Bakıcım çocuğuma istemeyerek mi bakıyor?

Bakıcınız olması, sizin salı ve cuma haricinde kafanıza estiginde ya da işiniz çıktığında bırakayım da baksın anlamına gelmez.Kimsenin kimseyi hazır olda bekleme gibi bir durumu olamaz ve kimse de karşındakinden bunu bekleme lüksüne sahip olmamalı..Baştan öyle konuştuk diyorsunuz da sonuçta bir çalışan olduğu için mesai saati dışı gelen birseyden hoslanmamasi çok normal. Ben de öğretmenim, mesai saatleri dışında herhangi birşey çıktığında;kurul toplantısı,zümre toplantısı vb.hiç de hoşlanmıyorum bu durumdan.Bu açıdan bakarsanız sanırım biraz daha anlarsınız..

Bunu senebaşında konuştuk kabul etti. Çabuk hasta olan bir çocuk korkuyorum götürmeye.

Bunu ona söylediniz mi? "Baştan böyle böyle konuştuk, baştan kabul etmiştin, ama şimdi her defasında bir bahane söylüyorsun. Ben ücreti baştan öyle anlaştık diye bu kadar demiştim. Eğer hafta sonları bakma olmasın dersen anlaşmayı yeniden düzenleyelim. Daha önce anlaştığımız gibi ara sıra hafta sonu bakmalı olursa yine normal ücret, ama ara sıra da olsa hafta sonu bakma olmayacaksa ücret bu kadar" deseniz iyi olabilir. Kuralları net belirleyin bence. Ayrıca, içinize sinmiyorsa, yeni bir bakıcı arayabilirsiniz. Başka bir komşu da olabilir bu.

Son düzenleme:
sureklı extra işler çıkarıyorsunuz kadına sınavım mısafırım alışverışım...
hayatını satın almışsınız resmen. kaç para verdıgınızı de merak ettım ayrıca

ponyooo, post: 45154925, member: 481108"]sureklı extra işler çıkarıyorsunuz kadına sınavım mısafırım alışverışım...
hayatını satın almışsınız resmen. kaç para verdıgınızı de merak ettım ayrıca[/QUOTE]
Evet çok bıraktım. Sınavda görevim çıkmadı bırakmadım. Benim misafirimin geldiği gün onunda geldi bırakmadım. Bugünde gitmedik zaten .

insomnia41 .!.:
Bakıcınız olması, sizin salı ve cuma haricinde kafanıza estiginde ya da işiniz çıktığında bırakayım da baksın anlamına gelmez.Kimsenin kimseyi hazır olda bekleme gibi bir durumu olamaz ve kimse de karşındakinden bunu bekleme lüksüne sahip olmamalı..Baştan öyle konuştuk diyorsunuz da sonuçta bir çalışan olduğu için mesai saati dışı gelen birseyden hoslanmamasi çok normal. Ben de öğretmenim, mesai saatleri dışında herhangi birşey çıktığında;kurul toplantısı,zümre toplantısı vb.hiç de hoşlanmıyorum bu durumdan.Bu açıdan bakarsanız sanırım biraz daha anlarsınız..
O zaman deseydi sene başında hsonu bakamam diye bende başkasını bulurdum.

A anabel lee lütfen kendinizi burda yormaya devam etmeyin, hanımla tekrar bir anlasmanizi gözden geçirin,basta hafta sonunu dahil ettiğiniz için ücreti aşağıya çekip, haftasonları veya haftaiçi ekstralariniz için saatli ücret ödeyin. Göreceksiniz ki bahaneler azalacak, yineliyorum, kadının ekstralari kabul etmeme hakkı var, yok derse siz de bozulmayin. Onceden konusun ekstra durumlari. Ya da bir sonraki gün eksik saat çalışsın. Bu kadar basit aslında. Biz yıllardır bu şekilde götürüyoruz.

Misafir geldiğinde çocuğunuzun yanında bir kişi daha olması çok önemli, onda bırakmayın ama o size gelsin. Benim başıma gelenler hep misafir varken oluyor.

Başından konuştuysanız o da kabul ettiyse tavrı hoş değil. Ancak o da sizin her dk elinizin altında bi insan değil bunu beklemek de hata. Bi gün önceden söylersiniz kadın da ona göre işini gücünü ayarlar tüm hayatını size endeksleyecek değil ya eğer her dk sizin bakıcılığınızı düşünecekse o kadının hiç başka planı hayatı olmayacak mı. Ama siz önceden söyleyip mırın kırın duyuyorsanız tekrar bu ekstra furumları konuşun bence

valla ben bugün rica ettim. eşim direksiyon çalıştıracak kızımı benim sürdüğüm arabaya henüz bindirmek istemiyorum dedim. oda benim bu fikrime hak veriyor zaten :D neyse hastaymış biraz uzanıyormuş. bırakmıyım o zaman götürürüm gökçeyide dedim. yok ya evde benim çocuklarda var zaten onlar oynar zaten gökçe ile dedi iki saat baktı sağolsun. benim verdiğim ücret devlet sırrı değil söylüyüm 500 lira sabah sekiz akşam 5 bakıyor haftada beş gün. niğde için standart ücret bu. kendi evinde bakıyor. izinli olduğu zamanlarda asla maaştan kesinti yapmam ayıbıma gider. sanırım o yüzden bakıcı annemizde hiç sorun etmez bazen mesai dışında bakmayı. hatta az evel gökçeyi alırken yarın çalışrsanız direksiyon gene getir dedi :)

Komşu olduğunuz için nazı geçiyor bence.Ama ücreti baştan fazla vermek yerine bıraktığınız gün başı ucretlendirmek daha mantıklı.Bizim komsumuz öyle yapıyor.Fiyat sabit ama ek mesaide fazla para veriyor

Ücreti merak ettim çok..Ya az veriyo söylemiyo tepki almamak için ya da gerçekten çok veriyo başka bakıcılara örnek olmamak için söylemiyo.Ama bana niyeyse çok cüzzi bir rakam geldi verilen ücret.Konu sahibinin kendi bakış açısına göre çok sanırım..

Komsudan bakici olmaz. Komsuluk iliskilerine para bulasmamali, kimse isteyerek her dk bakmaz zaten. Komsu yerine isi gercekten bakicilik olan birini bulun bence. Biz simdiden arastiriyoruz.

valla ben bugün rica ettim. eşim direksiyon çalıştıracak kızımı benim sürdüğüm arabaya henüz bindirmek istemiyorum dedim. oda benim bu fikrime hak veriyor zaten :KK70: neyse hastaymış biraz uzanıyormuş. bırakmıyım o zaman götürürüm gökçeyide dedim. yok ya evde benim çocuklarda var zaten onlar oynar zaten gökçe ile dedi iki saat baktı sağolsun. benim verdiğim ücret devlet sırrı değil söylüyüm 500 lira sabah sekiz akşam 5 bakıyor haftada beş gün. niğde için standart ücret bu. kendi evinde bakıyor. izinli olduğu zamanlarda asla maaştan kesinti yapmam ayıbıma gider. sanırım o yüzden bakıcı annemizde hiç sorun etmez bazen mesai dışında bakmayı. hatta az evel gökçeyi alırken yarın çalışrsanız direksiyon gene getir dedi :)
Aynı ücreti veriyoruz. Dört gün baktığı saatler değişiyor ama sizden daha az. Bakıcım 400 istedi. Bire giden oğlumda bazı günler bizi orada bekliyor iki üç gün falan. Ücret açısından bulunduğumuz yerde en yüksek parayı o alıyor. Mesele o değil. Keşke sene başında extra bakamam deseydi bende ondan öyle bişey talep etmezdim.

para veriyorum ulan ben diyerek aklına estikçe,keyfi şekilde takılmak için zamanlı zamansız çocukları bırakıyorsan tabiiki bir yerden sonra isteksizlik başlar.

[QUOTE="jasse, post: 45157759, member: 59764anlıyorum.eriyorum ulan ben diyerek aklına estikçe,keyfi şekilde takılmak için zamanlı zamansız çocukları bırakıyorsan tabiiki bir yerden sonra isteksizlik başlar.[/QUOTE]
Evet öyle yapıyorum. Çocuklar hep orada hiç almıyorum

Back
X