bebeğim 11.5 aylık ve bugüne kadar kendim baktım..yan komşum S.A yı, ben işe başladıktan sonra bebeğime bakacak diye düşündüm ve hiç başka bakıcı bile bakmadım... S.A aynı zamanda eşimin hemşerisi uzaktan da olsa akrabalıkları var,eşiylede aynı dairede çalışıyoruz..
bebeğim 6 aylıkken S.A ya bebeğime bakarmısın diye teklif ettiiğimde bakarım tabii..ama buradki fiyatları tam bilmiyorum ikimizde araştıralım ortak noktada buluşuruz diyip konuyu kapatmıştık..sağolsunlar bebeğimi çok seviyolar bende bunu gördüğüm için işim olduğunda gönül rahatlığıyla 2,3 saat bırakabiliyordum. işe başlamama 1 ay kala fiyatıda netleştirelim diye konuşmaya gittiğimde kendimcce gerekçeleriyle bir fiyat teklifinde bulundum, istersen eşinlee bi konuş sanada uygun sa bu fiyatta anlaşalım dediğimde, paranın önemli olmadığını önemli olan bebek falan diye konuşunca bende her emeğin bir bedeli oldduğunu tabikide hakkını almasın diye konuştuk ve anlaştık..bugün ise gelip bana ben daha önce hiç fiyat sormadım etrafta arkadaşlar şu kadara bakıyo, benim ücretimde okadar olmazmı diyince tavrından dolayı sinirlendim..daha işe başlamadan para göz olduğunu belli etmesi beni endişelendirdi..sanki şantaj yapar gibi ne kadar para o kadar çocuk bakımı gibi..bu davranışından dolayı şimdi S.A ya sırtımıda çeviremem, işe başlamam 15 gün var..sizde bundan sonraki tutumum nasıl olmalı..
Yanlış anlama ama verdiğin ücret piyasadan düşükse kadın haklı derim. Komşu çocuğunu sevip günde 1-2 saat ilgilenmek başka bir başkasının çocuğunu görev gibi sabah 8 akşam 5 ilgilenmek başka. Ama verdiğin ücret piyasa fiyatıysa başka bakıcı da bakabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?