Türkiyede yasarken hic etrafiniza baktiniz mi? Koca koca sirketler bile asgari ücretin altinda ücretle ve sigortasiz isci calistirirken ücretli calisan asgari ücret+sigortayi nasil ödeyecek? Avrupada yasayan bir arkadasim kresler ucretsiz ama daha iyi bir yer olsun diye ben ozel bir krese ayda 200 eur veriyorum dedi. Ulkesinde asgari ucret 1300 eur. Bu da turkiyede 300 tlye krese vermek gibi, peki mumkun mu? Ne yapsin bu insanlar? Cocuk mu yapmasin? Kadinlar mi calismasin?
Duzenin carkina su tasima mevzusuna gelince evde cocuklariniz ekmek beklerken ben duzenin carkina su tasimam hakettigimi alana kadar calismiyorum dersiniz siz pembis dunyanizda.
Donanimli olmak, iyi derecede dil bilmek, lisansustu egitim yapmak demissiniz. Ülkemizde issiz, egitiminin coookk disinda ya da vasifsiz isci kadrosunda calisan azimsanamayacak cok lisans ustu egitimli insanlar oldugunu biliyor musunuz? Yillarca ingilizce dersi görüp ingilizce ögrenilemedigini?
Bir yorumda da zaman da satin aliniyor emek de zaman kadar kiymetli denilmis. İnsanlar bir fabrikaya girip sigortali calismaktansa neden sigortasiz ve dusuk maasla boyle islerde calisiyor dersiniz? Cunku guzel ulkemizde o asgari ucreti vermek icin adamin totosundan kan aliyorlar. Surekli kamerayla izlenip tuvalete bile sureli gidip yanindakiyle 2 kelime ettin diye itin g.tüne sokulup calismak herkesin yapabilecegi bir sey degil. Velhasil kelam burasi turkiye, burada sartlar boyle.