Bakıcı maaşı

Kelebek040225

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
173
100
48
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım adına yazıyorum. Kendisi iki öğretmenin çocuğuna bakıyor. Çocuk 6 yaşında sabahtan 12ye kadar anaokuluna gidiyor. Bazen de hiç göndermiyorlar. Çocuk evdeyken onunla ilgilenmenin dışında yemeği yapıyor ütüsünü haftanın bir günü genel temizliğini yapıyor. 8-5 çalışıyor. Ev dubleks çocuk bakmaktan ziyade evin işini yemeğini de yapıyor anlıycağınız. Bulaşık makinesini boşaltıp yerleştirmek çamaşır makinesine çamaşır atıp kaldırmak gibi her iş ona ait. Artık çok yoruluyor aldığı maaş 1200 tl. Sorguluyor az olduğunu düşünüyor bana sordu ben de öğretmenim ama çocuğum yok bişey diyemiyorum maaşı konusunda gerçi çocuğum olsa ben bakıcıya çocuğumu bıraktığımda sadece çocuğa bakmasını isterim evin işini yaptırmam. Sizce bu işler için ne kadar ücret verilmeli? Maaşı az bulup üzülmekte haklı mı?
Durumları iyi sadece öğretmen maaşı girmiyor eve. Çeşitli ev ve dükkan kiralarıyla en az 12 bin gelirleri varmış ailenin.

Son düzenleme:
Çok az ve de ev işi yapmamalı.. o bakıcı, temizlikçi değil. Benim çocuğumun bakıcısına ben1500 lira veriyorum hem de tam gün degil ve çocuğumun yediği tabakları bile yıkamasına müsaade etmiyorum işi o değil. Kıyamıyorum karşımdaki de insan ve görevi belli bebeğe bakmak.. benim utumu, yemegimi, isimi neden yapsın?

1500 liraya yarım gün gelip çocuğu okuldan karşılayıp günlük yemek ve temizlik yapıyorlar normalde. Büyük temizliğe başka biri geliyor.
6 yaşındaki çocuğun sürekli başında durmasına gerek yok ama yine de yorucu olur tabi büyük evin temizliği.
Gündeliğe gitse çok daha fazla kazanır.
İşverenle paylaşmalı durumu. En azından çocuk ilkokula başlayınca anlattığım düzene geçseler rahat eder.

Çocuk 6 yaşında yani Bebek değil

Sabah 8 de gidip 12 ye kadar günlük ev işi rahat yapılır

Sonuçta kendi evi gibi düzen kuracak pazartesi şu iş salı çamaşır vs gibi

Çocuk gelince de onunla ilgilenecek

Maaşı az mı çok mu bilemedim az gibi zira evime haftada bir gün gelen yardımcı ayda 300 alıyor 5 gün olsa 1500 eder

Ücret konusunda yorum yapamayacağım ama
Sigorta istesin.

Büyükşehir için, çocuk bakma ve genel ev tertibi temizliği minimum 1500tl den başlıyor. Büyük temizlik yapılmıyor.
Şöyle ki yemeğini falan da yapıyorsa kadın asla bırakmaz onu. Çünkü ben eve geldiğimde ger zaman yemek yapamıyorum 60-70tl dışardan yemek söyleniyor mesela. Haftada iki kez dışardan söylense zaten 500lira oraya gider normalde.
Genel temizlik (cam silme, eşyaları çeke çeke yer silme) yapmasın. 1500tl istesin. 1200den daha fazla yükseltme olmaz. Ya da başka iş araştırıp bulunca 1 ay önceden haber verip ayrılacak.

Maaşı az mı çok mu bilemedim az gibi zira evime haftada bir gün gelen yardımcı ayda 300 alıyor 5 gün olsa 1500 eder
Düzen kurmasına gerek yok sanırım çünkü He gün aynı işlerş yapıyor hergün ütü yapıyor mesela çünkü makineden çıkan herşey ütüleniyormuş. Hergün bulaşık makinesi zaten malum. Birtek evin süpürme silinmesi işi birgün yapılıyor düzen o şekilde

Sizin yardımcı çok uyguna geliyormuş. Benimki tek seferde 160 alıyor.

Düzen kurmasına gerek yok sanırım çünkü He gün aynı işlerş yapıyor hergün ütü yapıyor mesela çünkü makineden çıkan herşey ütüleniyormuş. Hergün bulaşık makinesi zaten malum. Birtek evin süpürme silinmesi işi birgün yapılıyor düzen o şekilde

Şunu demek istiyorum her işi o yaptığı için ona göre hareket eder

Bizim evde de hergün bulaşık yıkanır yine hergün çamaşır da yıkanır bazen iki makina yıkanır

Ben çalışıyorum bu işleri de genelde ben arada da eşim yapıyor

Yani biz akşama sığdırınca o sabah rahatça halleder gibi geldi

Bir gün yıkar ertesi gün onlar kurur kaldırır yenisini yıkar

Bu konuda yorum yapmayın siz kötü olursunuz. Kadının asgari ücretten filan haberi vardır. Az buluyorsa çıkar, çalışmaz ya da zam ister. Sizi kullanmak için sormuş olabilir.

Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım adına yazıyorum. Kendisi iki öğretmenin çocuğuna bakıyor. Çocuk 6 yaşında sabahtan 12ye kadar anaokuluna gidiyor. Bazen de hiç göndermiyorlar. Çocuk evdeyken onunla ilgilenmenin dışında yemeği yapıyor ütüsünü haftanın bir günü genel temizliğini yapıyor. 8-5 çalışıyor. Ev dubleks çocuk bakmaktan ziyade evin işini yemeğini de yapıyor anlıycağınız. Bulaşık makinesini boşaltıp yerleştirmek çamaşır makinesine çamaşır atıp kaldırmak gibi her iş ona ait. Artık çok yoruluyor aldığı maaş 1200 tl. Sorguluyor az olduğunu düşünüyor bana sordu ben de öğretmenim ama çocuğum yok bişey diyemiyorum maaşı konusunda gerçi çocuğum olsa ben bakıcıya çocuğumu bıraktığımda sadece çocuğa bakmasını isterim evin işini yaptırmam. Sizce bu işler için ne kadar ücret verilmeli? Maaşı az bulup üzülmekte haklı mı?

8-5 çalışıyorsa, herhangi yasal bir iş bulup girsin. Belki yine çok yorulur ama hem asgari ücret 2 bin küsür TL alır, hem sigortası olur. Ortamı iyi olursa, sosyal bir ortamı, iş arkadaşları da olur.

Çok az ve de ev işi yapmamalı.. o bakıcı, temizlikçi değil. Benim çocuğumun bakıcısına ben1500 lira veriyorum hem de tam gün degil ve çocuğumun yediği tabakları bile yıkamasına müsaade etmiyorum işi o değil. Kıyamıyorum karşımdaki de insan ve görevi belli bebeğe bakmak.. benim utumu, yemegimi, isimi neden yapsın?
Sizin şartlar baya iyiymiş gerçekten :)

8-5 çalışıyorsa, herhangi yasal bir iş bulup girsin. Belki yine çok yorulur ama hem asgari ücret 2 bin küsür TL alır, hem sigortası olur. Ortamı iyi olursa, sosyal bir ortamı, iş arkadaşları da olur.
Aslında baştan fabrikalara başvurdu tabi asgari ücret için. Ama dönen olmadı paraya da ihtiyacı varken burasını buldu. Başta konuşurken sonradan bırakma olmasın çocuk etkilenir demişler o da paraya ihtiyacı olduğundan tamam demiş. Şimdi fabrikada asgari ücrete çalışmak daha iyi sanki diyor o da

Çocuğu Tam gün kreşe verse daha çok parası çıkar bence temizlik yemek filan az gibi geldi.
Çünkü kadın tüm gününü evinden ayrı geçiriyor.
Yaşadığı şehre göre de değişebilir tabi.

Back
X