Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bakıcı mı kreş mi düşünmekten deli olcam

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
oğlum 26 aylık bakıcımız iy biri aslında gözüm arkada kalmıyor ona nasıl davrandığı konusunda
ama etkinlik yetersiz biraz da tembel tuvalet eğitimi ve katı gıda yedirmek onun için sıkıntı işin kolayına kaçmak istiyor
rondodan yemek yiyordu oğlum hep.kadınında işine geliyordu ben ne zaman katı gıda girişiminde bulunsam bir iki yedirmeye çalışıp sonra rondoya devam tuvalet eğt.geçicektim girişimde bulundum ama o da pek işine gelmedi bezlemek daha kolay geliyor.

ben tatile girdim bakıcı gittikten bir hafta sonra oğlum bizle kahvaltı yapıyor ve en fazla 20 kelime gibi söylüyodu bakıcı gitmeden şimdi her şeyi söylüyor
bunların tesadüf olmadığını düşünüyorum.çocuğa öğrettiği hiç bi şey yok

ama oğlumu seviyor incitmiyor

napcağmı bilmiyorum kreşe vermeli miyim yoksa bir yıl daha mı devam etmeliyim

çocuklar çok fazla ilgi ve özveri istiyor. en önemlisi de sevgi gösterebilmek. bakıcınız sevgi gösterebiliyor ama yeterince ilgilenemiyor diye düşünüyorsanız bu konudaki düşüncelerinizi onu incitmeden söylemelisiniz ki sizin için önemli olduğunu hissetsin ve daha çok özen göstersin. bir de tuvalet eğitimine çocuk kendini hazır hissetmeden başlamayın diye bir tavsiyede bulunmak istiyorum. ama katı gıdalara mutlaka geçmelisiniz. ayrıca kreşe verince de sorunlar bitmiyor bu sefer de başka sorunlar çıkıyor benim yeğenim de 2,5 yaşında kreşe başlamıştı ordan biliyorum..

Son düzenleme:
merhaba
bakıcı mı kreş mi oldukça zor bir soru tabi.
çocuğun gelişimi açısından kreş elbette çok faydalı oluyor. ama keşke biraz fiziksel ihtiyaçlarını karşılayaibliyor olsa
yani kendi yemeğini yiyebilse veya tuvalet ihtiyacını kendi giderebilse o zaman okulda daha rahat olur
aslında okula başlamaya hazır olup olmaması tamamen çocuğun kendisi ile de ilgili
yani sosyalleşmeye hazır mı
kendisinden buyuklerle olmak ona keyif veriyor mu
bu gibi davranışları gözlemleiyp de karar verebilirsiniz
sevgiler

güneş

https://www.facebook.com/gunesannee?ref=hl

Back
X