Bakıcı mı kayınvalide mi?

Bebeğime kim baksın?

• Bakıcı

OY: 163 66,3%
  • Kayınvalide

OY: 83 33,7%

• Ankete Katılan
    246
Hayir yalnisiniz var. Hakki evet. Bir annenin cocuguna bakma hakki oldugu gibi bir kayinvalidenin de torununa bakma hakki var. Senin gelinin senjn yerime bakiciyi tercih etse nasik dokunur? Yorumumda da belirtdim çok buyuk sorun yoksa kayinvalidene itirazin olan hususlari soylesin. Yani biz insaniz. Bizler konusarak anlasmadikdan sonra nasil iletisim kurucaz? Içimjzde o oyle yapti bu boyle yapti diyene kadar o şahsin yuzune 'senin bu davranisin beni rahatsiz ediyor' diye bilir. Tabiki cocuga kotu ornek oluyorsa çocugu zorla ona baktirsin demiyorum. Ama bir iki şeye gore çocugu esirgemek hiç etik degil. Diger husus da şu ki el bebek gul bebek buyuyenler, aman kimse kizima ohluma soz demesin, yan bakmasin diyenlerin cocuklari inanin hiç de sandiginiz gibi iyi yetismiyor. Çocuk nine dedesini de taniycak, onun davranisindan da birseyler gorup goturecek. Yine soyluyorum ben cok yalnis buyutmekden konusmuyorum. Eger cocugun yaninda yalniz brazilya dizisi izleyen bir nine varsa tabiki çoxugu ben de birakmam. Kucuk hatalara gore cocugu esirgemek onlardan dogru deyil ve iletisimle hayati duzene soka bileceyimiz kadar duzenlememiz gerek. Yoksa o onu dedi bu bunu dedi hel kin biriktireyim kafasiyla fazla yaşamayiz
Hayır, asıl sizin yanlışınız var. Öncelikle yazımınızdaki yanlışlar gözümü kanattı bunu belirtmeden geçemeyeceğim. Lütfen düzeltin, Türkçeyi katletmişsiniz. Sonra da bir çocuğa annesi babası dışında kimsenin “bakma hakkı’’ yoktur. Torununu görme, görüşüp sevme hakkı tabii ki vardır ama ne dinde, ne kültürde, ne kanunlarda bakma hakkı diye bir şey yoktur. Sizin kendi fikriniz böyle olabilir, o ayrı.

Her

Her evli insan çocuk olsa da baksak diye yanıp tutuşuyor ki dünyanın parasını haryacan milyonlarca insan var siz konuşmanızda zaten açık Bi şeklide belirtmiştiniz ne demek istediğinizi benim kocamı doğuran büyüten annenin elleri ayakları öpülür ben hep öyle baktım bakıyorum da genelde her anne der bunu anne olunca anlarsın diye o hesap
Ya gerçekten nasıl dramatize ediyorsunuz. Kimsenin olmadığı kadar kayinvalideme yardımım vardır. Tek kötü sözüm nerdeyse yoktur vs. Yani benim kayinvalideme yapılanlar sizde olsa kocanızla iki gün içinde kavga edeceğinize eminim. Burda da yazdım bir ara hatta gelen yorumlarsan biliyorum. Şimdi bana kayınvalide güzellemesi yapmayın. Hem kendi çocuğu için yanıp tutuşmak ayrı toruna bakmak için yanıp tutuşmak ayrı. Isterseniz surda bir anket acın yuzde kac torun olunca bakacağım der. Benim kayinvalidem yanıp tutuşmuyor zaten 6 çocuğu zor büyütmüş işini tamamlamış. Haa anbem de tutusmuyor. Gel 9 ay bak desem mirin kırın edeceğine eminim, sonuçta önün da evi düzeni var. Ben de demem zaten zorunluluk olmadıkça.

Ya gerçekten nasıl dramatize ediyorsunuz. Kimsenin olmadığı kadar kayinvalideme yardımım vardır. Tek kötü sözüm nerdeyse yoktur vs. Yani benim kayinvalideme yapılanlar sizde olsa kocanızla iki gün içinde kavga edeceğinize eminim. Burda da yazdım bir ara hatta gelen yorumlarsan biliyorum. Şimdi bana kayınvalide güzellemesi yapmayın. Hem kendi çocuğu için yanıp tutuşmak ayrı toruna bakmak için yanıp tutuşmak ayrı. Isterseniz surda bir anket acın yuzde kac torun olunca bakacağım der. Benim kayinvalidem yanıp tutuşmuyor zaten 6 çocuğu zor büyütmüş işini tamamlamış. Haa anbem de tutusmuyor. Gel 9 ay bak desem mirin kırın edeceğine eminim, sonuçta önün da evi düzeni var. Ben de demem zaten zorunluluk olmadıkça.
Ben aranızdaki muhabbeti bilemem yazdığınız kadarıyla yorumladım sadece neyse Herkez in düşüncesi farklı

Kv düşmanları birazdan topa tutar beni. Kac yaşında kadınlar o kadar emek verirken hala aleyhlerine laf eden gelinler beni deli ediyor. Bin sukretmek lazım öyle buyuklerimize. Bakıcı dover mi taciz mi eder ac mi bırakır hijyene dikkat eder mi düşünceleri olmaması bile muhteşem. Biraz kıymet bilelim.
Cok haklisiniz çok kayınvalide sevgisi ile bakıcı sevgisi de ayn degil.yeri geliyor biz bile çocuklarımıza tahammül ederken zorlanıyoruz bakıcı ya tahammül edemezse benim.kayinvalide keşke baksa hiç istek yok bakmam dedi direk

Bu çocuk konularında ekonomik planlamanın öncesinden yapılıp ona göre hareket etmek gerekmiyor mu:/
Madem sorun yaşadınız, hoşnut kalmadınız niye hala seçenek olarak düşünüyorsunuz ki?
Benim kv de de çocuklarıma bakmaya çok istekli lafta..bu yaz mecbur kaldığım için yarım saatliğine emanet ettim onda da emanete hiyanet etti..bir de bilmiyorum çoğunluğu mu böyle kv lerin ama iflah olmaz bir laf dinlemez kendisi..ayrıca kendisinden bikaç hareketinden dolayı nefret ediyorum, buraya yazmak istedim, mazur görün:)
Aldığım paranın tamamının bakıcıya gideceğini bilsem yine de kv seçeneğim olmaz çocuğuma bakma konusunda. Bir insanla sorun yaşayıp o ilişkiyi özellikle yavrunuz için devam ettirmek ne kadar sıkıntılı bir durum, niye bile bile zulm ediyorsunuz ki kendinize?

Artılarını ve eksilerini yazın ikisininde. Karar vermek daha kolay olur.
Ben eşimin annesini sevmiyorum + oda beni sevmiyor ama tercih yapmak zorunda kalsam onu seçerdim.
Benden nefret ediyor, eski tarz çocuk büyütmekte ısrar eden bir yapısı var ama evladım canından ötedir onun için.
Sabrı taşıp bağırmaz, gözünden sakınır.

Ben olsam eğer kayınvalidem iyi bakıyorsa, ki ilkinde 2 yaşına kadar baktırdığınıza göre iyi bakıyormuş, bakmayı da kabul ediyorsa ona bırakır gönül rahatlığıyla işime giderdim, kadına da dua ederdim.

Çocuğunuzu hiç tanımadığınız bir bakıcıya bırakmak çok zor, bakıcı çalıştırmak çok zor, izini olacak, işi olacak, belki onun da çoluk çocuğu hastalığı olacak. Kayınvalideyi küstürmeyin diyorum ben.

Bir de madem bakıcıya vereceksiniz o kadar maaş, kendi maaşınız ne kadar bilmiyorum da oturup düşünün attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değecek mi diye.

Tabii gelip kayinvalideme gel bebeğime 1 ay bak demedim diye acıdınız ya. Sanki tam tersi olmasi gerek gibi geldi. Yani yazdığımdan bile o sonuç çıkmıyor bence.
Ben kv olsam kızımın çocuğuna bakarım oğlumun çocuğuna bakmam diyorsunuz bir ikincisi kv hiç baksın diye Bi istekde bulunmadım dediniz annenizden istemişsiniz belki bakmak istiyordur da sizin tavrınız yüzünden geri çekiliyordur yani bu yazdıklarınızdan zaten anlaşılıyor ki ne düşündüğünüz ben bu şekil düşünce yapınızdan dolayı üzüldüm kayınvalidenize

Ben kv olsam kızımın çocuğuna bakarım oğlumun çocuğuna bakmam diyorsunuz bir ikincisi kv hiç baksın diye Bi istekde bulunmadım dediniz annenizden istemişsiniz belki bakmak istiyordur da sizin tavrınız yüzünden geri çekiliyordur yani bu yazdıklarınızdan zaten anlaşılıyor ki ne düşündüğünüz ben bu şekil düşünce yapınızdan dolayı üzüldüm kayınvalidenize
Ilk düşünce yapımın kayınvalide ile ilgisi yok. Benim düşüncem gelinler kıymet bilmez genelde, çoğu şeye kulp bulabilir, uğraşmak istemem. Ben zorunlu kalmadıkça kızımın çocuğuna da bakmam ki. Olay o. Ben kimsenin evinden düzeninden ayrılıp bebek bakmak için yanıp tutusacagini düşünmüyorum. Aynı şehirde olsak neyse bırakırdım belki diyeceğim de. Ben kimseyi zor durumda bırakmak istemem. Bakıcı sorunum olunca annemi cagirdim. Ben de tam tersi bakıcı yerine ailesine baktiranlara şaşırıyorum. Ama açıyorum demiyorum o ailelere. Şu an baktirmayinca acinmasi baya garip geldi. Neyse sizin düşünceniz.

Yaşamışsın görmüşsün daha neden zorluyorsun ki

Eğer çok problemli biri değilse bence kv.nin bakması daha iyi.Sonuçta 1.de sıkıntı olmuş tepki vermişsin,anlamıştır,tekrar yapmaz muhtemelen.

Cok haklisiniz çok kayınvalide sevgisi ile bakıcı sevgisi de ayn degil.yeri geliyor biz bile çocuklarımıza tahammül ederken zorlanıyoruz bakıcı ya tahammül edemezse benim.kayinvalide keşke baksa hiç istek yok bakmam dedi direk
Keşke tüm gelinlerin kalbi sizin gibi olsa. Kadının birinci çocuğuna bir sene de olsa bakmış diğerine de bakarım diyen kv ye sukretmeyen gelinlere pes!! Ben olsam bakmam yaranilmaz gelin milletine

Kızlar henüz bebeğim çok küçük muhtemelen ilk sene ben bakacam,ama yine de sorum şu?kayınvalidem istekli bakmaya ama ona elini versen kolunu kaptırırsın.ilk çocuğumda anne dedirtmeye çalıştığı için 2 yaşında kreşe başlatmak zorunda kaldım.şimdi de çok hevesli ama ben kararsızım.bakıcı tutmayı düşünüyorum bu sefer ama onlar da ateş pahası aşırı iyi bir durumumuz yok.ama sinir stres yaşayacağama şartları zorlasam mı diyorum.şu an piyasayı da bilmiyorum siz olsanız naparsınız?not kendi evinde bakacak kayınvalide,bana gelmicek ama bir ayağı ben de olabilir yakın oturuyoruz.

ben cocuguma kendim bakmak, kendim yetistirmek ve en güzel anlarını kacirmamak icin işten ayrıldım..
gorumcem bakmak istedi acikca söyledi ama ben baskasina baktirmak için doğurmuyorum diyebildim..

Bu konunun bir benzerini kendim yaşayacağım için ilgimi çekti konunuz yazmak istedim. Benim de 7 aylık bir yavrum var, kv işgüzar bir kadındır. Hala eşimle bizim bir aile olduğumuzu kabul ettiremedik, bizim ikimizi de hala bekar ve onlarla yaşayan bireyler olarak düşünüyor bu da fazlasıyla bunaltıyor insanı. Benim sıkıntım eğer çocuğuma bakmasını kabul edersem aynı evde yaşamak zorunda kalacağım ki bu başlı başına bir sorun. Benim naçizane diyeceğim şu eğer gerçekten çok güvenebileceğiniz, kısıtlı bir zaman bakacak bir bakıcı bulabilirseniz ne ala ama kv yi işin içine sokmayın derim. Kv bakarsa eğer hiç huzurunuz olmayacak gibi geldi , ilkinde zaten çook yıpranmışsınız. Bakıcıya vereceğiniz parayla izne ayrıldığınızda alamayacağınız maaş arasında çok fark yoksa kendinizin bakması taraftarıyım ben, bişeylerden,bazı harcamalarınızdan fedakarlık yaparak belki halledebilirsiniz bu sorunu

Kızlar henüz bebeğim çok küçük muhtemelen ilk sene ben bakacam,ama yine de sorum şu?kayınvalidem istekli bakmaya ama ona elini versen kolunu kaptırırsın.ilk çocuğumda anne dedirtmeye çalıştığı için 2 yaşında kreşe başlatmak zorunda kaldım.şimdi de çok hevesli ama ben kararsızım.bakıcı tutmayı düşünüyorum bu sefer ama onlar da ateş pahası aşırı iyi bir durumumuz yok.ama sinir stres yaşayacağama şartları zorlasam mı diyorum.şu an piyasayı da bilmiyorum siz olsanız naparsınız?not kendi evinde bakacak kayınvalide,bana gelmicek ama bir ayağı ben de olabilir yakın oturuyoruz.
Ben belli bir süre kendim bakacağım inşallah doğduktan sonra.. Daha sonrası için kayınvalidem bakacak ama şimdiden konuştuk bazı konularda.. Biraz pimpirikli bir insanım o da biliyor zaten kendisi de çok hassas ve genç bir kayınvalidem var.. Yani kayınvalidem hiçbir şeye üşenmez bebek bakımı konusunda da birlikte konuşuyoruz sürekli bana videolar falan atıyor 😊 yani şuanlık bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum ona gerçekten çok güveniyorum belki benim düşğnemeyeceğim şeyleri düşünecek ve ne de olsa tecrübeli.. Ama yaşı büyük ve herşeyi kendi kafasına göre yapacak tipte bir kayınvalidem olsa sanırım bakıcıyı tercih ederdim.. O zaman da eve kamera takıp sürekli takip etmek isterdim sonuçta ne kadar güvenirsek güvenelim bakıcıyı da tam tanımıyor olacağız..

Hayir yalnisiniz var. Hakki evet. Bir annenin cocuguna bakma hakki oldugu gibi bir kayinvalidenin de torununa bakma hakki var. Senin gelinin senjn yerime bakiciyi tercih etse nasik dokunur? Yorumumda da belirtdim çok buyuk sorun yoksa kayinvalidene itirazin olan hususlari soylesin. Yani biz insaniz. Bizler konusarak anlasmadikdan sonra nasil iletisim kurucaz? Içimjzde o oyle yapti bu boyle yapti diyene kadar o şahsin yuzune 'senin bu davranisin beni rahatsiz ediyor' diye bilir. Tabiki cocuga kotu ornek oluyorsa çocugu zorla ona baktirsin demiyorum. Ama bir iki şeye gore çocugu esirgemek hiç etik degil. Diger husus da şu ki el bebek gul bebek buyuyenler, aman kimse kizima ohluma soz demesin, yan bakmasin diyenlerin cocuklari inanin hiç de sandiginiz gibi iyi yetismiyor. Çocuk nine dedesini de taniycak, onun davranisindan da birseyler gorup goturecek. Yine soyluyorum ben cok yalnis buyutmekden konusmuyorum. Eger cocugun yaninda yalniz brazilya dizisi izleyen bir nine varsa tabiki çoxugu ben de birakmam. Kucuk hatalara gore cocugu esirgemek onlardan dogru deyil ve iletisimle hayati duzene soka bileceyimiz kadar duzenlememiz gerek. Yoksa o onu dedi bu bunu dedi hel kin biriktireyim kafasiyla fazla yaşamayiz
yalnız konuşulunca da olmuyor sorun işte orada çünkü kv gelinimin sözünü mü dinleyeceğim ben anayım benim dediğim olacak diyor. bilmem anlatabiliyor muyuz. eve kamera koyarak ve referansla bakıcı bütün soru işaretlerini gideriyor. bırakın dileyen dilediğini seçsin siz kv seçin :kahve:

Ben de öyle bir ortamda büyüdüm sevgi ve saygı aile büyükleri vs. Ondan sormadım yanlış anlamayın da Türkçeniz biraz bozuk geldi bir şey demeden önce sorayim dedim. Konuyla alakalı değildi yani inatla yazdığınız yanlış kelimeler için ama normalmiş
Evet biraz zorluk çekiyorum bu dilde yazmaya. Hem de tuşlarim ingilizce o yuzden bazen ü,ç,ş gibi harfleri yazmiyorum.

Hayır, asıl sizin yanlışınız var. Öncelikle yazımınızdaki yanlışlar gözümü kanattı bunu belirtmeden geçemeyeceğim. Lütfen düzeltin, Türkçeyi katletmişsiniz. Sonra da bir çocuğa annesi babası dışında kimsenin “bakma hakkı’’ yoktur. Torununu görme, görüşüp sevme hakkı tabii ki vardır ama ne dinde, ne kültürde, ne kanunlarda bakma hakkı diye bir şey yoktur. Sizin kendi fikriniz böyle olabilir, o ayrı.
Sizin dilde yazdigim için saygi gerek. Çunki siz Azerbaycan sayfalarinda bile asla bizim dilde yazmiyorsunuz. Ama biz saygi olsun diye sizjn dilde yaziyoruz ve bu da sonuç. Bakma derken anladiginiz ne çok merak ediyorum. Abinizin eşi çocugu annenizin yanina yaklaşditmasin, gelininiz sizden hzak tutsun o zaman hak ne hukuk ne bir daha araştiracaksiniz. Bir ninenin torununu sevmesi için hukuka gerek yok, yasaya gerek yok. Çocugunuzu altin kafesde saklamak yerine birakin da buyuk gorsun saygu gorsun. Hukukun bir babaanne torun iliskisinde yeri ne? Gerçekden çok tuhafsiniz. Inanin el bebek buyuyen çocuklar daha yanliş bir kafada buyuyor. Robot gibi, yanliz kendisini severek..

Back
X