcaklar beni diyeyerleştirir kafasına.Ve bakıcı ile anne babayı aynı konumda kurmaz kafasında .benim şimdilik diyeceklerim bukadar fikirlerim bunlar bu çok hassas bir iş bir çamaşır yıkanıyor diye çocuğunuzdan çalmayın.Bakıcının bilinçlisi ve işini iş gibi yapanı zaten 1000 tl bir çocuk için istemez.İki çocuk bakıyor olsun 450 tl istesin geri kalan parayıda temizlikçiye verirsiniz işte size mükemmel bir rahatlık.O pparayı hem vermiş olursunuz hemde gerekeni elde etmiş olduğunuzu görürsünüz.İyi ve eğitimli bir bakıcı 2 çocuğada 3 çocuğada çok rahat bakabilir ve eğitim vermek açısındana dahada iyi olur etkinlik yapttırırken,oyun oynatırken çocuğa sadece besin gıda uygulamak bakmak değil sevgili anneler neolur anlayın beni.

Size bazı yerlerde katılmıyorum. Ufak bir çocuk için en önemlisi sıcak yatağındaki uykudur. Çocuğun sağlıklı olması adına bu yapılmalı. O yüzden çocuk evden dışarı çıkartılmamalı. Çocuğun knedi evindeki düzeni olmalı yoksa başkasının evinde o düzeni koruyamazsınız. Bir başkasının evi güvenilmezdir. İstanbulda bunu çocuğu sadece annenize emanet ederseniz olur.
Çünkü bakıcı kadın kendi evinde olunca kendi işine ve yemeğine gömülcek.
Ayrıca bakıcıların hepsi uyanık ... İlk fırsat bulduklarında annelerin tepesine çıkıyorlar. Vicdan ve Allah korkusu olmalı...
Benim bakıcı bizim yanımızda seviyor gözüküyor ama kameradan baktığım zaman öyle değil yani. Kendi evimizde kontrol kuramazken bakıcının evinde nasıl kurulur. Tek çocuğa sırf çocuğa bakmayı bırak 450 verseniz 1.000 den aşağı gelmek istemiyorlar.
Artık bir çok kişi yabancılala çalışıyor. Evde kamera koyuyorlar. Herkes de memnun. Türkler gibi uyanık davranmıyorlar. Mis gibi aynı paraya ev işinide yapıyorlar.
Ben bakıcım sadece çocuğun çorbasını yapıyor sabah 08.00 ile akşam 17.30 arası 800 tl alıyor. Başka hiç bir şey yok. Kızı yatırınca kendide fosur fosur uyuyor.
Onu bırak benim yaptığım yemeklerden yiyiyor.
Yesin herşeye razıyım ama çocuk ile oyun oynasın. Kızımı zaten haziran dan sonra kreşe vereceğim. İnşallah ikinci için kesinlikle yabancı alacağım.
Hergün para , hergün masrafı çıkıyor. Hep bir şeyler istiyor. Arsızlık diz boyu yani..... Yabancılar en azından daha gururlular.

Ben gecen günde size yazmıştım kamera konusunda şimdide bu konuda yazmak istiyorum bakıcılar hakkında çok ağır konusuyorsunuz 1000 tl aşağı istemez diyorsunuz evet 1000 tl aşağı istemez ama çocuğu insan gibi bakar sizin dediğiniz gibi fosur fosur uyumaz ben çocuk gelişimciyim bu işi A,Z ye gördüm işledim okudum ve sizin bu sözleriniz banada dokundu sizin çocuğunuza bakan insan umursamazsa bunu herkeze ifade edemezsin sen kendi mesleğinde senin işini yapan hiçmi bilinçsizler olmaz onlar öyle diye sanadamı öyle davranmaları öyle laf söylemeleri gerekir sizin istediğiniz şu az maaaş alsın evi temizlesin çocuğa baksın yemek yapsın başka cocuk eğitimi almış biri sadece çocuğun döktüklerinii toplar oda günah diye ve görevi diye çocukla ilgileniyor çocuğun pislettiği yerleri temizlemeklede sorumludur çocuğun sağlığı ve günah olduğu için ve ayrıca (ÇOCUKLARIN MİKROBADA İHTİYAÇLARI VAR VİCUT DİRENÇLERİ ARTSIN DİYE BENİM BİR TANIDIĞIMIN ÇOCUĞU DEVAMLI HASTA OLUYORDU ÇOCUK EL BEBEK GÜL BEBEK BÜYÜYORDU DOKTARA GİTTİLER VE YURT DIŞANDAN İLAÇ SİPARİŞ EDİLDİ NEYDİ BU İLAÇ BİLİYORMUSUNUZ MİKROPTU) Çocukta mkrop olmadığı için bağışıklık sistemi zayıf kalmış bu yüzende devamlı hasta oluyordu neyse her anne çocuğunu düşünür bende anneyim bende çocuğumu düşünürüm ama bünyesi için vicut direnci içinde okadarda abartmam işi sokağa çıkarmama parka götürmeme gibi tabiki gidecek çocuk parka sokağa arkadaşları olacak onlarla sarılacak edecek bunlar gayet normal ve siz ana okuluna göndereceğim diyorsunuz ana okulunda bir sınıfta 20-25 öğrenci var sizce anaokulu öğretmeni sizin evinizde çocuğunuza bakmasımı daha iyidir yoksa ana okulunda 25 çocukla birlikte bakmasımı iyidir madem bukadar emin konuşuyorsunuz bilgilisiniz verin bu soruma cevabınızı 25 çocukmu daha yi eğitim alır bir öğretmenden yoksa tek bir çocukmu daha iyi eğitim alır
Size bazı yerlerde katılmıyorum. Ufak bir çocuk için en önemlisi sıcak yatağındaki uykudur. Çocuğun sağlıklı olması adına bu yapılmalı. O yüzden çocuk evden dışarı çıkartılmamalı. Çocuğun knedi evindeki düzeni olmalı yoksa başkasının evinde o düzeni koruyamazsınız. Bir başkasının evi güvenilmezdir. İstanbulda bunu çocuğu sadece annenize emanet ederseniz olur.
Çünkü bakıcı kadın kendi evinde olunca kendi işine ve yemeğine gömülcek.
Ayrıca bakıcıların hepsi uyanık ... İlk fırsat bulduklarında annelerin tepesine çıkıyorlar. Vicdan ve Allah korkusu olmalı...
Benim bakıcı bizim yanımızda seviyor gözüküyor ama kameradan baktığım zaman öyle değil yani. Kendi evimizde kontrol kuramazken bakıcının evinde nasıl kurulur. Tek çocuğa sırf çocuğa bakmayı bırak 450 verseniz 1.000 den aşağı gelmek istemiyorlar.
Artık bir çok kişi yabancılala çalışıyor. Evde kamera koyuyorlar. Herkes de memnun. Türkler gibi uyanık davranmıyorlar. Mis gibi aynı paraya ev işinide yapıyorlar.
Ben bakıcım sadece çocuğun çorbasını yapıyor sabah 08.00 ile akşam 17.30 arası 800 tl alıyor. Başka hiç bir şey yok. Kızı yatırınca kendide fosur fosur uyuyor.
Onu bırak benim yaptığım yemeklerden yiyiyor.
Yesin herşeye razıyım ama çocuk ile oyun oynasın. Kızımı zaten haziran dan sonra kreşe vereceğim. İnşallah ikinci için kesinlikle yabancı alacağım.
Hergün para , hergün masrafı çıkıyor. Hep bir şeyler istiyor. Arsızlık diz boyu yani..... Yabancılar en azından daha gururlular.

Back
X