Genc kizligimda egitim icin iki yil Londrada kaldim ve bu sure zarfinda bakicilik yaptim,cocuklarina baktigim her aile benden cok memnun kaldi ama ben her aileden ayni derecede memnun olamadim.Samimiyetle soyluyorum ki bakicilarin cocuklarla hic bir derdi olamaz,bu isi yapmayi secmis biri zaten cocuklari seven biridir,sabirli olmak zorundadir.Sorun cikarsa anneden ve bakiciyla iletisimsizlikten cikar.Bakici ile iliski gelin kaynana iliskisine benzer,iki taraf da kirilir bazen,kizar ama soylemez,o birikir birikir ve sonunda ucu cocuklara dokunur.Sizi ne rahatsiz ediyorsa soyleyin,en ufak seyde bile,kendi aklindan bulsun demeyin soyleyin.Samimi olun,bakicinizla yuz goz olmaktan cekinmeyin,siz bakiciyi sadece bir calisan olarak gorurseniz,o da bebeginizi sadece bir is olarak gorur.Aralarinda duygusal bag kurulmasindan korkmayin,hic kimse annenin yerini alamaz,aksine o cocugun hayatinda guvenebilecegi biri daha olur annesinden baska.Bakicinizin hayatiyla ilgilenin,evi ailesi hayati gecmisi ile ilgili sorular sorun,mumkunse ailesini de tanimaya calisin.Ne kadar o insanin hayatina girerseniz,ona hissettridiginiz sorumluluk da o kadar buyuk olur ve size yanlis yapmaya cesaret edemez.
Ev isleri konusunda daha ilk gorusmede ayrintili liste cikarin,yazili olarak.Oyle zamanla bunu da yaptiririm,sunu da eklerim diye dusunmeyin,sorunlarin cogu sizin kucuk dediginiz ama bakiciya agir gelen ev islerinden cikar,degmez.Bulasiklari yika demediyseniz eve gelince niye bulasik yikanmamis diye surat yapmayin mesela.Yada basta ev isi hic onemli degil deyip,e bir supurge tutuversen demeyin.Dedigim gibi basta ayrintili liste yapin ve bunu gorunen bir yere asin,herkes isini bilsin.
Odeme konusunda her zaman titiz davranin,bir gun bile geciktirmeyin.Bayramda seyranda ufak da olsa bir ikramiye verin,yada arada hosh kucuk hediyeler dusunun,nasil olumlu etkileri olabilecegini tahmin edemezsiniz.
Son olarak bence de kamera iyi bir cozum olur,konu sahibi arkadasin yaklasimi da cok dogru bakiciya pesin pesin soyleme konusunda.Eger gizli olursa burda hakliyken bile haksiz duruma dusebilirisiniz.bastan kamera ile izlenecegini acikca soyleyin ve gercekten de izleyin,yanlis bir hareketi varsa aninda uyarin,yine soyluyorum kendi aklindan bulsun demeyin,soyleyin.Iletisim cok ama cok onemli.
Benim bakicilik yaptigim zamanin ustunden 11 sene gecti,simdi ogretmenlik yapiyorum ve kendim de anne olmak uzereyim.Simdi benim de bakici tutmam gerekebilir ama ben madalyonun obur yuzunu de biliyorum ve bu tecrubemin bana simdi faydasinin olmasini umuyorum.Herseyden once Allah dogru ve durust insanlar cikarsin karsimiza,cunku karsinizdaki kotu niyetli olursa siz ne de yapsaniz faydasiz.