- 8 Nisan 2015
- 173
- 100
- 48
- Konu Sahibi Kelebek040225
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım adına yazıyorum. Kendisi iki öğretmenin çocuğuna bakıyor. Çocuk 6 yaşında sabahtan 12ye kadar anaokuluna gidiyor. Bazen de hiç göndermiyorlar. Çocuk evdeyken onunla ilgilenmenin dışında yemeği yapıyor ütüsünü haftanın bir günü genel temizliğini yapıyor. 8-5 çalışıyor. Ev dubleks çocuk bakmaktan ziyade evin işini yemeğini de yapıyor anlıycağınız. Bulaşık makinesini boşaltıp yerleştirmek çamaşır makinesine çamaşır atıp kaldırmak gibi her iş ona ait. Artık çok yoruluyor aldığı maaş 1200 tl. Sorguluyor az olduğunu düşünüyor bana sordu ben de öğretmenim ama çocuğum yok bişey diyemiyorum maaşı konusunda gerçi çocuğum olsa ben bakıcıya çocuğumu bıraktığımda sadece çocuğa bakmasını isterim evin işini yaptırmam. Sizce bu işler için ne kadar ücret verilmeli? Maaşı az bulup üzülmekte haklı mı?
Durumları iyi sadece öğretmen maaşı girmiyor eve. Çeşitli ev ve dükkan kiralarıyla en az 12 bin gelirleri varmış ailenin.
Durumları iyi sadece öğretmen maaşı girmiyor eve. Çeşitli ev ve dükkan kiralarıyla en az 12 bin gelirleri varmış ailenin.
Son düzenleme: