bakici antidepresan..

zor bir durum açıkcası.hangi ilacı kullandıgını ögrenmek iyi olabilir ama kesin çözüm kadına gözlemlemek.yanında bir süre biri olsun birlikte baksınlar.aslında antidepresan öyle korkulacak bir şey değil.ben herkese öneriyorum.direk basacaksın bu türk milletine

madem yeni konum kaptildi burdan devam edelim. merhaba hanimlar dun de konu actim h.sonu anlastigim bakicimin antidepresan kullandigini ogrendim diye. acikca antidepresan kullaniyo musunuz diye sormak aklima gelm
emisti. bayanla su an deneme surecindeyiz k.validem yaninda gozlemliyor. ben zaten ogleden sonra yanindayim gozlemliyorum.bu h.ici evine de gidecegiz.
burada actigim baslikla farkli bakis acilari kazanmistim. artik isin boyutu degisti.simdi sizden istedigim su ben bu bayani daha ii gozlemlemek daha ii tanimak icin neler sorabilir neler isteyebilirim. mesela bihin ogrendim bi arkads saglik raporu istemis hepatit fln olabilir diye benim aklima gelmemisti. bugun eve varinca kullandigi ilac ismini alacagim. daha baska neler sorabilirm sizce bana fikir verirseniz sevinirim tesekkurler

Antidepresan kullananlardan biriyim ve sinirsel ama bunun kimseye zararı yok sadece kafada kurulan takıntıları azaltıyo uyku yapmasına gelince tam tersi benim kullandığım ilaç uyku yapmıyo gece bile zor uyuyorum bakıcınız içinde sorun olacağını düşünmüyorum ,şizofren birine antidepresan verilmiyo daha ağır ilaçları oluyo sağlık raporu istenebilir bence bunu doğru düşünmüşsünüz ev ortamını görmekte iyi fikir

Bakıcı adayının özel hayatı ile ilgili sorulacak sorular!Bu sorulara verilecek cevaplar adayın sizin programınıza uyum sağlayıp işi halledip halledemeyeceğine dair ipuçları verir.

Nerede yaşıyorsun ve işe her gün nasıl geleceksin? Kötü havalarda durum nasıl olacak?
Uzak mesafeler evinize zamanında gelmesini zorlaştırabilir.

Eğer işte biraz daha uzun kalmam gerekirse, evde biraz bekleyebilir misin?
Eğer işinizde sık sık başınıza böyle bir durum geliyorsa bunu sormanız bakıcı adayının esnek saatleri olup olmadığını anlamak açısından çok önemli. Eğer gece yükümlülükleri varsa sizin için çok iyi bir bakıcı olmayabilir.

Bilmem gereken sağlık problemlerin var mı?
Özel bir soru ama bebeğinize bakan birinin astım atağının, şiddetli migreni veya çocuğunuza bakmayı zorlaştıracak herhangi bir sorunu varsa bunları bilmeye hakkınız var.

Sigara kullanıyor musun?
Eğer sigara içen birini tutmakla ilgili bir sorununuz yoksa bebeğinizin yanında sigara içmeyeceğinden, bebeğinizin etrafında sigara bırakmayacağından emin olun.

Çocuğun var mı? Eğer çocuğun hasta ise işe nasıl geleceksin?
Görünen o ki, çoğu deneyimli bakıcının kendi çocukları var, bu çok iyi ama küçük çocuğu olanlar onlar hastalandıklarında bırakacak yerleri yoksa işe gelemezler. Bunun için böyle durumu olan adaylar hakkında bir daha düşünün.

Gelecek planların arasında bu işini etkileyecek, taşınmak, başka çocuk yapmak gibi planların var mı?
Bakıcı seçimi yapmak yeterince zor ve siz bunun birkaç ayda bir rutin bakıcı değiştirme vakasına dönmesini istemiyorsunuz. Tabiî ki kimse kendi inisiyatifi dışında gelecekte olacak olayları şimdiden kestiremez ama bir sene içinde en azından bazı şeyleri kestirebilir.

Bakıcıya geçmiş deneyimleri hakkında sorular sormak!
Eski işin neydi ve neden bıraktın?
Eğer eski patronunu kötülüyor ve sorunun etrafında dönüp dolaşıyorsa kovulmuş olma ihtimali çok yüksek. Eğer yeterince şüphelendiyseniz, önceki patronunu arayıp referans alabilirsiniz. Gerçi bunu herhangi bir şüphe olmasa bile yapmalısınız.

Daha önce ilgilendiğiniz çocukların yaşları nelerdir?
Okul çağı çocuklarla ilgilenmek bir bebeğe bakmaktan farklıdır. Bu yüzden sizin bebeğiniz yaşlarında biriyle ilgilenmiş olması her zaman daha iyi bir seçenektir.

Suni teneffüs veya ilk yardım dersleri almayı düşünüyor musunuz?
Herhangi bir acil durumda ne yapması gerektiğini bilebilir.

Bebeğinizin alışkanlıkları hakkında sorular sormak!
Sağılan sütün şişelenmesi hakkında ne düşünüyorsun?
Eğer bebeğinize bakmış şimdide işe dönmeyi planlıyorsanız bu önemli. Siz işe gittiğinizde sağdığınız sütleri şişelediğinden ve programınıza uyduğundan emin olabilirsiniz.

Bebeğimle TV izlememek hakkında ne düşünüyorsun?
Bebeğinizle yapmasını istemediğiniz herhangi Bir şey hakkında sorular sorun. Eve akrabasını çağırması vb. gibi…

Açık uçlu sorular sorun!
Bu sorular adayın bebek bakımına nasıl yaklaştığı konusunda daha yakın fikirler verir ve size uyan yaklaşımı bulmakta zorluk çekmezsiniz.
  • Bakıcı olmak hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Bebeğim yaşındaki biri neye en çok ihtiyaç duyar?
  • Bebeğimle birlikteyken yapabileceğin şeyleri söyler misin? Daha aktif ve daha büyüdüğü zaman ne olur?
  • Bebeğimin yaşını nasıl tanımlarsın? Bebeğim sürekli saçını hayır demene rağmen çekse ne dersin?
  • Bebeğimin ateşi çıksa ne yaparsın? Eğer düşer ve bilincini kaybetse ne yaparsın?

Listenizde hazırladığınız sorular bittikten sonra, ona da herhangi bir sorusu olup olmadığını, merak ettiklerini sorun.

www.hthayat.com

Bakıcı adayının özel hayatı ile ilgili sorulacak sorular!Bu sorulara verilecek cevaplar adayın sizin programınıza uyum sağlayıp işi halledip halledemeyeceğine dair ipuçları verir.

Nerede yaşıyorsun ve işe her gün nasıl geleceksin? Kötü havalarda durum nasıl olacak?
Uzak mesafeler evinize zamanında gelmesini zorlaştırabilir.

Eğer işte biraz daha uzun kalmam gerekirse, evde biraz bekleyebilir misin?
Eğer işinizde sık sık başınıza böyle bir durum geliyorsa bunu sormanız bakıcı adayının esnek saatleri olup olmadığını anlamak açısından çok önemli. Eğer gece yükümlülükleri varsa sizin için çok iyi bir bakıcı olmayabilir.

Bilmem gereken sağlık problemlerin var mı?
Özel bir soru ama bebeğinize bakan birinin astım atağının, şiddetli migreni veya çocuğunuza bakmayı zorlaştıracak herhangi bir sorunu varsa bunları bilmeye hakkınız var.

Sigara kullanıyor musun?
Eğer sigara içen birini tutmakla ilgili bir sorununuz yoksa bebeğinizin yanında sigara içmeyeceğinden, bebeğinizin etrafında sigara bırakmayacağından emin olun.

Çocuğun var mı? Eğer çocuğun hasta ise işe nasıl geleceksin?
Görünen o ki, çoğu deneyimli bakıcının kendi çocukları var, bu çok iyi ama küçük çocuğu olanlar onlar hastalandıklarında bırakacak yerleri yoksa işe gelemezler. Bunun için böyle durumu olan adaylar hakkında bir daha düşünün.

Gelecek planların arasında bu işini etkileyecek, taşınmak, başka çocuk yapmak gibi planların var mı?
Bakıcı seçimi yapmak yeterince zor ve siz bunun birkaç ayda bir rutin bakıcı değiştirme vakasına dönmesini istemiyorsunuz. Tabiî ki kimse kendi inisiyatifi dışında gelecekte olacak olayları şimdiden kestiremez ama bir sene içinde en azından bazı şeyleri kestirebilir.

Bakıcıya geçmiş deneyimleri hakkında sorular sormak!
Eski işin neydi ve neden bıraktın?
Eğer eski patronunu kötülüyor ve sorunun etrafında dönüp dolaşıyorsa kovulmuş olma ihtimali çok yüksek. Eğer yeterince şüphelendiyseniz, önceki patronunu arayıp referans alabilirsiniz. Gerçi bunu herhangi bir şüphe olmasa bile yapmalısınız.

Daha önce ilgilendiğiniz çocukların yaşları nelerdir?
Okul çağı çocuklarla ilgilenmek bir bebeğe bakmaktan farklıdır. Bu yüzden sizin bebeğiniz yaşlarında biriyle ilgilenmiş olması her zaman daha iyi bir seçenektir.

Suni teneffüs veya ilk yardım dersleri almayı düşünüyor musunuz?
Herhangi bir acil durumda ne yapması gerektiğini bilebilir.

Bebeğinizin alışkanlıkları hakkında sorular sormak!
Sağılan sütün şişelenmesi hakkında ne düşünüyorsun?
Eğer bebeğinize bakmış şimdide işe dönmeyi planlıyorsanız bu önemli. Siz işe gittiğinizde sağdığınız sütleri şişelediğinden ve programınıza uyduğundan emin olabilirsiniz.

Bebeğimle TV izlememek hakkında ne düşünüyorsun?
Bebeğinizle yapmasını istemediğiniz herhangi Bir şey hakkında sorular sorun. Eve akrabasını çağırması vb. gibi…

Açık uçlu sorular sorun!
Bu sorular adayın bebek bakımına nasıl yaklaştığı konusunda daha yakın fikirler verir ve size uyan yaklaşımı bulmakta zorluk çekmezsiniz.
  • Bakıcı olmak hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Bebeğim yaşındaki biri neye en çok ihtiyaç duyar?
  • Bebeğimle birlikteyken yapabileceğin şeyleri söyler misin? Daha aktif ve daha büyüdüğü zaman ne olur?
  • Bebeğimin yaşını nasıl tanımlarsın? Bebeğim sürekli saçını hayır demene rağmen çekse ne dersin?
  • Bebeğimin ateşi çıksa ne yaparsın? Eğer düşer ve bilincini kaybetse ne yaparsın?

Listenizde hazırladığınız sorular bittikten sonra, ona da herhangi bir sorusu olup olmadığını, merak ettiklerini sorun.

www.hthayat.com
cok guzel bunlar cok tesekkur ederim

hanimlar kullandigi ilac prozac mis nasil bi ilactir bu. bilen kullanan var midir

prozac çok hafif bir ilaç
eczanelerde mutluluk hapı diye reçetesiz satılıyor
psikiyatristlerin basmayı en çok sevdiği ilaçlardandır
reklamından mıdır bilemem ama.
her neyse
hafif seyirde depresyon, takıntı, pms vs gibi sıkıntılarda kullanılıyor

hanimlar kullandigi ilac prozac mis nasil bi ilactir bu. bilen kullanan var midir
bana taaa 12 yaşımdayken şurubunu yazmışlardı, o zamandan beri aralıklarla kullanıyorum, artık hap versiyonunu tabii. yaygın anksiyete bozukluğu için günde 3 defa kullanıyorum ben bu ara, çok geniş bir yelpazesi var ama hiçbiri çok ağır sıkıntılar için değil. yeme bozuklukları, bulimikler için bile günde 3 doz öneriliyor. endişelenecek pek bir şey yok bence. :))
ve evet, üstteki arkadaşın da dediği gibi reçetesiz satılıyor, en son 10 tl idi fiyatı da. yukarda bir arkadaş da "bir gün almayı unutursa ne olacak" gibi bir şey sormuştu, ben söyleyeyim, canavarlaşma gibi bir durum söz konusu olmaz. :D

Back
X