Bakıcı kaprisi

ya kadını bir assaydınız
kadın gel evimde temizlik yap dememiş yemeğimizi ütümüzü yap demiyormuş anladığım kadarıyla kadın gün içinde çocuğunun durumunu bilmek istiyor ne yedi bilmek istiyor
ki bundan doğal ne olabilir
makarna yediyse belki kadın akşama makarna yedirmeyecek yada sadece öğlen üç saat uyutmak istiyor bakıcı rahat etmek için çocuğu 6 saat boyunca uyutuyor bu defa çocuk gece uyumuyor
paramla rezil oluyoruz lafına ne kadar takılmışsınız bir işe para verip doğru düzgün hizmet alamadığınızda paramla rezil olduk denir
konu sahibi bence çocuğunuz biraz büyüdüyse kreşe verin her zaman kamerayla basinda durur

Bence bebeğin uyuma ve uyanma saati, gün içinde neler yedikleri vs anneye söylenmeli. Yani bebeğime annem dahi baksa bunları bilmek isterim. Konuda sorun göremedim, üslupta da.
İnşallah kaprissiz dengeli bir insan bulursunuz bakacak.
Ayrıca şu kadar uyudu ve şunu yedi demek ne kadar zamanını alabilir bakıcının. Laf olsun diye eleştiri yapılıyor.

Çocukla ilgili bezini şu sıklıkla değiştir yada şu yemekleri yap bile desem bi haller oluyor sanki ben yapmıyor muyum tarzında . Yani illa söylemek lazım annem de baksa söylerim.
Benim çocuğun ihtiyacı dışında bi isteğim zaten olmaz ama anlamak güç hele anlatmak daha güç.

Bez ne alaka? ? Kirlenince değiştirir zaten
Yemek konusunda haklisin
Allah hepimizin yardımcısı olsun .
bende çalıştığım için çocuğuma baktırdım . hemde kendim gidip bırakıyor alıyordum yemeğinide götürüyordum .ama ben şok çocuğuma birgün boyunca yemek vermemiş .aldım akşam çocuğu gidiyorum oğlum anne sen açlık nedir bilirmisin sen hiç aç kaldınmı dedi a ne oldu annecim bişeymi seyrettin dedim hayır anne bugün bana .....abla yemek vermedi hastayım uyandırma beni dedi çok acıktım dedim yinede vermedi dedi ben nasıl ağlıyorum yolda salya sümük
. hemen aradım dedim.... abla doğrumu böyle bişey söylüyor ya işte ben hastaydımda yemiyo zaten diye vermedim de .yuh yani acıktım demiş çocuk sabah 8 debırakıyorum 4 de alıyorum el insaf yani . ertesi gün bide haklıymış gibi işte abin duydu konuşmamızı aranız açılcağına bakmaktan vazgeçtiğini söyle dedi diyor dedim böyle olcaksa bakma zaten birde okadar yakın bir ahbabımızın gelini şimdi meraba meraba .

Ben şok! !!
Çok çok üzüldüm yavrucak ne kadarlikti
Yazıklar olsun vicdan siz kadın

Ağzına geleni saycaktin

Bez ne alaka? ? Kirlenince değiştirir zaten
Yemek konusunda haklisin

Bez ne alaka, kirlenince degistirir yazmissiniz, bunun o kadarda siradan bir kural olmadigini belirtmek istedim. Bazilari sadece isemisse cocuk, davul gibi sisene kadar bekletir bezi, almaz. Amma ugrasmak istemez, amma sözüm ona 'tasarruf' eder. Bazi annelerde bir kez cisini yapsa cocuk direk alir popsu yanmasin, temiz olsun diye.

Ben oyle birini biliyorumki, cocuk kaka yapmadi diye (tembellikten) sabahtan oglene kadar almamis bezi, cocuk bir oturdu o bezle, bez patladi resmen siskinlikten, butun cisler su gibi akti. Basina daha buyuk is acilmis oldu, hak ettigini buldu.

Canım 5 yaşındaydı aldım ve tam gün olan özel anaokuluna verdim bende hep kendimi suçladım her öğlen işte yemek yerken aklıma geldikçe ağladım

Bez ne alaka, kirlenince degistirir yazmissiniz, bunun o kadarda siradan bir kural olmadigini belirtmek istedim. Bazilari sadece isemisse cocuk, davul gibi sisene kadar bekletir bezi, almaz. Amma ugrasmak istemez, amma sözüm ona 'tasarruf' eder. Bazi annelerde bir kez cisini yapsa cocuk direk alir popsu yanmasin, temiz olsun diye.

Ben oyle birini biliyorumki, cocuk kaka yapmadi diye (tembellikten) sabahtan oglene kadar almamis bezi, cocuk bir oturdu o bezle, bez patladi resmen siskinlikten, butun cisler su gibi akti. Basina daha buyuk is acilmis oldu, hak ettigini buldu.
Yazik yaa o cocuga nasil yapiyorlar boyle inanamiyorum

Evet bende sizinle aynı görüşteyim. Hiç bir talep etmedim. Bir iki kere bulaşık makinasını boşaltı kaç kere teşekkür ettim. Kırılan dökülenin lafı bile olmaz Canın soğolsun dedim. Herzaman iyi ki karşıma sen çıktın içim çok rahat dedim. Kırmamak için elimden geleni yaptım. Hastalandı, çocukları hastalandı hiç ikiletmedim izin aldım işe gitmedim. Ama sürekli buna mı kırılacak buna mı alınacak diye düşünmekten yoruldum.
Evet ilk başta değiştirmek istemedim çocuk alıştı iyi bakıyor diye ama son görüşmemizde resmen yalvarmam için uğraştı. Ben bu denli özverili davrandıkça kendini naza çekmesi beni bunalttı.

aynı durumdayız. ne yaptınız son durum nedır?

Madem kaprislerinden bıktın ikinci kez neden aradın çocuğa bakması için? :işsiz:

Bende bakıcılarla çok uğraşmış biri olarak söylüyorum o bozulsa da sorun alışacak çünkü ama kalp kırmadan onun iyi baktığından başlayıp bende yemek yemiyor diye onure edip
şimdi kreş zor olabilir pat diye çocuk için.

Bende evde bakicilik yapiyorum yeni basladim herseyi annesinin belirledigi saate gore yapiyorum cok severek ilgilenerek bakiyorum anneside cok memnun benden gayet iyi anlasiyoruz hayrina bakmiyor ki sonucta karsiligini aliyor ve cocugunda duzenini duaunmesi lazim krese verme gibi bi imkanin varsa daha iyi olur

Back
X