Bakire degilim nisanlıma söyleyemedim

Konuyu tam okumadım yorumları da bilmiyorum ama kesinlikle söylema ayrılmasa bile yüzüne vurur. Hpv testi herkesin yapabileceği bir test bizim çalışma arkadaşımız hpv çıkınca iş yeri hepimizden test istedi hatta tedbiren yaptıranlar da oldu onu dert etme illa ki şüpheliler test yapmaz. Bu arada ilk gece kan gelmemişse gelmez yani benlik değil der geçersin. Her kadında kan olmayabilir
Şu mükemmel fikirleri veren herkesin bu fikirleri uygulayacak insanlarla eşleşmesi ne güzel olurdu.

Siz evlenmeden önce bakire degilmissiniz esiniz bu konuyu hiç açmadımı ?
Alooo kaçıncı yüzyıldayız diyeceğim o da olmayacak. Sorun etmeyecek olan erkek 100 sene önce de dert etmiyordu. Ama görücü usulü evleniyorsanız genel beklenti bu şekilde olur. Hadi yine görücü usulü tanışırsınız birbirinizi seversiniz oturur konuşursunuz daha önce iki tarafın da deneyimi olmuştur ama kısmeti nereden bulacağını bilmediğinden görücü usulü olsun demiştir yine sorun edilmez ama anne bana evlenecek kız bul diyen adam sorun eder. İsterseniz bakire olun ve kanamayın yine sorun eder. Bakire olun vulvanızın şeklini beğenmesin yine sorun eder. Bakire olun azıcık öpüşmesini iyi bilin yine sorun eder. Siz daha kiminle evlendiğinizi bilmiyorsunuz nişanlınızın tepkisini bize soruyorsunuz.
Kendi geçmişinizle barışık değilsiniz annemdi, kötü şeyler yaşadım diyip kılıf arıyorsunuz. Hayır her yetişkin insan gibi sevgilinizi arzuladınız seviştiniz. Kararlarınızın arkasında durun. Her şeyi geçtim burada bekaret gizlemesinden çok hastalığınızı gizlemenizi eleştiriyoruz. Yok anlamaz diyorsunuz. Siz bakire olun veya olmayın nişanlınız hpv olduğunu gizlese evlendiğinizde ortaya çıksa ne yapacaktınız?

Arkadaşlar görücü usulü nisanlandım daha önce ciddi düşündüğüm sevgilim vardı 3 yıl sonra beni aldattı ve ilişkimi bitirmek zorunda kaldım bulunduğumuz toplumdan dolayı bu durumu nisanlıma acıklayamadım 2 aylık görüşme sürecimiz oldu etraftakilerin duymasindan korktuğum için söylemedim şimdide söyleyemiyorum düğünümüze 10 ay kaldı napacağım bilmiyorum stresten hiç bisey yiyip içemiyorum çok zor durumdayım
Bence söylemeniz lazım evlenip bosnamak daha mı iyi şuan ayrılırsa en azından Nisan atmış olursun ki zaten seni gerçekten seviyosa bundan ötru bırakmaz birakiyorsada sevmemistir bunun neyini bukadar dert ediyorsun he ailen vs bilmiyorsa ondan korkuyorsan orası ayrı konu

Ben anlatırım diye düşünüyodum kabul ederse eder kafasindaydim tanışma asamasindayken ama ablam anlattirmadi etrafa yayar diktirirsin söyleme tarzında şeyler soyledi korktum bende
Ablanız da çok saçma düşünüyor. Evlenmeden iş işten geçmeden önce ayrılın. Görücü usulüyle tanışma olmuş ve muhafazakar aile diyorsunuz. Evlenseniz gerdek gecesi kanlı çarşaf bekleme gibi saçma zihniyeti olanlar var hâlâ ne yazıkki. Ama sizin konunuz bekaret değil, siğil var diyorsunuz bulaşma riski var. Nişanı atmazsanız kendinizi bile bile ateşe atmış olursunuz.

Kalkıp şeceresini döksün demiyoruz zaten. Ama bakire ayağı çekerek görücü usulü evlenmesi doğru değil. Kaç tane ilişkin oldu kimle ne yaptı diye soracak adamla olmaz zaten. Ama siğilleri olan bir kadın bakire gibi kendini birine iteliyor.
Kadın yada erkek fark etmez. Eşim bana bakirim diyip bana siğillerle gelse de düpedüz haksızlık.
hastalığı varsa söylemesi lazım zaten o apayrı bir mevzu. itelemek ne oluyor onu anlamadım.

Hayatınızın önemli bir bölümünü yaşayacağınız insanla sevişmeden evlenmek kumar.
Ten uyumu olmadan 50 sene...
Olayın bir de bu yönü var tabi. Ten uyumu olur mu olmaz mı belirsiz evlilik şans işi. Kimisi evlenmeden önce cinsellik yaşamamayı tercih ederken kimisi de yaşamayı tercih ediyor. Kesinlikle cinsellik çok önemli. Evlenmeden önce bir deneyim yaşanmazsa ilerde cinsel isteksizlik, uyumsuzluk sorunları da yaşanabilir. Ama bu açılan konuda en önemli husus: konu sahibinin siğili olduğunu söylememesi.

Olayın bir de bu yönü var tabi. Ten uyumu olur mu olmaz mı belirsiz evlilik şans işi. Kimisi evlenmeden önce cinsellik yaşamamayı tercih ederken kimisi de yaşamayı tercih ediyor. Kesinlikle cinsellik çok önemli. Evlenmeden önce bir deneyim yaşanmazsa ilerde cinsel isteksizlik, uyumsuzluk sorunları da yaşanabilir. Ama bu açılan konuda en önemli husus: konu sahibinin siğili olduğunu söylememesi.
Bekareti adama kabul ettireceği akşam siğili nasıl açıklayacak? Olmaz bu iş

Diktiririm de demiş galiba. Bakire sandı adam diyelim. E gene hpv sorun. Cinsel yolla bulaşan hastalık

Tabikide kabul edilir bisey değil ama ben söyleyemedim bu sıkıntıda beni yiyip bitiriyo içten içe ama gerçekten söyleyemem
Söylemek zorundasınız. Bu zar konusu dışında onun sağlığını ilgilendiriyor. Siğiller bulasirsa bunun hesabını nasıl vereceksiniz? adamin hakkına girmeyin. Yapmayın bu kötülüğü.

Arkadaşlar görücü usulü nisanlandım daha önce ciddi düşündüğüm sevgilim vardı 3 yıl sonra beni aldattı ve ilişkimi bitirmek zorunda kaldım bulunduğumuz toplumdan dolayı bu durumu nisanlıma acıklayamadım 2 aylık görüşme sürecimiz oldu etraftakilerin duymasindan korktuğum için söylemedim şimdide söyleyemiyorum düğünümüze 10 ay kaldı napacağım bilmiyorum stresten hiç bisey yiyip içemiyorum çok zor durumdayım
Söyle bence. Normalde söyleme senin hayatın derdim ama başk abir konuda okudum. O konu sahibi söylememiş evlenmiş çocuk olmuş, bir yerden mı öğrenmiş kocası onu hatırlamıyorum. Şiddet uygulamış vs birsürü olay yaşanmış.
Duyma ihtimali varsa söyle ya da. Eğer o bakire ise ve bu konuda hassas ise yine söylemen gerek diye düşünüyorum.

Dediğim gibi kişisel cevabın söyleme şeklinde olur ama toplumu ve ileride yaşama ihtimalin olan şeyleri düşününce böyle diyorum.

Diğer yandan nişanlın kötü kalpli biri ise vey aboşboğaz etrafa anlatabilir bu durumda da ailen sana eziyet edebilir. Bir ortadoğu problemi malesef.

Back
X