• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara bakıcı ücretleri

Yazılan tutarlar bana da fazla geldi( Ankaradayım ). Arkadaşım babası için Çankayada şirketten Özbek/Türkmenistanlı yatılı yardımcı tuttu, 35k+sigortaymış. Evin bir üyesi gibi davranıyor dedi yemeği dışarıdan söyledikleri de oluyormuş, evlerinde çok az eşya olduğu için temizlik konusunda sıkıntı yokmuş memnundu baya. İmkanınız varsa günlük ev işlerine haftalık birisini tutun ayda 4 kez gelse 10 bin tutar arada yarımşar günde çağırırsınız. Yemek için de birisiyle anlaşıp buzluğa yemek attırın bu çok pratik olur. Çocuğun yemeklerini de siz porsiyonlayıp atarsınız. Çocuk için de 15e gelen bile var sadece çocukla ilgilenen başka hiçbir şey yapmayan. Haftalık birkaç gün oyun ablası tutun üniversite öğrencisi olan bu da aylık maks 5 eder.
Çevremdeki insanlar böyle yapıyorlar. Tek 1 kişiye yüklenip her şeyi ondan beklemektense işleri bölüştürmek daha verimli olur

Tam anlatamamış olabilirim. Benim cocugum gunde 2-2.5 saat uyuyor. Gündüzcü bakıcıdan beklediğim (her iş her gun gerekmeyeceğinden) belki gunde 1 saatlik iş. Kalan süre elbetteki yemek ve dinlenme için olacak, hakkıdır da. Herhangi bir işte çalışan kimsenin 2.5 saat yemek dinlenme molası yok, o açıdan bana makul gibi geliyor. Yani 8-5 olup 1-1.5 saat de ara verebilmesi, bildiğimiz düz mesai.

Yatılıların da bu sekilde calısanlarını duydum, elbette yorulur dinlenir vs, bizim uygunlugumuza göre bir aile gibi olunacak onlar ayarlanacak tabiki insani şartları sağlamak adına. Ama eğer aksam 5'de bırakacaksa o zaman yatılı birine cok daha fazla ödemenin ne anlamı olacak diye düşünüyorum. Onlara haliyle cok daha fazla ücret ödeniyor. Tabi deneyimi olan varsa bilmek isterim.

Benim amacım aktif olarak bakıcısı olanlar buraya yazarsa, hepimiz fikir ediniriz, belki ben de kafamdaki şartları güncellerim eğer realistik değil ise.
İstekleriniz cok uç degil. Ben size bizim bakiciyla calisma seklimizi anlatayim. Cocuk bakimi ve cocugun yemegi ve ben eve gelmeden once oyuncaklarinin oyuncak kutusu uzerine toplamasi uzerine anlastik biz. Bizim cocuk gunde 2 kereden toplam 4 saate yakin uyuyor. Asgari ucret arti sigorta seklinde odemesi yapiyorduk. Sizden farkimiz bizimki 4 saate yakin uyuyordu. 1 saat uyurken cay kahve sigara yemek vs yiyordu. Ancak bizim kendinden asiri verici bir insanla karsi karisya kalmisiz meger. Isten bir geldim ise basladiginin 2. Haftasiydi ev supurulmus aksam yemegi yapmis bize. Dedim ben sadece cocukla ilgilenip dinlenmeni ve dingin sekilde cocukla ilgilenmeni bekliyorum dedim bunlari yapmana gerek yok dedim zaten haftada 1 temizlige ayri bayan geliyordu. O da bana 4 saat bos bos oturmanin yapisina aykiri oldugunu zaten yeterince dinlenme vaktinin oldugunu soyledi. Ve calistigimiz sure boyunca 1 saatte 1 cesit aksam yemegi yarim saattede yuzeysel supurge yapiyordu. Tabi bu iyi niyetin karsisinda bende yemegin yarisini bazen veriyordum vermediginde is çıkışı esini bixe davet edip beraber yemek yiyorduk ki evde tekrar yemek yapmasin. Ama dedigim gibi ben asla talep etmedim o kendisi gonul rizasiyla yapti. Karşılıklı iyi niyet olunca o bize verdikce biz ona daha cok verdik vs. Simdi cocugum buyudu hala daha da gorusuruz kendisiyle🌸 Normalde cocugun yemegi bakimi ve cocugun ütüleri icin anlasiyor benim cevremdeki arkadaslarim asgari ucret veriyorlar. Sizin dediginiz gibi bazisi haftasonu ekstra temizlge de geliyor ama onun ucretlendirmeyi ayri 2500 3000 bandinda burda. Ama sunu da ekleyim benim cocugum coook sakindi mesela resim defterini boyalarıni verip 25 dk kendi resim cizip oyalanabiliyordu. Veya puzzlelari sirayla koydugunuzda kendi yapiyordu o da yaninda kahvesini alip oturuyordu. Sicak bolgedeyiz yaz kis balkon kullanilir. Balkonda vakit geciriyorlardi. Yazinsa havuzu dolsuruyordu benim kiz 45 dk kdr havuzun icinde oynuyordu o yaninda oturuyordu yani pesinden kosturan bir cocuk degildi.

Keske 80-100 kazansa herkes değil mi? Ama en iyi üniversitelerde doktora yapmış yıllarca yurt dışında eğitim almış, belki hekim belki mimar insanların çoğu 100 kazanmıyor. Keşke o kişiler hakettiğini alsa da kendi çalışanlarına bu paraları verebilseler.
Kimsenin hakettiğini almadığı bir düzende yaşıyor olmamız bir talihsizlik. O yüzden aslında bu yoruma göre çocuğuna baktıranın da emeği sömürüyor. Belki mesai parası almıyor, belki hafta sonları çalışıyor.
O sebepten burada bakıcısı olacak kişilerin vereceği paralar ülke durumu ve diğer 80 milyon kişinin de ne yaşadığı dikkate alınarak yorumlanırsa adil olur.
Yoksa Norveç’te yaşıyormuşuz da birkaç sorunlu kişi zavallı insancıklara vah vah neler yapıyorlar gibi birşey oluyor.
istekleriniz çok fazla bi kere. üniversite mezunları doçentler bilmem neler o paraları almıyor diye kimse almasın o zaman. hangi işin daha değerli ve yorucu olduğuna diplomaya bakarak mı karar veriyoruz? bahsettiğiniz iş tanımı çok ağır duruyor ve ücreti yüksek olacaktır diye düşünüyorum.

bunun dışında sürekli çocuğa bakacak biri ve belki haftada bir kaç gün gelip evi çekip çevirecek biri diye ayrı ayrı insanlar düşünebilirsiniz. çünkü annelerin çoğu bana katılacaktır; gün içinde ev toparlamak, yemek yapmak, çamaşır yıkamak olacaksa çocukla geçirilen zamanın kalitesi de süresi de düşüyor. tabi bu ufak bebekler için geçerli. kendi kendine vakit geçirebilir haldeki çocuklarla hepsi bi arada gidebilir belki de.

Back
X