Bakire olmadığını dürüstçe söyleyip evlenen mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Verdiğiniz rivayetler bu konulari kapsamiyor. İslam dini eşlerin birbirlerine karşı dürüst olmasını emreder. 3. Sahislarla ilgili o kusurunu örtmek gizlemek falan. Yani alakadar olmayan insanlarla ilgili.
Kur'an da bakire olanlar bakire olanlarlarla , zina yapanlar zina yapanlarla evlenebilir diyor.
Tabi müslümanlar için geçerli bu hükümler.
Bunlar hassas konular yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

1.Sağlıklı bir yetişkinin kendi isteğiyle cinsel deneyim yaşamayı tercih etmesi hata değildir.
2.Hayatınıza girmiş hiçkimsenin sizi bu konuda “sorguya çekmesi” kabul edilemez.
3.Siz sevgilinizin geçmişiyle ilgili ne düşünüyorsanız aynı tavrı karşınızdaki de göstermeli.
4.Ben erkeğim yaparım ama evlendiğim kız bakire olsun diyen gerzeklerdense, ne mal olduğu şimdiden ortaya çıksın daha iyi.
5.Eşim de ben de birbirimizin ilk sevgilileri değiliz. Sevgililik dönemimizde “tabii ki” bu konuda bir şey sormadı bana. Ben de kendimi hiç bir zaman eksik ya da hatalı hissetmedim, yalan da söylemedim. Benden önce kimseyle oldun mu gibi bi soru sorsa bana kuracağı son cümle olurdu.

Asla yargılanan yaptığın bir hata değil. ama size tavsiyem herşeye kendinizi hazırlayın tamamen anlayışlı gözükebilir sizin onunla yatmaminixi isteyebilir sizi kullanmaya kalkabilir türk erkeklerinin bir çoğu bu konuda acayip kafada siz yinede dikkat li olun

Neden erkeklerle bekaret konuları konuşuluyor? Sevgiliniz bekaret ile ilgili konu açıyorsa , direkt bu tarz konuları konuşmaktan hoşlanmıyorum diyin çok mu zor. Bir şey yaşandıysa yaşandı, insan yaşadığının arkasında durduğu zaman kimse sizi ezemez. Ezik büzük konuşursanız zaten ezilirsiniz. Diyelim adam asla böyle bir şeyi kabul etmem diyorsa kibarca kapıyı gösterin hayatınızdan def edin...O erkek sizin için uygun biri değil. Yok diktirmekmiş, yok geçmişi anlatmakmış ne alaka kime neyin hesabını veriyorsunuz. Cinsellik yaşayanlara da yaşamayanlara da saygım var. Saygım sadece yaşadığı şeyin arkasında olmayanlara yok! Sırf sevgilim beni terk etmesin diye kendime olan saygımı kaybedemem. Herkes önce kendine baksın.

1.Sağlıklı bir yetişkinin kendi isteğiyle cinsel deneyim yaşamayı tercih etmesi hata değildir.
2.Hayatınıza girmiş hiçkimsenin sizi bu konuda “sorguya çekmesi” kabul edilemez.
3.Siz sevgilinizin geçmişiyle ilgili ne düşünüyorsanız aynı tavrı karşınızdaki de göstermeli.
4.Ben erkeğim yaparım ama evlendiğim kız bakire olsun diyen gerzeklerdense, ne mal olduğu şimdiden ortaya çıksın daha iyi.
5.Eşim de ben de birbirimizin ilk sevgilileri değiliz. Sevgililik dönemimizde “tabii ki” bu konuda bir şey sormadı bana. Ben de kendimi hiç bir zaman eksik ya da hatalı hissetmedim, yalan da söylemedim. Benden önce kimseyle oldun mu gibi bi soru sorsa bana kuracağı son cümle olurdu.

Bunu alnıma yapıştırıp sokaklarda gezmek istiyorum, cidden ya.

Ya ben konuşulmaması taraftarı değilim. Benim çevremde direkt iki taraf da kaç kişiyle beraber olduğunu sorar karşısındakine. Erkek arkadaşım benim ilkimdi ama başkaları olmuş olsaydı da bilmek isterdi (ki kızlık zarımın büyük oranda eski sevgilimle seks denemelerinde gittiğini biliyor, tam olarak ilişkiye girememiştik, şimdiki erkek arkadaşıma da bunu söylediğimda nasıl tam olarak olmadığını bile sormadı, sen tam olmadı dediysen olmamıştır dedi). Ben eskimle cinsel sorunlar yaşadığım için özellikle tecrübeli biriyle görüşmek istemiştim o yüzden sordum, o da bana sordu, bunu da hakaret olarak algılamadım ya da benden soğuyacağını falan düşünmedim. Ben ona ilk olduğunu söylesem ama olmasaydı ve bunu sonradan öğrenseydi buna çok kötü tepki verir hatta yalan söylediğim için bitirirdi.

Bana göre hayatında biri varken başkasıyla olmak yani onu aldatmak ahlaksızlıktır sadece. Geri kalan ahlaksızlık değil yetişkin insanlar kimseye zararları olmadıkları sürece istediklerini yaparlar. Yalan söylemek de ahlaksızlıktır bana göre.

Evlilik öncesi cinsellik çok olağan bir şey. Katı düşüncelere sahip değilse durumu açıklayabilirsiniz. Eğer katı fikirlere sahipse inanın o kişiyle hayat çok zor olacaktır. Bunun için sizden vazgeçicekse bu normal kabul edilemez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X