bakıcı kız

canım işin hayırlı uğurlu olsun
benimde bebeğime bakıcı bakıyor bu 3. bakıcım
telefonla fazla haşır neşir olmamalı yani ölçüsünce
bence güzelce dile getir endişelerini anlat

Dikkat dağınıklığı bakımından haklısınız, telefonuyla az ilgilenmeli mesai saatinde.
Ama radyasyondan kurtulmak için bir dağın tepesine falan yerleşip yaşamamız gerekiyor.
Tepemizdeki ampulden bile belli miktar radyasyon yayılıyor.

2 aylık bir bebekten bahsediyorsun, evladından bahsediyorsun.. konuşmak için fikir sorman bile abes, derhal başka bir yol bulmalısın. nasıl emanet edebiliyorsun genceceik, kanı deli bir kıza. telefonuyla da oynar, telefonla da konusur.. bunların hiç birini senin bebeğin ağlıyor ya da acıktı diye ertelemeyecektir emin ol. bürük cesaret yaptığın

ne alaka .yarın çocuk ağlıyorken dur şunada cevap yazayım yok şurdan puan toplıyım derken çocuğu ihmal edecek.
kimse öyle ihmal etmez hanımefendi.Konu sahibi wifiyi kapatmış.Bu ne demek.Hangi kreşte veya bakımevinde wifi kapatılıyor.Konu sahibinin abarttığını düşünüyorum.Bu eve bakıcı alanların kendilerine köle alıyormuş gibi muamele etmelerine sinir oluyorum

Abartmışsınız bence. Çocuğun üzerinden ilgi eksiltmiyorsa ve çocuk dışında ev işi yaptırmıyorsanız (ki yapsa bile işi bittikten sonra) çocuk uyurken elbette ki telefonuyla ilgilenebilir bence. Ayrıca diş hekimine gidiyorum, röntgen çekiyorlar ve sadece 15 adım geri gidiyorlar o da sürekli maruz kaldıklarından dolayı ölçüm yaptırıp 10-15 adım geri gittiklerinde radyasyonun ulaşamadığını söylemişler. Cep telefonu wifi gibi günlük hayatta fazlasıyla aktif kullandığınız şeyler için sıkıntıya sokmayın kimseyi. Bizim mahallede 3 tane baz istasyonu var o zaman bizim semtte çocuk yetişmesin.
Bu çocukları sakınma işini ne kadar abartıyorsunuz böyle.
Allah sağlıkla huzurla büyütmek nasip etsin.

Yani bebeğiniz bakımı konusunda hassassa ve çok konuda çok abartıya kaçmıyorsa ben uyarmanızda bir mana göremiyorum. Çünkü yaşadığımız Dünya'da bir çok radyasyon etkeni olduğu için ve cep telefonları kullanılmadığı halde bile radyasyon yayıyorken yada radyasyon olarak bakmayalım tüm çevresel faktörlerden bebeğinizi koruyamayacağınız için birini telefon için uyarmak bana çok mantıklı gelmedi. He derseniz ki bebekle ilgilenmiyor hep telefonda bir konuşmaya başlıyor 15-20 dkdan aşağı kapanmıyor evet o zaman haklısınız ama onun haricinde ben çok abartılacak bir durum göremedim şahsen

2 aylık bebeğim var. Maalesef borçlar nedeniyle ise başlamak zorunda kaldım.. bakıcı kız, bebeğimin yanında çok telefonla oynuyor.. zararlari malum.. ben wifinin kablosunu dahi cektim.. bastan kizla kötü bir diyalog kurmak istemiyorum sizce nasıl söylemeli kırmadan. . Bide yapmaması gerektiği hissini nasıl uyandiririm

Ben sahsen boyle durumda kibarligi dusunecegime yeni bakici aramaya baslarim, neticede 3 kurusa her turlu saygıyı gosterebilen cok insan var dısarda. O kızdan hayır gelmez

Ben olsam uyarirdim. Bazi insanlari rahatsiz etmeyebilir. Sahsen beni rahatsiz eder. Bebegimin yaninda tlf oyun oynamasi. Hem radyasyon hemde dikkatini tlf vermesi. Bizde iste habire telefonla yada bilgisayarlami oynuyoruz buda bir is. Oda mesai saatlerine dikkat etmek zorunda. Bastan kurallari koyun. Ondan ne cikar bundan ne cikar demek yanlis. Dikkat ettikce radyasyon yayilan cihazlardan uzak durdukca daha az zarara maruz kalir. Zaten bebek bakarken ttlf oyun oynamak ne demek. Uyurken uzaktayken oynasin. Bebegi bakmak icin para aliyor tlf oyun icin degil. Bu zorlama kisitlama da degil olmasi gereken. Arandiginda tabikki bakacak tlf. Tlf ayrica klozetteki mikrop kadar mikrop barindiriyor. Mikroplari cekiyor. Habire tlf tutup bebege tutacak. Dikkat etmiyorsa bakicini degistir bence bastan konus kurallarini. Cevremde bebek bakan bakicilar var cok titiz davraniyor sonucta emanet. İnsan kendi cocuguna bakarken tlf eline almaya firsat bulamiyor. Emanet olan bir bebek ne kadar rahatlik. Tabiiki rahat olacak karsilikli saygi hosgoru olacak . Baska seylerde. Tlf kesinlikle dikkat daginiklina sebep oluyor zaten. Radyasyon olayi bir yana. Tlf ilgisini dikkatini vercek.

Son düzenleme:
kimse öyle ihmal etmez hanımefendi.Konu sahibi wifiyi kapatmış.Bu ne demek.Hangi kreşte veya bakımevinde wifi kapatılıyor.Konu sahibinin abarttığını düşünüyorum.Bu eve bakıcı alanların kendilerine köle alıyormuş gibi muamele etmelerine sinir oluyorum
çok yerinde bir yorum olmuş kesinlikle...tebrikler...

Wifi'yi çekmek falan abartı değil mi biraz? Önemli olan bebeğin bakımını ihmal edip etmemesi bence.Eğer çok rahatsızsanız telefonla bebeği uyuttuktan sonra falan oynamasını söyleyin.
hayır bide evinde ki wife çekse nolacak ki
telefonun wifi bir açınca ondan fazla internet ağını görüyor

Bu yorumu yazıp yazmamak arasında kaldım. Kendim de bir anne olmama rağmen diğer annelerin gazabından epey korkuyorum :)

Bence de çok ama çok abartıyorsun. Evet evladın biricik ama nedir bu rasyasyon olayı? Çocuğunu sonsuza kadar bir fanusun içinde tüm manyetik alanlardan veya gdolu besinlerden uzak vs büyütemezsin.

Radyasyonu geçtim buradaki esas soru "bakıcı kız" telefonuyla uğraşırken bebeğini ihmal ediyor mu? Eğer cevap hayır ise bu devirde güvenilir bir bakıcı bulmanın ne kadar zor olduğunu hatırlatmak isterim.

Back
X