Bakicim tarafindan dolandirildim

Buluşun ve konuşun olan biten herşeyi ve kaydedin,mahkemede gösterin

Vay arkadaş uyanıklıkta son nokta :KK57: parayı herhalükarda vericekisiniz galiba devlete vermeyi tercih ederim çok can sıkıcı :KK12:

Aynen canım bi bakıver. İnşallah kurtulursun borcundan.
Ay kimseler borçlu olmasın ya bende devlete borçlulardanım:olamaz:
Bize bir anda çıktı, SSK dan, Bağ-Kur'a geçtik, 1 sene sesleri çıkmadı, bir anda 1 senelik borç eklediler öyle olunca tabi pat diye ödenmiyor.
Neyse ki ara ara af geliyor, en azından ceza ödemiyoruz :-)

Davamız 18 aydir suruyor onun yuzunden 4 bin tl de avukata verdim. Bana sgk cezasi cikarsa 36 ay carpi 2 asgari ucret ceza cikacak yani 200 bin civari
İnanırım valla bu konularda cezalar çok sert. Peki avukat ne diyor? sizin tutunabileceğiniz bir dal var mı? iyi bir savunma bulabiliyor mu? 18 aydır delilleri mi topluyorlar acaba uzun süre. umarım bir yolunu bulup en az cezayla kurtulursunuz geçmiş olsun

Ayy bende üst kat komşuma arada gelmesi için teklifte bulunacaktım. Kimsem yok ihtiyacım olursa diye.korktum açıkçası. Arada bir gelse dorun çıkarırmı. Dul kadın. Durumuda iyi değil o baksın bari dedim. :{ korktum valla.başıma böyle birşey gelmemsi için ne yapmalıyım. Uzun süreli düşünmüyorum ben zaten biraz büyüyene derdi geçene kadar. Zaten evdeyim ben. Sadece uykusuzluktam sütün kesilir diyor diye yardım için çağıracaktım.

benzerini apartman görevlisinde yaşadık. önce istemedi, birçok yerde daha çalışıyor diye. sonra sizi şikayet ederim, elden para verin dedi. defi bela kabilinden para toplayıp verdik, elindende yazılı kağıt aldık öyle kurtulduk.
helal ettik mi hayır.

ee siz de bizde çalışmadı diyin ozaman
bi kere bankaya para yatırmışssınız almıştık işe anlaşamadık yine de maaşının tamamını verdik ama deneme süreci olduğu için sigorta olayına girmedik diyin
o da çalıştığını kanıtlasın

Yani bu konularda pek bilgim yok ama calistigini nasil ispatlayacak ki? 1 ay çalıştı çıktı deyin mahkemede
Bu kez de "hizmet tespit davası" açar. belki de açmıştır. yıllarca sürebilir bu tür davalar, tam bir şanssızlık. Çalıştığını ispatlama işi de büyük ihtimalle sgk müfettişlerine kalabilir. Belki de kadın işini sağlama almıştır, ne bileyim düzenli olarak birkaç kez aynı taksiyle konu sahibinin evine gidip gelir, taksiciyi şahit olarak gösterir, komşuları, belki çocuğu parka götürüyorsa parktan tanıştığı kişileri şahit gösterir, esnafı gösterir. 3 yıl az değil. İllaki kendine şahitler oluşturmuştur, bu işlere soyunan bir insan, minareyi kılıfına uydurur diye düşünüyorum. Konu sahibinin Allah yardımcısı olsun

Tsk ederim inanin ben bunu hak edecek hic birsey yapmadim sgk da bastan zorunlu degildi zaten zorunlu olduktan sonra 7 ay calismis bizde. Ama ceza cikarsa 36 aylik cikacak nasil kanunlarsa anlamadim
hayır ben öyle bilmiyorum. yasda cıktıgı tarihten itibaren olan zamandan sorumlusunuz.
onu da nereden biliyorum. ben istege baglı sgk yaptyırmıştım ( yıllar once -bekardım ) sonra torba yasa ile babalar kızlarına tekrar bakabilir yasası yeniden cıktı. istege baglıya dilekce vermem gerekmedigini babamın üzerine geçiş yaptıgımda digerinin otomatik kesildigini söylemişler. iyi madem demiştim. sonra işe girdim, evlendim. işten ayrıldım. eşimin üzene gectim ( sgk olarak ) birdden bire yıllar sonra bana istege baglıdan borc cıktı.
gittik dilekce verdik. ispat ettim ve cok az bir ceza ödeyerek bu işi halletim. atıyorum gecmiş zaman rakamı unuttum ama 10 bin tl ise verecegim 1.000 tl verdim.
cunku isbat belgem 2 veya 3 ay sonrasına aitti. nerden dönersek kar dedik. o cezayı odedim.
bence siz bir avukata veya mil müşavire danışın.

ay ne yüzsüz insanlar var.
bunlar yüzünden insanlarda iyi niyet kalmayacak, gerçekten ihtiyacı olanlara hep ön yargı ile yaklaşılacak ya ona deli oluyorum.
2015 nisandan sonra 7 ay çalışmış ve ama neden 36 ay cezası çıkıyor ki?
o tarihte ayrıldığını söyleseydiniz keşke.
ama şimdi yeni iddialar ortaya atarsanız da olmaz.
yanına kalmasın inşaallah kurtulursunuz.

varya bu kadını tutup parayı dürüp gözlerine sokacaksın o olacak.
hukuk kuralı değil, orman kuralları olacak biraz ama haketmiyor mu ya :D :D

Sakin guvenip para vermeyin.
Sizden parayi alip ona ragmen davayi acar boyle rezil birisi.
Ona odeyeceginize SGK'ya odeyin daha iyi.

Ona 25 bin odeyecegime SGK ya 200bin öderim yine de ona boyun egmem.
Böyle yapanlar hicmi düşünmüyor öbür dünyayı. Nasıl hesap vereceğini ...

Yasa 7 ayi kapsiyorsa cezaniz 7 aylik olur onu avukatiniz hesaplatsin eger 7 aylik ceza sizin hesabiniza gore hesapladim dogruysa 19 bin tutuyor indirimi falan 15 bin olur devlete odeyin bu durumda daha iyi.

Back
X