- 21 Kasım 2017
- 29.031
- 126.569
- 598
Hayır, asıl sizin yanlışınız var. Öncelikle yazımınızdaki yanlışlar gözümü kanattı bunu belirtmeden geçemeyeceğim. Lütfen düzeltin, Türkçeyi katletmişsiniz. Sonra da bir çocuğa annesi babası dışında kimsenin “bakma hakkı’’ yoktur. Torununu görme, görüşüp sevme hakkı tabii ki vardır ama ne dinde, ne kültürde, ne kanunlarda bakma hakkı diye bir şey yoktur. Sizin kendi fikriniz böyle olabilir, o ayrı.Hayir yalnisiniz var. Hakki evet. Bir annenin cocuguna bakma hakki oldugu gibi bir kayinvalidenin de torununa bakma hakki var. Senin gelinin senjn yerime bakiciyi tercih etse nasik dokunur? Yorumumda da belirtdim çok buyuk sorun yoksa kayinvalidene itirazin olan hususlari soylesin. Yani biz insaniz. Bizler konusarak anlasmadikdan sonra nasil iletisim kurucaz? Içimjzde o oyle yapti bu boyle yapti diyene kadar o şahsin yuzune 'senin bu davranisin beni rahatsiz ediyor' diye bilir. Tabiki cocuga kotu ornek oluyorsa çocugu zorla ona baktirsin demiyorum. Ama bir iki şeye gore çocugu esirgemek hiç etik degil. Diger husus da şu ki el bebek gul bebek buyuyenler, aman kimse kizima ohluma soz demesin, yan bakmasin diyenlerin cocuklari inanin hiç de sandiginiz gibi iyi yetismiyor. Çocuk nine dedesini de taniycak, onun davranisindan da birseyler gorup goturecek. Yine soyluyorum ben cok yalnis buyutmekden konusmuyorum. Eger cocugun yaninda yalniz brazilya dizisi izleyen bir nine varsa tabiki çoxugu ben de birakmam. Kucuk hatalara gore cocugu esirgemek onlardan dogru deyil ve iletisimle hayati duzene soka bileceyimiz kadar duzenlememiz gerek. Yoksa o onu dedi bu bunu dedi hel kin biriktireyim kafasiyla fazla yaşamayiz