Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı ve evde kamera sistemi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

sezince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
445
4
96
Diğer
Henüz bir bakıcımız yok; ama görüşmeler yapmaktayım. Hatta bir bayan kafama yattı, olumlu düşünmemi sağladı. Bakıcımız ben de çok yoğun çalışmadığım için çok uzun saatler buyunca, yorucu bir tempoda çalışmayacak. Yani kendine, ailesine epey vakit ayırabilecek. Ücret olarak da bir azalma yapmıyorum, 8-17 çalışanlarla aynı ücreti vereceğim. Ama....... Ben evime kamera sistemi kurdurma aşamasındayım. Öyle gizli kamera falan asla değil, hiç hoşlanmam gizli işlerden. Yanlış anlaşılmayayım. Güvensizlik mi dersiniz, eleştirir misiniz bilemiyorum. İçim böyle rahat edecek. Bakıcılık yapan bayanlara ve bütün annelere soruyorum: Bunu bakıcımıza nasıl ifade etmeliyim?

En güzelini yaparsınız hem de içiniz rahat olur bakıcıya da açıkca ifade edersiniz zaten kendine güvenen kişi karşı çıkmaz diye düşünüyorum..

Canım bencede en iyisi.kedi yavrusu vermiyoruz ki canımız onlar bizim.Sakınacak bişeyi olmayan biri zaten rahatsız olmaz bu durumdan.Bence sende çook rahat bi şekilde açıkla durumu

benmde ses kayıt cihazı koyuyorum ve açıkça söyledim bunun ayıp bir yanı olmadığı gibi caydırıcı bir niteliğide var yani şeytana uyup bir şey yapacaksa yada yalan söyleyecekse bile kamera yada ses cihazı bunu önlüyor...açıkça söylemekte bir şey yok arkadaşada(ipek böc.) katılıyorum

bence de en iyi kararı vermişsiniz her açıdam kamera gerçekten gerekli bi durum..
bence kameraları açık açık evin hr yerine koydurun ama ben kamera koydurdum demek te gereksiz oldunu düşünüyorum ben zaten görür kameraları bence hiç söylemeyin

valla söylemeyince bunlar hiç bişeyi anlamıyor hatta söyleyince bilealsanaalsanasmilekaydirigubbakcemile3

Okuduklarıma inanamadım Türk bakıcılar hakkında çok ön yargılı düşünüyorsunuz lütfen herkesi aynı kefeye koymayın 12 yıldır bakıcıyım ben böyle bir şeyle karşılaşmadım çok üzüldüm 3 çocuğa baktım çocukları çocuklarım aileyi de ailem gibi gördüm

bi kere aldığımız maaşta kısım amirinin aldığı maaş gibi değil bana göre çocuk yetiştirmek kolay bir iş değildir. Bana göre çocuk bakmak ayrı yetiştirmek ayrı şeylerdir çocuk yetiştirmek yedirip uyutmaktan ibaret değil ben bu işi meslk olarak görüyorum siz kendinizi bizim yerimize koyunuz lütfen ...
bir de yabancıyla deneyin kendi kültürünüzden farklı bir kültürle yetiştirerek çocuğunuza yabancı kalın
sizin için çok üzüldüm kiminiz kamera diyorsunuz kiminiz ses sistemi içiniz kararmış insanın fikri ne ise zikri de o dur
sizde bu düşüncenizi bakıcınıza yansıtıyorsanız elbette şikayeyetçi olursunuz bakıcı alırken biseçiminizi doğru yapın
zize bir ipucu vereyim aslında çocuğunuzun gözleri her şeyi anlatır eve geldiğinizde gözlerine bakmanız yeterli

:1no2::

Okuduklarıma inanamadım Türk bakıcılar hakkında çok ön yargılı düşünüyorsunuz lütfen herkesi aynı kefeye koymayın 12 yıldır bakıcıyım ben böyle bir şeyle karşılaşmadım çok üzüldüm 3 çocuğa baktım çocukları çocuklarım aileyi de ailem gibi gördüm

bi kere aldığımız maaşta kısım amirinin aldığı maaş gibi değil bana göre çocuk yetiştirmek kolay bir iş değildir. Bana göre çocuk bakmak ayrı yetiştirmek ayrı şeylerdir çocuk yetiştirmek yedirip uyutmaktan ibaret değil ben bu işi meslk olarak görüyorum siz kendinizi bizim yerimize koyunuz lütfen ...
bir de yabancıyla deneyin kendi kültürünüzden farklı bir kültürle yetiştirerek çocuğunuza yabancı kalın
sizin için çok üzüldüm kiminiz kamera diyorsunuz kiminiz ses sistemi içiniz kararmış insanın fikri ne ise zikri de o dur
sizde bu düşüncenizi bakıcınıza yansıtıyorsanız elbette şikayeyetçi olursunuz bakıcı alırken biseçiminizi doğru yapın
zize bir ipucu vereyim aslında çocuğunuzun gözleri her şeyi anlatır eve geldiğinizde gözlerine bakmanız yeterli

ydz, sen kendine çok güveniyor ve işini seviyorsun anladığım kadarıyla. sen mesleğini layıkıyla yapıyor olabilirsin; ama herkes senin gibi mi acaba? Her meslekte işinin hakkını vermeyenler vardır, bunu da unutma lütfen. "Anne" misin bilemiyorum; ama en değerli varlığını bir yabancıyla rahatça bırakabilir misin? bunu kendini ifade eden bir çocuk olarak sınırlandırma, bir bebek de olabilir. "içiniz kararmış" sözüne gelince bunu hakaret olarak kabul ediyorum ve söylemlerini düzeltmeni tavsiye ediyorum. Nihayetinde birçoğumuzun çalıştığı yerlerde de -resmi kurum da olsa- kamera sistemi mevcut. Kendine güvenen bu durumu çok da önemsemez ve hatta kamera vs. ne varsa unutur bile. son olarak: "bakıcı alırken" tabirini kullanmışsın, hoş bulmadım; nitekim "bakıcıyla anlaşılırken" denmeliydi.

Son düzenleme:

sizin pencerenizden bakınca hayat fazla tozpembe bence.. biraz tv izleyin, farklı açılardan bakmaya çalışın derim.. neler görüyor, izliyoruz.. illa başımıza mı gelmesi gerekiyor??? ben bırakın bakıcıyı, okullarda bile kamera sisteminin olmasından yanayım.. insanlara güvenmiyorum, kaldı ki en değerli varlığımı mecbur!!! olduğum için bırakacaksam, (sizin tabirinizle) o kararmış olan!!! içimi en rahat ettirecek önlemlerimi de alırım.. beğenmeyen benimle çalışmaz hepsi bu.... :umursamaz:

Canım aslında sen çok güzel söylemişsin bakmak ve yetiştirmek farklı şeyler diye.Keşke sizin anlattığınız gibi birer bakıcı hepimiz ,tüm çalışan anneler bulabilse.ama malesef hayat sizin dediğiniz kadar güzel,ve güvenli değil.Mesela benim oğlum 19 aylık daha kendini ifade edemiyo.Yani ben o çocuğun gözlerine de baksam belli bi yere kadar anlayabilirim.Kaldıki çocuğun gözlerine kadar düştükten sonra o ifade zaten amacımızdan şaşmışız olan olmuş demektir.
Ayrıca ben çalışan bir insan olarak sürekli şeflerimin,müdürlerimin gözü önündeyim.Odamı da 2 beyle paylaşıyorum ve gayette rahat çalışıyorum.Çocuk bakmak yada yetiştirmek de sonuçta meslek olarak yapılıyor.Ve şartlar neyse o şekil davranmak gerekir diye düşünüyorum.
12 senedir çocuk yetiştiren bu işi yapan biri olarak sizin bu kadar yadırgamınıza çok şaşırdım açıkçası.Daha öncede dediğim gibi kedi yavrusu bırakmıyoruz.Canımız onlar bizim.Tvlerde ,gazetelerde okuduğumuz gördüğümüz hayatta inkar edilmez bir gerçek.

bu tepki niye?
aceba bi yaranız vardamı gocunuyorsunuz anlamadımki?
konu sahibi yavrusunu emanet edecek öyle körü körüne bırakıpmı gitsin yani
en mantıklı çözümü bulmuş bence, aynı durumda olsam benimde yapacağım şey odur
hata öyle 1-2 tane değil evin her köşesine yerleştirtdim kameraları ölü açı kalmıcak bi şekilde
madem bukadar anlatınız kadar iyi bir bakıcısınız bu durumdan rahatsız olmamalısınız, kaldıkı bahsi geçen bakıcı siz değilsiniz.
Ama saklayacak bişeyi olan istemez kamera sistemeni öyle değilmi
kaç sene çalıştığım yerdede kamera sistemi vardı hiç rahatız olmadığım şahsen, ben görevimi layinlan yaptıkdan sonra kamera felan vız gelir kaldıkı bu durumda bi insan emanet ediliyor
lafa gelince her bakıcı ben süperim diyor, hiç biri senin çocuğunu yerden yere vurucam, ona şöyle böyle işgence yapıcam demez değilmi. Ama bunların lafda kaldığının çok ispatı var bunlarıda inkar edemezsiniz herhalde.
Ayrıca evet çocuğumun gözlerine bakarım ama ondan öncede düzenli kamera kayıtlarınıda takip etmekten sıkılmam

konuya gelince bence hiç çekinmeden söyle arkadaşım evin heryerine kamera sistemi bağalatacam bu hem benim içimi rahatlatacak hemde işyerindeyken çocuğumun neyaptığını görebileceğim de. Kendinden emin olan bir bakıcının buna zaten bir tepkisi olmaz

Henüz bir bakıcımız yok; ama görüşmeler yapmaktayım. Hatta bir bayan kafama yattı, olumlu düşünmemi sağladı. Bakıcımız ben de çok yoğun çalışmadığım için çok uzun saatler buyunca, yorucu bir tempoda çalışmayacak. Yani kendine, ailesine epey vakit ayırabilecek. Ücret olarak da bir azalma yapmıyorum, 8-17 çalışanlarla aynı ücreti vereceğim. Ama....... Ben evime kamera sistemi kurdurma aşamasındayım. Öyle gizli kamera falan asla değil, hiç hoşlanmam gizli işlerden. Yanlış anlaşılmayayım. Güvensizlik mi dersiniz, eleştirir misiniz bilemiyorum. İçim böyle rahat edecek. Bakıcılık yapan bayanlara ve bütün annelere soruyorum: Bunu bakıcımıza nasıl ifade etmeliyim?

merhabalar.sizinle ayni fikirde oldugum icin bende kamera sistemi kurduracagim.Fakat siz kurdurma asamasindayim diye belirtmissiniz.Konuyla cok alakasi olmayacak ama sistemi kurdurmakla ilgili kimlerle hangi firmalarla gorustunuz tavsiye edebileceginiz bir firma var mi acaba ?

yardımım olursa ne mutlu bana. a.s ben internetten araştırdım ve telefon görüşmeleri yaptım. fiyatlar dolar üzerindendi ve 1000 dolardan yüksekti hepsi. ayrıca firmalar o kadar ısrarcıydı ki anlatamam. biz de ilçemizde bir bilgisayar parçası satan herhangi bir mağazaya gittik ve 500 lira fiyat aldık. kameraların özellikleri bile aynı. tabii kamera sayısına göre değişen bir fiyat sistemi var her yerde. bence nete bağlı kalma yakın çevrende sor istersen. ayrıca dizüstü bilgisayarla olmadığından masaüstü bilgisayarda almamız gerekiyor. kolay gelsin canım.

güven denilen şey eskidenmiş.hem ayrıca hiç tanımadığınız bir insana neden güvenecekmişiniz ki.ben size katılıyorum.bunun türk olmakla yabancı olmakla da hiçbir ilgisini kuramadım.türkü yabancısı yok.eğer ki kişi kendi ailemizden biri değilse her durumda yabancıdır.bakıcı yüzünden ben kendi arkadaşlarımdan ve de çevrelerinden neler duydum.sevgilisini evine alandan tutunda çocuğa bakmayıp tv izleyen.pasak içinde bırakan ağzı gözü yara olan.bunlar bire bir arkadaşlarımın başından geçti.

Genc kizligimda egitim icin iki yil Londrada kaldim ve bu sure zarfinda bakicilik yaptim,cocuklarina baktigim her aile benden cok memnun kaldi ama ben her aileden ayni derecede memnun olamadim.Samimiyetle soyluyorum ki bakicilarin cocuklarla hic bir derdi olamaz,bu isi yapmayi secmis biri zaten cocuklari seven biridir,sabirli olmak zorundadir.Sorun cikarsa anneden ve bakiciyla iletisimsizlikten cikar.Bakici ile iliski gelin kaynana iliskisine benzer,iki taraf da kirilir bazen,kizar ama soylemez,o birikir birikir ve sonunda ucu cocuklara dokunur.Sizi ne rahatsiz ediyorsa soyleyin,en ufak seyde bile,kendi aklindan bulsun demeyin soyleyin.Samimi olun,bakicinizla yuz goz olmaktan cekinmeyin,siz bakiciyi sadece bir calisan olarak gorurseniz,o da bebeginizi sadece bir is olarak gorur.Aralarinda duygusal bag kurulmasindan korkmayin,hic kimse annenin yerini alamaz,aksine o cocugun hayatinda guvenebilecegi biri daha olur annesinden baska.Bakicinizin hayatiyla ilgilenin,evi ailesi hayati gecmisi ile ilgili sorular sorun,mumkunse ailesini de tanimaya calisin.Ne kadar o insanin hayatina girerseniz,ona hissettridiginiz sorumluluk da o kadar buyuk olur ve size yanlis yapmaya cesaret edemez.
Ev isleri konusunda daha ilk gorusmede ayrintili liste cikarin,yazili olarak.Oyle zamanla bunu da yaptiririm,sunu da eklerim diye dusunmeyin,sorunlarin cogu sizin kucuk dediginiz ama bakiciya agir gelen ev islerinden cikar,degmez.Bulasiklari yika demediyseniz eve gelince niye bulasik yikanmamis diye surat yapmayin mesela.Yada basta ev isi hic onemli degil deyip,e bir supurge tutuversen demeyin.Dedigim gibi basta ayrintili liste yapin ve bunu gorunen bir yere asin,herkes isini bilsin.
Odeme konusunda her zaman titiz davranin,bir gun bile geciktirmeyin.Bayramda seyranda ufak da olsa bir ikramiye verin,yada arada hosh kucuk hediyeler dusunun,nasil olumlu etkileri olabilecegini tahmin edemezsiniz.
Son olarak bence de kamera iyi bir cozum olur,konu sahibi arkadasin yaklasimi da cok dogru bakiciya pesin pesin soyleme konusunda.Eger gizli olursa burda hakliyken bile haksiz duruma dusebilirisiniz.bastan kamera ile izlenecegini acikca soyleyin ve gercekten de izleyin,yanlis bir hareketi varsa aninda uyarin,yine soyluyorum kendi aklindan bulsun demeyin,soyleyin.Iletisim cok ama cok onemli.
Benim bakicilik yaptigim zamanin ustunden 11 sene gecti,simdi ogretmenlik yapiyorum ve kendim de anne olmak uzereyim.Simdi benim de bakici tutmam gerekebilir ama ben madalyonun obur yuzunu de biliyorum ve bu tecrubemin bana simdi faydasinin olmasini umuyorum.Herseyden once Allah dogru ve durust insanlar cikarsin karsimiza,cunku karsinizdaki kotu niyetli olursa siz ne de yapsaniz faydasiz.

öncelikle bebeğin hayırlı, sağlıklı doğumun kolay olsun dilerim. sofika, çok güzel açıklamışsın. Üslubunu bilen bir insan olduğun her cümlenden belli. Düşünceni paylaşman ne iyi oldu. Zira hem anne, hem de bakıcı gözüyle yaklaşmışsın.

kızlar hala bakıcı bulamadım çok sıkıntılı zamanlar geçiriyorum...fakat arkadaşlarımızın paylaştığı düşüncelere kaesinlikle katılıyorum

Back
X