Blöf yapıyor tecrübeyle sabit .Bir zamanlar oğluma bakan bakıcı hanımefendi de böyle şeyler demişti bana
SGK istiyorum dedi haklısın yapalım dedim yaptık .1-2 ay sonra ancak yapabildik her fırsatta şikayet edilince iş verene ceza geliyormus vs demeye başladı sustum .
Sabah vaktinde gelip ,ben o gün işten erken çıkıp gelmissem hemen çıkar mesai saatini doldurmaz sustum.
İşe baslayali 1 yıl olmadı ,SGK yaptık 15 gün izin kullanicam ücretli izin dedi yine sustum o an muhtaçlık var ya insanın belini öyle bir büküyor ki neyse yine tamam dedim ama normalde 1 yıl olmadan izin verilmez bunu da bil dedim .
Bir kaç ay sonra falanca yerde iş varmış şu kadar maaş veriyorlar çok iyi para filan demeye başladı sabır sabır baktım olmuyor abla şartları iyiyse durma git Allah aşkına stres dolu zaman geçirdim sayende gidiyorsan git dedim cümleler bir an çıktı ağzımdan giderse ortada kalacam ama ne cesaret bu cümleleri kurdum bilemedim neyse sonra baktım ters dönmeye başladı iş çok ağır ,çok uzak vs vs :) :)
Demem o ki ,kisi daha tedavi görecek hemen olup olmayacagi belli değil ,hamilelik desen 9 ay ,eğer kadın çalışıyorsa zaten çocuğa belli süre kendi bakacak izni olacak ortalıgi kızdırmak için böyle şeyler söylüyor ama tabi sen yinede önlem almayı ihmal etme ,güven olmuyor bunlara başka bir bahane de sunabilir
Uzun oldu kusura bakmayın :)