Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı konusu karar veremiyorum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

gky2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2014
902
1.471
83
Merhabalar. İki hafta sonra işe başlayacağım, karşı apartmandan iki bakıcı buldum ama karar veremiyorum. 1 numaralı bakıcı adayı; yaşlı teyze, daha önce bir çok çocuk bakmış tecrübeli. Evde kocası var oda tonton bi dede. Görünüş itibariyle ve komşuların söylediği iyi. Ama eve gelmiyorlar. Evleri de baya soğuk. 2 . Aday ; 40 yaşlarında, eve gelecek ev işlerine de yardım edecek ama tecrübesi yok. Otelde çalışıyormuş. Sezon bitince boşta kalmış. Sezon başlayınca ya geri dönerse ortada kalırsam. Bu arada iki seçenek arasında 150 tl fark var. Eve gelen daha fazla alacak. Düşün düşün çıkamadım işin içinden.

Bence ikisi de pek mantıklı değil ya. Şimdi ben bakıcı tutacak olsam kriterlerim su olur. 1 kesinlikle eve gelecek
2- ev işi yapmayacak Çünkü ev işi yapıyorum siye çocuğu boşluyorlar
3-çocuğun acil doktora gitmesi gereken durumlarda etkili olacak kadar atik ve genç olacak
4- başka yerde çalışma durumu olmayacak

Ben teyzeye aradakı farkı verirdim. Gündüz yaksinlar doğal gazı. Tecrübe olmalı bence.

Bakiciya nasil guveniliyor hic anlamiyorum bu meseleden.Samimi sekilde sormak isterim gercekten guveniyor musunuz ?

E
Bence ikisi de pek mantıklı değil ya. Şimdi ben bakıcı tutacak olsam kriterlerim su olur. 1 kesinlikle eve gelecek
2- ev işi yapmayacak Çünkü ev işi yapıyorum siye çocuğu boşluyorlar
3-çocuğun acil doktora gitmesi gereken durumlarda etkili olacak kadar atik ve genç olacak
4- başka yerde çalışma durumu olmayacak
Ev işi için erken gelecek. Çocuk varken yapamaz zaten. Yarım gün çalışıyorum. İşi bıraktım diyor ama daha iyi bir paraya satabilir. Atik ve genç duruyor ama bilemiyırum

Kaç kişiyle görüştüm bi bilseniz. Eleye eleye bu iki kişi kaldı. Nasıl bırakıp gideceğimi bilmiyorum

Asla yadirgayamam haddim degil.Her anne evladinin super mutlu olmasini ister.cocugunuzun maksimum guvenligini temin edebileceginiz secimi yapin.Evinize kamera koyun ve evinize gelecek olani secin diyebilirim.tecrubesiz de olsa onemli olan cocuga sevgi ile yaklasmasi.Sevgi , tecrube ile orantili bir konu degil. Diliyorum ki en isabetli secim olsun.

bakıcıya güvenmiyorum laflarına itimat et
Bakiciya nasil guveniliyor hic anlamiyorum bu meseleden.Samimi sekilde sormak isterim gercekten guveniyor musunuz ?
merhaba ben cevap vereyim sorunuza onlarda insan ,vicdan merhamet duyguları olanda var olmayanda var ..iyi seçip gerekli koşulları oluşturduktan sonra güvenmemek için bir sebep yok..ayrıca yıllarca tanınmış ailelerin çocuklarına baktım büyüttüm .meslegi kendim sorumluluk duygusu agır gelince bıraktım uzun yıllardan sonra ...bakıcılıkta bir meslek bilinçli yapılırsa eğer...şu anda halen çalışıyorum kendi işimin patronuyum rabbim bu günleride gösterdi ..sevgiler...

Pek yeri değil ama biz de bir çalışan arıyoruz. Bakıcı değiş fakat ev işlerini yapacak bayan.
Tavsiye edebileceğiniz birileri var mı?

Back
X