Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bakıcın evinde 4 yarım güne ücret?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

zeynep20142014

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2014
46
27
13
45
arkadaşlar kızıma ananesi ve bakıcı dönemsel bakıyordu.şimdi bakıcı komşum ,karşı siteden gelip her gün alıyor ve 4 gün bakıyor,günde 6 saat.siz ce ne kadar ücret makuldur? burası adıyman.tam gün ev işi +çocuk 600tlye eve geliyorlar burda,ama ben düşük ücret vermeyi doğru bulmuyorum,hakkından çok fazlası da iyi olmuyor.

Tavsiyem kendi evinde baktırman.
En azından kendi evine geleni gideni komşusu çocuğu veya evi ile ilgilenmek yerine senin çocuğunla ilgilenir.
fiyat konusu göreceli biraz,
ankarada 900 den başlayıp 1500 tl ye kadar gidiyor. ortalama genelde 1200 TL gibi

arkadaşlar kızıma ananesi ve bakıcı dönemsel bakıyordu.şimdi bakıcı komşum ,karşı siteden gelip her gün alıyor ve 4 gün bakıyor,günde 6 saat.siz ce ne kadar ücret makuldur? burası adıyman.tam gün ev işi +çocuk 600tlye eve geliyorlar burda,ama ben düşük ücret vermeyi doğru bulmuyorum,hakkından çok fazlası da iyi olmuyor.
kendi evinde baktır bencede.senin evindedenetim senin elinde oluyor.kadının evinde denetim elinden çıkıyor.iyi tanıyorum diye aslada güvenme .ben geçen yıl aynı durumu yaşadım.sonra snuç iyi olmadı.kurallarınızı net,açık açık konuşun.sonra oda sorun oluyor.

hanımlar yorumlarınız için çok teşk ederim,bence de evde denetim iyi oluyor.götürüp getirmek sorun olmuyor..gerçi benim bakıcım alıyor (çocuk bırakılma psikolojisi yaşamasın diye) ben getiriyorum.olumlu olarak gördüğüm bir kaç şey var o yüzden menunum ben de.mesela çocuğumun sosyalleşmesi (diğeri biraz yabani de:), yaşıtlarıyla beraber iştahlı yemesi,bakıcımın küçük kızıyla benim büyük kızımın yaşıt olması sebebiyle güzel anlaşmaları,antisosyal bir aile olduğumuz için kızların gezme ihtiyacının karşılanması...bakıcıyla pazar çarşı ev gezmesi vs yapıyorlar bu çok hoşuma gidiyor malum evde 2 çalışan olunca haftaiçleri hep evdeyiz..

Benim de 9 aylık bir oğlum var yeni bir yardımcı buldum ben evdeyken bakacak ama kural koyulmalı demişsiniz ya ne gibi kurallar koymalıyım bayan hem annem yaşında, hem sitede komşu bir de benim yumuşak yüzlü biri olmam eklenince pişman olmak istemiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Oğlum inanılmaz hareketli kadında biraz ağır kanlı ekliyim dedim. Sizi dinliyorum tecrübeli annelerim

bence
Benim de 9 aylık bir oğlum var yeni bir yardımcı buldum ben evdeyken bakacak ama kural koyulmalı demişsiniz ya ne gibi kurallar koymalıyım bayan hem annem yaşında, hem sitede komşu bir de benim yumuşak yüzlü biri olmam eklenince pişman olmak istemiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Oğlum inanılmaz hareketli kadında biraz ağır kanlı ekliyim dedim. Sizi dinliyorum tecrübeli annelerim

biz de kızım tam 6,5 aylıkken bakıcıya başladık. o zaman küçük olduğu için kesin şartlarım vardı. baştan konuştuk. kendi evimde hala baktırıyorum kesinlikle bakıcının evinde bakılması taraftarı değilim o zaman iş olarak algılanmıyor komşu misafir geliyor olmuyor. kesinlikle tv belli saatlerde açılmalı, öğünler zamanında yenmeli ve oyun saati olmalı. gözünün önünden ayırmamalı hele ki sizin çocuğunuz 9 aylık tam emekleme orayı burayı karıştırma bulduğunu ağzına atma dönemi. kesinlikle titiz olmalı ben o dönemde her gün evi süpürttürüyordum çünkü elleri yerde sürekli emekliyor toz çöp kaçabilir. uyku saatlerinin düzenli olması da bakıcıya bağlı çocuğu da bütün gün uyutmamalı. sigara kesinlikle yasak. ve evine küçük çocuğu gelmeyecek ( varsa eğer ) düzenli her gün taze çorbası yapılacak onun dışında temizlik yemek asla yoktu.kendi evine götürmek yoktu. karşı bloğumda oturuyor. ilk sene böyleydi.

kızım büyüdü 1,5 yaşına geldi şartlar değişti artık günlük çorba yok, haftada 1 ev süpürüyordu kızımın giysi dolabını düzenlemek bakıcımıza aitti. istedikleri yere gezmeye gittiler yeri geldi 1-2 saat kendi evine götürdü. çünkü bu süreçte birbirimizi tanıdık ben de yumuşak yüzlü biriyimdir. daha hala her gün ne yaptıklarını ne yediğini nereye gittiklerini ben eve gelince anlatır açıkcası bu çok önemli. ben ilk sene günde kaç kez kaka yağtığına kadar herşeyi soruyordum çünkü bence çok önemli. şu an kızım 32 aylık ve ben iyi ki karşımıza böyle bir bakıcı çıkmış diyorum o beni tanıyor ben onu.benden izin almadan asla komşuya gezmeye gitmez. çok ama çok titiz bir kadın evim pırıl pırıl kızımı yıkar güzel güzel giydirir ve bakıcımızda benim annem yaşında ama o kadar atik, hızlı bir kadın ki ben den daha tez yapıyor herşeyi. açıkcası bakıcınızın fit ve sağlıklı olması çok önemli. bana diyor lar ki ne kadar çok gezmeye gidiyor bakıcın diye. ben rahatsız değilim. kızıma da çok güzel zaman geçirtiyor arkadaşları oldu. çok katı kuralcı değilim. ama siz yeni başladınız baştan sıkı tutun biraz.

ay çok uzun yazmışım bitmez benim anlatacaklarım :)

Çok iyiymiş ya keşke bende bu dediklerınızı yaptırabılsem tam ıstedıgım kurallar ama ben gunluk vercem 30 tl. Bu dedıklerınız ıcın az mı ?

Çok iyiymiş ya keşke bende bu dediklerınızı yaptırabılsem tam ıstedıgım kurallar ama ben gunluk vercem 30 tl. Bu dedıklerınız ıcın az mı ?

Kac saat bakacak ve ayda kac gun. Hangi ildesiniz.yol parasi olmmayacak siteicinde oldugu icin. Fiyatlar il ilceye gore degisiyor ve bakicinin egitimine gore.sahsen ben yok ing bilsin yok egitici oyun ogretsin fln bunlara gerek yok biz boyle buyumedik zaten okulda ogrenecek birakalim da cocuklugunu bebekligini yasasin rahat olsun 0.3 yas ilgi sevgi ister ing egitim degil. Ama herkesin fikrinesaygi duyuyorum ama bu kadar kasmamak lazim

Back
X