Bakıcı

adyton

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
38
17
288
İstanbul
Merhaba
5 yaşında bir kızım var bu sene ana sınıfına başlayacak
Ben çalıştığım için bu güne kadar bakıcı tarafından bakıldı
şimdi okula başlayacak ancak tam gün mü yarım gün mü göndermeliyim karar veremedim bir türlü
tam gün çok fazla mı gelir çocuğa
yarım gün gönderirsem yarım günde bakıcı bakmaya devam edecek
benim durumumda olanlar neler yapıyor
ne tavsiye edersiniz?

5 yaşını bitirmiş tam gün neden fazla gelsin ki ?

Bence yaşı büyükmüs tam gün gidebilir.
Ama tam günden kastıniz sabah 8 akşam 7 olmamalı yani..

Ama sabah 9, 4 arası gibi bir süre ise gidebilir..

bi yandan sabah uykusunu alır yemeğini yer öğlen okula gider diyorum ancak bakıcının maaşını kesemiyorum yarım gün oda yemek ve temizlik yapacak
tam gün giderse masraflarım azalıyor bakıcıya para vermiyeceğim için
çok arada kaldım

Deneyin. Bir gün yarım (sizin evde olduğunuz bir gün), bir gün tam gün gönderin. Sonra okulla konuşun uyum sürecini, çocuğunuzu gözlemleyip kararınızı verin. En iyisi bu gibi.

maddi olarak mümkünse yarım gün yeterli ana sınıfı için yarım günde bakıcı bakar.
tüm gün gün gitmesinde de bir mahsur yok bence.

tam gün ver bence orada zaten uyutuyorlar saatli her şeyi yemeği oyunu mis gibi evde tek başına olacağına arkadaşlarıyla olsun bakıcının ona ne katkısı olacak ki

Dogru bir anaokulu seçtiğiniz düşünüyorsanız 8-5 gitmesi hiç bir sorun çıkarmaz .Zaten 5 yasa kadar evde bakıcı ile olmuş .Artık kendi yaşıtları ile vakit geçirmek eğitim almak en doğal hakkı .saatleri uzun bulup sıkılır mi diye dusunmeyin .bir mufredat var o uygulaniyor gönül rahatlığı ile göndermeniz tavsiye ediyorum .

hortlayan eski bir konu daha ellerinizden öper........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…