Bakıcıya ne kadar zam yapılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.313
5.344
723
Merhaba arkadaşlar
Bakıcımız düne kadar beraber çalışırız diyordu şuanda paranın azlığını bahane ediyor.Zam yapalım dedik önce 100 sonra 200 zam da yapalım dedik hala mırın kırın ediyor.(komşum bakıcısına 50 TL zam yapıyormuş her yıl)
Çocuklarım ona alıştı o da çocuklarımın huyunu biliyor bıraksın istemiyorum (Bütçem daha fazla zam yapmama engel,o yüzden fazlasını yapamıyorum) o da sanki vazgeçelim diye uğraşıyor.
(Kendisi polis eşi polis eşlerini tenzih ederek söylüyorum,adam komiser az kazanıyor olamaz o yüzden işini belirttim,kadın sürekli oğlumun üniversite harçlığını ben yolluyorum dil kursuna da vereceğim deyip yumuşak karnımdan vuruyor,farkındayım da,dün dayanamayıp “abla eşin yardımcı olmuyor mu” dedim,”oluyor da ben ilgileniyorum eğitimleriyle” dedi 😶
Ne yapacağımı şaşırdım bakıcısı olanlar yıllık ne kadar zam yapılır?
Yol mu vereyim beni böyle kullanmaya çalıştığı için ?

Son düzenleme:
200 e de burun kıvırıyorsa bence kendi gitmek istiyor. Bir de bence işveren olduğunuzu unutmayın çok samimiyet bu tarz ilişkileri zedeliyor. Net olun yani 200 zam düşünüyorum maaşına sana uygun mu? Bu kadar hani once 100 sonra 200 artırarak gitmek daha da artırabilirim algısı oluşturuyor

Bakicim yok fiyatlari da bilmiyorum ama soylemeden gecmek istemedim.esinin isinin konuyla alakasi yok.isterse kocasi milyoner olsun kadin yapmis oldugu ise bir deger bicer uyarsa verirsiniz uymazsa uyana bakarsiniz siz de.sanirim daha yuksek ucretli bir is buldu ya da bekledigi zam az geldi oglunun egitimini bahane ediyor direk soyleyemedigi icin.

200 bu devirde ideal gibi duruyor. zaten asgari ücretin altında çalışmıyordur. zam yapmayı geçtim asgari ücret her yıl ne kadarsa yani devlet ne kadar yaptıysa o kadar zam yapan tanıdıklarım var. tabiki zam olayı sizin bütçeniz ile de ilgili. yani 10.000 maaş alıyorsanız kadına 200 tl az gelmiş olabilir. verebileceğinizi düşünür. kısaca bu işler kişiye göre değişir. sadece yasal olarak asgari ücretin altında tutamazsınız diye biliyorum. gerisi karşının talebi ve sizin gönlünüzden geçenle ilgili.

200 ama neye 200. Nekadar alıyorda 200e burun kıvırıyor.
Diyarbakırdayız burda bakıcı ücretleri 600-700 ü geçmez.iş de yaptırırlar netteki ilanlara bakabilirsiniz.
Benimkiler ikiz olduğu için iş yemek hiçbir şey yaptırmıyorum 1200 veriyordum,1400 yapalım dedik.
Komşum 600 veriyor cam kapı çamaşır ütü her işini de yaptırıyor (boş duracağına işimi yapsın kafasındalar)

200 bu devirde ideal gibi duruyor. zaten asgari ücretin altında çalışmıyordur. zam yapmayı geçtim asgari ücret her yıl ne kadarsa yani devlet ne kadar yaptıysa o kadar zam yapan tanıdıklarım var. tabiki zam olayı sizin bütçeniz ile de ilgili. yani 10.000 maaş alıyorsanız kadına 200 tl az gelmiş olabilir. verebileceğinizi düşünür. kısaca bu işler kişiye göre değişir. sadece yasal olarak asgari ücretin altında tutamazsınız diye biliyorum. gerisi karşının talebi ve sizin gönlünüzden geçenle ilgili.
Asgari değil maalesef.biz de piyasaya göre belirledik hatta bana geldiğinde iki çocuğa 1000 den aşağı bakmam demişti ben direkt 1200 verdim
Evet düşündüğünüzde az ama ben de piyasaya bakarım ve bütçeme bakarım 😐

Asgari değil maalesef.biz de piyasaya göre belirledik hatta bana geldiğinde iki çocuğa 1000 sen aşağı bakmam demişti ben direkt 1200 verdim
Evet düşündüğünüzde az ama ben de piyasaya bakarım ve bütçeme bakarım 😐
tabi bütçenizi sarsmaması da önemli. zor konular bunlar. iyi bir bakıcı bulmak da zor tabi. siz en güzeli onun da gönlünü yaparak hareket edin.

Bakicim yok fiyatlari da bilmiyorum ama soylemeden gecmek istemedim.esinin isinin konuyla alakasi yok.isterse kocasi milyoner olsun kadin yapmis oldugu ise bir deger bicer uyarsa verirsiniz uymazsa uyana bakarsiniz siz de.sanirim daha yuksek ucretli bir is buldu ya da bekledigi zam az geldi oglunun egitimini bahane ediyor direk soyleyemedigi icin.
Ya tabii ki Alakası yok ama sürekli sanki o olmasa onun aldığı o ücret olmasa aç kalacaklar gibi kendini aciz gösteriyor, aşırı şekilde duygu sömürüsü yapıyor ben de buna kızıyorum.

bizim bir tanıdık çok yüksek vermiyordu ama bakıcısının gönlünü almak için bayramlarda erzak yardımı yılbaşında da bir zarfta ayrı biraz nakit veriyordu kadının hoşuna gidiyordu. bunun gibi mesela gönül almayı kabul eder mi bilemedi.m

Diyarbakırdayız burda bakıcı ücretleri 600-700 ü geçmez.iş de yaptırırlar netteki ilanlara bakabilirsiniz.
Benimkiler ikiz olduğu için iş yemek hiçbir şey yaptırmıyorum 1200 veriyordum,1400 yapalım dedik.
Komşum 600 veriyor cam kapı çamaşır ütü her işini de yaptırıyor (boş duracağına işimi yapsın kafasındalar)

Piyasa bayağı uygunmuş sizin orda
1500 liraya tek çocuk baktıran arkadaşlarım var, ev işinede ayrı kadın geliyor.
İkizler için bence fiyat çok düşük, iş yaptırıp yaptırmamak zaten söz konusu olamaz ikizlerle ne işi yapsın kadın. Sizin durumunuz okadarına müsade ediyorsa başka biriyle yolunuza devam edebilirsiniz.
Çocuk bakımı değil günlük temizliğe gitse kaç kattını kazanır, ihtiyacıda varsa o şekilde hesap yapmış olabilir.

Piyasa bayağı uygunmuş sizin orda
1500 liraya tek çocuk baktıran arkadaşlarım var, ev işinede ayrı kadın geliyor.
İkizler için bence fiyat çok düşük, iş yaptırıp yaptırmamak zaten söz konusu olamaz ikizlerle ne işi yapsın kadın. Sizin durumunuz okadarına müsade ediyorsa başka biriyle yolunuza devam edebilirsiniz.
Çocuk bakımı değil günlük temizliğe gitse kaç kattını kazanır, ihtiyacıda varsa o şekilde hesap yapmış olabilir.
Burda piyasa Budur.ben belirlemiyorum.
İkiz bebek değiller gündüz uykudayken (2 saat uyurlar) sabah da 10 da uyanırlar.Gayet de yaptırmak istesem yaptırırım.

Burda piyasa Budur.ben belirlemiyorum.
İkiz bebek değiller gündüz uykudayken (2 saat uyurlar) sabah da 10 da uyanırlar.Gayet de yaptırmak istesem yaptırırım.

Yaptırın ozaman
Kadın kabul ederse yada yapacak birini bulabiliyorsanız
Benim için sıkıntı değil
Ayrıca önce ikiz yazdınız sonra ikiz değiller dediniz.

Sonuçta ikizler, bebek olup olmamaları birşey değiştirmez. Kadının 2 kat yükü var.
Neyse. Umarım halledersiniz, zor işler bunlar.
Demek istediğim bebek ilgi ister zırt pırt mama uyku döngüsünde olur vakti olmaz ama artık konuşan gündüz düzenli uykusu olan sabah erken uyanmayan çocukların evinde gayet temizlik yapılır.Benimki aksine tembel de sayılır,yıkadığım ağzını açtığım makinayı bile boşaltmazdı ne ben söylerdim ne o yapardı.
Ben saf kalıyorum bu konularda çevremde kim var kim yok bakıcıya hiçbir şey yaptırmasa çocuk uyurken balkon yıkatmak,kıyafet ütülemek gibi işlerini yaptırıyor.
Sağolun 🙋🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X