Bakıcı Sorunsalı...

obiviyante

Zamansızım...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
4.369
4.375
Selam Hanımlar;

Mayıs ayında işe başlayacağım. Şimdi evdeyim oğlumu büyütüyorum. Ailelerimizden uzaktayız, her ne kadar yardımcı olmaya çalışsalar da süreklilik açısından bir yardımcıya ihtiyacımız olacak. Daha var işe başlamama ama ben şimdiden bakıcı görüşmelerine başladım. Sizi de seçeneklerle ilgili bilgilendirerek fikirlerinizi almak istiyorum.

Fakülteden bir hocamızın yıllardır yardımcılığını yapan bir hanımla görüştük önce. Kız benimle yaşıt, aynı yıl doğmuşuz. Hanımda bir arkadaş sevdim ama evlerimiz çok uzak ve 5 yaşında bir kızı var. Gelirken çocuğunu da getirecek. Benim için sorun değil ama kız, çok küçük ve annesinin başka bir bebekle ilgilenmesi onu incitebilir ayrıca aynı evde iki çocukla ilgilenmekte zor olur ve en önemlisi evlerimiz gerçekten uzak. Her ne kadar frekanslarımız tutsa da bu sebeplerden anlaşamadık maalesef.

Ardından eşimin iş yerinden bir arkadaşının hanımıyla görüştük. Ablam iki çocuk büyütmüş. Büyük kızı üniversiteye hazırlanıyor. Küçüğü 5. sınıfta. Ben evimde bakarım dedi. Evi bize yakın. Ben eşimden önce çıkacağım için oğlumuzu eşim bırakıp oradan iş yerine geçecek. Bende sabahın o saatinde oğlumun uykusunun bölünmesini istemiyorum. Durumu ablaya söyledim ama ben başkasının evinde rahat edemem dedi. Bende bunun üzerine daha önce görüştüğüm arkadaşı aradım tekrar. Onun görümcesi bana yakın bir noktada oturuyor. Arkadaş ben görümcemle bu konuda konuşurum demişti. Bende ondan görüşmesini fikrini sormasını rica ettim.

Bugün görümceyle görüştük. 38 yaşında 3 çocuk büyütmüş bir hanım. Türkçe si düzgün. Çocuğuma bakmasını ve evin günlük temizlik işlerini yapmasını istedim. olursa 800 liraya anlaşacağız. Eşi esnaf ve pazartesi, salı günleri evde oluyormuş. Bu durumda çocuğu evime götürsem olur mu deyince diğerinden ne farkı olacak diye düşündüm. Ayrıca diğer ablayla daha uygun bir fiyata anlaşacağız muhtemelen ve eşlerimizin tanışması sebebiyle nedense daha güvenilir olacağını düşünüyorum. Ama ben yaz döneminde çalışmak zorundayım. Ablanın küçük kızı yaz tatilinde olacak. Kıskançlık olur mu acaba? Eşim sabah çocuğu ve o gün yiyeceklerini alıp götürecek ablanın evine(ben hazırlayacağım akşamdan). Ben işe başlamadan bir ay önce yavaş yavaş ablayla çocuğu bir araya getiririm diye düşündüm. Oğlumun alışması lazım, yumuşak bir geçiş yapmak istiyorum.

Velhasıl;

Siz olsanız hangi yönde tercih yapardınız? Kafam çok karışık. Birisini bulmak değil ama güvenilir birisini bulmak ciddi bir mesele. Başta tecrübeli hanımlar olmak üzere herkesin fikir ve önerilerini bekliyorum. Selamlar...

bende yigenlerime bakıyorum ama ben karşılığında para değil sevgilerini alıyorum.

yabancı birine teslim etmektense tanıdık birinin bakması bence daha iyi görümcenin ihtiyacı varsa bunun karşılığı parada alır olur biter.

çocuklar ve bakıcı konusunda çok tecrübeli biri olarak yazıyorum ben olsam üçünü de tercih etmem başka bir bakıcı bulurum

1- çocuklar kendi evinde alıştığı ortamda büyütülmeli bakıcı evine asla sıcak bakmıyorum.

2-bakıcılardan lütfen yemek temizlik vb..şeyler istemeyin çünkü onları yaparken ayırdıkları vakitleri çocuğunuzdan almış oluyorlar ve ev kazaları da çok yaşanıyor bu durumda

bende yigenlerime bakıyorum ama ben karşılığında para değil sevgilerini alıyorum.

yabancı birine teslim etmektense tanıdık birinin bakması bence daha iyi görümcenin ihtiyacı varsa bunun karşılığı parada alır olur biter.
Benim görümcem değil canım. İlk görüştüğümüz hanımın görümcesi.

çocuklar ve bakıcı konusunda çok tecrübeli biri olarak yazıyorum ben olsam üçünü de tercih etmem başka bir bakıcı bulurum

1- çocuklar keendi evinde alıştığı ortamda büyütülmeli bakıcı evine asla sıcak bakmıyorum.

2-bakıcılardan lütfen yemek temizlik vb..şeyler istemeyin çünkü oları yaparkn ayırdıkları vakitleri çocuğunuzdan almış oluyorlar ve ev kazaları da çok yaşanıyor bu durumda
Ama ikisininde referansları var. O yüzden bunlara takıldım.

Ama ikisininde referansları var. O yüzden bunlara takıldım.

3 çocuğum var üçü de bakıcıyla büyüdü,büyüyor o yüzden bence yazdıkalrımı dikkate al.tamam tanıdık insanlar güvenilirler ancak biri evimde bakarım diyor diğerinin çocuğu küçük olmaz.sorun yaşayabilirsin.üstelik bunun karı va kışı var çocuğu evden çıkarmak da hasta eder.o yaşta ki çocuklar için kendi evi,yatağı,oyuncağı önemlidir.

Benim işyerim evimize uzak. Sabah 08:00 akşam 17:00...

İşlerimin erken bitmesi durumundan erken ayrılabilirim tabi. Oğlum uzun süre benden ayrı kalacak. Şu anda en önemli kriterim güvenilirlik. Çok zor ya...

3 çocuğum var üçü de bakıcıyla büyüdü,büyüyor o yüzden bence yazdıkalrımı dikkate al.tamam tanıdık insanlar güvenilirler ancak biri evimde bakarım diyor diğerinin çocuğu küçük olmaz.sorun yaşayabilirsin.üstelik bunun karı va kışı var çocuğu evden çıkarmak da hasta eder.o yaşta ki çocuklar için kendi evi,yatağı,oyuncağı önemlidir.
Anladım. Abla diyeceğim benden büyük olduğunu düşünüyorum, sorun olmaz umarım. Sence nelere dikkat etmem gerekir bu konuda?

bende bir dönem bakıcı bakmıştım ama içim rahat etmedi tutmadım. babaannesi baktı. ne kadar olsa canı. bence kendi evinizde baktırın. ben bebeğimi sabah kaldırıp babaannesine bırakırken hep üzülüyordum. ayrıca bizim doktorumuz imkan varsa babaanne eve gelsin çocuğu götürmeyin, hem evden hem anne babadan uzak olmasın ciddi anlamda psikolojik sorun olabiliyor dedi.hatta kamera sistemi kurdurun. neticede el. bazıları karşı olabilir ama kime nasıl güveniceksiniz. ayrıca çocuğuda sorun olabilir size. bahsettiğiniz yaşlarda çocuklar kıskançlık yapabiliyorlar (yeğenlerimden biliyorum)
ben çocuğum söz konusu olunca fazla pimpirikliyim. siz biraz daha araştırın derim.bence bahsettiklerinizden hiç biri uygun değil.

Anladım. Abla diyeceğim benden büyük olduğunu düşünüyorum, sorun olmaz umarım. Sence nelere dikkat etmem gerekir bu konuda?

31 yaşındayım,sorun olmaz diyebilirsin :)

ilk önce bakıcı olarak seçeceğin kişinin çocuğuna ilk davranışına dikkat et.sahipleniyor mu seviyor mu mesela.sonra evimde bakılsın diye ısrar et bu konuda taviz verme derim.ayrıca yemek ve temizlik olayını bakıcı ablaya bırakma onları yapayım derken çocuğa vakit ayıramayabilir,onunla oyun oynayacağı vakitleri ev işleirne harcayabilir.bir de onlar da insa dinlenmesi lazım ki verim alabilesin.yanında çocuğu olan insanlar da bana pek mantıklı gelmiyor.çocuğunla mı ilgilenecek kendi çocuğuyla mı? ayrıca yaş da önemli.çok tecrübesiz veya çok yaşlı olmamalı.

X