bakıcı ve oğlum...

sadecemutsuz

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2013
50
1
286
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, hemen konuya gireyim. Ben çalıştığım için okula giden 10 yaşındaki kızıma ve 4 yaşındaki oğluma bakmaları için bakıcı tutmuştuk. Bir yıldır bakıyordu çocuklara memnun sayılırdım. Taa ki düne kadar, cuma günü karne günü olduğu için kızımla karne almaya gittiğimden o gün izinliydim. Bakıcıya da izin verdim çünkü ben evde olduğumda çocuklarımla başbaşa olmak istiyorum bu benim kendi tercihim. Çocuklar pazartesi annemde kaldılar salı günü geldiler bakıcı pazartesi de izinliydi çocuklar olmadığı için. Salı günü geldi annemde çocukları getirdi benden sonra kahvaltı falan filan derken çocukları biraz parka götürmüşler sonra akşam üzerini saat 5'te annem eve gitmiş. Giderken oğlum uyuyormuş, kızımda anneannesi gittikten sonra arkadaşlarıyla oynamak için bahçeye inmiş. Oğlum uyanınca bakıcı onu da bahçeye çıkarmak için üstünü giydirecekken oğlum tabii anneanesini göremeyince ablasına evde olmayınca o sıra sanırım biraz huysuzlaşmış. Bakıcı da azarlamış oğlumu, oğlum da vurmuş bakıcıya bakıcıda oğlumun suratına vurmuş. Akşam iş çıkışı gittim bahçedelerdi bakıcı kendisi söyledi ilk kez vurdum vallahi bugün bak kendim söylüyorum dedi. Ben şok oldum ama orada milletin içinde de bir şey demek istemedim. Sabah geldi elini yıkadı banyoda ben mutfaktaydım çocuklar duymasın diye orada konuşmayı tercih ettim. Tam pardösüsünü çıkartacaktı abla çıkarmadan biraz konuşalım dedim. Geldi dün sen bana giderken bir şey söyledin o an bir şey söyleyemedim çünkü hiç beklemediğim bir şeydi ama sabaha kadar uyuyamadım. Evet benim çocuğumun da sana vurması hoş değil ama adı üstünde çocuk daha 4 yaşında sen de ona tokatla karşılık verirsen nasıl bir eğitim olacak bu dedim. Kusura bakma ama ben bugüne kadar gözüm arkada kalmadan gidiyordum bugünden sonra güvenim sarsıldı bu şekilde devam edemeyeceğiz dedim. Zaten kendi yaşıtlarıyla oynaması daha iyi olacak o yüzden yaz bitiminde kreşe vereceğiz. 1-1 buçuk ay babaannesi bakacak sonra tatile gideceğiz filan o şekilde idare edeceğiz dedim. Helalleştik ve gitti. Dün de parkta annem söyledi, bir çocuk ekmek yiyordu, bakıcı bak milletin çocuğu kuru ekmek bile yemiyor bu çocuklarda evde her şey var yine de yemiyorlar demiş. Kızımda teyze onun içinde kaşar vardı ben gördüm demiş, ne kaşarı nerenden uyduruyorsun kaşar sensin filan demiş ortada hiçbir şey yokken (ki ben bu tarz konuşmaları yanımda hiç duymadım kızımda sanırım unutuyordu hiç bahsetmiyordu) ben bir şey demedim sonra bırakır filan bana niye karıştın dersiniz diye dedi. Keşke söyleseydin anneanne olarak ikaz etmek senin en doğal hakkındı ama karışmak istememişsin dedim. Bütün gece çok düşündüm acaba bir kez affedilebilir mi diye ama tekrarlanmayacağının da garantisi yok ki, siz benim yerimde olsanız sizde aynı şekilde mi davranırdınız? Şimdiden okuyup yorumlayan herkese teşekkür ederim.

valla bende olsam aynı senin gibi davranırdım..
çocuk vurdu diye karşılık verilirmi.....
kızınla konuşma şeklide hoş değil...

Hadi vurduğunu itiraf etmiş dürüst olmuş, iyi biri olduğuna inanıyorsanız affedersiniz (ki ben etmem)
Ama kızınıza ettiği laf nedir ya?
Ne demek "kaşar sensin" küçük kıza. Çok ayıp...

Merhaba canim,

Oncelikle gecmis olsun…insan herseye katlanabiliyorda iyi kotu..soyle gozun arkada ise gitmek yok mu??? Cok berbat bir duygu..heleki bu durumda…

Neden affetmek istiyorsunuz? Herkes bir hata yapabilir dogru ama boyle bir hatanin telafisi var mi? kaldiki cocuga vurma hakkini nerden aliyor sevgili bakiciniz? Sonucta parasiyla yapmiyor mu bu isi? Madem oyle adam gibi yapsin isini. Bu is aile ici siddet veya aldatma gibi bana kalirsa…1 defa yapan tekrarinida yapar diye dusunuyorum. Birde cocugunuz anlatmiyorsa hic birseyi nerden haberiniz olacak? Ise geleceksin ama evde o bakiciyla cocuklariniz yanliz olacak, sizse acaba aynisini yapar mi diye dusuneceksiniz. Kafayi yememek elde degil.

Dedigin gibi adi uzerinde cocuk, vurmustur ne yapabiliriz…benim bebegim bile 7-8 aylik arada bir sacimizi yoluyor vuruyor bize…ne yani simdi iki tanede ben mi patlatayim cocuga??? Cocuk o cocuk…madem sevmiyor meslegini baska bir is baksin hanfendi…cocuklarimiz gozbebeklerimiz..ne kadar zor baskasina emanet etmek zaten, birde boyle guveni suistimal ediyorlar ya iyice guven muven kalmiyor kimseye.

Her ne olursa olsun emanet cocuk, vurulmamasi gerekir. Imkaniniz varsa baska bir bakici tutun ya da baska bir sekilde halletmeye calisin…korkulu ruya gormektense uyanik kalmak her zaman iyidir.

Merhaba canim,

Oncelikle gecmis olsun…insan herseye katlanabiliyorda iyi kotu..soyle gozun arkada ise gitmek yok mu??? Cok berbat bir duygu..heleki bu durumda…

Neden affetmek istiyorsunuz? Herkes bir hata yapabilir dogru ama boyle bir hatanin telafisi var mi? kaldiki cocuga vurma hakkini nerden aliyor sevgili bakiciniz? Sonucta parasiyla yapmiyor mu bu isi? Madem oyle adam gibi yapsin isini. Bu is aile ici siddet veya aldatma gibi bana kalirsa…1 defa yapan tekrarinida yapar diye dusunuyorum. Birde cocugunuz anlatmiyorsa hic birseyi nerden haberiniz olacak? Ise geleceksin ama evde o bakiciyla cocuklariniz yanliz olacak, sizse acaba aynisini yapar mi diye dusuneceksiniz. Kafayi yememek elde degil.

Dedigin gibi adi uzerinde cocuk, vurmustur ne yapabiliriz…benim bebegim bile 7-8 aylik arada bir sacimizi yoluyor vuruyor bize…ne yani simdi iki tanede ben mi patlatayim cocuga??? Cocuk o cocuk…madem sevmiyor meslegini baska bir is baksin hanfendi…cocuklarimiz gozbebeklerimiz..ne kadar zor baskasina emanet etmek zaten, birde boyle guveni suistimal ediyorlar ya iyice guven muven kalmiyor kimseye.

Her ne olursa olsun emanet cocuk, vurulmamasi gerekir. Imkaniniz varsa baska bir bakici tutun ya da baska bir sekilde halletmeye calisin…korkulu ruya gormektense uyanik kalmak her zaman iyidir.

Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet söylediklerinde çok haklısın bende o yüzden devam etmeyi düşünmedim. Eşim bir an kararsız kaldı o da mecburiyetten ama ben eşime kesin bir dille böyle bir şeyi bir kez affedersek ikincisinin önünü açmış oluruz, şiddet bu başka bir şeye benzemez. Kadın bir de şöyle bir dokundum diyor, oğlumsa biraz acıdı anne orta vurdu diyor yavrum, ağlayacaktım ama gözlerimi tuttum ağlamamak için çünkü beni dışarıya çıkarmaz diye diyor kıyamam kuzuma. Bende şiddetin hafif ağırı olmaz şiddet şiddettir bugün hafif vurdun yarın daha fazla vurmayacağının garantisi var mı ki benim güvenim bu denli suistimal olmuşken dedim sustu kaldı. Kayınvalidem yakın önceden bakmak istemedi bakamam diyordu dün akşam eşim gidip anne ve babasıyla konuşmuş hiç vicdanınız sızlamıyor mu bu olanlara demiş torunlarınız bunlar sizin 2 ay idare etsen bir şey olmaz paramızla rezil olduk. Ben artık 1500-2000 lira bile vermeye razıyım ama bu kaçıncı kadın hepsinden bir darbe aldık yeter artık demiş. Zaten okullar açıldığında kayınpederim memur onların kreşleri var fiyatları da bayağı uygun oraya müracaat edeceğiz dedesi servisle gidiyor zaten o götürüp getirecek Allah razı olsun. Kızımın okulu da bu sene tam gün oluyormuş ki tam gün olmasa bile yarım gün babaannesinde kalabilir 10 yaşında onun bir zorluğu yok zaten. Kısmetse önümüzdeki sene ilkokulu bitiriyor. Ortaokul için zaten tam gün bir okula vereceğim böylelikle daha rahat olacağız. En azından çocuklarım çok rahat olacak. Uzun bir aradan sonra bugün ilk kez babaannesine bırakıp işe geldiğimde içimin çok rahat olduğunu hissettim ya bu bana yeter.

sen aslında genede cok olgun davranmıssında şöyle söyliyim ben napardım bılmıyorum ama cocuguma vuran elı kırarım yanı
affetmek söyle dursun :47:

Çok olgun davranmışsınız affetmek ne demek ?
Benım çocugum yok kardeşim olarak dusunuyorum vurucak ve kaşar dıycek
ne ailem nede ben o kadının heralde ne eli kalırdı ne dili.

Back
X