bakıcı ve parası...

ayed

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2010
37
0
36
Ankara
bebeğim 11.5 aylık ve bugüne kadar kendim baktım..yan komşum S.A yı, ben işe başladıktan sonra bebeğime bakacak diye düşündüm ve hiç başka bakıcı bile bakmadım... S.A aynı zamanda eşimin hemşerisi uzaktan da olsa akrabalıkları var,eşiylede aynı dairede çalışıyoruz..
bebeğim 6 aylıkken S.A ya bebeğime bakarmısın diye teklif ettiiğimde bakarım tabii..ama buradki fiyatları tam bilmiyorum ikimizde araştıralım ortak noktada buluşuruz diyip konuyu kapatmıştık..sağolsunlar bebeğimi çok seviyolar bende bunu gördüğüm için işim olduğunda gönül rahatlığıyla 2,3 saat bırakabiliyordum. işe başlamama 1 ay kala fiyatıda netleştirelim diye konuşmaya gittiğimde kendimcce gerekçeleriyle bir fiyat teklifinde bulundum, istersen eşinlee bi konuş sanada uygun sa bu fiyatta anlaşalım dediğimde, paranın önemli olmadığını önemli olan bebek falan diye konuşunca bende her emeğin bir bedeli oldduğunu tabikide hakkını almasın diye konuştuk ve anlaştık..bugün ise gelip bana ben daha önce hiç fiyat sormadım etrafta arkadaşlar şu kadara bakıyo, benim ücretimde okadar olmazmı diyince tavrından dolayı sinirlendim..daha işe başlamadan para göz olduğunu belli etmesi beni endişelendirdi..sanki şantaj yapar gibi ne kadar para o kadar çocuk bakımı gibi..bu davranışından dolayı şimdi S.A ya sırtımıda çeviremem, işe başlamam 15 gün var..sizde bundan sonraki tutumum nasıl olmalı..

Ben Olsam O kisiye baktirmazdim , dedikleri birbirini tutrmuyor , annen ve ya kaynanan bakamazlarmi acaba . ?
ve ya bir kresle gorussen ..

Yanlış anlama ama verdiğin ücret piyasadan düşükse kadın haklı derim. Komşu çocuğunu sevip günde 1-2 saat ilgilenmek başka bir başkasının çocuğunu görev gibi sabah 8 akşam 5 ilgilenmek başka. Ama verdiğin ücret piyasa fiyatıysa başka bakıcı da bakabilirsin.

bebek bakımında güven çok önemlidir yan dairede oturuyor olması eşinle uzaktan akraba olmaları ve bebeği tanıması..bunlar önemli artılar; başta hiç parayı söz konusu etmeyip şimdi de farklı bir tavır alması doğru degil. Ancak ilk saydığım artılardan dolayı kestirip atmayıp bi denemende fayda var. Ben olsam o bayanla anlaşma yoluna giderdim.

yok canım benim verdiğim fiyat ne fazla nede az..kendi evinde bakanlarla çocuğun evinde bakanların fiyatının ortasında..hayır benim bozulduğum nokta para önemli değil diyipte en baştan beri çocuğumu ona vermem için sürekli ilgi gösterip sonra da çıkıp fiyatı yükseltmesi...

Bakıcıdan dolayı çok dertli biri olarak bence açık açık konuşun benim verebileceğim bu kadar diye.. artı avantajlarını anlatın sizinde çok avantajınız var fakat bakıcılar sanki kendi avantajını görmek istemiyor. Komşuluk olayı gerçekten hem zor hemde avantajlı.. bende yaşadım.. Allah yardımcınız olsun..

hemen kestirip atma canım sadece kafana takılan bu son olaysa. bak büyük ihtimalle onu eşi ya da bir başkası gazladı hem de araştırıp etmeden. falanca şu fiyata çalışıyor sen ne o fiyata gibisinden... al karşına açıkça de "başta böyle böyle dedin, ben senin hakkına yiyecek değilim araştırdım" buna tepkisi ne olacak ona bak derim.

çocugunuza bakacak sonuçta maddi şeylerinde konuşulmasının sakıncası yok. Siz nasıl görmek istiyorsanız karşınızdaki de odur.

birde kendini o kadinin yerine koy, ben o kadinin yerinde olsam aynisini derdim, neden yani, herkes bir çocuga bakip benden fazla alsinki? temizlik yapanlar içinde bu geçerli, ayni i$i yapipta neden daha az kazansinki?

etrafınızda çocuğunuza bakabilecek farklı bir alternatif yoksa, ona muhtaç olduğunuzu biliyorsa blöf yapıyordur. naslsa kabul etmek zorunda gibi. benim ilk bakıcımbebeğime 5 hafta baktı. baktı gördü zor durumdayız. yaadığımız şehirde hiç akrabamız yok. ben ona birgün çocuğun yanında örgü örme sadece bebeğimle ilgilen dedim. ertesi gün ban çok zoruma gitti en bırakmak istiyorum dedi. ben de tamam diyip bir hata süre ver. dedim. bir hafta sonra başkasını buldum. parasınıgünü günününe hesapladım. akşam eve gidince bak dedim ben başka birini buldum ücretin bu dedim. bunun surat allak bullk oldu, ay kimi buldun, çocuğa yi bakar mı falan başladı. yani bana blöf yapmış. nasılsa bulamaz diye. ama bakmadım gözünün yaşına. gitti. bunlar böyle. bencetaviz verme.

ya ben nedense kadının tavrında bir acaiplik görmedim..
o da haklı olarak öncelikle piyasa araştırması yapmış ve kendince fikrini söylemiş.. bedava bakacak değil..ya da piyasanın altında da bakcak değil..emeğinin karşılığı olmalı..
siz sadece öncesinde birşey demeden sonradan şu kadara bakılıyor bende öyle yapsam olmaz mı diye fikir söylemesi sizi şaşırtmış daha çok..ama bunda da bişey yok ki..sessiz mi kalmalıydı ki.
yani..bence siz tekrar iyi bir düşünün...

Güvenilecek insan bulmak zor heleki çocuğunuzu teslim edeceğiniz kişi ise bu dahada zor ve çocuğun o kişiye alışık olması onun yanında huzurlu olmasıda ayrı konu bu açıdan bakılırsa ve zırt pırt bakıcı değiştirmek durumunda kalıp çocuğunuzun psikolojisinin bozulmasını istemiyorsanız ayrıca kadınında emeğinin hakkı olanı piyasan fazla değilde piyasa kadar olanı istediğini düşünürsek ona baktırmanız bence en mantıklsı ve doğru olanı herkez hakkının karşılığını almak ister bu en yakınınz bile olsa buna alınmayın bence gününü çocuğunuza verecek bunu unutmayın...

bu zamanda güvenilecek birini bulmak zor komuşu olmanız da büyük avantaj bu bayanı iyti tanıyıp güveniyorsanız bence anlaşmaya bakfiyat konusunda da büyük ihtimalle ona akıl verenler olmuştur.herkes şu kadara bakıyor sen niye az alasın gibisindenkomşunla açık açık konuşup orta yolu bulabilirsin

güveniyorsanız başka çareniz yok demektir.. sonuçta canınızı emanet edeceksiniz..
tatlı bir pazarlık yaparsınız ortak nokta bulunur.. canınızı sıkmayın..
ben eski bakıcımdan çok memnundum. canımı istese verirdim..bir cumartesi gunu yarım gün bakmak için bana naz yaptı..
cumartesi gunumu sana ayarlayamam dedi..ve ona muhtaç olduğumu biliyordu..2 yıl canıma canım gibi bakmıştı.. ama paragözdü.. 1 liranın hesabını yapardı.. cuma kırıldım cumartesi ondan daha iyisini buldum.. sonuçta paramla kimsenın nazını çekemem dedim..
allah sizinde yardımcınız olsun. hayırlısı olur inşalah..

Eş dost aracılığıyla mı bakıcı buldunuz? Ben de şu an İstanbul'da tüm gün bebek bakıcısı arıyorum? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

bence anlaşmaya çalış.ama kendi şartlarınıda öne sür.öyle aklına estikçe zam istemesin yada yarı yolda bırakmasın.

Bebeği ne kadar sevse de kendi çıkarını düşünmek zorunda bence. Öz kardeşiniz olsa çıkar düşünmez ama sonuçta elalem.

Fedakarlık yapacak konumda değil. Öyle birşey de beklemeyin zaten. Bebek bakmak kolay değil ki.

Keske öngördüğünüz rakamı ve onun istediğini yazsaydınız daha iyi değerlendirirdik.

Size bakarım deyipde sonradan para konusunda anlaşamamız çok düşükse bundan dolayıdır. Çevreyide araştırmış sorup sordurduysa. Etrafımda çocuk bakanlar bütün gün 800 ile 900 arası değişiyor. buna cmt pazar dahil olup olmayanda var. Bir bebeğin bütün sorumluluğunu almak hakkaten parayla ölçülemez, ama parayada ihtiyacı varsa da istediği fiatı belirtmemişsiniz ama eğer düşükse bende bakmazdım. Yanlış anlamayın sadece fikrim bu. Allah yardımcınız olur inşallah. sizde haklısınız belki, kolay değil onu başkalarına bırakıp gitmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…