- Konu Sahibi sadecemutsuz
Merhaba arkadaşlar, hemen konuya gireyim. Ben çalıştığım için okula giden 10 yaşındaki kızıma ve 4 yaşındaki oğluma bakmaları için bakıcı tutmuştuk. Bir yıldır bakıyordu çocuklara memnun sayılırdım. Taa ki düne kadar, cuma günü karne günü olduğu için kızımla karne almaya gittiğimden o gün izinliydim. Bakıcıya da izin verdim çünkü ben evde olduğumda çocuklarımla başbaşa olmak istiyorum bu benim kendi tercihim. Çocuklar pazartesi annemde kaldılar salı günü geldiler bakıcı pazartesi de izinliydi çocuklar olmadığı için. Salı günü geldi annemde çocukları getirdi benden sonra kahvaltı falan filan derken çocukları biraz parka götürmüşler sonra akşam üzerini saat 5'te annem eve gitmiş. Giderken oğlum uyuyormuş, kızımda anneannesi gittikten sonra arkadaşlarıyla oynamak için bahçeye inmiş. Oğlum uyanınca bakıcı onu da bahçeye çıkarmak için üstünü giydirecekken oğlum tabii anneanesini göremeyince ablasına evde olmayınca o sıra sanırım biraz huysuzlaşmış. Bakıcı da azarlamış oğlumu, oğlum da vurmuş bakıcıya bakıcıda oğlumun suratına vurmuş. Akşam iş çıkışı gittim bahçedelerdi bakıcı kendisi söyledi ilk kez vurdum vallahi bugün bak kendim söylüyorum dedi. Ben şok oldum ama orada milletin içinde de bir şey demek istemedim. Sabah geldi elini yıkadı banyoda ben mutfaktaydım çocuklar duymasın diye orada konuşmayı tercih ettim. Tam pardösüsünü çıkartacaktı abla çıkarmadan biraz konuşalım dedim. Geldi dün sen bana giderken bir şey söyledin o an bir şey söyleyemedim çünkü hiç beklemediğim bir şeydi ama sabaha kadar uyuyamadım. Evet benim çocuğumun da sana vurması hoş değil ama adı üstünde çocuk daha 4 yaşında sen de ona tokatla karşılık verirsen nasıl bir eğitim olacak bu dedim. Kusura bakma ama ben bugüne kadar gözüm arkada kalmadan gidiyordum bugünden sonra güvenim sarsıldı bu şekilde devam edemeyeceğiz dedim. Zaten kendi yaşıtlarıyla oynaması daha iyi olacak o yüzden yaz bitiminde kreşe vereceğiz. 1-1 buçuk ay babaannesi bakacak sonra tatile gideceğiz filan o şekilde idare edeceğiz dedim. Helalleştik ve gitti. Dün de parkta annem söyledi, bir çocuk ekmek yiyordu, bakıcı bak milletin çocuğu kuru ekmek bile yemiyor bu çocuklarda evde her şey var yine de yemiyorlar demiş. Kızımda teyze onun içinde kaşar vardı ben gördüm demiş, ne kaşarı nerenden uyduruyorsun kaşar sensin filan demiş ortada hiçbir şey yokken (ki ben bu tarz konuşmaları yanımda hiç duymadım kızımda sanırım unutuyordu hiç bahsetmiyordu) ben bir şey demedim sonra bırakır filan bana niye karıştın dersiniz diye dedi. Keşke söyleseydin anneanne olarak ikaz etmek senin en doğal hakkındı ama karışmak istememişsin dedim. Bütün gece çok düşündüm acaba bir kez affedilebilir mi diye ama tekrarlanmayacağının da garantisi yok ki, siz benim yerimde olsanız sizde aynı şekilde mi davranırdınız? Şimdiden okuyup yorumlayan herkese teşekkür ederim.