- 19 Kasım 2013
- 18.839
- 34.013
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tabi ki canım haklısın ben de ona karşıyım. O yüzden kayinvalide yarım gün baksin bakici yarim gün baksın diyorum.ya bunlar tabii ki oluyor ama benim anlatmak istediğim sabah 8 akşam 7 bakım
yani misafirken herkes çok cici çok pamuk
ama bu kişilere 1-2 hatta 3 yıl sabahtan akşama aralıksız çocuk bırakmaktan söz ediyoruz
kendi sosyal hayatlarını kısıtlamaktan (ne sosyal hayatları var denirse de komşu ile camdan sarkıp konuşmak bile onun sosyal hayatı, pazarda avare avare gezmek de ille yurtdışı tutu gerekmiyor sosyal hayat için )
bakın aylardır evdeyiz toplum olarak
herkes ne diyor ayyyy çok bunaldım hatta 80 yaşındakiler dahi yasak diye isyan ediyor
işte benim "torunu kanından, ona karşı sabırlı olur" önermesine karşı çıkma gerekçem bu
yoksa severler tabii onda sıkıntı yok zaman geçirirken aman torunların huyuna gidelim, şımartalım modu da var tüm büyükanne ve dedelerde ama iş haftada 6 gün günde en az 10 sat bakıma geline kilitlenir diyorum
ne yazıkki o işler öyle olmuyor laf söyleyince istenmeyen insan mıyız biz, sizlee kim baktı bugüne kadar vs vs. bir ton duygu sömürüsüne maruz kalıyorsunuz. benim kendi çocuğuma annemler baktı dışardan bakınca çok şanslı çifttik haklarını asla yemem Allah bin kere razı olsun amam sen gel birde bana sor, bir kere aileden biri bakınca çocuğun üzerinde hakimiyet kyramıyorsun, sen kural koyuyorsun aile büyükleri o kuralalrı anında yıkıyor. Bakıcı en azından senin paralı çalışanın kuralalrı baştan konuşursanız sıkıntı olmaz,onunda kendince negatif tarafları var tabiki ama ele laf söylemek daha kolay bence aile içinden biri olunca her daim yüzyüze bakacaksınız herşey söylenmiyor.İlk başda kendi çocuğuma kendim bakarım niye başkasına minnet edeyim ki benim çocuğum sonuçta eğer mecbursam da hiç tanımadığım huyunu suyunu bilmediğim birine baktıracağıma kayınvalideme baktırırım daha iyi eşimin annesi sonuçta elin yetmiş kat yabancısından iyidir sana göre olumsuz yönleri varsa güzel kibar Bi dille güzelce uyarabilirsiniz istemediğin şeyleri yapmama konusunda etrafta televizyonda neler duyuyoruz dönem çok kötü çocuğunuzu bakıcı bakacaksa eğer nasıl güveneceksiniz kendi kültüründe kendi bildiğiyle büyütecek bunu göze alabilecek misiniz
Öncelikle ben Bi annenin en azından çocuk kendini bilene kadar çalışmasına karşıyım çünkü her çocuk annesiyle büyümeli düşüncesini savunuyorum çalışmasa kendi bakacak laf işitmeyecek kimseye minnet etmeyecek aldığı parayı zaten bakıcı ya vereceksin ne anladım ben bu işten ikinci husus ve benim aklımın hiç Bi şekilde kabul edemediği husus yabancı Bi insana çocuğunu nasıl bırakır insan nasıl güvenir hele ki bu dönemde kayınvalideni az çok tanırsın huyunu suyunu bilirsin onun canından Bi parça sonuçta zarar verebilme ihtimali ne kadardır ki şunu da belirteyim Allah kötü denk getirmesin yapmak isteyen her türlü yapar ama Bi babaannenin torununa güzel bakabikeceğini düşünüyorum bakıcı dan ziyade ben ki tanıdıklarıma güvenemem kaldı ki bakıcı ya güveneyim bu bana göre kolaya kaçmak oluyor biraz Herkez oturur tartar hayatına göre seçim yapar bu benim düşüncem ben olaya böyle bakıyorumne yazıkki o işler öyle olmuyor laf söyleyince istenmeyen insan mıyız biz, sizlee kim baktı bugüne kadar vs vs. bir ton duygu sömürüsüne maruz kalıyorsunuz. benim kendi çocuğuma annemler baktı dışardan bakınca çok şanslı çifttik haklarını asla yemem Allah bin kere razı olsun amam sen gel birde bana sor, bir kere aileden biri bakınca çocuğun üzerinde hakimiyet kyramıyorsun, sen kural koyuyorsun aile büyükleri o kuralalrı anında yıkıyor. Bakıcı en azından senin paralı çalışanın kuralalrı baştan konuşursanız sıkıntı olmaz,onunda kendince negatif tarafları var tabiki ama ele laf söylemek daha kolay bence aile içinden biri olunca her daim yüzyüze bakacaksınız herşey söylenmiyor.
çalışmak kısmı da sizin tercihiniz , bazen de zorunluklar araya giriyor (ben çalışmasam bizim evin ekonomisi batar mesela ve doğum yaptığım dönem 15 Temmuza denk geldi yıllık iznimi bile kullanamadım iş başı yapmak zorunda kaldım doğum izni bitince ama şartlar farklıda olsaydı ilk 1 yıl harici işe geri dönerdim çalışmak beni mutlu ve verimli kılıyor ve çalışan ebeveynlerin çocukları da daha özgüvenli oluyorlar önemli olan sevginizi sonuna kadar verebilmek onlara istedikleri ihtiyaç duydukları tek şey o), bizimde ekonomik nedenlerle bakıcı tutma şansımız yoktu ailem çocuk doğmadan isteklilerdi karşılıklı okey dedik ama ben kendi adıma zorlandım çok ama tabiki içim hep rahattı bizden iyi baktılar ilgilendiler o konuda haklarını yemem asla.Öncelikle ben Bi annenin en azından çocuk kendini bilene kadar çalışmasına karşıyım çünkü her çocuk annesiyle büyümeli düşüncesini savunuyorum çalışmasa kendi bakacak laf işitmeyecek kimseye minnet etmeyecek aldığı parayı zaten bakıcı ya vereceksin ne anladım ben bu işten ikinci husus ve benim aklımın hiç Bi şekilde kabul edemediği husus yabancı Bi insana çocuğunu nasıl bırakır insan nasıl güvenir hele ki bu dönemde kayınvalideni az çok tanırsın huyunu suyunu bilirsin onun canından Bi parça sonuçta zarar verebilme ihtimali ne kadardır ki şunu da belirteyim Allah kötü denk getirmesin yapmak isteyen her türlü yapar ama Bi babaannenin torununa güzel bakabikeceğini düşünüyorum bakıcı dan ziyade ben ki tanıdıklarıma güvenemem kaldı ki bakıcı ya güveneyim bu bana göre kolaya kaçmak oluyor biraz Herkez oturur tartar hayatına göre seçim yapar bu benim düşüncem ben olaya böyle bakıyorum
Yazdıklarım benim fikrim zaten ben tercih ettiklerimi söyledim çalışma zorunluluğu kişiden kişiye değişir evde oturmak istemez canı sıkılır zorunluluk olur daha fazla para kazanmak ekonomik anlamda özgür olmak ister zorunluluk olur bakacak kimsesi yoktur destekçisi yoktur zorunlu olur buna diyecek bişey yok benim demek istediğim mecburiyetimizi neye göre belirliyoruz kimse açlıktan ölmez iki alıyorsam bir alırım o dönemde çocuğumdan daha önemli hiç bişey yok bu hepimiz için öyledir yani Bi bakıcı gelsin baksın yok babaanne baksın o olmasa başka biri baksın bu benim için o kadar iç acıtıcı ki o yüzden kimsenin bakmasını istemem vicdan azabı çekerim herşey para değil benim için eğer çalışmak zorundaysam da böyle bi mecburiyetim varsa bu da Herkeze göre değişir tabi çocuğuma nasıl davranacak güzel yetiştirecek mi sonuçta gün boyu onunla olacak düşüncesi beynimi bitirir daha güvenmek de orda kalsın kayınvalidemi az da olsa bilirim güvenirim eşimin annesi sonuçta anneanne babaanne ikisi de aynı benim için ikisi de olur hiç farketmez Herkez in düşüncesi bu yönde olmayabilir ben fikrimi söyledimçalışmak kısmı da sizin tercihiniz , bazen de zorunluklar araya giriyor (ben çalışmasam bizim evin ekonomisi batar mesela ve doğum yaptığım dönem 15 Temmuza denk geldi yıllık iznimi bile kullanamadım iş başı yapmak zorunda kaldım doğum izni bitince ama şartlar farklıda olsaydı ilk 1 yıl harici işe geri dönerdim çalışmak beni mutlu ve verimli kılıyor ve çalışan ebeveynlerin çocukları da daha özgüvenli oluyorlar önemli olan sevginizi sonuna kadar verebilmek onlara istedikleri ihtiyaç duydukları tek şey o), bizimde ekonomik nedenlerle bakıcı tutma şansımız yoktu ailem çocuk doğmadan isteklilerdi karşılıklı okey dedik ama ben kendi adıma zorlandım çok ama tabiki içim hep rahattı bizden iyi baktılar ilgilendiler o konuda haklarını yemem asla.
Ama şu var ki bakıcıya güven sorunu elbette olacak ama iyi ve işinde tecrübeli birine denk gelirseniz sözünüz paranıza geçiyor. Sadece bakıcı hem çocuk baksın hem ev işi yapsın demeyeceksiniz tek görevi çocuğun öz bakımı olacak.
Konu sahibiyle ilgili zaten kv. kendini çocuğun annesi sanıyorken her gün sinir stres olmaktansa bakıcı daha iyi bir seçenek belki tüm kazancı oraya gidecek ama kafası rahat olacak , ve istediğinde ters gelen birşey olunca rahatça uyarabilecek. Hem ele para kalmasa da çalışmanın artıları çok primelriniz ödenir, sosyal ortam olur, çalışan kişiler ister istemez kendilerine daha çok bakıyorlar dış görünüş olarak bu da kişiye pozitif etki yapıyor yoksa evde genelde PTT modunda takılıyoruz.
Yanlış anlaşılmasın başka bakıcı ile devam ettim.Çocuk kendini ifade edebilene kadar kv sonrasında bakıcı derim ben. Ben de ailelerin hiç desteği olmadı hep bakıcıya bırakmak zorunda kaldım çok bakıcı değiştirdim genelde iyiydi aöa en son ki bakıcı daha ilk haftada oğluma tokat atınca ki bunu kamerada tesadüfen fark ettim bakıcı işinden korktum ama mecburen yine devam ettim bu yüzden kv iyidir
Kim veriyor ona o hakkı ya ne saçma düşüncelerHayir yalnisiniz var. Hakki evet. Bir annenin cocuguna bakma hakki oldugu gibi bir kayinvalidenin de torununa bakma hakki var. Senin gelinin senjn yerime bakiciyi tercih etse nasik dokunur? Yorumumda da belirtdim çok buyuk sorun yoksa kayinvalidene itirazin olan hususlari soylesin. Yani biz insaniz. Bizler konusarak anlasmadikdan sonra nasil iletisim kurucaz? Içimjzde o oyle yapti bu boyle yapti diyene kadar o şahsin yuzune 'senin bu davranisin beni rahatsiz ediyor' diye bilir. Tabiki cocuga kotu ornek oluyorsa çocugu zorla ona baktirsin demiyorum. Ama bir iki şeye gore çocugu esirgemek hiç etik degil. Diger husus da şu ki el bebek gul bebek buyuyenler, aman kimse kizima ohluma soz demesin, yan bakmasin diyenlerin cocuklari inanin hiç de sandiginiz gibi iyi yetismiyor. Çocuk nine dedesini de taniycak, onun davranisindan da birseyler gorup goturecek. Yine soyluyorum ben cok yalnis buyutmekden konusmuyorum. Eger cocugun yaninda yalniz brazilya dizisi izleyen bir nine varsa tabiki çoxugu ben de birakmam. Kucuk hatalara gore cocugu esirgemek onlardan dogru deyil ve iletisimle hayati duzene soka bileceyimiz kadar duzenlememiz gerek. Yoksa o onu dedi bu bunu dedi hel kin biriktireyim kafasiyla fazla yaşamayiz
Öncelikle herkez değil herkesÖncelikle ben Bi annenin en azından çocuk kendini bilene kadar çalışmasına karşıyım çünkü her çocuk annesiyle büyümeli düşüncesini savunuyorum çalışmasa kendi bakacak laf işitmeyecek kimseye minnet etmeyecek aldığı parayı zaten bakıcı ya vereceksin ne anladım ben bu işten ikinci husus ve benim aklımın hiç Bi şekilde kabul edemediği husus yabancı Bi insana çocuğunu nasıl bırakır insan nasıl güvenir hele ki bu dönemde kayınvalideni az çok tanırsın huyunu suyunu bilirsin onun canından Bi parça sonuçta zarar verebilme ihtimali ne kadardır ki şunu da belirteyim Allah kötü denk getirmesin yapmak isteyen her türlü yapar ama Bi babaannenin torununa güzel bakabikeceğini düşünüyorum bakıcı dan ziyade ben ki tanıdıklarıma güvenemem kaldı ki bakıcı ya güveneyim bu bana göre kolaya kaçmak oluyor biraz Herkez oturur tartar hayatına göre seçim yapar bu benim düşüncem ben olaya böyle bakıyorum
Bu engin bilgiyle beni aydınlattığınız için teşekkür ederim benim hassasiyetim olaya bakış açım bu yönde bana açıklama yapmanıza gerek yok sizin düşünce yapınız bana ters benimki de size ters tartışmaya ve ya açıklama yapmayı gerektirecek Bi durum yokÖncelikle herkez değil herkes
İkincisi de bir anne çalışıyor diye çocuğunu evlatlık vermiş sayılmıyor yine gözünün önünde büyüyor çocuk. Gündüzleri bakıcı ya da babane bakıyor akşamları Geceleri ve cumartesi pazar günleri bebeğinle doya doya vakit geçiriyorsun ona kendin bakıp kendin yedirip içirip banyosunu yaptırıp oyunlar oynuyorsun.
Benim için her annenin eli ayağı öpülür ki ben bunu anne olduktan sonra çok daha iyi anladım. Nelerden fedakarlıklar edip de bizi bu yaşa getirmişler. Kayınvalidelere özel Bi durum değil yani bir anne olarak özellikle eşimin annesi olarak saygım sevgim büyüktür olaya nerden nasıl bakarsak öyle görürüz. Ben bu şekilde bakıyorum ve böyle düşünüyorum. Üstüne basa basa söylüyorum bu benim düşüncem.Arkadaşlar KV nin büyüttüğü kişi sizin kocanız olmadan önce onun da çocuğuydu. Yani kocanızı büyüttü diye kimsenin elini ayağını öpmenize gerek yok kendi çocuğu tabi büyütecekti. Her çocuk büyüten de dört dörtlük büyütmüyor. Bu KV ye göre değişir. Belli yaştan sonra çocuk bakmak onlar için de zor zaten. Öyle her istediğiniz konuda da uyaramıyorsunuz bir söylenir iki söylenir sonra? Hele bir de gelinle sidik yarıştırıp kendisine anne dedirtmeye çalışan bir kafa yapısından bahsediyoruz. Ben bu zihniyeti çok iyi tanıyorum bir tanesi benim çevremde ve kendi çocuğunu KV si büyüttüğü için gelinine ikiz çocuklardan birini bana ver diyen bir insan. Hastalıklı bir düşünce bu
Arkasından laf sokup işini gördürmek plan buBu sorun şu an ortaya çıkmadı sanırım. Dünyaya getirmeden önce ne düşünmüştünüz kimin bakacağı konusunda?
Çünkü kayınvalideye çok sıcak bakmıyormuşsunuz ilk çocuktan sonra. Bakıcıların pahalı , durumunuz orta halli olduğunu da biliyordunuz.Nasıl bir planlama yapmıştınız?
Her annenin eli ayağı öpülmez ne anneler var. Sırf kendi oğlunu büyüttü diye de hiç öpülmez. Bu da benim düşüncem. Herkes nasıl doğurmayı biliyorsa öyle de büyütecek tabi bu bir lütuf değil zorunluluk ve sorumluluk.Benim için her annenin eli ayağı öpülür ki ben bunu anne olduktan sonra çok daha iyi anladım. Nelerden fedakarlıklar edip de bizi bu yaşa getirmişler. Kayınvalidelere özel Bi durum değil yani bir anne olarak özellikle eşimin annesi olarak saygım sevgim büyüktür olaya nerden nasıl bakarsak öyle görürüz. Ben bu şekilde bakıyorum ve böyle düşünüyorum. Üstüne basa basa söylüyorum bu benim düşüncem.
anlatmak istediğim tam da bu Herkez nasıl doğuruyorsa öyle de büyütecek zorunluluk sorumluluk bak ne güzel söylediniz eğer kayınvalidem benim zorunlu ve sorumlu olduğum çocuğuma bakıyorsa eli de ayağı da öpülür bakıcı parasına bakar ama kayınvalideniz hoşnutla bakar tabi bu söylediğim herkez için ya da her durum için geçerli değil kayınvalidesi bakmak isteyip de bakıcıyı tercih edenleri söylüyorumHer annenin eli ayağı öpülmez ne anneler var. Sırf kendi oğlunu büyüttü diye de hiç öpülmez. Bu da benim düşüncem. Herkes nasıl doğurmayı biliyorsa öyle de büyütecek tabi bu bir lütuf değil zorunluluk ve sorumluluk.