• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı kafayı yemek üzereyim

2 saat gelip yine ayni parayi mi alacak yaz icin.
calisip calismayacagi i anlamak kolay
gelain her gun 5 saat cocuga aynen baksin sizde ev isinizi haledin hem de gozlemeleyi
ama bence kres iyi fikir olabilir.
sosllesme acısından

Bakıcılara da temizliğe gelen yardımcılara da güvenmiyorum, tamam ekmek kapısı ama böyle karşıdaki kişiyi satıp yeni yere gitmelerini hiç ılımlı karşılayamıyorum.

O plan yapsın bakalım diğer yere gidicem diye, oraları allah bilir sadece işte, doğmamış çocuk (hatta olmamış çocuk) için don biçiyor, yol ver gitsin.

Merhaba hanımlar.ogluma bakıcı bir abla bakıyor.aslinda çok iyi bir insan ama şöyle bir durum var.ben öğretmenim yaz tatiline girdim .bana eylül ayına kadar da bakmak istediğini yazın da çalışmak istediğini söyledi.eger yazın çalışmazsam başka bir ise girerim eylül ayında o isten çıkamam size gelemem dedi.banada soykedikelri gerçekten mantıklı geldi.neyse gel abla dedim.yazin da ben evdeyken geliyor.normalde sabah 8 öğleden sonra 14.00 arazi çalışıyordu.ama şimdi 10 gibi geliyor 12 gibi çıkıyor ve ben yine aynı ücreti veriyorum.neyse daha önce çocuğuna baktığı bayan aramış çocuk tedavisi görüyormuş olursa sen bakacaksın başka kimseye baktırmam demiş.bana bunu söylüyor .yani demek.istiyor ki sizi bırakabilirim.
Ben zaten eylülden itibaren 1 yıl daha bende çalışsın diye baktırıyorum.ama heran beni bırakacak gibi...sizce ne yapmalıyım? Bana yazın çalışmak için beni kullanıyor gibi geldi
Konuşmakla olmaz. Sözleşme yapın.

Açık açık konuş. Ben seneye de sen bakacaksın diye yazın ihtiyacım olmadığı halde geliyorsun. Eğer gitme niyetin varsa şimdiden git de.
Bana senin bakıcı biraz uyanık gibi geldi. Belki de zam falan istiyordur şimdiden yolunu yapıyor. Zam ister sen yapmıcak olursan diğer tarafa gidecek gibi geldi bana

Evdeyken temizlik yaptırın. Boş boş ne yapıyor siz evdeyken. Çalıştığı parayı hak etsin.
Konuşun günlük temizligimi ve utumu yaparsın Eylül ayında da işine devam edersin diye.

Merhaba hanımlar.ogluma bakıcı bir abla bakıyor.aslinda çok iyi bir insan ama şöyle bir durum var.ben öğretmenim yaz tatiline girdim .bana eylül ayına kadar da bakmak istediğini yazın da çalışmak istediğini söyledi.eger yazın çalışmazsam başka bir ise girerim eylül ayında o isten çıkamam size gelemem dedi.banada soykedikelri gerçekten mantıklı geldi.neyse gel abla dedim.yazin da ben evdeyken geliyor.normalde sabah 8 öğleden sonra 14.00 arazi çalışıyordu.ama şimdi 10 gibi geliyor 12 gibi çıkıyor ve ben yine aynı ücreti veriyorum.neyse daha önce çocuğuna baktığı bayan aramış çocuk tedavisi görüyormuş olursa sen bakacaksın başka kimseye baktırmam demiş.bana bunu söylüyor .yani demek.istiyor ki sizi bırakabilirim.
Ben zaten eylülden itibaren 1 yıl daha bende çalışsın diye baktırıyorum.ama heran beni bırakacak gibi...sizce ne yapmalıyım? Bana yazın çalışmak için beni kullanıyor gibi geldi
Tedavi sonuç verecek kadın hamile kalacak, 9 ay bekleyecek, doğum izni bitecek ve bakıcıya gel diyecek. Düsük vs olmazsa en az 1 yıl. Zam için yer yapıyor da olabilir.
Yari yolda bırakmaz demiyorum ama bu hesabı da kaçırmayın.

Ek olarak çalışma saatini niye kisalttiniz. Ya o saatlerde spor, gezme, dinlenme gibi aktiviteler yapın ya da ev işi yaptırın.
Açık açık da konusun

Blöf yapıyor tecrübeyle sabit .Bir zamanlar oğluma bakan bakıcı hanımefendi de böyle şeyler demişti bana

SGK istiyorum dedi haklısın yapalım dedim yaptık .1-2 ay sonra ancak yapabildik her fırsatta şikayet edilince iş verene ceza geliyormus vs demeye başladı sustum .

Sabah vaktinde gelip ,ben o gün işten erken çıkıp gelmissem hemen çıkar mesai saatini doldurmaz sustum.

İşe baslayali 1 yıl olmadı ,SGK yaptık 15 gün izin kullanicam ücretli izin dedi yine sustum o an muhtaçlık var ya insanın belini öyle bir büküyor ki neyse yine tamam dedim ama normalde 1 yıl olmadan izin verilmez bunu da bil dedim .

Bir kaç ay sonra falanca yerde iş varmış şu kadar maaş veriyorlar çok iyi para filan demeye başladı sabır sabır baktım olmuyor abla şartları iyiyse durma git Allah aşkına stres dolu zaman geçirdim sayende gidiyorsan git dedim cümleler bir an çıktı ağzımdan giderse ortada kalacam ama ne cesaret bu cümleleri kurdum bilemedim neyse sonra baktım ters dönmeye başladı iş çok ağır ,çok uzak vs vs :) :)

Demem o ki ,kisi daha tedavi görecek hemen olup olmayacagi belli değil ,hamilelik desen 9 ay ,eğer kadın çalışıyorsa zaten çocuğa belli süre kendi bakacak izni olacak ortalıgi kızdırmak için böyle şeyler söylüyor ama tabi sen yinede önlem almayı ihmal etme ,güven olmuyor bunlara başka bir bahane de sunabilir

Uzun oldu kusura bakmayın :)

Açıkçası ben kadına biraz hak verdim. Yazın sizin tatilinizi beklemez elbette. Genel tavırları nasıl bilemem ama ne kadar sevildiğini göstermek istemiş gibi. Sonuçta diğer kadın bugün hamile kalsa 9 ay sonra doğurur. 3 ay da doğum izni var etti mi size 1 sene. Şimdiden telaslanmaniz çok yersiz. Saatler konusunda rahatsız oluyorsanız açık açık konuşursunuz. Ama siz 2 ay onu idare edersiniz, geç geleceğiniz ya da haftasonu rahatsız olduğunuzda da o sizi idare eder. Ben büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Tam saatinde gelsin tam saatinde gitsin. Yazın çalışmak istemesi mantıklı ama bunu kullandırmayın biraz otoriter ve profesyonel davranın. Ne demek tam ücret alıp yarım yamalak gelmek. Konuşun. Yarın erken gelin diye mesaj atın pazartesi günü. Yürüyüşe çıkacağım deyin en azından. Alıştırmayın. Erken de göndermeyin. Misafirliğe mi geliyor?

Bulursunuz baskasinı .Is bulursa gitsin
Yazinda 2 saat geleceksen baskada is yapmayacaksan git deyin .
Kolaysa bulsun is .Bende baskasini buldum Eylulde baslayacak deyiverin .

Allah annem gibi bakıcı ile karsılastırsın herkesı. Benımde bakıcıya ıhtıyacım var başka sehırlerdeyız, sırf baktığı bebek henüz küçük ve onlara söz verdıgı ıcın (anne bastan kreş yaşına kadar bakıcı degıstıröek istemiyorum 2.bebek de düşünüyorum bizi bırakma dedi) benım cocuguma ya babannesı bakacak ya bakıcı ya kreş.. Karşılıklı guven önemli,bence konusun öyle bırakma niyetı varsa söylesin ki darda kalmasın. Annemın önceki 1yıl çalıştığı yere evı uzaktı 2ay önvesınden soyledı işi bırakacağını aileye. Yazık günah herkesin babasının işi degıl ha dryıncede yavrucaklara kim bakacak

Günde 2 saat gelip de ücretini tam almaya utanmıyorsan, o 2 saat için de hiç zahmet etme, hiç gelmeden vereyim paranı deseydiniz keşke.

Bırakacağı belli, boş yere para vermeyin bari. Hem de Eylül’e kadar başka birini bulur, hazır evdeyken alışma sürecini atlatmış olursunuz.

Biraksin neden bu kadar strese girdiniz ki bedava mi bakıyor tehdit eder gibi konusuyo sanki.baskasini bulursunuz eylüle çok var.

Diğer kişi daha yeni tedavi görüyormuş, bebek oldu, doğdu, bakılacak hale geldi diyene kadar 1 sene geçer zaten. Yaz için de bebeğe o baksın, siz evin işleri ve yemeği yapın ya da dışarda işiniz olduğu zaman tüm gün baksın.

2 saat için neden aynı parayı oduyorsunuz. Odemeyin başka bakıcı arayın ona vereceğiniz paraya herkes kendi menfaati için uğraşıyor bu devirde. Başkasını bulun bu zamana kadar para vermeyin çıkarın ben olsam öyle yaparım niye zarar edeyim.

Bence kadinin tek amaci var yazin az saate calisip normal maasini almak.diger kadin dogurdugu gibi ona gidecek yolunu yapiyor simdiden.yarin gelirse alin karsiniza eger beni yari yolda birakacaksan ben simdiden birakmani istiyorum.sirf sen bosta kalma diye yazin bile seni getiriyorum.kaldi ki sen gec gelip erken gidiyosun buna ragmen bile ses etmiyorum.ilerde birakirim diyosan simdi hemen ayrilabilirsin.sana da is cok banada bakici cok.aynen boyle konusun

Back
X