• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı Problemi

ladylone

Umut hep var ❤ Allah çok büyük!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2010
1.094
1.810
333
Arkadaşlar bi akıl verin bana lutfen;

Bakicidan yana yüzümüz gülmedi. 1,5 ay önce temizliğe gelen bi bayan mahallelerinden çocukluk arkadaşını 10 aylık oğluma bakması için önerdi. Anlaştık kadın gelmeye başladı. Haftada bir iki gun geliyordu. Bikac gun sonra arkadaşımızdan kızına bakıcı aradığını söyledim ablasının da iş aradığını bakabilecegini söyledi. Bende arkadaşıma bakicinin ablasını tavsiye ettim. Bende arkadaşımda kamu çalışanıyız. Arkadaşım yazın sehirdisindaydi hep ve daha 2 gün önce görüşmüş kadının ablasıyla. Kadının eşi meğer 5 yıldır hapisteymis. Kadın da fettöden işten atılmış, öğretmenmis. Bizim bakıcı bu bilgileri bana basta hiç söylemedi. Dün öğleden sonra arkadaşım aradı ve anlattı. Kadin basta sadece eşinin durumundan bahsetmiş. Kendinden hiç bahsetmemis. Arkadaşım soru sorduklarında aciga çıkmış ve kadın söylemek zorunda kalmış. Bakıcida dün gelmişti bakmaya bebegime gitmesine yakın ablasıyla arkadaşımın görüştüğünü ablasinin bu şekilde bir durumu olduğunu söyledi.

Tanistigimiz ilk gün bizim bakiciya ben bu şekilde herhangi bir probleminiz var mi? Biz kamu çalışanımız sonra sorun olmasın diye sordum oda yok dedi. Bende baştan bana söylese arkadaşıma hic tavsiye etmeyeceğini söyledim. Ayrica dun siz sadece bizi sordunuz bende ablamdan bahsetmedim. Söyleyince insanlarda ön yargı oluyor dedi. Dün akşamda benim artık hep onlara şüpheyle bakacagimi ve rahat edemeyeceği söyleyerek işi bıraktı. Benimde ise baslamama 3 gün var. Sizce ne yapmalıyım? Ortada kaldım resmen.

Çok geçmiş olsun.
Baştan dürüst olsaydı bunlar başına gelmezdi.
Gazetelerde okuduk fetönün cep telefonlarına yüklediği programları vb. Herhangi bir işe girerken bu konuda yalan söylerseniz direkt işten atma sebebi.

Sonuçta bakıcı olsa evinizdeki modeme de internet şifrenize de rahatça erişecek, ne olacağı beli değil, tanıdıklarıyla iletişim kurmak istese kendi evindeki hattı değil de sizinkini kullanması daha mantıklı.

Çocuk alışmadan gitmiş Allahtan, inşallah en yakın zamanda iyi bir bakıcı bulursunuz. Benim arkadaşlarımdan hafta içi gün ortasında tak diye bırakan bakıcı olmuştu, 3 günde geöici de olsa birini bulursunuz.

Kadın bence gururlu davranmış
Sanırım arkadaşınız sizin bakıcının ablasıyla durumlarından dolayı anlaşmamış
Sizin bakıcı da zan altında olmamak için hem de sizi de "korumak" adına işi bırakmış işte
Mecburen yeni birini bulacaksınız

en korktuğum şeylerden biri.. ben de memurum. çok iyi tanımadan kimselere güven olmuyor. bir olay vardı ekşide okudum sanırım, yoldan geçen biri telefonunuzla konuşabilir miyim diyor, sonra konuşuyor geri sahibine veriyor. sonra telefonun sahibine ulaşıyorlar polisler fetöcü biriyle telefonda konuşmuşsun diye, telefonun sahibi kendini aklayana kadar canı çıkıyordu.

yani memur olduğunuzu bile bile söylememesi bana iyi niyetli gelmiyor. sizi tehlikeye atacağını bilmeliydi. telefon numarası vs silin engelleyin başınız belaya girmesin. internet geçmişinizi araştırın, kullandıysa kapattırabilirsiniz.

Suçsuz yere işinden olup arada kaynayanlar var. Onlara sözüm yok ama bu Allahtan ve kul hakkından korkmayanlar yüzünden elendiğim mülakatlar hala boğazımda bir yumru gibi duruyor. Haklarına girdikleri kişilerin bedelini ödüyorlar şimdide.
İyiki bırakmış işi sizinde başınız yanmasın. İnşallah güvenilir birini bulursunuz en yakın zamanda.

en korktuğum şeylerden biri.. ben de memurum. çok iyi tanımadan kimselere güven olmuyor. bir olay vardı ekşide okudum sanırım, yoldan geçen biri telefonunuzla konuşabilir miyim diyor, sonra konuşuyor geri sahibine veriyor. sonra telefonun sahibine ulaşıyorlar polisler fetöcü biriyle telefonda konuşmuşsun diye, telefonun sahibi kendini aklayana kadar canı çıkıyordu.

yani memur olduğunuzu bile bile söylememesi bana iyi niyetli gelmiyor. sizi tehlikeye atacağını bilmeliydi. telefon numarası vs silin engelleyin başınız belaya girmesin. internet geçmişinizi araştırın, kullandıysa kapattırabilirsiniz.

Internetimizi kullandı geldiği günlerde kendi telefonundan WiFi girmişti nereden bakabilirim kullanarak neye girdiğine acaba? Türk Telekom öyle bi hizmet veriyor mu acaba bi araştırayım.

Iyi niyetli olsa bu kadar süredir saklamazlardi.

Suçsuz yere işinden olup arada kaynayanlar var. Onlara sözüm yok ama bu Allahtan ve kul hakkından korkmayanlar yüzünden elendiğim mülakatlar hala boğazımda bir yumru gibi duruyor. Haklarına girdikleri kişilerin bedelini ödüyorlar şimdide.
İyiki bırakmış işi sizinde başınız yanmasın. İnşallah güvenilir birini bulursunuz en yakın zamanda.

Evet bugün bende iyiki bıraktı diye düşünüyorum. Bu insanlara güven olmuyor. Sözde dindarlar. Gerçeği söylememek de yalan söylemek oluyor sonuçta. Sagolun Amin.

Ablası fetöden atılmamış mı ben yanlış mı anladım?
Sizin bakıcı da aynı sebepten atılmış işten?

Ablası fetöden atılmamış mı ben yanlış mı anladım?
Sizin bakıcı da aynı sebepten atılmış işten?
Ablası biyoloji ogretmeniymis fetoden işten atılmış. Eniştesi de 5 yıldır hapisteymis ve hala çıkmamış. Bize gelen bakıcı onlardan olmadığını söyledi lise mezunu ve hep ev hanımıymis. Ilk defa çalışıyormuş hatta.

Ablası biyoloji ogretmeniymis fetoden işten atılmış. Eniştesi de 5 yıldır hapisteymis ve hala çıkmamış. Bize gelen bakıcı onlardan olmadığını söyledi lise mezunu ve hep ev hanımıymis. Ilk defa çalışıyormuş hatta.
Aslında sizinki öyle çok da şaibeli durumda değilmiş
İnsan işe girerken tüm sülalesinin adli sicil kaydından bahsetmez sonuçta
Ablası yaptıysa onu bağlayan suç bu
Kardeşleri niye meshul olsun ablanın suçundan ?

Ablasının başı da gelende kadının ne suçu var?herkes evinde istediğini çalıştırma hakkına sahip de bu kadar acımasız olmasak mı acaba? Arada kaynayanlar var deniyor da o kaynayanlar toplumun umru da değil. Gerekirse sabıka kaydı bile istersiniz hakkınızdır ama farazi şeyler için insanları suçlamayı bırakalım. İyi olmuş zaten bırakması.

Arkadaşlar bi akıl verin bana lutfen;

Bakicidan yana yüzümüz gülmedi. 1,5 ay önce temizliğe gelen bi bayan mahallelerinden çocukluk arkadaşını 10 aylık oğluma bakması için önerdi. Anlaştık kadın gelmeye başladı. Haftada bir iki gun geliyordu. Bikac gun sonra arkadaşımızdan kızına bakıcı aradığını söyledim ablasının da iş aradığını bakabilecegini söyledi. Bende arkadaşıma bakicinin ablasını tavsiye ettim. Bende arkadaşımda kamu çalışanıyız. Arkadaşım yazın sehirdisindaydi hep ve daha 2 gün önce görüşmüş kadının ablasıyla. Kadının eşi meğer 5 yıldır hapisteymis. Kadın da fettöden işten atılmış, öğretmenmis. Bizim bakıcı bu bilgileri bana basta hiç söylemedi. Dün öğleden sonra arkadaşım aradı ve anlattı. Kadin basta sadece eşinin durumundan bahsetmiş. Kendinden hiç bahsetmemis. Arkadaşım soru sorduklarında aciga çıkmış ve kadın söylemek zorunda kalmış. Bakıcida dün gelmişti bakmaya bebegime gitmesine yakın ablasıyla arkadaşımın görüştüğünü ablasinin bu şekilde bir durumu olduğunu söyledi.

Tanistigimiz ilk gün bizim bakiciya ben bu şekilde herhangi bir probleminiz var mi? Biz kamu çalışanımız sonra sorun olmasın diye sordum oda yok dedi. Bende baştan bana söylese arkadaşıma hic tavsiye etmeyeceğini söyledim. Ayrica dun siz sadece bizi sordunuz bende ablamdan bahsetmedim. Söyleyince insanlarda ön yargı oluyor dedi. Dün akşamda benim artık hep onlara şüpheyle bakacagimi ve rahat edemeyeceği söyleyerek işi bıraktı. Benimde ise baslamama 3 gün var. Sizce ne yapmalıyım? Ortada kaldım resmen.
kadin hakli bence, topluma zaten on yargili niye soylesin. mis gibi ogretmen egitimli bakici bulmussunuz, ben olsam kacirmazdim kesinlikle.

kadin hakli bence, topluma zaten on yargili niye soylesin. mis gibi ogretmen egitimli bakici bulmussunuz, ben

Tlf yanlış alıntılar mi yaptı noldu silindi eklendi yazdığım kayboldu noldu anlamadım 🤷‍♀️

Son düzenleme:
Ablasının başı da gelende kadının ne suçu var?herkes evinde istediğini çalıştırma hakkına sahip de bu kadar acımasız olmasak mı acaba? Arada kaynayanlar var deniyor da o kaynayanlar toplumun umru da değil. Gerekirse sabıka kaydı bile istersiniz hakkınızdır ama farazi şeyler için insanları suçlamayı bırakalım. İyi olmuş zaten bırakması.

kadin hakli bence, topluma zaten on yargili niye soylesin. mis gibi ogretmen egitimli bakici bulmussunuz, ben olsam kacirmazdim kesinlikle.

Ben bize gelen bakiciyi suçlamadim zaten ablasının durumunu bana geldigi süre boyunca söylemedi ve ben arkadaşıma tavsiye etmiş oldum. Ablası arkadaşımla görüştüğünde sadece eşinden bahsetmiş. Konuşurken kadın kendi durumunu da söylemek zorunda kalmış.

Ben cok hassasım siz banada şüpheyle bakacaksınız diyip kendi birakti bizim bakıcı da işi 🙇‍♀️

P pisekar ogretmen olan ablası arkadaşa tavsiye ettiğim.

Çok haklısınız. Bu insanlar ne zaman suçun şahsiliği ilkesini anlayacak merak ediyorum.

Ben bize gelen bakiciyi suçlamadim zaten ablasının durumunu bana geldigi süre boyunca söylemedi ve ben arkadaşıma tavsiye etmiş oldum. Ablası arkadaşımla görüştüğünde sadece eşinden bahsetmiş. Konuşurken kadın kendi durumunu da söylemek zorunda kalmış.

Ben cok hassasım siz banada şüpheyle bakacaksınız diyip kendi birakti bizim bakıcı da işi 🙇‍♀️

P pisekar ogretmen olan ablası arkadaşa tavsiye ettiğim
İnternet geçmişinize kadar düşündüğünüze göre bencr haklıymış sizin bakıcı da çıkmakla
Diğer türlü kadına hep şüpheyle bakacakmışsınız
Neyse siz yeni bakıcı aramaya devam edeceksiniz mecburen
O arada da izin alırsınız artık

Ablasının durumunu işe gireceği yere haber vermemek konusunda hata yapmış
O konuda haklısınız
Ama onun da sorumluluğunu alıp işten ayrılmış işte

P pisekar ogretmen olan ablası arkadaşa tavsiye ettiğim.
anladim sizi ama o insanlarin durumu da zor, dusunsene sen memursun diye bakicinin ablasinin esinini durumu seni etkiliyor. normal bir yerde etkilememesi gerekiyor ne alaka aslinda. o yuzden onlarin soylememesini anliyorum, belki de paraya ihtiyaclari var vs vs

bu arada kadinin ablasi biyoloji ogretmeni ise muhtemelen aile ortalama bakici ailelerinden iyi bir aile, ben yine kacirmazdim ama kadin gururlu herhalde. oyle yok telefon etmis polis almis vs hikayelerini cok abarti buluyorum.

ben konu sahibini hakli buldum ama kendi bakicisina sen cik dememis ki kendi bakicisinin bir baglantisi yokmus kadin kendisi siz bama supheyle bakacaksiniz demis. ama bakicida az degil ablasinin boyle birseyle baglantisi varsa soylemesi gerekiyordu ki konu sahibi ona bile sormus ben devlet memuruyum sakıncalı bir durumun var mi demis e ablasinin durumunu soyleseydi konu sahibi memur arkadasina onun ablasini onermezdi tabikii. is guc bulmak kolay degil heleki memurluk konu sahibi endiselenmekte her turlude hakli.

Back
X