Bakin ben gozunuzun onunde nasil incecik oluyorum:)

yorumkolik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
97
15
98
Farkettim ki iki cumle oraya uc cumle baska yere yaziyorum, diyetimle alakali yazmaya rahatlamaya ihtiyacim var. e malum aclik, insan baska seylerle oyalanmak istiyor:)

Bir hafta diyet yaptim, hic kilo veremedim. Fakat diyetimi haftasonu bozdu ve de ben zaten bu sureci diyete alisma diye dusunmustum, arada kacamaklar oldu, hic egzersizle desteklemedim vs.

Neyse gerekli degisiklikleri yaparak dun diyetime tekrar basladim. Yaptigim diyet karatay gibi. Karbondrat yok, ara ogun yok (ki bu beni perisan ediyor ) aksamlari egzersiz yapmaya calisiyorum, yarim saat aletli kardiyo. Ondan sonra yoga fln yapiyorum ki onun kilo vermeme etkisi olmaz..aksam sekizden sonra yemek yemiyorum, bol su, bir de daily form 9lu cay sabah aksam. Karaty diyetinde bol bol ceviz var, iyi oluyor da yaninda kuru kayisi da guzel gidiyor. Bugun yediklerim:

Uyanir uyanmaz: iki adet kuru kayisi ve bir ceviz ici
İki fincan 9lu cay

Sabah: iki yumurta
Cay
Bir kac tane kuru elma dilimi (sekerim dustu napiim?:)

Oglen: iki adet kuru kayisi, bir ceviz ici, alti adet cig findik, izgara tavuklu salata

İkindi: bir adet kuru kayisi, bir ceviz ici

Aksam: iki yemek kasigi zeytinyaginda bir domates, iki adet biber ve iki yumurta ile yapilmis menemen icinde iki ceviz

Tahmin edersiniz bu kadar ceviz kayisi bagirsaklarimi oldukca yumusatti. Aslinda toplamda bes tane kuru kayisi bes tane ceviz yemisim normalde ayakta gotururdum bunlari ben :) Karatay ceviz diyor, yumurta diyor baska birsey demiyor. Bir keramet vardir dedim ben de yedim iste. Ya aslinda aksam baya rahatlatti yedigim yemek. Gun icinde aciktim elbette aliskanliklari kirmak kolay degil.

64 kilo olmusum. Benim ideal kilom 58 o zaman fistik gibi oluyorum:) ne arabu kadar sistim ya? Ama uzulmuyorum bu sene erken mudahale ediyorum bu duruma. Bikini alisverisine cikinca kocam cok begndigi sortlu bikiniyi benim ustumde gorunce futbolcu gibi oldun demisti:)) simdi subattayiz.. Ben yaza kadar yavas yavas fistik olurum bence:) ama kilo ermek ne zor.. Hersey ne zor.. Bir daha asla boyle salmam kendimi bu da nesi yaaa?

Neyse yarin yine yazarimm. Sevgiler..

Bugun is arkadaslarim neden kilo vermek istedigimi anlamadiklarini soylediler. onlara gore zaten inceymisim. ayrica yedi kilo verecegimi soyledigimde soka girdiler. neremden verecekmisim. ofisin ortasinda kıyafetlerimi cikarasım geldi. alın buradan buradan ve de buradan=)) neyse ben istikrarlı devam ediyorum. yediklerimin listesi:

uyanir uyanmaz: 2 kuru kayisi ve bir ceviz ici
1 fincan 9lu cay

sabah: iki adet kayisi kivaminda yumurta, bes adet cig findik ve bir fincan cay. sonra bir kucuk fincan kahve

oglen: tavuklu salata ve iki ceviz ici. sonrasinda az sekerli turk kahvesi

ara ogun: iki halka kuru elma - yesil cay.

aksam: henuz yemedim. aksam spora gidecegim icin ayakustu birsey yemem lazim. meyve ve karbonhidrat yasak, nereden ne alabilirim, ayakustu ne yiyebilirim ki??

yalnz cok enteresan hicbir hafifleme, ferahlama hissetmiyorum. bu aksam spora gidiyorum ve antrenimi degistirecegim. yoga da neyin nesi ben kilo vermek isterken yaaa?? tabi ki hard core yag yakma ve kas yapma dersleriii...

bu aksam oyle ter atarsam arin birseyler hissederim diye umuyorum. onun disinda sagim solum kiyafetim midem heryerim sisk geliyor bana, kendimden soguyorum off. niye bu kadar beklediysem diyet yapmak icinnn???

yogurt tabii ki.

kolay gelsin diyetinizde.

siz 45 kilo mu verdiniz?? olabilir mii?? inanilmaz.. ben dun aksam spor salonundan salata adim ama sogudum artik salatadan. sporda cok yordum kendimi eve gelince saat on bucuk gibi bir yesil elmayi rendeleyip yogurtla karistirdim icine tarcin attim afiyetşe yedim. spordan sonra perisan oldum napiim. karatay duymasin =)

ama yogurt guzel alternatif. sadece beni pek doyurmuyor, aksam yemegi niyetine yiyemem gibi geliyor.. ama diyetteyiz yiicez mecbur.

yagsiz olanlarini onermiyorlar siz ne dersiniz?

bu sabah 9lu form cayimi icemedim ama kayisi ceviz devam. ayrica iki adet haslanmis yumurta. karatay az haslayin diyor ama tuzsuz ekmeksiz olmuyor, dun icim kalkti..

sizin diyet onerileriniz var mi?

Hello girlzz..

Evet ben sabah dedigim gibi 9lu cay icmedim ama iki kayisi bir cevizz

Sabah iki haslanmis yumurta iki ceviz cay kahve

Oglen bir tabak dolusu kofteci ramizden aldigim sebze salata bir avuc haslanmis kuru fasulye, ve iki ceviz ve bes adet findik

Aksam 250 gram cilek ve bir bucuk su bardagi yorurdu blendirdan gecirdim huup mideyee

Birazdan spor yapacagim hala kilo vermedim iki hafta oldu, hayirlisi olsun.. (ayrica kabizim sanirim )

Bir haftalik sert diyetin uzerine henuz teraziye cikmadim. Ama aynadan kesinlikle inceldgimi bu sabah gordum. Bu arada dun aksam 45 dk. kardiyo yaptim 150 mekik cektim. sabahi ondan da biraz ince gorunmus olabilirim ama pazar gunu tartida goreegiz sonucu.

Tabi Karatayda yapmamam gereken birseyi yaptim. Odullendirdim kendimi ve cok sevdigim Vollkornbrot alman ekmegiyle hindi fumeli, rokali, cerkez peynirli sandvic yaptim. Aslinda cok faydali tam tahil, ama Karatayda yasak. Dun meyve de yemistim zaten=) Ama canim cekti artik beslenme aliskanligi napiyim zaten su anda da cok mutluyum vucuda 2 gr. karbonhidrat girdi o kadar spor yapıyorum kaslarim istiyor galiba=)

Yani uyanir uyanmaz 1 kuru kayisi bir ceviz ve 9lu form cay

Sabah hindi fumeli peynirli sandvic

Ogleden sonra da spora gidecegim. Aksama semiz otu yemegi yemek istiyorum yagsiz. cok guzel bagirsaklari calistiriyodu yogurt ve aciyla, eski diyetlerimden hatirladgim..

Ne yalan soyleyeyim haftasonundan korkuyorum. Esim diyet olayini pek sevmiyor, benim de niyetimi bozuyor. Ama ben caktirmadan diyet demeden sofralari kurup azicik yiicem=) o da irade istiyor ama zaten diyet komple dirayet isi..Cumartesi aksami da bir yemege davetliyiz, yerim baligimi, protein girsin vucuda, alkol olayini da abartmazsam tamamdir=) Pazar da spora gidersem bu haftayi da iyi atlattik demektir.

Uzun zamandir unuttugum bir his bu diyet olayi. İrademi hatirladim, kendim icin birsey yaptigimi hissedip mutlu oluyorum. Iyi ki yine diyet yapiyorum! Yuzum guldu=)

Evet tabi ki haftasonu bozfum diyeti yedim de yedim pazar kahvaltilari cumartesi gecesi rakisi fln. Cuma gunu tartildigi da iki kilo vermistim ama haftasonu aldim elbet. Aldiysam da bu verdigimin su oldugunu gosterir bence en iyisi umitsizlige kapilmayayim. Neyse bugun pazartesi moralim bozuktu, elbiselerimin icinde yine bi sis geldim kendime. Hatta cok komik kilomu merak ettim, bahaneyle is yerindeki doktorun yanina gittim. Basim agriyo dedim agri kesici istedim. Terazi gorsem aa bi de tartilayim diyecektim. Terazi yoktu, komedi yaa. Ama spora gittim, spinning yaptim rahatladim. 9lu cay da baydi bu aralar kestim. Ama baska birsey kesfettim. Diyetisyenle 20 kilo veren bir arkadasima doktoru ictigi suya bir kabuk tarcin atmasini onermis. Ben de bugun sularimi oyle ictim. Gercekten acligimi dengeledi bence, cok acikmami engelledi. Arastirdim internette seker hastalarinin uyguladigi bir yontemmis. Sekerlerini dengeliyormus. Iyi oldu kesfettigim :)

Bugun yediklerim:

Uyanir uyanmaz: activia yogurt
Sabah: iki yumurta, cay.
Oglen: bonfileli salata
Ikindi: findik ceviz kuru erik kuru kayisi
Spordan once: bir dilim peynir
Spordan sonra: 3 tane form buskuvi, 1 ayran, azicik pirasa yemegi, kuru erik, kayisi, ceviz ama hepsi iki tane fln..

Yazinca cok geliyo goze. Onceden yediklerimi yazacak olsam bitmezdi demek, derya deniz. Tevekkeli degil on kiloyu nasil aldim.. Neyse spor cok motive ediyor. Biraz fazla kilolari vereyim, fitness ile sekillendirecegim vucudumu ama once bir 58i gorsem hayirlisiyla.. Bir haftada iki kilo verdim 62 oldum, ayni sekilde az yiyecegim, spor yapacagim bakalim 2 kilo daha verir miyim bir haftada, 60 olur muyum??? Kendi ustumde testler yapiyorum, sizi seviyorum:))

Evet ya.. Dort gun once farkettim iki kilo verdigimi. Neden guncelemedim acaba diet tickerimi. Asagida birkac sebep bulabilirsiniz:

1. Haftasonu diyetimi bozdugum icin tekrar kilo aldigima inandim.
2. Tekrar tartilip emin olamadim.
3. Henuz temizlikcimiz disinda kimse kilo verdin demedi. (gerci kimse kilo aldin da demez bana, gostermiyorum galiba..)
4. Ruya geldi gercekligine inanamadim!
5. Bu haftasonu tartildigimda ayni kiloda cikacagim gibi geliyor. Falan filan.. Insan psikolojisi.

Salliyorum hepsini, verdim iste 2 kilo verdim! On gune kalmaz 2 kilo daha veririm, evet veririm. Iste bu kadar kolay!=)))

Emegimi goz ardi edebilir miyim? Iki bucuk hafta oldu arkadaslarimla is yerinde cikan yemekten oturup yemedim. Sicak bir yemek yemedim hep soguk soguk salata, sebze, vs. Spora gidiyorum o kadar pedal ceviriyorum. Niye imkansiz geldiyse?

Neyse cok mutluyum, bkz yeni tickerim:

Evet yanlis gormediniz doyuran su! Arkadasimin kuzeni 20 kilo vermi diyetisyen esliginde. Diyetisyen ona suyun içine hep kabuk tarcın at oyle iç demiş (yukarida da bahsetmistim) Arkadasimin annesi de oyle yapmaya baslamis, ekmegi de kesmis 2 kilo vermis. Mucize bu demiyorum, ben de iki gundur deniyorum. Paylasmak boynumun borcudur, okuyunuz:

Bir litrelik sek sut sisesi vardi, icine iki adet kabuk tarcin attim. Basta sicak su koydum birazcik, bir saat sonra da siseyi icebilecegim soguk suyla tamamladim. Sicak su hem tarcini daha iyi eritti, hem de bir saat bekleyinde sicakligi zaten gecti. Ben de afiyetle içtim. Bitmeden tekrar ustunu suyla doldurdum, onu da gun icinde ictim. Aksam dibinde kalmis, sabah ise geldigimde iyice bir beklemis rengi kokusu iyice degismisti. Dokecektim ama ziyan olmasin dedim, suyla doldurdum. Daha da guzel oldu. Yarin icin aksamdan iki kabuk tarcin atacagim siseye, bu sefer sicak su koyup yarisina kadar, yarina kadar bekletecegim. Yarin oyle icerim.

Etkisi mi? Onumde insanlar tatli yerken delirmiyorum. Su an arkadasim yanima geldi onun suyuna da atmistim, o da hem su icmeyi daha cok istedigini hem de istahini baskiladigini soyledi. Dun spora giderken bir dilim peynir yedim gittim, donuste de deli gibi yemege saldirmadim. Gercekten sekerimi dengeliyor ve atistirma istegimi azaltiyor. 9lu form cay icin istahi keser diyorlardi. Ayric bir yag yakma islevi var mi bilemem ama kesinlikle istahimi tarcinli su cok daha guzel kesti.

Ben de 9lu cayi kesmistim ama bugun tekrar icmeye baslayacagim. O kadar para verdim, bari bir ise yariyorsa bosa gitmesin.. Cay niyetine iste.. Ama kesinlikle canin tatli istediginde yemekten once yemekten sonra kesinlikle kesinlikle oneriyorumm!!!

kesinlikle uygulayacağım canım teşekkürler

Arkadaslar activianin reklamini hatirlarsiniz. Kadinlar bazi seyleri kaybetmeyi sever diye.. Evet iste diyete girdigimden beri bana oh dedirtmeyen bagirsak problemi. Soyle midemi dumduz gormeyi nasip etmedi bana. Ben de kayisi ceviz yaptim olmadi, 9lu form cay hic etkisiz. Bu aralar oglen yesilligimin ustune canim kahve istiyor. Kahvenin yaninda da sigara. Oysa ben sigarayi aylardir sadece haftasonu olarak kisitlamistim kendime. Ama artik beynin odullendirme mekanizmasi yemek olmayinca baska sey mi istiyor nedir.. Soyle ogle yemeginin ustune bir sigaraaa vee kosa kosa tuvalet!! E ben bunu gorunce her ogleden sonra adet edindim. Tam da spora baslamistim.. Off bir taraftan hizlanan metabolizmam ve dumduz olan midem, bir tarafta sagligm.. Hayat zor be arkadas...

Ha bu arada bu alinan on kilonun kaynagi belli oldu. Sigarayi birakmam beni tepelemis. Tuvalete cikmayi unutmusum! Metabolizma yasim da 31 cikti oysa ben henuz 29um. Yavaslatti belli. Haftasonu yuvarladigim votkalari saymiyorum. Vucut alarm verdi demek ki. Yoksa ben bu kadar sismeyi hakedecek yemegi yemedim wallah! :)

Sabah iki tane haslanmis yumurta

Oglen peynirli akdeniz salatasi ve bir avuc findik

Aksam 100 kalorilik diyet buskuvi ve bir avuc findik, iki yemek kasigi ispanak yemegi, bir dilim peynir.

Spordan sonra 22'de iki salatalik iki domates kibrit kutusu beyaz peynir:)

Gordugunuz uzere pek birsey yedigim yok. Bu hafta kilo durumum nedir cok buyuk merak meselesi. Yani bu kadar ac kalmaya kilo vermem lazim ama bence en fazla bir kilo daha verdim bu hafta. Neyse bakicaz, gorucez.. Tartilmak icin cumayi bekliyorum.

Bu arada bu haftasonu simarip diyeti bozmayacagim! Yada belki bozarim kayak tatiline gidicez, nasil yemem sucuk ekmek, yaninda sicak sarap misss:)))

Sevgiyle kalin..

Huhuu kızlar. Henuz incecik olamamis olsam da ilginc bulgularım var. Simdi evet bu vollkornbrot alman ekmegi, finncrisp diyet biskuvileri fln dediler durdular. Ben de migrostan doldurdum. getirdim, diyetimin basindan beri onlardan yiyordum azar azar, zaten ikinci hafta karbonhidrati azaltim biliyorsunuz. Fakat farkettim ki aslnda bunlarin kalorisi hic de az degil. Tamam simsiyah olmalari insana saglkli birsey yaptigi hissini veriyor ve bir tanesi bile bayagi doyurup kan sekerini dengeliyor fln ama.. mesela benim cok sevdigim italyan grissinisi var migrosta adi grissdor, zeytinlisi bir harika ve baya yag ihtiyacini gideriyor insanin. Tamam bembeyaz undan yapilmis ben de diyete girdigimden beri yuzune bakmiyordum cekmecemde oyle durup duruyordu.. Yaa kanka meger onun kalorisi benim ooo cok saglıklı diye ucer beser gublettigim finncrispin yarisi kadarmis..

Diger bir bulgum ise... Bir dilim vollkorbrot 160 kalori sanirim. Dun esim unonun diyet ekmegini almis, hem o da esmer ekmek, bir dilimi 39 kalori. Tabi onun kadar doyurucu degil, ancak iki tane yersek belki aynisi olur ama o zaman da 80 kalori iki dilimi. Gayet sabahlari onunla yagsiz beyaz peynirle tost yapilabilir bence.. Ben sıkıldım 2 yumurta yemekten, spor da yapiyorum, gunde iki dilim ekmek icin izin verebilirim kendime. Ya da bir sabah oyle, bir sabah boyle, cesitlilik olsun..

Yani evet her zaman esmer tercih edip beyaz undan uzak duralim tabi, kilo disinda vucutta turlu turlu etkileri var, aciktirdigi da dogru. Fakat yerli mali uno ekmek varken de tutup yok almanin ekmegini, finlinin biskuvisini yememek lazim. Biz en guzelini yapmisiz zaten, buyursunlar biz onlara bi sandvic yapalim ahahah=)))

YERLI MALI YURDUN MALI!!

Valla bugun işe gec gittigim icin 9da uyandim bir activia yedim. 11.30da ise kahvalti yaptim iyi geldi! Bkz:

1 dilim pastirma
1 dilim hindi fume
2 yumurta
2 domates
1 salatalık
1 biber
1 dilim uno beyaz ekmek
Cay

Hakettim walla zaten ogle yemegi saati gelmisti neredeyse, brunch oldu.

Ogleden sonra: bir avuc fındık (6 adet)
2 tane kuru erik
4 grissini

Eh bugun biraz yemisim. Neyse aksam dikkat edersem dengelenir. Aslinda cok diyorum ama toplasam sabah yediklerim 250 kalori, sonra yediklerim 200 kalori olsun ennn fazla. Aksam da sebze haslar yerim napam..Ya da salata yaparim soyyle guzelce acı filan katarımm.

Yalniz bugun yumurtayi yerken oöğgh geldi artık haftalardir. Kolestrolum ne durumda o da merak konusu, bakalım karatay dogru mu demis sallamıs mı?=) Koestrolu bosver de yarın tartı gunu asıl. anaammm cok korkuyorum :18: akdotkaradotbelliossun

Sevgiyle kalın!

Eh ben hala tartilamadim. Zaten ayna da pek umid vaadetmiyor. bugun bir arkadasim yuzumun inceldigini soyledi, digeri de onayladi. Bir aydir diyet yapan bir insan olarak daha fazlasini beklerdim tabi ama olsun artik, onumuzdeki gunlerde insallah!

Bir aydir ayni yemekleri yiyip duruyordum. Yemek denemez cig sebze soguk salata, sevimsiz seyler. Soyle sicak bir corba, bir tabak yemek yemeyeli olmustu baya.. E ben de internette gezerken lahan diyetini gordum. Hem belki kilo vermemi hizlandirir azicik da bogazimdan sicak birsey gecer diye agzim sulana sulana tarifleri okudum, hemen alisveris yaptim eve kostum pisirdim afiyetle iki tabak yedim ohh.

Benim tarifim soyle:

Yarim lahana, 2 biber, 4 orta boy domates, 3 kuru sogan, 6 tane fln taze sogan, bir kerevizin sapi (4dal fln), 5 dis sarmisak, yarim demet maydanoz, 2 cay kasigi toz et bulyon, 1 kasik salca, 1 kasik zeytinyagi, 2 cay kasigi kimyon, 1 cay kasigi karabiber, 2 cay kasigi pul biber, 1 tatli kasigi yesil köri macunu.

Yesil kori kilo vermeye yardim edermis, yabanci kaynaklardan okudum. Kimyon ise lahananin gazini alirmis. Bol acili Tayland corbalari gibi oldu sushicodan dunyanin parasina aldigim. Gayet lezzetli, ay yine canim cekti, gideyim de bir tabak daha yiyeyim:))

Merhaba kizlar!

Ben uzun zamandir yazamiyordum. Sebeplerimden birisi ise basarisiz diyetim.

Oncelikle lahana diyeti izlenimlerimi anlatayim. Bir tabaginda cok az kalori oldugu icin, sadece sebze oldugu icin, bir de lahananin icinde bulunan enzimlerden dolayi kesinlikle gobek bolgesinde incelme saglar. Fakat o kadar az kalorili ki, calisan bir insan sabah bunu yerse ise gider gitmez acliktan herseye saldirir. Oglen yemeginde ise is yerinde hem kokusundan hem isitmanin zorluklarindan, hem de merakli bakislardan hoslanmadigim icin, sadece bir oglen denedim, gerisi gelmedi. Fakat aksamlari daha az enerjiye ihtiyacimiz oldugu icin harika bir yemek. Tabak tabak yeyin, hem sebze, vitamin, hem de bagirsak hareketlerini arttiriyor, ertesi gun duz mideyle uyaniyorsunuz yada uyandiktan hemen sonra tuvalete cikip duz bir mideye sahip oluyorsunuz:)

Ben diyette et yenilmesine karsiyim. hem icinde bulunan hayvanlari cabuk buyutmek icin kullanilan hormonlar kilo almamizi sagliyor, hem de sebze agirlikli beslenince karin bolgemizdeki yaglar daha kolay eriyor. Fakat bence benim yaptigim diyet lahana diyetini aratmayacak durumda, bol sebzeli, yagsiz. Sadece aksamlari iki tabak Lahana yemegi/corbasi isitip yiyorum, acili fln da yaptim, isten geldigimde hazir yemek oluyor, ben de baska seylere saldirmiyorum.

Donelim benim basarisiz diyetime. Tamam kabul. Haftasonlari bozdum diyetimi ama asla kilo aldiracak sekilde degil en fazla kilo vermemi durduracak kadar. onun disinda kalan zamanlarda sadece salata, lahana fln yedim. Yag yok, ekmek, kraker, karbonhidrat yok! Butun dunyanin en agir spor dedigi spinning ve diger salon dersleri haftada en az uc gun! Ben hep kolayca kilo verirdim, bir sorun oldu, birsey ters gitti, eskiden ne yaptim simdi ne yapmiyorum derken kaynagi buldum. Bu arada yine de bu kadar diyete spora bence daha fazla kilo vermeliydim, 2 kilo fln verdim, ama olsun cozume dogru bir adim daha..

Ben spor yapmadan bir saat once tablet l-carnitine icerdim. Yanlis anlamayin kilo verme hapi degil, bir vitamin, insanlar gunluk hayatlarinda aliyorlar, diyetisyenler spor yapmayan sadece diyet yapanlara bile yaziyormus artik. Enerji veriyor, ama asil islevi spor esnasinda yag yakimini dort kat kadar arttirabiliyormus. Inaniyorum, evet inandim! dun almaya basladim. Spor yaparken terlemem bariz bir sekilde artti. Sanki bir gunde yarim kilo farketti! Ama aldanmak yok, tarti dogruyu soyler, bir hafta sonra size gelismeleri soylerim. Bu da benim amme hizmetim olsun:)

Bu arada artik sabahlari da spor yapmaya calisiyorum. Uyanir uyanmaz karnitine yutup spor yapinca bos mideyle vucut bir aptallasiyor, yag yakiyor bence. Sonrasinda iste kendimi yorgun hissettim ama bariz bir sekilde istahima faydasi oldu, bir de daha bilincli yemek yemege neden oluyor, daha sabah spor yapmissiniz sonucta. Bir de boyle karnitine den daha cok fayda gorecegimi inaniyorum. hem karnitine bos mideye alinmali hem de mumkunse gunde 2 kere yani 1000 mg kadar. Sonrasinda hareket etmek spor yapmak lazim yoksa bir ise yaradigini hissetmeyiz. E bu durumda ben sporumu sabah ve aksama bolssem, hem daha az sikilirim, hem aksamim spor salonunda gecmis olmaz, hem de karnitine her seferinde bana yag yaktirir. bir de aksam spora gidemezsem vicdan azabindan olmem, nasilsa sabah yapmis olurum.

Kararliyim once kilo vericem sonra pilates fln bu vucudu sekillendiricem, bir daha da kilo almiycam! Bu arada kayinvalidem fln beni birsuredir gormemisti ve kilo verdigimi soylediker. Esim de israrla vucudun sekillendi diyor. Ama yetmiyor. O tarti 58i gosterecek!

Evet her ne kadar Turk kaynaklarda boyle bir bilgiyi henuz Turkceye cevirmeye bile zahmet etmemissek de, yabanci kaynaklar sanilanin aksine balik yagi, yada diger adiyla omega 3 un kilo verdirebildigini soyluyor. Evet anneler belki de o kadar balik yagina ragmen cocugunuzun hep siska olmasinin sebebi budur:)

Ama beni daha cok ilgilendiren l-karnitine ile birlikte kullanildigindaki etkisi. Karnitin insan vucuduna belli bir oranda et, vs ile girebilen bir enzim. Disaridan alindiginda ise fazlasi idrar yoluyla vucuttan atiliyor. Fakat aslinda amac bunu vucuttan atmadan, mumkunse kaslarda depolatmak ve gerektiginde yag yakici olarak kaslarin bu karnitine i kullanmasi. Bunu yapan ise balik yagi. Calismalar balik yagi ile alinan karnitine in etkinliginin cok daha fazla arttigini gostermis. Balik yagi zaten hamilelere bile recete edilen, bol bol faydasi olduguna inanilan bir madde. Dolayisiyla vicdanim sizlamadan kosa kosa aldim balik yagini, karnitine e katip yutucam gunde bir yada iki kere, bakalim..

Bu arada Turkiyede yabanci kaynaklari okuyan diyetisyen yok galiba. Hala bir kibrit kutusu peynir diyorlar. Allah Turkiyede kilo vermek isteyene yardim etsin!:44:

Kalori sayan bir grubun yazilarini inceledim ama allahim soktayim. Insanlar diyetteyiz diye hapir hupur donerleri borekleri goturuyor. Ben ise onlara kiyasla HICBIR sey yemiyorum. Gercekten incecik olsam hakkimmis yani. Bir de o yemeklerdeki kalorileri nasil hesapliyorlar anlamadim. Icine ne kadar yag koydun salcasi bulyonu tuzu vs bir suru degisken var hesaplamak zor olsa gerek., ve bence guvenilir rakamlar degil. Deli gibi yiyip 1230 kalori yaziyorlar sonuna demek ki ben ac kaliyorum ben de hesapliyim bakiim.

Sabah 2 kucuk elma: 120 kalori
Ara: 5 adet findik : 50 kalori
Oglen: izgara tavuklu salata: 300 kalori
Ara: 1 elma, 1 avuc kuru erik, 1 avuc findik: 200 kalori
Aksam 2 tabak lahana diyet corbasi 100 kalori
Sonra : 1 tulumba tatlisi, 2 dis diyabet cikolatasi: 150

Toplam 920

Ki aslinda bugun ilk defa tulumba fln yedim, ondan once demek 800 kaloriler fln aliyomusum. Ya sinir oluyorum daha cok kilo vermeliydim bence neyse moralimi bozmiycam acele mi ediyorum acaba? Sanirim dikkat edeli 1.5 ay oldu. Belki kilom az diye zor gidiyordur. Bu arada bu hafta kendimi daha iyi hissediyorum l carnitine ve sabah sporu iyi geliyor sok etkisi yapiyor. Bugun regl oldum gecsin de bir tartilayim adam gibi belki 60 a dusmusumdur olabilir mi acebaa.. ? Yaa ne gussel olur. Amaan olsa ne olur. Istedigim vucut bu degil ki henuz.

Evet olabilir inanmak ve guvenmek istiyorum. Yaptim kardiyolari, kaba kaslar guya calisti ama midem karnim duruyor. Elliyorum sanki yag yok ama oyle genis ve buyuk ki. Diyorum ki bazen bagirsaklarimin ici yag mi tuttu acaba?? Bunun cozumu bence pilates. Pilates ic organlara en yakin olan derin kaslari uzunlamasina calistiriyor. Yani biliyorum aslinda kilo verdiama cardio yapmadigim icin o verdigim 2 kilo gorunmiyor. Hala alt bacaklarim formsuz, zaten varislerden dolayi odemim var, kaba saba cirkin geliyorum gozume.

Amaa bastim parayi reformer pilatese, kismet biraz da uygun bulduk 2 kisi gidince! 2 ay gitmeyi planliyorum haftada 3. Yani 24 ders fln. Sonra normal mat pilatese fln devam ederim. Ya gecen senede ben yaptim reformer i, sanirim 10 ders gittim. Ama makine biraz dandikti bence, bir de hic diyet yapmadim fln, bir fayda goremedim hem de hicc. Ki karnitin de kullaniyordum. Ama simdi bayadir altyapiyi olusturdum, kardiyo da yapiyorum, bence diyetle fln sekle girecegim inaniyorum iste napiim!!

Fakat yedikkerim cok monotonlasmaya basladi gozumde. Bence biraz degisiklik yapmaliyim yaa ne yapmaliyim. Madem diyete devam, ben en iyisi kendime dusuk kalorili yiyecekler arastirayim. Byy. :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…