Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı Meselesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alys
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Alys

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.176
798
Daha 1,5 aylık hamileyim, kısmetse de doğumdan sonra 9 aylık olana kadar evdeyim.

amaaaa şimdiden kara kara düşünceler aldı.

oğluma kv bakmıştı 2 yaşına kadar,
yeni gelen için bakıcı düşünüyoruz, 2 yaşından sonra yine kreş, yani 1,5 yıl gibi bir süre için bakıcı arayacağım.

ama bakıcı seçerken ne kriterlere bakılmalı, nasıl araştırılmalı,
ne zaman araştırmaya başlamalı,
...

sormayı unuttuğum başka hangi sorular var, onu da bilmiyorum.

Yardımcı olacak olanlara teşekkürler.

Bir de ücret meselesi var, bazı bakıcı siteleri var biliyorsunuzdur, şöyle bir gözden geçireyim dedim,
aynı eğitim seviyesine sahip kişiler arasında bile istediği ücret açısından uçurum var 800-3000 TL arası değişiyor ki bunlar ilkokul-lise mezunu genelde. asgari ücretin üstü beni aşar, ama çocuğuma da iyi bakılsın isterim. gerekirse başka şeylerden kısarım elbette, ama gerekir mi?

bende bakıcı arıyorum nelere dıkkat edılmelı vs arastırıyorum (

Şehir iş saati aralığı Cumartesi var mı bunları da yazar mısın

Ama şimdiden germe kendini

Baba doğmadan bul demişlerdi ama olmaz dedim ben bir öğreneyim bebek bakmayı, kuralım olsun bakıcı da ona uysun

Seninki ikinci zaten

Tek tavsiyem 9 aylık olacaksa en az bir ay önceden alıştırmak lazım zira bizimki az kişi île büyüdüğü için tanımadığı kişiye asla gitmezdi hala da gitmez

Çocuk anneli düzenden bakıcılı düzene büyüdükçe zor geçiyor benimki 3,5 aylıktı çabuk alıştı zira zaten başka şansı yoktu ama 9 aylık aklı erer yer içer

haftaiçi 8-5 çalışıyorum.

emzirdiğim sürede öğle araları da gitmeyi planlıyorum şimdilik :)

valla dediğin gibi seçenek olmayınca kolay-zor alışıyorlar.

oğlumda kv gelmişti bir hafta öncesinde, aynı dönem alışması o kadar zor olmadı. bir de o zaman evden 11-12 saat ayrı kalıyordum, işim uzaktı çünkü.

o yüzden şuan daha kolay olur gibi geliyor bana.
ama eşimin bakıcı fobisi nedeniyle kendimi kötü hissediyorum. bakıcıya ikna oldu ama en ufak problemde öf-pöf edip benim canımı sıkma potansiyeli var.

NOT: Gebzedeyim.

kısa süreli de olsa bakıcı tecrübemiz olmuştu. daha önce çocuk bakmış birisini tercih edin derim.para kazanmanın zorluğunu bilsin, yaptığı işin önemini kavramış birisi olsun.ev hanımı,kendi çocuklarını büyütmüş, şimdi de ek gelir için bu işe niyetlenmiş kişi den bizim ağzımız yandı.bizde işe başlamadan önce bir bayanla anlaşmıştık.bir ay evde birlikte kaldık.sonra ben işe başladım ve herşey değişti.
mümkünse daha önce kendi arkadaşlarınızın,akrabalarınızın çocuğunu büyütmüş bir kişiyi tercih edin.
kolaylıklar diliyorum

evet bir de yarı yolda bırakma ihtimali var bu işin.

kardeşim daha küçük bir yerde, çok uygun fiyata deneyimli bir bakıcı ile çalışıyor.
bulunduğum yerde ben yeniyim, ama daha zamanım var, referanslı birini bulmaya çalışacağım ben de.

Çok küçük değilmiş şehir

Ben 2011 dea 900 veriyordum asgari ücret artı yol parası burada rayiç ama tabii ben bunun 4 katından fazla alıyordum

Bizimkinîn yol parası yoktu biz götürüyorduk yürüyerek geliyordu ama verîyorduk

Günde 11 saat Cumartesi dahil baktı

Yemek vs de yaptı evi de topladı çamaşır da yıkadı yani ben evde olsam ne yapacaksam onları da yaptı

Eşim de çok karşı idi ama annesine asla baktırmayacağımı ayrıca da annesinin yaşlı olduğunu fark edip kabul etti

Bakıcıyı şirketten bulduk esasen
Çok bakıcılık deneyimi yoktu bir çocuk bakmış iki de kendinin vardı

Bir şekilde alıştı çocukla birbirlerine başlangıçta eşim işi eve taşıdı gününün bir bölümünü evden çalışarak geçirdi

Sonra daha az geldi o çıcuk ile oynadı bakıcı ev işi yaptı çocuk uyuyorsa gelip yattığı da oldu

Alışılıyor işte

En önemli tavsiye mümkünse yakın otursun zira bakıcı otobüsü kaçırınca siz de geç kalırsınız vs insanı gerer o süreç

en iyisi kreş ,

aynı fikirdeyim,
ama o kadar küçükken cesaret edemem.

2 yaşında oğlum başladı, bağışıklığı kuvvetli bir çocuk olmasına rağmen ilk kışımız yarı hasta geçti.
sınıf mevcudu 5e kadar düştü bir dönem sınıfta.

bu sebeple çok erken kreş fikrine uzağım.

sigorta?

şuan asgari ücret 1300, sigortası ile birlikte ne kadara mal olur bilemicem.
ama kimsenin hakkına da girmek istemem.
sadece beni ne kadar zorlayacak onu hesaplamaya çalışıyorum.
gerçi günlük temizlik de yapacak birini bulursam bir yandan rahat da ederim.

iyide evde hastalanmıyormu sanki evde de hastalnıyor.hiç hasta olmadan kış geçiren varmıdır bilmiyorum yani.bakıcı tam adapte olacakken ayrılmak ister çocuk alışır hoop yeni birini bulmak zorunda kalırsınız.bakıcı akşama kadar tv izler çocuk ortalıklarda dolanır durur ne biliyim banada bakıcı uzakkk birde güven meselesi var onu hiç söylemeyim bile yine karar sizin tabi

yok yok benim gibi düşünüyorsunuz sizde.

ama şöyle bir durum var, kışın salgın zamanı hastalandığında çocuğu kreş kabul etmiyor zaten, diğer çocuklara da bulaşmasın diye.
oğlum biraz daha kuvvetli ve yaşı büyük olduğu için idare edebildim, arada da yıllık izin kullandım.

ama daha küçük bebek daha sık hastalanacaktır ve okula da gidemeyince yine mecbur bakıcı ihtiyacı doğacak, izin almak da sürekli kabul edilmez.

NOT: 2 yaş altı kreşleri yine de araştırıyorum, çok beğendiğim olursa yine size yazar fikir alırım. şimdilik yok ama.

bir de bakıcı olursa eğer salon ve çocuk odasına kamera düşünüyoruz.

tamam anladım 1 yada 2 gün birine vermek ayrı hastalandığında, tüm gün vermek ayrı ,benim oğlum prematür doğdu bağışıklıktan eser yok yani çok şükür 1 dönem sizin dediğiniz gibi geçti ertesi sene düzeldi .evde bakıcıyla büyüyen bağışıklık sistemi kazanmayan çocuk ilkokulu hastalıkla geçiriyor bu arada ben 12 aylıkken verdim kreşe

O zaman yoktu

Şimdi sigorta yaparsan bizim burada 900 tl destek var

Komşum aldı bakıcı olarak da diğer komşu hem sigortası yatıyor hem bakıyor vs vs ama kaça bakıyor bilmiyorum onun kız bir yaşını geçmişti işe döndüğünde

sayın goha bakıcı konusunda yardımcı olabilirim

yatılı olarak

D damlaer şu an değil, daha hamileliğim çok yeni, ben şimdiden bakıcı konusunda kendimi bilinçlendirmek için açtım bu konuyu. işe geri dönüşümle birlikte bu günden 1-1,5 yıl sonrası için aslında bakıcı ihtiyacım olacak.
fiili olarak bakıcı aradığım dönemde size yazarım, o dönem yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Benim oğluma bakıcı bakıyor. 3 aylıkken bakıcıya verdik. Yakından tanıyan biri tavsiye ettiği için bir ev hanımına baktırdık. bu birinci hatamız oldu. Onun evinde baktırdık. bu da ikinci hatamız oldu. Sürekli uyarmalar ve ikazlarla bir yaşına kadar bile baktıramadık. Başta yeter ki işim olsun, para lazım,zaten küçük bebeği çok severim, bayılırım, yedirir içirir bağrıma basarım diyen kadın her şeye burun kıvırmaya başladı vs.

Benim size tavsiyem referansı çok iyi olsun,
Daha önce çocuk bakmış, bakıcılık yapmış biri olsun,
Bunun bir iş olduğunu sizin patron olduğunuzu unutmayacak biri olsun. Mutlaka mesafeniz olsun. (Hem çocuğa bakış açısı daha düzgün olur hemde siz zorlanmazsınız.)
Onun çocuğunuza aynı zamanda terbiye vereceğini unutmayın Bu yüzden konuşması düzgün davranışları kibar ve terbiyeli olsun.
Bunlar ilk aklıma gelenler.
Bizim bakıcımız her gün bize ve oğluma yemek yapıyor ortalığın düzenini sağlıyor. Bunları da ondan isteyebilirsiniz.
Bakıcıya özellikle küçük çocuk baktrıyorsanız her gün çocuğu komple kontrol etmeniz ve en küçük problemde müdahale etmeniz gerekebilir. Çok şükür ben bu anlamda bir sıkıntı yaşamadım. Ama çocuğu çok küçükken verdiğim için şüphem olmamasına rağmen hep korkulu rüyalar gördüm.
Şuanda da oğlum 3,5 yaşında onu hep tembih ederim. Yaşadığı herşeyi bana söylemesi gerektiğini kimsenin onu üzemeyeceğini bilir. Bakıcı ablayada bunu hissettiren cümleler kurar, çizgimi çizerim :)

ANTALYA BAKICI -İNSAN KAYNAKLARI İŞKUR ÖZEL İSTİHDAM BÜROSU
Antalyada Faaliyet Gösteren firmamız İşkur denetiminde tamamen yasal çalışmakta ve bakıcılık konusunda sayısız referanslarımız bulunmaktadır. Talep ettiğiniz yaş grubunda ve uyrukta istediğiniz kriterlerde Yatılı, Gündüzlü, Parttime Bebek ve Çocuk Bakıcıları, Hasta ve Yaşlı Bakıcıları, Ev Hizmetlerinde Yardımcı Personeller, Oyun Ablası ve Abisi, Refakatçi Personeller temin ediyoruz.
Web sitemize İşveren kaydı yapabilir, Ücretsiz İlan Verebilir ve 1000'den fazla Antalyada Çalışmak isteyen personel arasından ilanınıza uygun adayların CV'lerini görebilirsiniz.

Telefon:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…