Bakımlı Olmak İçin Düzenli Yaptığınız Şeyler Neler?

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.672
5.299
Kızlar, ben bakımlı bir hanım olabilmek istiyorum. Ama sanırım birşeyleri eksik yapıyorum. Yani ne bileyim eksik geliyor yaptıklarım. Kendimi öylesine bişeyler yapıyor gibi hissediyorum. Mesela arkadaşımda kaldım, kız duştan çıktı yarım saat kremlendi bişeyler yaptı, maskeler spreyler falan filan. Ben hiç bilmiyorum öyle şeyler :KK51: Duş el temizliği vb dışında düzenli olarak yaptığınız şeyler neler? Cilt bakımı el ve ayak bakımı saç bakımı gibi... Paylaşır mısınız?

Kızlar, ben bakımlı bir hanım olabilmek istiyorum. Ama sanırım birşeyleri eksik yapıyorum. Yani ne bileyim eksik geliyor yaptıklarım. Kendimi öylesine bişeyler yapıyor gibi hissediyorum. Mesela arkadaşımda kaldım, kız duştan çıktı yarım saat kremlendi bişeyler yaptı, maskeler spreyler falan filan. Ben hiç bilmiyorum öyle şeyler :KK51: Duş el temizliği vb dışında düzenli olarak yaptığınız şeyler neler? Cilt bakımı el ve ayak bakımı saç bakımı gibi... Paylaşır mısınız?
Mesela dışarıdan bakildiginda sana
aa ne bakımlı ne hoş kadın deniliyor mu
yoksa kendi kişisel temizligini yapiyorsun o kadar mı

saç için haftada bir defa ilik kürü yapıyorum onun haricinde her duştan çıkmadan önce çayım var onu uyguluyorum saçıma yüzümü de her gece yatmadan sirke ile silerim aklıma geldikçe de ellerime limon sürer yatarım :KK14:

saç için haftada bir defa ilik kürü yapıyorum onun haricinde her duştan çıkmadan önce çayım var onu uyguluyorum saçıma yüzümü de her gece yatmadan sirke ile silerim aklıma geldikçe de ellerime limon sürer yatarım :KK14:

ilik kürü ne ki? onu hiç duymadım? sirkeyle silince koku olmuyor mu? :KK51:

kendi kişisel temizliğimi yapıyorum o kadar
arada da makyaj yapıyorum ama problemli bir cildim var fazla yapınca sivilceler oluşuyor
Saç saç saç
beni görsen sırf yüz olarak sıradan normal bi kızım ne çirkin ne güzel
ama saç var ya işte o öyle bir unsur ki beni resmen bir anda prensese çeviriyor
kadının bakımlı durmasının yuzde 70i saç bence ya

ayaklarıma hindistan cevizi yağı sürerim sonrada çorap giyerim kalın kalın,özellikle duş sonraları...
ama duştan sonra vücuda krem sürmek pek hoşuma gitmiyor...nadir...
yine duştayken yüze peeling yaparım

Duşa girmeden önce yarım saat, duşta bir saat duştan sonra 15 dk harcıyorum ben. Duşa girmeden önce maske yapıyorum, bazen hazır bazen evdeki ıvır zıvırla. Yarım saat bekleyip duşa giriyorum. Saç bakımı yapacaksam duştan iki saat önce yapıyor ve sarıyorum. Duşta kese yapıyorum haftada bir, ardından duş scrub'ı ile lifleniyorum, bazen peeling yapıyorum. Duştan sonra bütün vücuduma nemlendirici sürüyorum.

Günlük yüz bakımım için temizleme jeli, tonik ve nemlendirici kullanıyorum sabah ve akşam. Dudaklarıma peeling yapıyorum yatmadan. Göz çevresi kremlerini sürüyorum. Asla makyajla yatmıyorum. Bu kadar sanırım.

ayaklarıma hindistan cevizi yağı sürerim sonrada çorap giyerim kalın kalın,özellikle duş sonraları...
ama duştan sonra vücuda krem sürmek pek hoşuma gitmiyor...nadir...
yine duştayken yüze peeling yaparım
Yağlı olduğu için mi ?

Cilt tipine uygun temizleme jeli, tonik, nemlendirici, maske ve peeling edin öncelikle. Günlük olarak sabah aksam; temizle, tonikle, nemlendir. Haftalık olarak; duşa girdiğinde peeling yap, çıkınca maskeni yap, tonikle ve nemlendir. Saçların için e vitamini veya gliserin kullanabilirsin. Öyle çok vakit almıyor. Günde 5, haftada yarım saatcik :) Güzellik uzmanıyım ve yaptıklarım bunlar

Cilt tipine uygun temizleme jeli, tonik, nemlendirici, maske ve peeling edin öncelikle. Günlük olarak sabah aksam; temizle, tonikle, nemlendir. Haftalık olarak; duşa girdiğinde peeling yap, çıkınca maskeni yap, tonikle ve nemlendir. Saçların için e vitamini veya gliserin kullanabilirsin. Öyle çok vakit almıyor. Günde 5, haftada yarım saatcik :) Güzellik uzmanıyım ve yaptıklarım bunlar
Ya ben vücut peelingi yapıyorum ama yani sadece vucuduma puturlu bir şey sürüyor gibi hissediyorum
ise yarıyor mudur

maske derken mesela kil maskesi gibi birşeyler mi öneriyorsunuz? onun sıklığı ne olacak? şimdi okuyunca farkettim sanırım benim yaptığım en büyük hata makyajımı iyice temizlemeden yatmak :KK14:

maske derken mesela kil maskesi gibi birşeyler mi öneriyorsunuz? onun sıklığı ne olacak? şimdi okuyunca farkettim sanırım benim yaptığım en büyük hata makyajımı iyice temizlemeden yatmak :KK14:
Saçının rengi uzunluğu filan nasil

Vallahi kisiden kisiye degisir bu.

Benim de bir arkadasim, yatmadan once biiiiiirrrrrrrrr saat kremleniyor, bana garip ve komik geliyor.

Duzenli spor yaparim, lafta degil gercekten yaparim, yapmazsam vucudum tep-kisini koyar, alistim cunku.

Kahve, cay icmemeye calisiyorum. Max 1 bardak. Cilt icin en onemli sey C vitamini, kahve de C vitamini dusmani. Cilek, portakal vs bolca ye.

Cikolata disinda ambalajli gida almam, yemem . Ogle yemeginde et, aksam yemeginde sebze yerim. Duzenli yatip kalkmaya calisirim, yoksa gozaltlarim morariyor.

Sac konusunda stresten kacinmak cok onemli bence. Her gun isirgan otu cayi icerim. Organik sabunla sacimi yikarim, sampuandan kacinirim. Haftada veya 2 haftada 1 kere zeytinyagi/arganyagi surup bekletirim.

Cilt konusunda sansliyim, hicbir sey kullanmiyorum. Eve gelince makyajimi temizlerim. Yuzumu dusta sabunlarim.

Adam gibi beslenmiyorsan, meyve yemiyorsan, yeterli demir almiyorsan, kola iciyorsan, cercople besleniyorsan ne yaparsan yap cildin iyi gorunmez. Guzellik, parlak cilt ve sac sagliktan geliyor. Sivilcelerin yakinda biter gider zaten. Disardan surulen kremlerin vb seylerin cidden bir ise yaradigini dusunmuyorum, kuru ciltleri yumusatmak disinda. Yani gunde yarim saat kremlenmenin bir manasi yok bence.

Son düzenleme:
X