Bakıcı mı yatılı kv mi?

nelfn

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
711
371
Merhaba.kısmetse bebeğim 7 aylık olunca işe başlayacağım.yarım gün.fakat günlerdir karar veremedim ben bakıcımı yoksa il dışından kv mi gelip baksın.ücretsiz izinde düşük bir ihtimal.yarım gün güvendiğim biri olsun gözüm arkada kalmasın istiyorum.kv yalnız yaşıyor gelmeyede hevesi var sanırım.fakat bu doğru bir karar olur mu emin değilim.kendisi çok ısrarcı birisi bildiğini okur üstüne birde alingan.tansiyon hastası üzüntüye gelemediğini söyler hep.1 sene belki de daha fazla kreş yaşına gelene kadar bizle kalacak.anlasacagımıza hic emin değilim.ben bakıcı düşünüyorum bu sebeplerden.eşimde bakıcı annem gibi bakmaz ama yinede sen bilirsin diyor.ama annesine de birşey diyemem uyaramam.uyarsamda yapmaz kırılır.birde hic özelim kalmayacak.ne yapabilirim tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba.kısmetse bebeğim 7 aylık olunca işe başlayacağım.yarım gün.fakat günlerdir karar veremedim ben bakıcımı yoksa il dışından kv mi gelip baksın.ücretsiz izinde düşük bir ihtimal.yarım gün güvendiğim biri olsun gözüm arkada kalmasın istiyorum.kv yalnız yaşıyor gelmeyede hevesi var sanırım.fakat bu doğru bir karar olur mu emin değilim.kendisi çok ısrarcı birisi bildiğini okur üstüne birde alingan.seker hastası üzüntüye gelemediğini söyler hep.10 ay belki de daha fazla kreş yaşına gelene kadar bizle kalacak.anlasacagımıza hic emin değilim.ben bakıcı düşünüyorum bu sebeplerden.eşimde bakıcı annem gibi bakmaz ama yinede sen bilirsin diyor.ama annesine de birşey diyemem uyaramam.uyarsamda yapmaz kırılır.birde hic özelim kalmayacak.ne yapabilirim tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
kv uğraşamazsın o 10 ay olur ömür boyu yapma etme bakıcı bul kreşe ver y ada çalışma uzun süre büyüsün okullansın ole çalış kv evin içinde herşeye muhalefetttır ne kadr ıyı olsa da özelın tabıkı olmaz yk ya yapma

Off çok zor karar :KK43: Tam gün çalışsan babannesi daha iyi derdim ama yarım gün için bilemedim. Kalacakmış dao_O

kv iyi anlaşıyorsan çocuğunu kreşe verene kadar tabiki kv..enazından bildik insan..en son çare bakıcı bence...

Merhaba.kısmetse bebeğim 7 aylık olunca işe başlayacağım.yarım gün.fakat günlerdir karar veremedim ben bakıcımı yoksa il dışından kv mi gelip baksın.ücretsiz izinde düşük bir ihtimal.yarım gün güvendiğim biri olsun gözüm arkada kalmasın istiyorum.kv yalnız yaşıyor gelmeyede hevesi var sanırım.fakat bu doğru bir karar olur mu emin değilim.kendisi çok ısrarcı birisi bildiğini okur üstüne birde alingan.tansiyon hastası üzüntüye gelemediğini söyler hep.1 sene belki de daha fazla kreş yaşına gelene kadar bizle kalacak.anlasacagımıza hic emin değilim.ben bakıcı düşünüyorum bu sebeplerden.eşimde bakıcı annem gibi bakmaz ama yinede sen bilirsin diyor.ama annesine de birşey diyemem uyaramam.uyarsamda yapmaz kırılır.birde hic özelim kalmayacak.ne yapabilirim tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
Aman arkadaşım sakın bulaşma, gelince hadi işimiz bitti sen git diyemeyeceğine göre en güzeli bakıcı.

Kayınvalide ile uyumunuza bağlı. Benim arkadaşlarım kv ile çok iyi anlaştıkları halde bebek bakımı yüzünden araları açıldı. Ben olsam kv ya da anneme bırakırdım yine de...

Bence bakıcı Neden dersenız bırsey oldugunda veya hassasıyetınızden dolayı , yer gelecek sesınızı yukseltmek zorunda kalacaksınız o yuzden kayınvalıdenız bunu anlayısla karsılamayacak ve kırılacaktır yoktan yere huzurunuzu bozmayın.

Bakıcı derim ben..anneler bebek bakımı konusunda kendi bildiklerini okumayı severler..o_Osenin isteğin doğrultusunda değil kendi bildiklerini yaparlar..ve sonuç sımarık bir çocuk olur genelde..:KK56:
Uyarsan alınırlar,biz bebek bakmayı bilmiyor muyuz derler
Ama bakıcıyı istedign gibi uyarabilirsinde:KK25:

bakıcı kesinlikle
benim kızıma kv baktı yarı kendi evinde yarı bizim evde
ben rahattım.. o kadar bir arada olmasak da (yani en azından hafta sonu)
pırlanta gibi kadın olsa da bunaldım ben yine de
keza oda öyle.. Allah bin kere razı olsun gözüm arkada kalmadı

ama sizin durumunuzda bakıcı en mantıklısı

Çok konuya yazdım; kendi anneniz de kv de sağlıklı olmaz.

Burada ne konular var; telefon ettim alındı; çocuğa şunu giydir dedim alındı; esti dedim alındı diye.

Bir de kv mutlaka daha önce çocuk büyüttüğü için daha fazla biliyordur.

Ben eşime annen çocuk büyüteli 30 yıl olmuş; onun deneyimler 30 yıl önceden kalmış; hayat 30 yıl önceki gibi mi dedim.

Eşim de bakıcı da öyle dedi; ama bakıcı benim dediğimi yapmak zorunda yoksa kapı orda; anneye bunu diyemezsiniz.

Bir de kv ya da anneler ne olur canım demeyi daha rahat yapabiliyor; çocuk bu düşer de hasta olur da deyip işin içinden çıkıyor. Evet tabii ki hasta olacak düşecek de benim istediğim gibi hareket edilmesinden sonra olacak...

Bir de erkekler hep annelerinin iyi bakabileceğini düşünüyorlar; ama iş başa kalınca belli bir yaşın üstündekiler bakamıyor maalesef. Benim oğlan 2,5 aylıktı oturmaya gittik; iki kucağında tuttu; yoruldum deyip kızına verdi. Nasıl baksın akşama kadar annesi olmayan çocuğa? O bakarım diyor ama kendi çocuklarına baktıkları gibi sanıyorlar; hem yıllar geçiyor beden yoruluyor hem de annesi olmayan çocuğa bakmak zor.

Bakıcı seçerken bile mutlaka daha önce annesi çalışan çocuğa bakanını arayın; ben bir bakıcı ile görüştüm; yıllarca ikiz bakmış; bir kaç evde ama hep anneleri de varmış. O bir nevi yardımcı olmuş; oysa annesi evde olmayan bebeğe bakmak her zaman zordur.

Naçizane tavsiyem çocuğunuzu kendi hatalarınız ile büyütün büyüklerin doğruları ile değil. Yani yanlış da olsa o sizin çocuğunuz sizin dediğiniz uygulansın.

Uzun olmuş kusura bakmayın...

Ben kendi yaşadıklarımı anlatayım.

Benim 3 alternatifim vardı. Kayınvalidem almanyadan kesin dönüş, annem (huysuz baba sorunumla birli-kte) ve bakıcı. Evimi annemin yanına taşıdım, babam cicek oldu :KK70: Pamuk dede. O huysuz aksi adam gitti yerine mükemmel bir dede geldi, cebinden beş kuruş cıkınca deliye dönen adam, torununa kıyamadı bize araba aldı. :KK70: günlerce inanamadım.

Kayınvalidem telefonda bile canıma okuyorken yanımdayken hayal edemiyorum.

Annem gibi bir alternatif varken de bakıcıyı kafadan eledik.

yatılı olmayacak olsaydı kv derdim. kreşe kadar diyorsun can dayanmaz valla

Kesinlikle ve kesinlikle bakıcı. Kayınvalide dünyanın en iyi kadını olsa bile evin içine girdikten sonra her şeye karışacak ve seni deli edecek. Tecrübeyle sabit.

X