Bakicim tarafindan dolandirildim

Siz de direk söyleyin yetkililere para isterim ben sigorta istemiyorum dedi bende bakıcı bulamadım çaresizlik kabul ettim diyin boyun eymeyin o kadina

sizin bu konunuz yüzünden ben bakıcı tutamıyorum 😂 maaş artı sigorta yapsam 3 bin tutar. hadi kayınvalide evde yarım gün tutyim artı sigorta yine en az 2 bin tutar. maaştan bişi kalmıyor 😁 şaka bir yana yine de korkuyorum. anneme bana yakın ev tutup kirasını karşılamak daha mantıklı geliyor o yüzden. büyük ihtimal öyle yapacagim. 10 günden az olayını bilmiyordum. ama sizin konunuza o zaman da çok üzülmüştüm. geçmiş olsun tekrar.
On günden az için sigorta var ama sadece kısa vadeli sigorta. Ayrıca işkur destekli teşvikler sayesinde cüzi miktarda parayla sigorta ödeyebilirsiniz

Bence anlaşma yapın. Avukata vs para yetişmez. Sonuçta sigortasız çalıştırmışsınız. Yatırma dedi diye savunma olmaz. O kişi kaybetse devlet kendi haklarından ve cezalardan vazgeçmez. Avukatınız ne diyor?

Sanırım konunun tamamını okumadınız 2012 yılında SGKdaki memur evde çalışanlara sigorta isteğe bağlı yapılıyor dedi. Ben nerden bilebilirdim? Çevremde evinde bakıcı çalıştırıp sigorta ödeyen ve zorunlu diyen bir tek kişi de yoktu. Ne zaman 2015 oldu dava oldu ben o zaman zorunlu olduğunu ayda kaç günden fazla olunca olduğunu bütün detayları avukattan öğrendim. Allah doğrusunu biliyor siz istediğinizi düşünebilirsiniz.
dava sonuncu noldu?konu 2017 de açilmiş.. ?

Tsk ederim inanin ben bunu hak edecek hic birsey yapmadim sgk da bastan zorunlu degildi zaten zorunlu olduktan sonra 7 ay calismis bizde. Ama ceza cikarsa 36 aylik cikacak nasil kanunlarsa anlamadim
7ay çalışmaya neden 25 bin istio 500 TL den hesaplasan 3.500 para yapar çalışmadı haftada iki gün geldi yardım etti deyin nasıl ispatlicak sonucta

7ay çalışmaya neden 25 bin istio 500 TL den hesaplasan 3.500 para yapar çalışmadı haftada iki gün geldi yardım etti deyin nasıl ispatlicak sonucta
sigortasiz çalıştırıldığından dolayı..
bide normalde 600 olmasi gerekirken 1100yapmış.;
mahkeme sonuçlandi kadin 15 bin aldi gitmiş.

Halısını bile almışsınız, size yapılana bak, pes!
Başınızın gözünüzün sadakasi olsun. O para eminim ki size bir yerden gelir. Çocuğunuza da herhangi bir kötülük yapmamış Allah'tan. Kadından her şey beklenir.
halisini hediye etmiş..
hediye ettiği halisina bişey damlatir çikmaz...
sonra atar gider..
şöle bi durum var..
dünya malina güvenmeyeceksin...

Sürekli teşvik denilmiş ama. Eşten ayrı bir bayan düşünün memur olsun ortalama 4500 maaş. Bu parayla nasıl bakıcıya sigorta yapsın? Çalışmasa kendi nasıl geçinsim? Devlet her imkanı sağlıyorda tek sorunlu halk mı? Taş mı yesin bu insanlar?
İş kur destekli Teşvikleri araştırırsanız 687 7103 gibi nerdeyse tamamını iş kur karşılıyor.

dolandirildim.kendisi 50 yasinda bir bayandi ve o gune kadar hic sigortasi yatmadigi icin gununu doldurup emekli olma sansi yoktu.o yuzden bana sigorta istemem sen parayi bana ver dedi ve herkes 600 700 tl maas verirken ben 1100 tl. Maas verdim. 3 yil sonunda isten cikti ve sigorta davası acti su an 25bin tl verirsem davayi geri çekeceğini soyluyor. Vermezsem sgk daha cok ceza kesecek. Arada kaldim. Yillar boyu yaptigim iyiliklere mi yanayim arabayla evden aldik eve biraktik. Fitre ona zekat ona. Evine 700 tl hali aldim 12 ay taksit odedim. Hepsi haram zikkim olsun insallah.

İyilikten maraz doğarın canlı kanıtı gibi olmuş. Ben ne olursa olsun sigortasını yapardım. Hatayı en başta yapmışsınız. Bu devirde insana güvenilir mi bacım.:kızgın:

Ya anlaşsanız dahi sgk peşini bırakmaz .Cezayı sgk alacak yani.
Bence ikinci şahit istediklerine göre olmaz gibi.
Siz haftada bir iki gün filan demeyin bir hafta denedik parayı da bankadan yatırdık beğenmedik bıraktık deyin bence .
Karşı tarafa da avukat masrafları filan sana kalacak bu gidişle deyin .🤷‍♀️
Günlük temizlikçi tutanlarda bu tehlikede kadın evde kaza geçirse ,doktora temizliğe gittiğim evde oldu dese cezası çok çok fazla .🤷‍♀️

sen de ben onu çalıştırmadım diye inkar etsen olur mu acaba boylelerine anca boyle yani

Dava 18 aydir devam ediyor. Maasini sadece 1 kez bankadan yatirmistik onun dekontu var mahkemede. Sgk 3 yillik ceza keserse 200 milyar ceza cikiyor. 4 milyar avukatlik ucreti verdik simdiden.
Peki o kadının kazanci ne ona mi veriyor devlet paranin icinden?
Gerçekten çok kötüymüş 3sene ne kin gütmüş demek ki..

Allah hesabını sorsun inşallah.
İnsanlar nasıl böyle adi olabilir aklım almıyor.
Siz parayı verdikten sonra açmayavağının garantisi var mı?
Eğer mebla büyük değilse o yiyeceğine devlet alsın.

Ya anlaşsanız dahi sgk peşini bırakmaz .Cezayı sgk alacak yani.
Bence ikinci şahit istediklerine göre olmaz gibi.
Siz haftada bir iki gün filan demeyin bir hafta denedik parayı da bankadan yatırdık beğenmedik bıraktık deyin bence .
Karşı tarafa da avukat masrafları filan sana kalacak bu gidişle deyin .🤷‍♀️
Günlük temizlikçi tutanlarda bu tehlikede kadın evde kaza geçirse ,doktora temizliğe gittiğim evde oldu dese cezası çok çok fazla .🤷‍♀️
Ben bu yüzden hep şirketten çağırıyorum. Ama eve çağırdığın temizlikçiye ek 9 kapsamında bir günlük sigorta yapabilirsin. Tutarını tam bilmiyorum ama en fazla 40 liradır

dolandirildim.kendisi 50 yasinda bir bayandi ve o gune kadar hic sigortasi yatmadigi icin gununu doldurup emekli olma sansi yoktu.o yuzden bana sigorta istemem sen parayi bana ver dedi ve herkes 600 700 tl maas verirken ben 1100 tl. Maas verdim. 3 yil sonunda isten cikti ve sigorta davası acti su an 25bin tl verirsem davayi geri çekeceğini soyluyor. Vermezsem sgk daha cok ceza kesecek. Arada kaldim. Yillar boyu yaptigim iyiliklere mi yanayim arabayla evden aldik eve biraktik. Fitre ona zekat ona. Evine 700 tl hali aldim 12 ay taksit odedim. Hepsi haram zikkim olsun insallah.
Bu duruma düşmemek için bakıcıya sigorta yaptırdım. Zaten devlet ya hepsini yada yarısını ödüyor. 240 TL ödüyorum . Öncedn sanıyordum ki normal çalışan sigortası gibi yüksek ücret çıkacak ama hiçbir şey değilmiş

Back
X