Bakır spiral ve gebelik

matioelvares

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2021
374
111
53
34
W
Kızlar merhaba daha önce farklı içerikli spiral hakkında başlık açmıştım fakat bu durum biraz daha farklı .
Adetime 5 gün var bugün sol kasığımda hala da devam eden ağrı ve karın altında doluluk hissi var . Sabah kalktığımda hafif kanamam vardı aşırı bel ağrısı yaşadım adet oldum sandım ama geceye doğru geçti sadece kasık ve batın ağrısı var.
20 gün önce bakır spiral taktırdım daha önce normal doğum yapmadım biraz ağrılı oldu takılması ve sonrası . Sorum şu , sizce spiral olmasına rağmen gebelik olabilir mi veya bakır spiral ile hamile kalma riski nedir ? Kasık ağrılarım hala devam ediyor öyle yoklamıyor direkt var . Kayma mı değil mi onu da anlamadım. Doktoruma yazdığımda ağrı kesiciye devam et dedi adet olduktan sonra kontrole gideceğim . Bakır spiral erken adet olmaya sebebiyet verir mi tecrübelerinizi pylaşır mısınız Fikirleriniz nedir ?

Merhaba,
Baya olmuş siz yazalı ama başkaları da olur belki diye yazıyorum.zira ben bu başlıkları çok aradım.2 oğlum var,bakır spiralle hamile kaldım.yaş 36.doktorum çok riskli yerde bebek ipi çekersek düşer büyük bi ihtimalle dediler.çekmezsek enfeksiyon yaratabilir bu da erken doğuma neden olur dediler.o riski göze aldım ve çektirmedim.bu da cahillik ten değil annelik iç güdüsündendi sanırım,kıyamadım.gebeliğim güzel gidiyordu ,bebekte gayet sağlıklıydı bir de kız olduğunu öğrendik başta istenmeden oluşan bir gebelik zamanla sabırsızlıkla beklenen bebeğe dönüştü.aralarda antibiyotik vereceğim dedi doktor bir kere aldım 18.haftada.21.haftada idrar yolu enfeksiyonu dur dediğim sancılar meğer erken doğum sancılarıymış.crp yükselmiş 1 gün hastanede yattım,ilaçlar ,antibiyotikler,bi sürü tedavi ...eve çıktığımda sürekli olarak wc-yemek dışında yatacaksn dedi doktorum.yattım 1 hafta,sancılarım kesildi.ancak 2 gün sonra suyum geldi.hastanede yine bir süre takip edildim ama crp de düşmeyince ertesi gün sezaryene aldılar.doğsada yaşam sınırında şu an dediler sekel kalma olasılığı yüksek dediler.nitekim ameliyat esnasında kızımın kalbi durmuş.450 grammış.520 falan ölçtlerdi ultrasonda.ilk çocuğum değildi ,kucağıma almadım,görmedim bile ama çok çok acıymış kızımla kavuşmadan vedalaşmak..mezarına gittiğimde sanki ciğerimi söküp oraya koymuşlar gibi hissettim.Allah kimseye yaşatmasın.
Öneri derseniz spiralle hamile kalırsanız çektirin spirali zaten yaşayacak ömrü varsa yine tutunur yaşar.evet bu benim yaşadığında kaderdi ama ben galiba zor seçeneği kendim seçtim...

Basiniz sagolsun cok uzuldum. Birsey soracagim spiral takiliyken ekstra korunuyormuydunuz birde ilk etap da nasil anladiniz hamile oldugunuzu.

Basiniz sagolsun.. cok uzuldum kotu deneyiminize.. ben de bakir spiral kullaniyorum iki yil oldu. Bi kaza olmadı sukur ama hic dikkat etmezdim iliski gunlerime nasilsa spiral diye. Fakat yazinizi okuduktan sonra hemen adet takibi yapmaya basladim. Gebeligin yuksek ihtimal oldugu günlerde extra korunucam. Nolur nolmaz.. yani hamile kalma ihtimali neyse de sizinki gb bir kararla sinanmak cok agir.. tesekkur ediyorum paylasiminiz icin. tekrar basiniz sagolsun..

Ben spiral kaymadigi halde hamile kaldim çok nadir bir durummus. Maalesef yüzde yüz koruyan hiç bisey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…