Iyi gunler arkadaslar,
Yine konu aciyorum ama bu seferki farkli. Esimle bazi anlasmazliklamiz var ve bu hafta soguk oldugumuz ve mesafeli oldugumuz bir haftaydi. Kayinvalidem 3 yasinda cocuguma yarim gun bakmaya devam ediyor. Bugun yorgun argin eve geldim ve yine bana cocugum hakkinda laf soktu. Genelde su tarz seyler oluyor.
-cocugu disari cikardin gezdirdin hasta oldu -eltin her gun carsaflari yikiyor o zaman cocugu hastaligi cabuk atlatiyor -evde sunun surasi kuflenmis - bu yemegi dun pisirmistin dunden yemek yemeyin.. gibi surekli birseylere yorum yapma ve can skma gibi bir huyu var. Alttan aliyorum surekli yaslidir hastadir diyorum saygi gosteriyorum. Esime soyluyorum esim onunla konusuyor ( artik ne konusuyor bilmiyorum ama benim yanimda da sert konusuyor) aradan bir zaman geciyor yine aynisi.
Neyse bugun geldi yine bana diyor cocugun oksurugu gecmedi. Kac tane dra gittik dediler ki cocukta bir sknti yok sadece geniz akintisi uzun surmus. Yok diyor evdeki tozdan. Ben de dedim ki oglun sigara iciyor balkonda doktor ondan olabilir dedi. Bu aniden basladi aglamaya. Vay allahim oglu nasil sigara iciyormus. Oglu bende aradigini bulamamis. Bulasiklari makinaya oglu yerlestiriyormus,ondan yoruluyormus. Kendisi de hep icine atiyormus icine ata ata seker hastasi olmus.
Dedim ki ona anne, oglun zaten senelerdir daha 20 yil oncesinden sigara iciyor yeni mi anladin bunu. Kaldi ki ilk evlendigimizde 4 sene oncesi kendim gidip ona dedim anne oglun sigara iciyor ben birak diyorum birakmiyor sen de bisey soyler misin diye, hic bir tepki vermemisti hatta sallamamisti nerdeyse. Kiz kardesi rahmetli oldu gecenlerde bir damla goz yasi gormedik. Smdi ne olduysa birden patladi ve ben hepsinin mantikli aciklamasini soyleyince daha cok aglamaya basladi. Yani cocuk bakimi zor geliyor seker hastasi oldugu icin, ama bunu soylemeye cekiniyor mu diye dusunuyorum..
yoksa esim gidip te aramizdaki sorunlari bir bir annesine mi anlatiyor bilmiyorum..
Esimle yuzlestim asla anneme hic birsey anlatmadim ne de aradigimi bulamadim gibi seyler asla soylemedim diyor, psikolojisi bozuk diyor. Ben esime basindan beri annelerimizi karistirmiyalim bakici icin durumumuz var bakici alalim demistim istememisti. Smdi de 3 aya krese baslicak ama bu 3 aylik surec nasil gecicek bilmiyorum. Cok kirildim bir yandan da agladigi icin uzuldum de. Ayrica bu laflari hakedecek te hicbirsey yapmadim, her zaman saygi gosterdim eve 1 ekmek aldiysam ona da 1 ekmek aldim, hatta bugun de yine yaptigim yemekten ona da koydum..
Hic bir anlam veremiyorum, yorumunuz nedir?