• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aniden aglama krizine giren kayinvalide

Iyi gunler arkadaslar,
Yine konu aciyorum ama bu seferki farkli. Esimle bazi anlasmazliklamiz var ve bu hafta soguk oldugumuz ve mesafeli oldugumuz bir haftaydi. Kayinvalidem 3 yasinda cocuguma yarim gun bakmaya devam ediyor. Bugun yorgun argin eve geldim ve yine bana cocugum hakkinda laf soktu. Genelde su tarz seyler oluyor.
-cocugu disari cikardin gezdirdin hasta oldu -eltin her gun carsaflari yikiyor o zaman cocugu hastaligi cabuk atlatiyor -evde sunun surasi kuflenmis - bu yemegi dun pisirmistin dunden yemek yemeyin.. gibi surekli birseylere yorum yapma ve can skma gibi bir huyu var. Alttan aliyorum surekli yaslidir hastadir diyorum saygi gosteriyorum. Esime soyluyorum esim onunla konusuyor ( artik ne konusuyor bilmiyorum ama benim yanimda da sert konusuyor) aradan bir zaman geciyor yine aynisi.

Neyse bugun geldi yine bana diyor cocugun oksurugu gecmedi. Kac tane dra gittik dediler ki cocukta bir sknti yok sadece geniz akintisi uzun surmus. Yok diyor evdeki tozdan. Ben de dedim ki oglun sigara iciyor balkonda doktor ondan olabilir dedi. Bu aniden basladi aglamaya. Vay allahim oglu nasil sigara iciyormus. Oglu bende aradigini bulamamis. Bulasiklari makinaya oglu yerlestiriyormus,ondan yoruluyormus. Kendisi de hep icine atiyormus icine ata ata seker hastasi olmus.
Dedim ki ona anne, oglun zaten senelerdir daha 20 yil oncesinden sigara iciyor yeni mi anladin bunu. Kaldi ki ilk evlendigimizde 4 sene oncesi kendim gidip ona dedim anne oglun sigara iciyor ben birak diyorum birakmiyor sen de bisey soyler misin diye, hic bir tepki vermemisti hatta sallamamisti nerdeyse. Kiz kardesi rahmetli oldu gecenlerde bir damla goz yasi gormedik. Smdi ne olduysa birden patladi ve ben hepsinin mantikli aciklamasini soyleyince daha cok aglamaya basladi. Yani cocuk bakimi zor geliyor seker hastasi oldugu icin, ama bunu soylemeye cekiniyor mu diye dusunuyorum..
yoksa esim gidip te aramizdaki sorunlari bir bir annesine mi anlatiyor bilmiyorum..

Esimle yuzlestim asla anneme hic birsey anlatmadim ne de aradigimi bulamadim gibi seyler asla soylemedim diyor, psikolojisi bozuk diyor. Ben esime basindan beri annelerimizi karistirmiyalim bakici icin durumumuz var bakici alalim demistim istememisti. Smdi de 3 aya krese baslicak ama bu 3 aylik surec nasil gecicek bilmiyorum. Cok kirildim bir yandan da agladigi icin uzuldum de. Ayrica bu laflari hakedecek te hicbirsey yapmadim, her zaman saygi gosterdim eve 1 ekmek aldiysam ona da 1 ekmek aldim, hatta bugun de yine yaptigim yemekten ona da koydum..
Hic bir anlam veremiyorum, yorumunuz nedir?
Aile içinize ve sorumluluklarınıza bir insanı ne kadar çok katarsanız o kişi de o kadar çok söz söyleme hakkını kendinde bulacaktır. Bakıcı durumunuz varsa bakıcı alın. Hem size hem de kayınvalidenize yazık çünkü. Gereksiz yere tatsızlık çıkıyor gibi geldi.

Iyi gunler arkadaslar,
Yine konu aciyorum ama bu seferki farkli. Esimle bazi anlasmazliklamiz var ve bu hafta soguk oldugumuz ve mesafeli oldugumuz bir haftaydi. Kayinvalidem 3 yasinda cocuguma yarim gun bakmaya devam ediyor. Bugun yorgun argin eve geldim ve yine bana cocugum hakkinda laf soktu. Genelde su tarz seyler oluyor.
-cocugu disari cikardin gezdirdin hasta oldu -eltin her gun carsaflari yikiyor o zaman cocugu hastaligi cabuk atlatiyor -evde sunun surasi kuflenmis - bu yemegi dun pisirmistin dunden yemek yemeyin.. gibi surekli birseylere yorum yapma ve can skma gibi bir huyu var. Alttan aliyorum surekli yaslidir hastadir diyorum saygi gosteriyorum. Esime soyluyorum esim onunla konusuyor ( artik ne konusuyor bilmiyorum ama benim yanimda da sert konusuyor) aradan bir zaman geciyor yine aynisi.

Neyse bugun geldi yine bana diyor cocugun oksurugu gecmedi. Kac tane dra gittik dediler ki cocukta bir sknti yok sadece geniz akintisi uzun surmus. Yok diyor evdeki tozdan. Ben de dedim ki oglun sigara iciyor balkonda doktor ondan olabilir dedi. Bu aniden basladi aglamaya. Vay allahim oglu nasil sigara iciyormus. Oglu bende aradigini bulamamis. Bulasiklari makinaya oglu yerlestiriyormus,ondan yoruluyormus. Kendisi de hep icine atiyormus icine ata ata seker hastasi olmus.
Dedim ki ona anne, oglun zaten senelerdir daha 20 yil oncesinden sigara iciyor yeni mi anladin bunu. Kaldi ki ilk evlendigimizde 4 sene oncesi kendim gidip ona dedim anne oglun sigara iciyor ben birak diyorum birakmiyor sen de bisey soyler misin diye, hic bir tepki vermemisti hatta sallamamisti nerdeyse. Kiz kardesi rahmetli oldu gecenlerde bir damla goz yasi gormedik. Smdi ne olduysa birden patladi ve ben hepsinin mantikli aciklamasini soyleyince daha cok aglamaya basladi. Yani cocuk bakimi zor geliyor seker hastasi oldugu icin, ama bunu soylemeye cekiniyor mu diye dusunuyorum..
yoksa esim gidip te aramizdaki sorunlari bir bir annesine mi anlatiyor bilmiyorum..

Esimle yuzlestim asla anneme hic birsey anlatmadim ne de aradigimi bulamadim gibi seyler asla soylemedim diyor, psikolojisi bozuk diyor. Ben esime basindan beri annelerimizi karistirmiyalim bakici icin durumumuz var bakici alalim demistim istememisti. Smdi de 3 aya krese baslicak ama bu 3 aylik surec nasil gecicek bilmiyorum. Cok kirildim bir yandan da agladigi icin uzuldum de. Ayrica bu laflari hakedecek te hicbirsey yapmadim, her zaman saygi gosterdim eve 1 ekmek aldiysam ona da 1 ekmek aldim, hatta bugun de yine yaptigim yemekten ona da koydum..
Kadın şeker hastası ve torun bakmak istemiyor, size de bisey diyemiyor, saçma sapan herseye aglamasi da bu yüzden, bakıcı tutun yazık kadına ya hu ...

Kvnize gore oglusu kadin isi yaparken yoruluyormus ozaman onun kafasi ile sorun sizde disarida calisirken oglusuna maddi destek saglarken yorulmuyormusunuz benimde annem agliyor deyin kizim calisiyor para kazaniyor yazik diye

Kayinvalidemin mantigina gore erkek ev isi yapmaz yemek asla yapmaz cunku mazallah Allah korusun cinsiyet tercihi degisebilir.. ben ogluna tabaklari bosaltirmisim diye oglu dertlenip sigaraya baslamis.Bende aradigini bulamamis cunku ona ev isi yaptiriyormusum. Bu konu o kdr buyudu ki aksam esim onu aradiginda hungur hungur agliyormus, annemi niye aglattin diye laf soyledi bir de. Bugune kadar alttan aldiklarim, bana dedigi gelin kiz gibi sevilmiyormus, gencligin elden gidiyor ikinci cocugu yap, iyi annelik yapamiyorsun, oglum sende aradigini bulamadi laflarini soyleyen o, aglarken yerlerde yuvarlanan yine o oluyor.. sonuc olarak cogu kisinin dedigi gibi cocuk bakmak zor geliyor ama bunu esime acik acik soylemeye cekiniyor, cunku hic bir dusundugu seyi acik acik soylemiyor zaten en sevdigi sey laf sokmak. Ogluna da ayni sekilde davraniyor sen yaslandin diyor, evli adamin macta ne isi var, vs vs. Yani aslinda derdi benimle de degil. Kres maalesef 3 ay sonra alabiliriz su an yil sonu dediler ve baska bize yakin kres te yok. Esime de diyorum bu boyle olmaz ya isi birakicam ya bakici tutalim, cunku muhattap oldukca iki tarafin da sinirleri geriliyor. O da diyor ki 2-3 ay sabret birsey olmaz, valla nasil sabredicem bilmiyorum

Iyi gunler arkadaslar,

3 ay sıkın dişinizi ,imkanınız varsa bakıcı ayarlayın yada.
Yani her şeye eleştiri yapması,kıyas yapması çok sinir bozucu zaten,iyi dayanıyorsunuz.

Çok güldüm oğlunun bulaşık yerleştirdiği için yorgunluktan öldüğü kısma.
Bu kadının huyu buymuş, bedavacılık yapmaya çalışırsanız bu duruma gelirsiniz. En baştan bakıcı tutmanız gerekiyordu

8 aylik hamileyken esim camasir sepetini banyodan balkona tasidi diye benim kayinvalidemde ortaligi birbirine katmis, en sonunda da bayilmisti ajsjjsjsjs, hic unutmam. (Balkona camasir asmiyorum, camasir kurutmaligim balkonda duruyor)

Back
X